Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 02:21 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Német lap: több százezer német vándorolt ki hazájából az utóbbi években
A kormány január elején közzétett migrációs jelentésére támaszkodó beszámoló alapján 2016-tól 2018-ig - három év alatt - 295 ezerrel több német állampolgár költözött el a hazájából, mint ahány korábbi kivándorló hazaköltözött.

A németek vándorlási mérlege - a kivándorlók és a hazaköltözők különbsége - a 2005-2015-ös időszakban is negatív volt, de a veszteség kisebb, évente átlagosan 39 ezer fő volt. Ez a 2016-2018-as időszakban megugrott, megközelítette az évi 100 ezer főt.

A hirtelen növekedés valószínűleg csupán a statisztikai módszertan változásának tulajdonítható - írta a Die Welt, kifejtve, hogy 2015-ig azokat a németeket sorolták a kivándorlók közé, akik külföldi lakcímet megadva jelentkeztek ki németországi lakcímükről, 2016 óta pedig azokat is, akik kijelentkeztek németországi lakóhelyükről és nem jelentettek be újabb hazai lakcímet.

Ennek alapján meglehet, hogy 2016 előtt is jóval több német költözött tartósan külföldre, mint amekkora kivándorlást a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hivatalos adatai jeleznek. Ezt azonban visszamenőleg már nem lehet feltárni - írta a Die Welt.

A 2018-as folyamatokat ismertető migrációs jelentésből az is kiderül, hogy továbbra is jelentős a Németországba irányuló bevándorlás. A külföldiek vándorlási mérlege - a beköltözők és az elköltöző különbsége - 460 ezer fős többletet mutatott 2018-ban.

Ennél nagyobb bevándorlási többletet csak hat évben (1970, 1992, 2014, 2015, 2016, 2017) regisztráltak. A bevándorlók legnagyobb csoportja - 195 ezer fő - európai uniós országokból érkezett, legfőképpen Romániából, ahonnan 62 ezren vándoroltak be Németországba, valamint Horvátországból és Bulgáriából, ahonnan egyaránt 25 ezren érkeztek. Ázsiából mintegy 120 ezren vándoroltak Németországba 2018-ban, köztük a szíriaiak alkotják a legnagyobb csoportot, 29 ezer fővel.

A tartósan nagymértékű bevándorlás az egyik fő oka annak, hogy a 83,1 millió lakosú országban nagyjából 25 százalékot tesz ki az úgynevezett migrációs hátterű lakosok aránya. Közéjük a mintegy 13,5 millió bevándorlót sorolják, és azokata már Németországban született embereket, akiknek legalább egyik szülője nem német állampolgárként jött világra.

A migrációs hátterű lakosság aránya azért is emelkedik, mert csökken a németként születettek száma. Így például 2005-ben még 66,4 millió olyan ember élt Németországban, aki az ország állampolgárságát szerezte meg születésével, 2018-ban pedig már csak 60,8 millió.

Ezt a trendet ábrázolja az adatok nemzedékenkénti bontása is: az 50-55 éves korosztályban 5,6 millió migrációs háttér nélküli német volt 2018-ban, a 25-30 év közöttiek körében viszont csak 3,4 millió, az 5 év alattiak között pedig mindössze 2,2 millió - írta a Die Welt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 17:02
Címkék: utóbbi években, kormány január, németek vándorlási, hazaköltözők különbsége, 2005-2015-ös időszakban, veszteség kisebb,
Kommentek
A petrezselyem története és gyógyhatásai
cukor használatát, hogy segítsünk a szervezetben visszaállítani a rendet. Emberi szervezetben a vanádium egyes kutatások szerint csökkenti a májban termelődő koleszterin mennyiségét. Inzulin-szerű hatást képes kifejteni, így csökken a szükséges inzulinmennyiség. Növeli az úgynevezett glutation szintet, amely a szervezet egyes méregtelenítő mechanizmusában nélkülözhetetlen.

A petrezselyemben található vanádium is. A vanádium egyike a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemnek. Az 1980-as években került a figyelem középpontjába, amikor az első állatkísérletek során fény derült inzulinutánzó és koleszterincsökkentő hatására. Vanádium egyébként előfordul különféle olajos magvakban, gabonafélékben, borokban, gyümölcslevekben, gombákban, petrezselyemben, rákokban, és más tengeri élőlények húsában is.

