Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:58 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lisieux-i Kis Szent Teréz imája a papokért
Jézus, örök főpap!Tartsd meg papjaidat legszentebb Szíved oltalmában,ahol senki sem árthat nekik.Őrizd meg szeplőtelenül fölkent kezüket,melyekkel naponta érintik szent testedet.Őrizd meg tisztán ajkukat,mellyel kimondják az átváltozás szavait Őrizd meg tisztán és minden földi érdektől mentesen szívüket,melyeket dicsőséges papságod magasztos pecsétje ékesít.Növeld bennük az irántad való szeretetet és hűséget,mentsd meg őket a világ mételyétől.A kenyér és bor átváltoztatásának hatalmával együtt add meg nekik a lelkeket átváltoztató erőt is.Áldd meg munkájukat bő terméssel és ajándékozd nekik egykor az örök élet koronáját. Amen.
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 09:00
Címkék: Lisieux-i Kis Szent Teréz, átváltozás szavait, irántad való, világ mételyétől, lelkeket átváltoztató, örök élet,
Kommentek
Kis Szent Teréz-búcsút ünnepeltek a Marosszentgyörgyi Kármel
Kis Szent Teréz-búcsút ünnepeltek a Marosszentgyörgyi Kármelben
Október elsején, Lisieux-i Szent Teréz napján tartotta búcsúünnepét a Marosszentgyörgyi kármelita közösség. Az ünnepi szentmisét Jakubinyi György érsek mutatta be.
.....
A főpásztor a búcsúi szentmise elején minden jelenlévőt Lisieux szentjének gyámolító oltalmába ajánlott, és arra buzdította őket, hogy Szent Teréz kis útjának bátor követői legyenek.
Homíliájában Szőcs Csaba szászfenesi plébános az elhangzott evangéliumi szakasz fő gondolatáról - ,,Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek." - elmélkedve kiemelte az imádkozó Jézus képét, azt a jelenetet, amikor Jézus megmutatja, hogyan kell imádkozni.
Nemcsak kérni kell imánkban, hanem hálát adni és dicsőíteni is, leborulni csendben Isten lába elé. Ez lenne az útja annak, hogy
maroka, 2019. október 08. kedd, 10:52
Útravaló – 2019. október 6
során aztán ráébredtünk, hogy a mi tökéletességünk nem több és nem kevesebb, mint hogy esve-kelve, állhatatosan követjük Jézus Krisztust. Akkor már készséggel választottam életprogramul az életszentséget, és ma sem mondok le róla. Törekvésem eredménye ugyan szerény, de szívesen imádkozom ezt a fohászt: ,,Nálad talál nyugalmat zaklatott szívem. Neked ajánlottam mulandó életem. Hálát adok neked azért, hogy megjárhattam az általad kijelölt utat."
Minden októberben igazi bátorítást jelent Lisieux-i Szent Teréz életrajza és Guy Gaucher Egy élet története című munkája, mely egyértelművé tette, hogy a magunkfajta emberek csak Szent Teréz kis útján juthatnak az üdvözültek sorába. Rendeljen Isten gondviselő szeretete bárhová, bármely élethivatás teljesítésére, mindig, mindenkinek Isten emberré lett Fiához kell igazodnia ott, ahol van, amíg csak él. Merem állítani, hogy ezzel az életvitellel akkor is szentté válhat az ember, ha soha senki meg nem tudja, még ő maga sem.
Két kiegészítést kell ehhez
maroka, 2019. október 06. vasárnap, 08:08
Lisieux-i Kis Szent Teréz szűz és egyháztanító 10.01
kurír oldalon:
A kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás, a mindennapi hűség útját járva jutni egészen közel Istenhez.
A kis út a felebarát szeretete, különösen azé, aki mellettünk él, és akit a legnehezebb szeretni.
A Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz szűz és egyháztanító.
Lisieux-i Kis Szent Teréznek, a ,,kis út" szentjének élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, október 1-jén.
Teréz 1873. január 2-án született a normandiai Alençonban. A keresztségben a Mária Franciska Teréz neveket kapta. Szülei, Louis Martin és Marie-Azélie Guérin mélyen vallásosak voltak, mind az öt, a felnőtt kort megélt lányuk szerzetes lett. Az Egyház történetében ők voltak a második házaspár, akiket boldoggá avattak. Ferenc pápa 2015. október 18-án szentté avatta őket.
Az
maroka, 2019. október 01. kedd, 08:14
Rózsaeső imaestet a budapesti Örök imádás-templomban
Mennyi időt vesztegettünk el máris! ... ,,Nem éltem igazán." ... Vagy a múltban voltak, vagy a jövőben; a most, a jelen pillanat öröme, boldogsága, kincse, gyümölcse kimaradt. Amelyek mögött a jelen pillanat szentsége húzódik meg.
Lisieux-i Szent Teréz emléknapjára készülve a Nyolc Boldogság Közösség idén is megrendezte a Rózsaeső imaestet a budapesti Örök imádás-templomban - két egymást követő napon, szeptember 28-én és 29-én. A kármelita Béri Renátó a második napon a most erejéről és boldogságáról beszélt.
...............
Visszatérni a jelenbe, a valóságba az irreális idősíkokból, és megtalálni a jelent mint erőforrást, erről akar beszélni, bár nem a téma szakértője - kezdi elmélkedését Béri Renátó. - Avilai Teréz, Keresztes Szent János és Lisieux-i Kis Szent Teréz írásaiból igyekezett megérteni az erre vonatkozó tanításokat - mondja.
- Kis Szent Teréz Énekem a mai naphoz
maroka, 2019. szeptember 30. hétfő, 22:30
Szent Teréz 12 mondása a szeretetről
Lisieux-i Szent Teréz ünnepét október elsején üljük. Nem is juthat eszünkbe nála jobb személy, hogy emlékeztessen minket arra, hogy egy kis adag szeretet is sokkal szebb hellyé teheti a világot. A francia karmelita apáca, aki 24 évesen halt meg, arról híres, hogy képes volt a legkisebb dolgokat is értékelni. Egy olyan üzenetet továbbított, ami a mai napig helytálló: csak egyetlen dologra van szükség ebben az életben - a szeretetre.
.................
Fordította: Ward Henrietta

