Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 10:41 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
November 4. - A nemzeti gyásznap alkalmából az 1956-os hősökre emlékezett az LMP
A politikus a november 4-ei nemzeti gyásznap alkalmából az 1956-os hősökre emlékezve azt mondta: Magyarország 1956-ban nagyhatalmi alkuk áldozata és "nemzetáruló gazemberek prédája" lett. Úgy vélte, bár a mai helyzettel nem lehet összevetni azokat eseményeket, amikor szovjet katonák tömegével gyilkolták a magyar embereket, de egy párhuzamot lehet vonni: "a nemzetárulás és az, hogy a jelenlegi kormányzat nagyhatalmi érdekek szerint cselekszik" ma is tetten érhető.

"Kádár János annak idején a szovjet tankokat, Orbán Viktor pedig az orosz atomvonatot használja, hogy uralkodhasson" - fogalmazott. Úgy vélte, hogy orosz, kínai és török érdekeket szolgál ki a kormány, ami ellen küzdeni kell.

Elmondta: az LMP ezért kezdeményezte a paksi bővítés és a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházásának leállításáról szóló javaslatokat, amelyek tárgysorozatba vételéről hétfőn dönt az Országgyűlés.

"Szimbolikus ügynek" nevezte az alkotmánybíró-választást és a legfőbb ügyész megválasztását is, egyben elfogadhatatlannak tartva azt az eljárást, hogy a kormánypártok előzetes konzultáció nélkül jelölték Handó Tündét és Polt Pétert a két posztra. Hangsúlyozta: a kormánypártok számára nem az alkalmasság volt a jelölés feltétele, hanem a "tökéletes lojalitás". Úgy vélte: Handó Tündét "felfelé buktatják", Polt Péter személyében pedig a kormánypártok nem legfőbb ügyészt, hanem "védőügyvédet" kívánnak megválasztani a saját korrupciógyanús ügyekbe keveredett párttársaik, és a holdudvarba tartozó személyek számára.

Kérdésre válaszolva elmondta: az LMP Handó Tündére és Polt Péterre is nemmel szavaz majd, de azt már a képviselők személyes döntésén múlik, hogy bent maradnak-e az eskütételen vagy Hadházy Ákos független képviselő javaslatára kivonulnak.

Hadházy Ákos parlamenti demonstrációjával kapcsolatban Keresztes László Lóránt bírálta a házvezetést, és annak a meggyőződésének adott hangot: obszcén feliratokat feltartani nem indokolt a parlamenti ülésen, azonban sokkal súlyosabban sérti parlament tekintélyét, hogy a kormánypárti képviselők erőt alkalmazva vették el Hadházy Ákostól a táblát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 14:11
Címkék: Kádár János, Orbán Viktor, Handó Tündét, Polt Pétert, Polt Péter, Handó Tündére,
Kommentek
A magyar kultúra napja - Bereményi Géza író kapta a Kölcsey-emlékplakettet
néven - 1946-ban született Budapesten. Középiskolai tanulmányait több gimnáziumban végezte, az ELTE magyar-olasz szakán 1970-ben szerzett diplomát. Ekkoriban volt albérlőtársa a nála néhány évvel idősebb Cseh Tamás rajztanár, aki szabadidejében gitározott, elsősorban a maga komponálta dallamokat játszotta.

Bereményit vonzotta a zene világa és dalszövegeket kezdett írni bérlőtársa zenéjére, ezzel alapozódott meg egy több évtizedes barátság és munkakapcsolat: megszülettek azok a sajátos hangulatú, a kádári korszak, majd a rendszerváltás utáni időszak nehezen meghatározható életérzését rögzítő dalok, amelyekből az évek folyamán tucatnyi nagylemez anyaga állt össze.

1971-től a Pannónia Filmstúdió szinkrondramaturgja volt, 1972-ben írta meg első forgatókönyvét. Később is több nagy sikerű magyar film forgatókönyvét jegyezte, így a Veri az ördög a feleségét, a Megáll az idő, A nagy generáció, a Meteo, a Potyautasok című filmek az ő keze nyomát viselik.