Azoknál, aki huzamosabb időn keresztül gyógyszert szednek, számos mellékhatás alakulhat ki, ami az immunrendszer munkáját gátolja. Ha az immunrendszer meggyengül, a körülöttünk levő
pacsakute, 2020. február 08. szombat, 23:55
Macron Krakkóban a politikai projektként felfogott Európa építését szorgalmazta
Macron a kétnapos lengyelországi látogatása zárónapján mondott beszédet Krakkóban. A lengyel-francia kapcsolatokból kiinduló, több mint egy óra hosszat tartó beszédében úgy értékelte: ma újra kell meghatározni az európai egységet és "Európa szuverenitását". Ebben az összefüggésben bírálta, hogy az európaiak az utóbbi években nem politikai projektnek tartották földrészüket, "piacként kezelték", előtérbe került a közös piac és a szabad mozgás elve.

Hangsúlyozta: csak a politikai projektként felfogott, egységes Európa lesz képes szembesülni a jelenkor kihívásaival.

Macron szerint újra át kell gondolni, "miben áll Európa egysége és sokszínűsége". Ebben a vonatkozásban beszélt a demográfiai kérdésekről, úgy látva: a népességfogyás és az elöregedés "új európai válságot készít elő". Szerinte a legnagyobb demográfiai problémákkal küzdő országokban a legjobban fejlődik "a populizmus, a szélsőségek". Negatív jelenségként megemlítette a fiatalok, a jól képzettek kiszivárgását, különösen a kelet-európai
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 16:32
Rétvári: az EU élvonalában vagyunk az oktatási oklevelek arányát nézve
A kisebbik kormánypárt politikusa rámutatott: az Eurostat adatai szerint Magyarországon 2010-hez képest a negyedével nőtt az oktatási területen diplomát szerzők száma; tíz éve nyolcezren végeztek ezen a területen, most már tízezren.

Kitért arra is, hogy a felsőoktatásban ma már a harmadik legnépszerűbb terület a pedagógusképzés, amely 2010-ben még csak a hatodik helyen állt. Ezek az adatok is jól mutatják, hogy hazánkban egyre népszerűbb a pedagóguspálya, jóval több fiatal választja ezt a hivatást, mint a balliberális kormány utolsó évében - értékelt a kereszténydemokrata politikus.

Rétvári Bence kiemelte: mindez alátámasztja azoknak a kormányzati intézkedéseknek is az eredményességét, amelyeket a pedagógus-utánpótlás biztosítása érdekében hoztak. Példaként említette a pedagógus-életpálya bevezetését, a minősítési rendszert, az állami fenntartásba vételt és a béremelést. Jelezte: átlagosan ötven százalékkal emelkedtek a pedagógusbérek az utóbbi években Magyarországon.

Mindezeknek
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 19:23
Sarlós Erzsébet versei
hallanám a muzsikaszót,
Tudnám, mindkét fülem süket.
Ha nem látnám a fényt, s árnyat,
Tudnám, megvakult szemem.
Nos, nem érzem, hogy szeretsz;
Mi lehet a baj velem?Várni Rád

Várni kezdtem nagy lendülettel,
várok reggel, délben, este.
Jaj, az éjszakát majd' kihagytam,
szóval...várok éjjelente...

A várásomhoz idő kell,
hiszen nélküle "rögtön itt van",
Miben gondolkodjak, nem tudom.
Hosszú években? Pillanatban?

Percek, hetek,hónapok mennek,
magukkal visznek egy darabot
életemből és úgy érzem
lassacskán, csöndben elfogyok.

Ha kérhetnélek Téged Idő,
vidd el mihamarabb eszem,
akkor nem gondolnék arra, mire várok,
elég lenne, ha létezem.


Veled

A virágok, a sziget, a platánok sora.
A Vár a hegytetőn... A csillagok pora,
mi azon az éjen minket belepett,
s lemosni már nem lehet,
semmivel
menusgabor, 2020. február 02. vasárnap, 18:00
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
cigaretta, Mephisto, Egymásra nézve, Redl ezredes, Csók, Anyu, Hajnali háztetők, Eldorádó, A legényanya, Gyerekgyilkosságok, Csinibaba, Witman fiúk, Roncsfilm, A napfény íze, A szivárvány harcosa, A temetetlen halott, a Rokonok, A Nap utcai fiúk) fő- és mellékszereplője volt.

A magyar-francia koprodukciós, Enyedi Ildikó által rendezett Simon mágus címszerepéért több fesztiválon is elnyerte a legjobb színészi alakításnak járó díjat, és ő lett a legjobb férfifőszereplő a 30. Magyar Filmszemlén. Az utóbbi években játszott a Pillangók című filmdrámában, Az ügynökök a paradicsomba mennek című játékfilmben, Szabó István Szabó Magda Az ajtó című regényéből készült azonos című alkotásában, az Árpa Attila rendezte Argo 2-ben, valamint Szász János A nagy füzet című, Kristály Glóbuszt nyert filmjében. Egyik legutóbbi munkájaként Weöres Sándor A teljesség felé című műve nyomán készült rövidfilmben vállalt szerepet.

