Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:34 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A patkányok temploma Indiában
Az indiai Dashaban egy egészen más, számunkra szokatlan kultúra és vallás őrzője. Itt áll a kívülről gyönyörű, hófehér kövekből csipkézett Karni Mata templom, amely építészetileg belülről is lenyűgöző. A látogatók mégsem a különleges mozaikok vagy a finoman faragott márványok miatt érkeznek ide - hanem a patkányokért, akik ellepik az egész templomot.

A nyugati ember számára talán felfoghatatlan, de itt nem üldözik a patkányokat, sőt, a templom kifejezetten az ő tiszteletükre áll, az itt lakó gondnok, szakács és a szerzetesek pedig minden nap azért dolgoznak, hogy a patkányoknak a lehető legjobb életük legyen. Eltakarítják utánuk a piszkot, és külön főznek rájuk, hogy akkor is legyen mit enniük, amikor éppen nem a cukros tejet iszogatják.

A patkányoknak egyébként nem csak a templom dolgozói hoznak élelmet, a templomba betérők is rendszeresen kedveskednek valamivel a rágcsálóknak, akik csodával határos módon pestist vagy más betegséget még soha nem terjesztettek el a városban, a gyomorfertőzések és a cukorbetegség azonban rendszeresen tizedeli a patkányállományt, amelyek szervezete nyilván nem az ilyen jómódra készült.

A patkányokat olyan nagy becsben tartják, hogy a látogatók csakis mezítláb léphetnek a templomba, és arannyal kell fizetnie annak, aki véletlenül rálép egy állatra. Azok azonban, akiknek a lábán átfut egy patkány, szerencsésnek mondhatják magukat.

A legenda szerint Karni Mata, a siker istennőjének emberi reinkarnációja sok-sok évvel ezelőtt elvesztette imádott fiát. Az asszony imádkozott az istenekhez, de jajszava későn ért el hozzájuk, nem tudták neki visszaadni gyermekét, mert az akkora patkány alakjában már újjászületett.

Az asszony ekkor egyezséget kötött az istenekkel: családja minden tagja patkányként születik újjá, és így is él, egészen addig, míg mindannyian, egy időben, ugyanannak a családnak a tagjaiként nem ölthetnek újra emberi alakot.

A patkányok száma a már említett betegségek miatt állandóan ingadozik, de szapora jószágokról lévén szó, gyorsan be is hozzák a lemaradást, és becslések szerint körülbelül 20.000-en szaladgálnak fel-alá a templomban.


schuro, 2018. június 13. szerda, 21:47
Címkék: Karni Mata, patkányok temploma, indiai Dashaban, kívülről gyönyörű, látogatók mégsem, különleges mozaikok,
Kommentek
PwC: a globális gazdasági növekedés lassulni fog idén
A PwC hétfői, MTI-nek küldött előrejelzése szerint várhatóan mérséklődik Amerika és Kína növekedése, a fejlett gazdaságok munkaerőpiacai továbbra is szűkülnek, India pedig a következő évtizedekben tovább javíthatja helyezését a globális GDP-rangsorban.

A PwC szakértői szerint véget ért a legjelentősebb gazdaságok növekedésének 2016 vége és 2018 eleje között tapasztalt fellendülése. Az USA-ban a költségvetési ösztönző intézkedéseknek köszönhető növekedés várhatóan gyengülni fog, a magasabb kamatlábak valószínűleg visszafogják majd a fogyasztói kiadásokat, az erős dollár pedig továbbra is fékezni fogja a nettó export bővülését. A PwC előrejelzése szerint Amerika növekedése a 2018-ban becsült 2,8 százalékról 2019-ben várhatóan körülbelül 2,3 százalékra fog mérséklődni.

Kína növekedése is lassulni fog 2018-hoz képest, jóllehet a kormány arra fog törekedni, hogy a lassulást minimálisra csökkentse, az amerikai vámok hatása, illetve az adósságszintek féken tartásának szüksége miatt a növekedés
velemenyezd, 2019. január 14. hétfő, 15:16
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
ez az asztráltest összeütközésbe kerül a fizikai testtel, akkor a vörös vér rögtön kifelé kezd nyomulni, a kék vér viszont megreked a testben. Ami tehát ezt a rendellenességet okozza, nem egyéb, mint az asztráltest. Azt mondhatjuk tehát: Az asztráltest az, amelyre az erős ópiumélvezet befolyással van.

