Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:02 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MLSZ produktivitási rendszerrel újította meg a "fiatalszabályt"
"A fiatal játékosok szerepeltetését célzó közvetlen ösztönzés helyébe a kizárólag objektív eredményességen alapuló produktivitási pontszám lép. A nyártól élesben induló rendszerben az egyesületek annak figyelembevételével jutnak hozzá a működési alapforrásokhoz és kiegészítő támogatásokhoz, hogy képzésük során hány professzionális labdarúgót nevelnek ki" - olvasható az MLSZ honlapján, ahol az is kiderül, az új támogatási rendszerben a női szakág egyesületei és labdarúgói is részt vesznek.

Az MLSZ vezető testülete úgy ítélte meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató, úgynevezett "fiatalszabály" jó irányba tett lépés volt, de az élvonalban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést. Ezért döntött úgy a szövetség, hogy a minőségi utánpótlás-nevelést támogató új eszközt vezet be: a produktivitási rendszert, amely kizárólag a teljesítmény, a pályán töltött idő alapján honorálja a játékosokat nevelő egyesületeket.

"A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre" - szögezte le az MLSZ.

Az új pénzelosztási szabályok szerint valamennyi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezet alaptámogatásban részesül a TAO-rendszeren keresztül, aminek mértéke igazodik az egyesület méretéhez és szintjéhez. Ezzel szemben produktivitási támogatásban kizárólag azok a sportszervezetek részesülnek majd, amelyek érdemi mértékben részt vettek profi és/vagy utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő játékos nevelésében. A támogatást pontszámítási rendszer alapján határozza meg a szövetség: minél több, minél magasabb szinten szereplő futballistát nevel egy klub, annál magasabb anyagi támogatást kap.

Emellett megmarad a közelmúltban bevezetett nevelési költségtérítési rendszer, amelyben a klubok egymás felé fizetik a nevelési költségtérítést a profi szerződéssel nem rendelkező játékosok átigazolása során. Ennek célja - az MLSZ szerint - az átgondolt átigazolási politika és a nevelőegyesületek képzési munkájának elismerése.

"A férfi NB I jövő évi versenykiírása is tartalmazza a korábbi években különböző mértékben alkalmazott, hazai játékosok szerepeltetésének támogatását: az előírás szerint egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki. Az NB II-ben mind a hazai játékosokra, mind a fiatal játékosokra vonatkozó eszközrendszer változatlan marad" - áll az elnökségi ülésről szóló beszámolóban.

Az elmúlt idényekben az MLSZ a "fiatalszabállyal" anyagilag ösztönözte, hogy egy csapat U20-as játékost szerepeltessen, illetve legfeljebb három külföldi labdarúgó lépjen pályára.

Az ülésen a versenyszabályzatot is módosították, így például a később pótolt mérkőzések esetében az újonnan igazolt játékosok is pályára léphetnek. A mérkőzéseket a félbeszakadt állapotot rögzítő módon kell folytatni, azaz kiállítás esetén tíz emberrel, cserelehetőség kimerítése esetén a folytatásban is azok nélkül. Szintén változást jelent, hogy nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem - amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket - a mérkőzés előtt 5-10 perccel és a szünetben is van lehetőség a pálya locsolására.

Az elnökség áttekintette és elfogadta az MLSZ felnőttképzési intézetének hároméves programtervezetét, ennek keretében igény esetén újabb tanfolyamok indulnak az UEFA-akkreditációval rendelkező kapus- és futsaledző-képzésben, a csapatorvosképzésben, az erőnléti edző, valamint a fizioterapeuta-gyógytornász programban és a pályakarbantartó oktatásban. A szakemberképzés szélesítésének fontos új eleme a sportigazgatók, valamint klubügyvezetők, továbbá a videóelemzők és játékosmegfigyelők számára összeállított képzési program, amelyeket nemzetközi szakemberek és szakanyagok bevonásával bonyolít majd le a felnőttképzési intézet.

Az ülésen az elnökség április 27-ére tűzte ki a 2018-as rendes küldöttközgyűlés időpontját, a helyszín a telki edzőközpont lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:04
Címkék: fiatal játékosok, kizárólag objektív, nyártól élesben, egyesületek annak, működési alapforrásokhoz, fiatalok játéklehetőségét,
Kommentek
Letették a Regionális Röplabda Központ alapkövét Kazincbarcikán
Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében az összefogást emelte ki, mint mondta, ez a projekt nem jöhetett volna létre a kormány, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ), a VRCK és a város együttműködése nélkül.

"Bízom abban, hogy az iskolások és a röplabdások is minél előbb birtokba tudják venni ezt a komplexumot." - fogalmazott.

Az MRSZ sportágfejlesztési stratégiájához szervesen illeszkedő RRK megépítésére a VRCK pályázott elsőként, sikeresen. A tao-támogatásból megvalósuló komplexum regionális röplabdaközpont, röplabda edzőképző és utánpótlás versenyeztetési centrum, mindennapos iskolai testnevelést szolgáló helyszín, a "központi" általános iskola közösségi tere, és a felnőtt csapat korszerű felkészülési helye lesz.