Andorai Péter munkásságát Jászai Mari-díjjal (1980), Kossuth-díjjal (1994) és számos szakmai
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 10:31
Kövér: a külhoni magyarok támogatása az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti
jelenleg Kárpátalja esetében azért kell harcolni, hogy az ott élő magyarság egyáltalán megtarthassa korábban megszerzett jogait.

Ezzel kapcsolatban megerősítette: amíg a nemzeti kisebbségek jogainak helyreállítása nem történik meg Ukrajnában, Magyarország a nemzetközi fórumok előtt minden ukrán kezdeményezést blokkolni fog, így például Ukrajna NATO-tagságát.

A házelnök úgy értékelt: Magyarország az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér megteremtésében kifejezetten jó eredményeket ért el az elmúlt években. Elmondta: a Kárpát-medencei Gazdaságfejlesztési Programnak köszönhetően már több mint 50 ezer vállalkozásfejlesztési projekt valósult meg a határon túl, amelyek összesen több mint 200 milliárd forintnyi fejlesztést generáltak. Emellett - folytatta - a Nemzetpolitikai Államtitkárság gazdaságfejlesztési programjai révén a vállalkozók szakmai támogatása terén is kiemelkedő sikereket értek el.

Kövér László hangsúlyozta: a külhoni vállalkozók támogatásával a magyar vállalkozók is nyernek, hiszen
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 08:21
Koronavírus - Államtitkár: nincs információ magyar fertőzöttről
Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy minden egészségügyi intézmény felkészült az esetleges fertőzöttek fogadására, a kormány pedig operatív törzset hozott létre a szükséges intézkedések koordinálására.

Az államtitkár, kitérve a keddi röszkei határáttörési kísérletre, felidézte: Soros György korábban úgy nyilatkozott, hogy szükségesnek tartaná egymillió migráns bevándorlását Európába és ebben a tervben a határok jelentik a legnagyobb akadályt.

Továbbá sok olyan szervezetet pénzel, amelyek a migrációt segítik és jelenleg is százezres nagyságrendű migráns mozog a Balkánon - tette hozzá.

Vagyis a migrációs nyomás nemhogy csökken, hanem nő, ebben a helyzetben pedig szükséges a jogi és a fizikai határzár további megerősítése. Ez utóbbihoz anyagi segítséget várnak az Európai Uniótól is, hiszen nem csupán Magyarország, hanem az unió határait is védi a határzár - mondta.

Arról is szólt, hogy megkezdték a jogalkotási munkát a "börtönbiznisz" megfékezése érdekében, mert tűrhetetlen, hogy aktivista
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 21:30
Palkovics: dinamikusan fejlődnek a német-magyar gazdasági kapcsolatok
Palkovics László a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy a hazai össztermék (GDP) 5 százalékos tavalyi növekedésében jelentős szerepe volt a német autóiparra alapuló magyarországi autóipari termelésnek, és ebben az ágazatban "optimistán tekinthetünk a jövő elé".

A német autóipar a német politika támogatásával meghozta az utóbbi években a dízelmotorokkal és egyéb kérdésekkel összefüggésben megjelent bizonytalanságot megszüntető döntéseket, és "egyértelmű irányt vett" abban az értelemben, hogy milyen legyen "a jövő autója" - mutatott rá a miniszter.

Így meghozták az alapvető döntéseket arról, hogy milyenek legyenek a hajtásláncok, és a belsőégésű motor mellett milyen további meghajtási technológiákat használjanak. Eldőlt egy sor további kérdés is, például az önvezető járművek fejlesztésével kapcsolatban.

Mindennek révén most már "az egyszerűbb feladat következik, el kell végezni a munkát, dolgozni kell", és ebben németek és magyarok egyaránt jók - fogalmazott Palkovics
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:52
Képek, videók
Velem vándorol....jpg
pacsakute
2013. május 17. péntek, 19:52
Mammámmal vándorolva
dnemethk
2009. augusztus 02. vasárnap, 17:17
vándorol a serleg.jpg
kornelo
2007. május 20. vasárnap, 18:37
Nő a harmincas években
eva6
2019. március 08. péntek, 11:56
1980-as 90-e években is é
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
1960-as években
sanci81
2014. november 28. péntek, 12:01
Lóvasút (1920-as években)
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:12
a 90-es években
filantrop
2011. november 01. kedd, 17:32
Zsazsa a 80-as években.jp
farkas1945
2011. február 27. vasárnap, 11:56
Dubai a 2000-es években.p
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:07
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
kormany.jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 21:14
kormányzás.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.