De van még egy harmadik válfaja is az ópiumfogyasztásnak. Ez a világban nagyon elterjedt, nem annyira Európában, mint inkább például Törökország egyes vidékein és különösen Ázsiában és Hátsó-Indiában, a maláj népnél. Ezek az emberek mindig csak annyira erős ópiumadagot vesznek magukba, amit még éppen elbírnak, hogy ismét felébredhessenek és ne haljanak meg az ópiumtól. Fokozatosan hozzászoktatják magukat az ópiumhoz, így egyre tudatosabban élik meg az egészet. A törökök ezt mondják: ,,Amikor ópium kerül belém, az olyan, mintha a Paradicsomban lennék." A malájok Hátsó-Indiában viszont inkább képeket akarnak látni. Ezért hozzászoktatják magukat az ópiumhoz, hogy lássák ezeket. Ezt viszonylag
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
A bojtorján gyógyereje
herbalistái a bojtorjánt láz, rák, ekcéma, pikkelysömör, pattanás, korpa, köszvény sömör, bőrfertőzések, szifilisz, gonorrhoea és szülészeti problémák kezelésére írták fel.

Amerika XIX. századi orvosai kiváló vízelhajtónak tekintették a bojtorjánt. Húgyúti fertőzések, veseproblémák és fájdalommal járó vizelés, bőrfertőzések és ízületi gyulladás ellen ajánlották.

Vita a rákról
Évszázadokkal Hildegard után a bojtorján a rákbetegség ellenszereként terjedt el Oroszországban, Kínában, Indiában és Amerikában.

1930. és 1950. között a volt szénbányász, Herry Hoxsey rákkezelésében az egyik alkotóelem a bojtorján volt. Korunk herbalistái a bojtorjánt a rákbetegségek kezelésénél - meglehet, elhamarkodottan - elvetették. Ajánlják viszont bőrbetegségek, sebek, húgyúti fertőzések, ízületi gyulladás, isiász, fekély, sőt idegi eredetű étvágytalanság kezelésére is.

Bojtorján főzet készítése
Tegyünk egy teáskanál bojtorjángyökeret 3 csésze vízbe, és 30
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 11:03
Leopárd ölt meg egy erdőben meditáló buddhista szerzetest Indiában
Az erdő, ahol Rahul Valke meditált, védett tigrisrezervátum - közölték az erdészeti hatóság munkatársai.

Valke az erdőben álló buddhista templom szerzetese, azonban meditációjához az épülettől távoli helyet választott.

Az erdészek elmondták: figyelmeztették a szerzeteseket, hogy ne menjenek túl messzire.

Az incidens után tervet készítettek a leopárd elfogására. "Két ketrecet és egy kameracsapdát helyeztünk ki, az állat nyugtatóinjekciót kap, ha elkapjuk" - mondta el a BBC-nek Gadzsendra Naravane erdészeti vezető.

Az állam képviselője közölte, hogy Valke családja 1,2 millió rúpiát (4,7 millió forint) fog kapni.

A templom egy másik szerzetese elmondta, látta, amint a leopárd rátámad társára. Hozzátette, hogy elszaladt segítségért, de amikor másokkal együtt visszatért, Valke már nem élt.

A Tadoba erdőben becslések szerint 88 tigris él. A rezervátum más állatoknak - köztük leopárdoknak, hiénáknak, ajakos medvéknek és méhészborzoknak - is otthont ad.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 09:11
Gurmár a vércukorszint csökkentő növény
Ezt a vadon növő kúszónövényt közel 2000 éve használják gyógynövényként. Már az ayurvédikus gyógyászat is felfedezte különböző betegségekre kifejtett jótékony hatását. A növény különösen hatásos a cukorbetegség kezelésében.

A gymnema sylvestre tartalmaz egy, a triterpenoid szaponin csoportba tartozó savat, a gimnemint. A gimneminsavnak kettős hatása van. Egyrészt használják cukorbetegség gyógyításában, másrészt különböző emésztési betegségekben gyulladáscsökkentő hatása miatt.

Indiában a gymnema sylvestre-t úgy ismerik, mint cukorpusztító. Azért adták neki ezt a meghökkentő nevet, mert képes semlegesíteni a száj nyálkahártyáján az édes ízt, így csökkenti az édesség utáni vágyat.

Több tanulmány kimutatta, hogy a gymnema sylvestre növeli a kalcium és az inzulin kiválasztását, ezért hatékony vércukorcsökkentő hatással rendelkezik. A sejteket érzékennyé teszi az inzulinra, így az inzulinrezisztenciát is képes csökkenteni. Részletes vizsgálatok kimutatták, hogy növeli a
pacsakute, 2018. december 08. szombat, 09:54
Klímaegyezmény - WHO: a párizsi megállapodás végrehajtása évente egymillió életet menthet
egészségre gyakorolt, pénzben kifejezett káros hatása a bruttó hazai termék (GDP) több mint 4 százalékát teheti ki becslések szerint, miközben a párizsi egyezmény végrehajtásához szükséges intézkedések a globális GDP 1 százalékával egyenlő ráfordításokat kényszerítenék ki.