1975-ben született meg első egész estés darabja
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 15:41
Párhuzamok: walesi bárdok = 1956 utáni véres megtorlás
A WALESI BÁRDOK c. ballada után írt Arany János megjegyzésére vonatkozóan, hogy miért kellett meghalni ötszáz walesi bárdnak. Idézem: "... a fiakat föl ne gerjeszthessék az angol járom lerázására."
https://www.youtube.com/watch?v=bUZxzo5xmEc

PÁRHUZAMOT vonva az angol király diktatórikus vérengzése és a magyarországi: - 1945 utáni- valamint az 1956-os forradalom leverését követő véres megtorlások évei között - nyilvánvaló, hogy:a Rákosi- és a Kádár-korszakot csak JÁROMBA hajtott fejjel lehetett túlélni...
Ennek ellenére, az ÉLET LÁNGJÁT mégis tovább adták azzal a REMÉNYSÉGGEL, hogy majd utódaik, a mai idősebbek és ifjak, gyermekek majd kivívják azt amit nekik nem lehetett..

.Ezért tiltakozom oly nagyon mindaz ellen a rossz ellen, ami 1990 után is folytatása volt a Kádár-rendszernek... Engem ugyan nem küldtek máglyára, azonban egy életöltőn át tartó elszigeteltségben van részem.
*
Bóna Mária Ilona
*
furaila, 2019. december 29. vasárnap, 21:37
Orbán Viktor: Horváth János egy bátor nemzedékhez tartozott
A levélben, amelyet csütörtökön, az egykori képviselő temetése napján juttattak el az MTI-hez, a kormányfő kiemelte: "vannak életutak, melyek mindannyiunk számára követendő példát jelentenek". Horváth János "hajlíthatatlan emberként" sosem ismert lehetetlent, amit többek között azzal bizonyított be, hogy a Kisgazdapárt színeiben az 1945-ös önkormányzati választáson a munkáskerületként ismert Angyalföldön győzte le a kommunisták jelöltjét, Kádár Jánost.

"Hálásak vagyunk, hogy hazatérése után a mi politikai közösségünket választotta, hiszen érkezésével nemcsak egy kiváló szakemberre, de példaképre és munkatársra is találtunk, aki bölcs tanácsaival, valamint a kinövekedés-program megfogalmazásával is hozzájárult a polgári Magyarország megerősödéséhez" - fogalmazott Orbán Viktor.

"Mély megrendüléssel értesültem róla, hogy bajtársunk és tanítómesterünk, az Országgyűlés néhai korelnöke, Horváth János eltávozott közülünk. Engedjék meg, hogy ezúton fejezzem ki együttérzésemet, és a következő nehéz
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 16:22
Áder: Horváth János formálni akart, a világot és benne önmagát
életveszélyt is vállalta, a Szabad Élet Diákmozgalom nyomdásza lett, százezres példányban nyomtatott a nyilasok ellen, a függetlenségért kiáltó írásokat. Ezért halálra ítélték, a kivégzés elől csak az utolsó órákban sikerült megszöknie.

Azonban visszanyert személyes szabadságát a közös szabadsággal együtt akarta kiteljesíteni, a Gestapo börtönéből kijutva azonnal a romokból új országot építők közé állt. 1945-ben országgyűlési képviselő lett a kormányalakító Független Kisgazdapárt küldötteként. Angyalföldön Kádár János ellenében szerzett mandátumot - tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János kiemelte: Horváth János a kommunista diktatúra szemében éppoly szálka lett, mint a korábbiban volt. Letartóztatás, kirakatper, Andrássy út 60., kényszermunka és háromévi rabság után, amikor 1956-ban ismét esély volt arra, hogy a szabadság közös és teljes legyen, Horváth János az Országházban munkára jelentkezett.

November elején a forradalom küldöttjeként New Yorkba utazott, hogy rávegye az Egyesült
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 13:01
Batthyány Gyula és Kádár Béla képei is 85 milliós árat értek el a Kieselbach aukcióján
Az aukció során a képek jelentős része gazdára lelt, sőt több tételnél komoly licitharc is kialakult.

Kieselbach Tamás galériavezető az árverés után az MTI-nek kiemelte, hogy Batthyány Gyula esetében jelentősen megdöntötték az eddigi életműrekordot, mikor Körhinta című képét 55 millió forintos kikiáltási árról indulva 85 milliónál ütötték le.