"Nem ez az első nagyobb sportberuházás a városban, de ez is egy közös cél érdekében fog épülni" - mondta Demeter Zoltán (Fidesz), térségi országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a központ nem csak a
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 18:50
OGY Krónika 8. rész (napirend után)
Napirend után

Napirend után Becsó Zsolt (Fidesz) az 1956-os salgótarjáni sortűz évfordulójáról emlékezett meg, azt emelve ki: a vérontás és az azt követő hasonló gyilkosságok egyetlen célja az volt, hogy felszámolják a Kádár-rendszerrel szemben tényleges munkáshatalmat megjelenítő munkástanácsokat.

Dúró Dóra (független) a bűntudatkeltés és a történelemhamisító manipuláció ellen szólalt fel, azt kifogásolva, hogy az óriási társadalmi igény ellenére egyetlen olyan alkotást sem támogatott a filmalap, amely a magyar történelem dicső időszakait eleveníti fel.

Fülöp Erik (független) arról beszélt: mára "az állami korrupció intézményesített lett", évente százmilliárdokat vesz el a közpénzekből, ugyanakkor hangoztatta, nem nemzetközi szervezethez csatlakozva, hanem országon belül kell kezelni a problémát; erre pozitív példaként Romániát említette, amely önálló, független korrupcióellenes ügyészséget állított fel.

Ágh Péter (Fidesz) Celldömölk várossá nyilvánításának negyvenedik
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 16:36
Megérkezett az első emeletes kocsiszekrény a dunakeszi járműjavítóba
A tájékoztatás szerint az új járművek jelentős hazai hozzáadott érték mellett készülhetnek, ugyanis a jelenleg gyártás alatt lévő 11 járműből 8 vonat betétkocsijainak összeszerelésére, a Stadler és a Dunakeszi Járműjavító Kft. stratégiai együttműködése keretében, Dunakeszin kerül sor. Ezen felül 8 szerelvény motorkocsijának és betétkocsijának összekapcsolása, és az összes jármű üzembe helyezése is itt történik. Az emeletes szerelvények összesen 132 darab forgóváza szintén Magyarországon készül, ezek gyártásáért a Stadler szolnoki forgóváz-revíziós központja felel.

Az első három szerelvény, illetve a járművek kocsiszekrényei és a motorkocsik a Stadler emeletes vonatok gyártásáért felelős svájci kompetenciaközpontjának irányítása alá tartozó minszki üzemben készülnek.

A közlemény emlékeztet: a nagykapacitású motorvonat beszerzéséről tavaly áprilisban írt alá keretmegállapodást a MÁV-Start Zrt. és a Stadler Bussnang AG. A motorvonatok megvásárlására, azaz eseti szerződések megkötésére és
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 14:59
Németország húsz év alatt több mint 17 ezer műtárgyat és könyvet szolgáltatott vissza
nácik által összeharácsolt kulturális javak felkutatása és visszaszolgáltatása tartós feladat, és Németország tovább fokozza erőfeszítéseit - tette hozzá. Az idén és jövőre 17 millió eurót fordítanak erre szövetségi forrásból, és felállítanak egy központi tanácsadó szolgálatot.

A náci rendszer áldozatainak, azok rokonainak megértést és segítőkészséget kellene tapasztalniuk Németországban, de gyakran nyelvi akadályokba ütköznek, és a szövetségi államberendezkedésből adódóan nehezen áttekinthető rendszerrel szembesülnek. Az ő támogatásukra jön létre a tanácsadó szolgálatot - mondta a miniszter.

Hangsúlyozta, hogy a kulturális javakat őrző intézmények részéről is több erőfeszítés szükséges. Mint mondta, a múzeumokat és a magángyűjtemények tulajdonosait is joggal ítélik meg annak alapján, hogy miként viszonyulnak az adott gyűjtemény történelmi hátteréhez.

"Nem csak az állam visel történelmi és erkölcsi felelősséget a nácik által elrabolt kulturális javak ügyének feldolgozásáért" - húzta alá
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:52
Krónika 3. rész (kérdések)
hulladékot, néhány napos elmaradás egyes szelektív gyűjtőhelyeken tapasztalható csupán.

Hozzátette: a 116 települést ellátó Zöld Híd Kft. "politikai okokból, feszültséget keltve megkísérelte elszabotálni a hulladékszállítás működtetését, annak ellenére, hogy kiemelt állami finanszírozásban részesül", de a cég ügyvezetője "mostanra belátta politikai kudarcát és lemondott".

Hozzátette: a számlázási rendszer 2019 első negyedévére működik majd tökéletesen.

MSZP: mi lesz a nemzeti mobilfizetési rendszerrel?

Az innovációért és technológiáért felelős minisztert kérdezte Tót Csaba (MSZP) arról, mikorra teljesítik a nemzeti mobilfizetési rendszerrel kapcsolatos uniós bírósági ítéletben foglaltakat.

Megjegyezte: a rendszer a letelepedés szabadságának uniós alapjogát sértette meg a szolgáltatás monopolizálásával.