A jelentés szerint a klímavédelem nyomán világszerte javulhatna az emberek egészsége, ennek értékét szakemberek a klímavédelmi politika költségeinek kétszeresére becsülik. A haszon aránya a ráfordításokhoz képest például Kínában és Indiában még kedvezőbb lenne becslések szerint.

A WHO arra szólítja fel az ENSZ-tagországok vezetőit, hogy költségvetési politikájukban vegyék figyelembe az egészség és az éghajlatváltozás közötti összefüggést, alkalmazzanak a légszennyező anyagok csökkentését célzó pénzügyi ösztönzőket, szüntessék meg "a klímaváltozás hatásait kivédő egészségügyi rendszerek előtt álló akadályokat".

A világszervezet szorgalmazza továbbá, hogy a párizsi megállapodásban szereplő, az egészség felmérésére és védelmére
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 13:01
Klímaegyezmény - A CO2-kibocsátás csökkentésében az Egyesült Államok vezet
köbméterrel járult hozzá.

A nemzetközi kereskedelmi forgalomban 63 milliárd köbméterrel, 6,2 százalékkal több földgáz fordult meg. A cseppfolyósított földgáz (LNG) forgalmának a növekedése meghaladta a vezetékes gázét. Az Egyesült Államok és Ausztrália LNG szállításai 17 és 13 milliárd köbméterrel nőttek, az orosz vezetékes gázexport pedig 15 milliárd köbméterrel.

A szénfelhasználás 1 százalékkal, 25 millió tonna olaj-egyenértékkel nőtt, ami 2013 óta az első növekedés volt. A felhasználás Indiában 18 millió tonnával (olaj-egyenértékkel) nőtt, Kínában pedig 4 millió tonnával három egymást követő évi csökkenés után. Az OECD országok szénfelhasználása a negyedik egymást követő évben csökkent, 2017-ben 4 millió tonnával.

A szén részaránya az elsődleges energiafelhasználásban 27,6 százalék volt 2017-ben, a legalacsonyabb 2004 óta.

A széntermelés 105 millió tonnával (olaj-egyenérték), 3,2 százalékkal nőtt tavaly, 2011 óta a legnagyobb mértékben. Kína termelése 56 millió tonnával, az Egyesült
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:34
Új navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű NNG Kft.
A cég budapesti K+F (kutatás és fejlesztés) központjában olyan autós navigációs rendszer prototípusán dolgoznak, amelyben a szoftver már az NDS (Navigation Data Standard) nemzetközi szabványának is teljeskörűen megfelel majd.

A fejlesztés jelentőségét mutatja a közlemény szerint, hogy a navigációs termékek piacán a következő években leginkább az NDS szabványnak megfelelő termékeket lehet majd eladni. A német autógyártók már szinte kizárólag ezzel kompatibilis rendszerekkel szerelik fel modelljeiket.

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az NNG Kft. nettó árbevétele a 2017-es lezárt üzleti évben 36,38 milliárd forint volt, ami több mint 6,5 milliárd forintos bevétel növekedést jelent
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 07:04
Képek, videók
Már+az+ókori+Indiában+ is+
zskadi
2018. február 17. szombat, 01:15
A karnison
hzsuzsa
2009. április 16. csütörtök, 00:57
karnita800.jpg
konoksag
2008. augusztus 25. hétfő, 06:10
Karnizs
hubya
2006. július 18. kedd, 10:54
kis patkányok.jpg
szicu
2017. január 04. szerda, 10:45
A patkányok
sanci81
2016. június 18. szombat, 11:58
patkányok.jpg
erzsikepuskas
2016. február 06. szombat, 11:46
a-patkányok tükör előtt.g
szicu
2015. július 25. szombat, 12:55
gyümölcsevő patkányok.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 18:15
patkányok.jpg
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:57
patkányok.gif
szicu
2011. július 05. kedd, 05:27
Patkányok viselkedése...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:05
disco patkányok
erzsi36
2008. október 18. szombat, 07:35
Hivatali Patkányok.hu.c.j
finike
2007. október 15. hétfő, 12:04
Kísérleti Patkányok.hu.jp
rambobby
2007. április 29. vasárnap, 08:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.