Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 16:54 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
November 4. - A nemzeti gyásznap alkalmából az 1956-os hősökre emlékezett az LMP
A politikus a november 4-ei nemzeti gyásznap alkalmából az 1956-os hősökre emlékezve azt mondta: Magyarország 1956-ban nagyhatalmi alkuk áldozata és "nemzetáruló gazemberek prédája" lett. Úgy vélte, bár a mai helyzettel nem lehet összevetni azokat eseményeket, amikor szovjet katonák tömegével gyilkolták a magyar embereket, de egy párhuzamot lehet vonni: "a nemzetárulás és az, hogy a jelenlegi kormányzat nagyhatalmi érdekek szerint cselekszik" ma is tetten érhető.

"Kádár János annak idején a szovjet tankokat, Orbán Viktor pedig az orosz atomvonatot használja, hogy uralkodhasson" - fogalmazott. Úgy vélte, hogy orosz, kínai és török érdekeket szolgál ki a kormány, ami ellen küzdeni kell.

Elmondta: az LMP ezért kezdeményezte a paksi bővítés és a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásának leállításáról szóló javaslatokat, amelyek tárgysorozatba vételéről hétfőn dönt az Országgyűlés.

"Szimbolikus ügynek" nevezte az alkotmánybíró-választást és a legfőbb ügyész megválasztását is, egyben elfogadhatatlannak tartva azt az eljárást, hogy a kormánypártok előzetes konzultáció nélkül jelölték Handó Tündét és Polt Pétert a két posztra. Hangsúlyozta: a kormánypártok számára nem az alkalmasság volt a jelölés feltétele, hanem a "tökéletes lojalitás". Úgy vélte: Handó Tündét "felfelé buktatják", Polt Péter személyében pedig a kormánypártok nem legfőbb ügyészt, hanem "védőügyvédet" kívánnak megválasztani a saját korrupciógyanús ügyekbe keveredett párttársaik, és a holdudvarba tartozó személyek számára.

Kérdésre válaszolva elmondta: az LMP Handó Tündére és Polt Péterre is nemmel szavaz majd, de azt már a képviselők személyes döntésén múlik, hogy bent maradnak-e az eskütételen vagy Hadházy Ákos független képviselő javaslatára kivonulnak.

Hadházy Ákos parlamenti demonstrációjával kapcsolatban Keresztes László Lóránt bírálta a házvezetést, és annak a meggyőződésének adott hangot: obszcén feliratokat feltartani nem indokolt a parlamenti ülésen, azonban sokkal súlyosabban sérti parlament tekintélyét, hogy a kormánypárti képviselők erőt alkalmazva vették el Hadházy Ákostól a táblát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 14:11
Címkék: Kádár János, Orbán Viktor, Handó Tündét, Polt Pétert, Polt Péter, Handó Tündére,
Kommentek
Gyásznap nekünk október 4
Gyásznap nekünk október 4.. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón a magyarokról Albert Camus (és aszerint éltessétek Csermanek /Kádár/ János elvtársatokat). Íme: "A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat."
lilagondolatok, 2019. november 05. kedd, 08:37
Gyásznap ez a mai. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón
Gyásznap ez a mai. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón a magyarokról Albert Camus (és aszerint éltessétek Csermanek /Kádár/ János elvtársatokat). Íme: "A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat."
koszegimarika, 2019. november 04. hétfő, 13:03
Bodzsár Márk új filmje, a Drakulics elvtárs csütörtöktől látható a mozikban
produkció, csak sajnos elveszett a kópiája - mesélte a rendező. Mint mondta: ötévesen nagymamája elvitte a moziba a Vámpírok báljára, ami meghatározó élménye lett. "Nagyon megtetszett a vámpírvilág, és hogy Polanski ilyen groteszk, vígjátéki módon mert hozzányúlni. Egyszerre volt vicces és hátborzongató. Innen kezdve tudatosan kerestem a vámpíros filmélményeket. Az egyetemen ebből írtam a szakdolgozatomat: Vámpírfilmek ikonográfiája volt a címe" - idézte fel.

Egy másik filmtéma kapcsán kezdte el a Kádár-kort kutatni, ekkor merült fel, hogy milyen érdekes lenne a Kádár-korba beereszteni egy vámpírfigurát. "Egyrészt azért, mert megfordul a helyzet, nem a Vadkeletről érkezik a viktoriánus Londonba a vámpír, hanem a vasfüggönnyel elzárt kommunizmusba jön nyugatról a titokzatos idegen. Másrészt pedig egy ateista, materialista, semmilyen túlvilágiságban, transzcendensben nem hívő korszak volt, és jó alaphelyzetnek tűnt, hogy az elvtársak találkoznak egy ilyen misztikus lénnyel, mint a vámpír" - mondta.

A
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 14:01
Ismét több magyar tétel szerepel a Sotheby's árverésén november elején
A londoni aukciós ház A 20. századi művészet - Más távlatból (20th Century Art - A Different Perspective) címmel online árverést rendez november 4. és 12. között, a kelet-európai művészektől válogatott modern és kortárs munkákat felvonultató aukción 61 tétel szerepel, köztük 13 magyar vagy magyar vonatkozású modern és kortárs munkára lehet licitálni.

