Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:41 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Navalnij letöltötte büntetését, és szabadlábra helyezték
Navalnijmájus elején, két nappal Vlagyimir Putyin elnök újabb beiktatása előtt Nem cárunk ő nekünk! jelszóval kezdeményezett országos megmozdulást. A politikust nem engedélyezett tüntetések miatt korábban már több ízben elzárásra ítélték, amit ő a gyülekezési jog megsértésének minősített.

A korrupcióellenes tevékenységéről is ismert aktivistát két gazdasági ügyben született elmarasztaló ítéletre hivatkozva eltiltották attól, hogy indulhasson az idén márciusban megtartott elnökválasztáson.

Az OVD Info jogvédő szervezet információi szerint a Navalnijhoz fűződő május 5-ik ellenzéki megmozdulásokon az ország 20 városában több mint 1600 embert - Moszkvában több mint 700-at, Szentpéterváron 229-et, Cseljabinszkban 163-at, a szibériai Jakutszkban pedig 74-et - vettek őrizetbe.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:31
Címkék: Vlagyimir Putyin, korrupcióellenes tevékenységéről, idén márciusban, szibériai Jakutszkban, korrupcióellenes, elnökválasztáson,
Kommentek
Hollik: a kormány nem engedi, hogy egy terrorista szabadon járjon
Hollik István emlékeztetett, hogy Ahmed H. szombaton szabadlábra kerül, miután letöltötte ötéves büntetésének a törvényekben előírt részét. Ezt a büntetést azért szabták ki rá, mert a határt védő magyar rendőrökre támadt, és uszította a körülötte álló illegális migránsokat is - idézte fel a kormányszóvivő.

Hollik István kijelentette: mivel veszélyt jelent a magyar emberek biztonságára, az a döntést született, hogy kiutasítják az országból. Ez azonban csak úgy történhet meg, ha van egy olyan ország - a nemzetközi egyezmények alapján -, amelyik befogadja.

A kormányszóvivő közlése szerint a magyar kormány felvetette a kapcsolatot Ciprussal, miután Ahmed H. ciprusi lakos, a tárgyalások zajlanak, és amíg nincsen ezeknek eredménye addig Ahmend H.-t idegenrendészeti őrizetben tartják.

Kérdésre elmondta: az Ahmed H. ügyében zajló per nem más, mit a Soros-szervezetek fizetett akciója, így próbálnak meg pénzt szerezni a magyar adófizetőktől.

A Fővárosi Törvényszék február 1-jén hirdet
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 16:51
Február 1-jén hirdetnek ítéletet az Ahmed H. kontra Miniszterelnöki Kabinetiroda ügyben
A férfit a röszkei határátkelőhelynél 2015-ben történt tömegzavargás résztvevőjeként 2016-ban tíz évre ítélték első fokon, nem jogerősen terrorcselekmény miatt, majd 2018 őszén jogerősen öt év szabadságvesztést kapott. A napokban arról döntött a bíróság, hogy büntetésének kétharmada, 40 hónap letöltése után január 19-én feltételesen szabadlábra kerül, s egyúttal kitoloncolják az országból.

Az eljárás során a férfi elmondta, hogy 1976-ban született a szíriai Aleppóban, 2004 körül költözött a ciprusi Limasszolba, ahol belsőépítészként dolgozott.

A polgári perben a szír férfi elsősorban azt kifogásolta, hogy a 2017-es nemzeti konzultációban Ahmed H.-ként azt írták róla, hogy a bíróság elítélte a rendőrök megdobálása miatt, holott még folyamatban volt a büntetőpere.

A férfi 8 millió forint sérelemdíjat követel a Miniszterelnöki Kabinetirodától, továbbá nyilvános elégtételt. A 8 milliós összeg indoka, hogy Ahmed H. a nemzeti konzultáció minden egyes címzettje után 1 forintot követel az
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 17:42
Letartóztatták az iráni Press TV egyik műsorvezetőjét az Egyesült Államokban
kaptak az egyik denveri vádesküdtszéktől.

A Press TV Teheránban sajtókonferenciát tartott, és Paiman Dzsebeli, a televízió helyettes vezetője bejelentette: minden jogi eszközt igénybe vesznek munkatársuk védelmében.

A televízió megszólaltatta Bahran Ghaszemit, az iráni külügyminisztérium szóvivőjét, aki arról beszélt, hogy a letartóztatás jól érzékelteti a Trump-kormányzat "rasszista és apartheid-politikáját". A szóvivő hozzátette: "reméljük, hogy ezt az ártatlan embert feltételek nélkül szabadlábra helyezik".

A letartóztatott nő amerikai állampolgár. Újságírást tanult a louisianai állami egyetemen Baton Rouge-ban (a déli állam fővárosában), majd 1982-ben, miután 22 évesen megismerkedett Hossein Hashemivel, egy Denverben tanuló iráni diákkal, áttért a muszlim hitre. Összeházasodott a férfival, két fiuk és egy lányuk született, de Marzieh - Melanie Franklin - azóta megözvegyült.

Az ügyről megjelent első amerikai kommentárok emlékeztetnek arra, hogy Teherán a múlt héten erősítette meg:
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 07:04
Feltételesen szabadlábra helyeztek egy háborús bűnökért elítélt volt boszniai horvát katonai vezetőt
Valentin Coric egyike volt azon hat boszniai horvát katonai vezetőnek, akiket a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) bűnösnek talált súlyos háborús bűntettek és az emberiesség ellen elkövetett bűncselekményekben, abban, hogy részt vettek boszniai muzulmánok elűzésében, egy tisztán horvátok lakta terület létrehozásában.