Cseresnyés Péter, a tárca parlamenti államtitkára válaszát azzal kezdte: 2014 nyara előtt ezt a piacot egyetlen, monopolhelyzetben lévő, "a baloldali pártok holdudvarához tartozó"
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 13:58
Krónika 4. rész (oktatási nyilvántartás)
kezdeményezés kapcsán, ám jelezte, hiányolják mellőle az adatvédelmi hatóság állásfoglalását, amit iránymutatónak fogadnak el.

Az ellenzéki képviselő hiányolta az előterjesztésből a civil szervezetekkel folytatott szakmai egyeztetés látható jeleit.

Megemlítette ugyanakkor: örült volna, ha "egy büszke nemzeti kormány" saját ötlete alapján, nem pedig egy uniós direktíva jogrendszerbe illesztéseként kerül a törvényhozás elé ez a kezdeményezés.

Kitérve arra, hogy új azonosítót vezetnek be ezzel a rendszerrel, hangsúlyozta: biztosítani kell, hogy mindenhol tudják azt kezelni, ennek hiányában ne küldözgessék hivatalból hivatalba az ügyfelet.

DK: fölösleges és adatvédelmi szempontból káros a javaslat

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció vezérszónoka szerint fölösleges, adatvédelmi szempontból pedig káros a kezdeményezés, amelyhez a kormányzat nem mellékelte az adatvédelmi hatóság részletes szakmai véleményét.

Arató Gergely szerint a törvényjavaslat nem éri el kitűzött célját, mivel
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 13:21
Brexit - Már jövőre új letelepedési szabályok léphetnek életbe az EU munkavállalói számára
Caroline Nokes, a belügyi tárca bevándorlási ügyekért felelős államtitkára a londoni alsóház belügyi bizottságának kedd esti meghallgatásán kijelentette: megállapodás nélküli Brexit esetén a munkáltatóknak alaposan ellenőrizniük kell azoknak az EU-állampolgároknak a nagy-britanniai munkavállalási jogosultságát, akik "március végéig még nincsenek itt".

A brit belügyminisztérium jelenleg érvényes útmutatója szerint a külföldi EU-állampolgárok kétféle tartózkodási jogviszonyért, letelepedett, illetve előzetes letelepedett státusért folyamodhatnak, attól függően, hogy a kérelmező a brit EU-tagság 2019. március 29-én esedékes megszűnése után tervezett átmeneti időszak végéig, 2020. december 31-ig eltöltött-e öt évet életvitelszerűen Nagy-Britanniában.

Az útmutató szerint azok is kitölthetik az ötéves tartózkodási időszakot, akik az átmeneti időszak végéig még nem tartózkodnak ennyi ideje Nagy-Britanniában, és utána ők is végleges letelepedett státusért folyamodhatnak.

Ez a jelenlegi tervek
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 21:31
Krónika 5. rész (interpellációk)
választ nem fogadta el, a parlament 108 igen, 30 nem és 1 tartózkodó szavazattal jóváhagyta.

DK: miért szüntetik meg a kulturális tao-t?

Gréczy Zsolt (DK) a kulturális tao megszüntetését tette szóvá. Szerinte az "Orbán-rezsim által meghirdetet kultúrharc élesedik". Mint mondta, a tao-támogatások felszámolásának ugyan van indoka, a rendszerben megbúvó korrupciót kellene felszámolni, de ha ez így van, akkor magyar futball már nem létezne - jegyezte meg. Nem tudni, hogy kik is éltek vissza a rendszerrel, tettek-e feljelentést bármilyen ügyben. Azt látni csak, hogy egy bizottság osztogatja majd a tao-pénzeket. Attól tartanak - magyarázta a DK-s politikus-, hogy ez is az Orbán-csomag része, ami nemcsak a megszorításokról, hanem az egész magyar kulturális élet ellehetetlenítéséről szól. Amire készülnek, nem más, minthogy majd eldöntik, melyek a tűrt, tiltott és támogatott produkciók - jegyezte meg Gréczy Zsolt.

Rétvári Bence válaszul balliberális portálokat idézett a kulturális tao-ról, amelyek a
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 17:42
Képek, videók
vonalkódos rendszerrel vi
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:59
A megszállott játékosok
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:50
repülő játékosok0704.jpg
maroka
2014. július 04. péntek, 21:48
Buborék játékosok.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 22:52
a játékosok
orban47
2013. szeptember 14. szombat, 23:23
kiemelt játékosok.jpg
maroka
2013. január 27. vasárnap, 22:53
Játékosok.jpg
dobli
2012. június 25. hétfő, 22:01
1978-79-ben a játékosok.j
rozsmalom
2011. július 10. vasárnap, 20:48
a játékosok bejövetele
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:06
játékosok.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 13:50
játékosok.jpg
grimilda
2008. augusztus 10. vasárnap, 14:28
Játékosok
totyimotyi
2007. május 27. vasárnap, 00:17
Legendás Játékosok - Manc
rambobby
2007. május 02. szerda, 04:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.