Mint hozzátette, Kádár Béla berlini korszakából egy jelentős olajfestményt kínáltak az aukción, amely ellentétben a legtöbb "berlini" képpel nem külföldről tért haza. A Konstruktív város (Nő kutyával) című munka annak ellenére érte el 48 millió forintos kikiáltási árról a 85 millió forintos leütési árat, hogy védett kép, külföldi érdeklődők ezért nem licitáltak rá.

Vaszary Jánostól egy méretében nem túl nagy, de jelentős munkaként számon tartott képet árvereztek az eddigi egyik legmagasabb Vaszary-áron - emlékeztetett Kieselbach Tamás: a Teraszon címet viselő, 1930 körül készült olajfestményt 26 millió forintról indulva 72 millióért vitték
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 07:03
Eufória? - A rendszerváltás fotói a Capa Központban
A nyolcvanas évek közepétől kezdődő és az 1990-es szabad választásokkal részben befejeződött történelmi korszakában Magyarország szakított az elnyomó pártállami berendezkedéssel, és demokratikus, pluralista köztársasággá alakult át. A rendszerváltás Magyarországon alapvetően az 1989-es évhez kötődik, ekkor történtek az átmenet legnagyobb léptékű szimbolikus eseményei (Nagy Imre újratemetése, Kádár János halála, a Magyar Köztársaság kikiáltása), de a fordulat éveként számon tartott időszakot megelőző, és az azt követő néhány év is bővelkedik a változást elősegítő, majd annak részeként végbemenő jelentős mozzanatokban - idézi fel a Capa Központ által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

Mint a kiállítás rendezői kiemelik, az eufória szó sűríti leginkább magába azt az intenzív érzést, amelyet a magyarországi rendszerváltás eseményei váltottak ki a fordulatot üdvözlők körében.

Egyénenként változó azonban, hogy pontosan milyen érzéseket takar ez a rendszerváltás víziójához, biztató előjeleihez, majd
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 16:59
Elismeréseket adott át Karácsony Gergely a főváros napja alkalmából
Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztály Városrendezési Osztályának nyugalmazott vezetője, Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, Szentmiklósi Péter, a Fővárosi Önkormányzat volt főtanácsadója, Szikora Róbert előadóművész, az R-GO együttes vezetője, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője, és Tordai Teri színművésznő.

A budapestiek esélyegyenlőségéért járó elismerést, a Zalabai Gábor-díjat Kádár Sándorné, a XIII. Kerületi Önkormányzat Prevenciós Központ intézményvezetője, a Bliss Alapítvány és Kőbányai komplex óvoda, általános iskola kapta. A Fővárosért Emlékzászló Díjat kapott a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság. A Dr. Barna Sándor-emlékérem - A főváros közbiztonságáért díjban részesült Bakó Imre, Balotai Attila, Wieszt Ferenc rendőr alezredesek, Diós Dávid, a FÖRI osztályvezetője és Pető György, a FÖRI korábbi vezetője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 14:22
Gyásznap nekünk október 4
Gyásznap nekünk október 4.. Olvassátok, mit írt az egyéves fordulón a magyarokról Albert Camus (és aszerint éltessétek Csermanek /Kádár/ János elvtársatokat). Íme: "A legázolt, bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon az elmúlt húsz esztendőben. Ahhoz, hogy ezt a történelmi leckét megértse a fülét betömő, szemét eltakaró nyugati társadalom, sok magyar vérnek kellett elhullnia - s ez a vérfolyam most már alvad az emlékezetben. A magára maradt Európában, csak úgy maradhatunk hívek Magyarországhoz, ha soha és sehol el nem áruljuk, amiért a magyar harcosok életüket adták, és soha, sehol, még közvetve sem igazoljuk a gyilkosokat."
lilagondolatok, 2019. november 05. kedd, 08:37
Képek, videók
Kádár+János+1977-ben+N agy
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 23:37
Kádár János.png
agica2004
2018. július 23. hétfő, 16:12
kadar-janos-anatoly-ka rpo
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:45
Kádár+János+1977-ben+N agy
taszat
2018. február 18. vasárnap, 10:06
Schmitt Pál Kádár Jánossa
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:38
4 Kádár János.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:50
Kádár János-.png
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:58
Kádár János.jpg
agica2004
2014. április 02. szerda, 14:57
búcsú Kádár Jánostól.jpg
tinka1951
2014. február 09. vasárnap, 10:06
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.