A volt parancsnok szerdán érkezett meg Zágrábba, ahol felesége, testvérei és bajtársai várták, köztük Dario Kordic, a délszláv háború alatt egyoldalúan kikiáltott boszniai horvát "állam" volt alelnöke, akit 25 évi szabadságvesztésre ítéltek háborús bűnökért.

Coricot azzal a feltétellel engedték szabadon, hogy nem nyilatkozhat a sajtónak, valamint nem érintkezhet az áldozatokkal és a tanúkkal.

Drazen Plavec, Coric ügyvédje újságíróknak azt mondta: védence már tavaly szeptemberben letöltötte büntetése kétharmadát. Szavai szerint a hágai törvényszék ugyanakkor megváltoztatta gyakorlatát, és már nem engedi
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 20:32
A Nemzetközi Büntetőbíróság elrendelte Laurent Gbagbo volt elefántcsontparti elnök szabadon bocsátását
A háromfős bírói panel többségi döntéshozatallal kedden felmentette az érintetteket a háborús és emberiesség elleni bűncselekmények vádja alól, megállapítva, az ügyészség nem tudta ezeket hitelt érdemlően bizonyítani.

Szabadlábra helyezésüket ugyanakkor felfüggesztette a törvényszék szerdáig, amíg a vád képviselői bejelentik, hogy terveznek-e fellebbezni.

A vádhatóság úgy döntött, hogy fellebbez az ítélet ellen, és ezért az őrizetben tartás meghosszabbítását kérelmezte. Ezt azonban elutasította a bíróság, mondván, Gbagbo és Goude ígéretet tett rá, hogy szükség esetén megjelennek Hágában, az ügyben pedig semmilyen új körülmény nem merült fel.

A most 73 éves volt államfő ellen azért emeltek vádat, mert 2010-ben, miután nem ismerte el a választási vereségét, hazájában polgárháború kezdődött, amelyben mintegy háromezren meghaltak. A négy hónapon át tartó erőszakban komoly szerepet játszottak a rendfenntartó erők, akik a vádak szerint súlyos jogsértéseket követtek el. A konfliktusnak a
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 16:42
Húsz év fegyházat kapott az a nő, aki kalapáccsal gyilkolt Érden
A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta: a nőt nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt húsz év fegyházra, tízezer forint vagyonelkobzásra ítélte és 52 millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A vádlott legkorábban a büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

A törvényszék megállapította, hogy a vádlott és családja adósságcsapdába került. H. T. az élettársán keresztül ismerte meg az idős, jónak mondható anyagi körülmények között élő nyugdíjas pedagógus, méhész házaspárt. A nő pénzt akart kérni tőlük, ezért 2015. október 30-án elment az érdi házukba, de a sértettek elutasították kérését. A vádlott indulatba jött és tízszer a nő, négyszer pedig a férfi fejére sújtott a diótörő kalapáccsal.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott családi és egészségi
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 16:42
Ahmed H. pere - A szír férfi feltételesen szabadlábra kerül és kiutasítják az országból
Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a bíróság pénteki határozatát minden érintett tudomásul vette. A férfit a Szegedi ítélőtábla ítéletének végrehajtása érdekében idegenrendészeti őrizetbe veszik, és kiutasítják Magyarország területéről - tette hozzá.

Ahmed H. a tiszalöki börtönből szabadul majd.

A férfit 2015. szeptember 19-én fogták el, januári feltételes szabadlábra helyezéséig a kiszabott ötéves büntetése kétharmadát (40 hónap) tölti le.

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember 16-án több százan gyülekeztek a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést ki akarta dönteni, majd néhányan kövekkel dobálták meg a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több rendőr megsérült.

Az elsőfokú ítélet szerint a Cipruson élő Ahmed H. a kordon bedöntésével, az egyenruhások megtámadásával
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 16:32
Brüsszeli robbantások - Egy volt terrorista ellopott egy merevlemezt az áldozatok boncolási jelentéseivel
A gyanúsítottnak, a 27 éves Illias Khayarinak múlt héten meg kellett jelennie egy találkozón a feltételes szabadlábra helyezésével kapcsolatban, és az épületből kifelé több tárgyat is ellophatott az ügyészség orvosszakértőinek részlegén, köztük a terrortámadások áldozatainak boncolási jelentéseit tartalmazó merevlemezt - írta a Le Soir című napilap.

A férfit néhány nappal később őrizetbe vették, majd letartóztatták, ő azonban tagadja a lopást.

Az ellopott tárgyakat egyelőre nem találták meg, a nyomozók szerint azonban nincsenek arra utaló jelek, hogy a tettes kifejezetten az adattárolóra utazott, nagy valószínűséggel nem is tudta, hogy mit tartalmaz.

A korábban Szíriában harcoló, majd Belgiumba visszatért Illias Khayarit öt év börtönbüntetésre ítélték terrorszervezetben való részvétel miatt, nagyjából két és fél év után viszont feltételes szabadlábra helyezték, annak ellenére, hogy egy lehallgatott telefonbeszélgetésben korábban arról beszélt, hogy lefejezett egy embert a közel-keleti
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 11:21
Képek, videók
tömeggyilkosok szabadlábo
dalmi91
2008. július 14. hétfő, 18:25
Szabadlábon
captainbodlair
2006. július 16. vasárnap, 10:00
vlagyimir putyin_0.jpg
megyerimihaly
2015. június 17. szerda, 18:00
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
20110926vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 27. kedd, 13:52
20110905vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 07. szerda, 15:39
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
Márciusban 01.jpg
chillik
2016. november 15. kedd, 04:31
Márciusban 02.jpg
chillik
2016. november 15. kedd, 04:30
anyukám, márciusban
orban47
2011. július 17. vasárnap, 13:56
Én vagyok márciusban 2.JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 11:34
Én vagyok márciusban 1.JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 11:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.