A kortárs anyagban Fajó János mindkét olajképe 20-30 ezer, Bak Imre Viewpoints című akrilképe 5-7 ezer, Nagy Boglárka olajképe 3-5 ezer font becsértékkel, míg Majoros Áron Zsolt lemezrétegekből összerakott plasztikája 20-30 ezer font becsértékkel szerepel.

A tételek között szerepel még Ernszt András, Farkas Dénes és Mayer Éva egy-egy műve is.

A modern alkotások között megtalálhatóak Vaszary János, Kádár Béla és Vasarely munkái. Ezek közül a Vitorlások Portorozsban című Vaszary-tempera becsértékét 40-60 ezer fontban állapították meg.

A Sotheby's öt éve indította el sorozatát, amelynek célja felkelteni a figyelmet a közép- és
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:47
1956-os forradalomra emlékezünk az egyház is.
az iratot. Halállal fenyegetettek, ha nem vallok. Három hónap után átkerültem a Markó utcába, ahol fél évet töltöttem, majd első fokon hét év börtönt kaptam államellenes izgatásért, a rendszer megdöntésére irányuló szervezkedésért, a kommunizmus ellen felbujtó iratok terjesztéséért. Kikerültem a Gyűjtőfogházba fél évre, aztán Vácra fél évre, onnan mentem a Legfelsőbb Bíróságra, ahol négy év szigorított fogházra ítéltek. Márianosztrán négyen voltunk egy cellában, mindannyian papok. 1959-ben szabadultam: Kádár már elég erősnek érezte a rendszert, és megfelezték azoknak a büntetését, akik öt évnél kevesebb büntetést kaptak.
- Hogyan lehetett túlélni a megpróbáltatásokat?
Én 24 éves koromban kerültem a börtönbe, fiatal voltam, jól bírtam. A többiek, akiknek családjuk, feleségük volt, sokat sírtak esténként. Sokakat megkínoztak. A Markó utcában 4x2 méteres cellában aludtunk tizenegyen. Ha valakinek fordulni kellett, fordult mindenki. Márianosztrán egyszer szigorított sötétzárkát kaptam, mert egy
maroka, 2019. október 23. szerda, 11:48
Október 23. - Washingtonban ünnepséggel és amerikai magyarok kitüntetésével emlékeztek
szervezésében tartottak megemlékezést, amelyen Széles Tamás nagykövet, Los Angeles-i főkonzul köszöntötte az ünneplőket.

Vasárnap délután a Los Angeles-i McArthur Parkban, a Mindszenty téren lévő 1956-os emlékműnél gyűltek össze a magyarok. Az 1969-ben emelt, 56 láb magas emlékmű előtt Széles Tamás főkonzul mondott ünnepi beszédet. Felidézte az 1950-es évek kommunista terrorját, a "vérben született" '56-os forradalom felemelő napjait, majd a szabadságharc során tanúsított bátor ellenállást, végül a kegyetlen kádári megtorlást, és százezrek elmenekülését az országból. Külön méltatta az Amerikába érkezett menekülteket, akik - úgy fogalmazott - nem koldultak, hanem keményen tanultak vagy dolgoztak új, kényszerű hazájukban. Idézte Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi beszédét, amely a pesti srácok bátorságáról szólt, valamint Csoóri Sándor 1991-es írását, amelyben a Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése alkalmából rendezett nagy tömeggyűlésről hiányolta a "tetteseket".

Hétfő este Magyarország
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 08:01
Életműrekordok születtek a Virág Judit Galéria őszi árverésén
Az amerikai magángyűjteményből előkerült Kádár Béla-festményre 40 millió forintról indult a licitálás, majd több ajánlat érkezése után a festmény árát 110 millió forintnál ütötték le. Ez az összeg megdöntötte Kádár eddigi magyarországi életműrekordját, a festő eddigi legmagasabb hazai rekordja 90 millió forint volt - hangsúlyozta Törő István, a galéria ügyvezető igazgatója az árverés után az MTI-nek.

Ugyancsak életműrekordot ért el Schönberger Armand Abszintivók című festménye, amelynek indulóára 28 millió forint volt, és végül a művészt és feleségét ábrázoló olajfestmény 85 millió forintért cserélt gazdát. Ilyen magas áron még soha nem kelt el Schönberger-kép magyarországi aukción, a festő korábbi leütési csúcsa 44 millió forintot ért el - emelte ki Törő István.

Mindkét festő komoly elismeréseket szerzett külföldön. Schönberger Armand Pozsonyban, Nagyváradon, 1932-ben pedig Malmöben rendezett sikeres kiállításokat. Kádár Béla pedig jelentős sikerrel szerepelt Németországban és Amerikában az
velemenyezd, 2019. október 20. vasárnap, 23:13
Képek, videók
Kádár+János+1977-ben+N agy
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 23:37
Kádár János.png
agica2004
2018. július 23. hétfő, 16:12
kadar-janos-anatoly-ka rpo
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:45
Kádár+János+1977-ben+N agy
taszat
2018. február 18. vasárnap, 10:06
Schmitt Pál Kádár Jánossa
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:38
4 Kádár János.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:50
Kádár János-.png
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:58
Kádár János.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:57
búcsú Kádár Jánostól.jpg
tinka1951
2014. február 09. vasárnap, 10:06
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.