1. Szeretetben élni olyan, mintha örökké hajóznánk, az öröm és a béke magvait elhintve a szívekben.
2. Ne szalassz el egyetlen lehetőséget sem egy kis áldozat meghozatalára, legyen az egy mosolygós tekintet, vagy egy kedves szó. A legkisebb dolgot is a jóért, a szeretetért tedd.
3. A kedvesség az egyetlen vezércsillagom, melynek fényében egyenesen hajózok, és a mottóm a vitorlámra van írva: Szeretetben
maroka, 2019. szeptember 28. szombat, 11:02
Kis Terézke , köszöntünk a napodon !
Hálát adok neked, Istenem,
minden kegyelmedért,
amelyet adtál nekem,
különösen a szenvedésekért,
melyeket megtisztításomra küldtél.

Földi zarándokutam végén remélem,
hogy örülni fogok neked az égben;
de nem az a szándékom, hogy
érdemeket gyűjtsek, hanem irántad való
szeretetből akarok tenni mindent,

Hogy neked kedved teljék bennem,
hogy neked örömet szerezzek,
és lelkeket mentsek, akik örökre
szeretnek majd téged!

Hogy az egész életem a szeretet
ténye legyen, irgalmas szeretetednek
ajánlom föl magamat.

Engedd, hogy a szeretet áldozata legyek,
emésszen föl ez a szeretet egészen,
míg örök egyesülésben bele nem olvadok
a te Szeretetedbe, ó, végtelen Irgalmasság!

Lisieux-I Szent
suzymama, 2019. szeptember 25. szerda, 10:33
Kalkuttai Szent Teréz
misszióba. Kapcsolatba került ezért a kalkuttai főegyházmegyében is szolgálatot végző írországi Loreto-nővérekkel.
Agnes 1928-ban, áldozócsütörtökön határozta el, hogy szerzetesként Istennek szenteli életét. Iskolatársnőjével együtt felvételét kérte az angolkisasszonyok írországi anyaházába, amely a Loretói Miasszonyunk nevét viselte. Hamarosan Indiába küldték, hogy megkezdje noviciátusát Dardzsilingben. Itt tett szerzetesi fogadalmat 1931. május 25-én. A Teréz nevet az 1925-ben szentté avatott Lisieux-i Kis Szent Teréz iránt érzett tiszteletből választotta. Döntését így indokolta meg: ,,Ha keresztényi életet él az ember, akkor az biztosítja hitének növekedését. Sok szent járt előttünk, hogy vezessen minket. De én azokat szeretem, akik egyszerűek, mint Lisieux-i Szent Teréz, Jézus kis virága. Őt választottam névadómnak, mert hétköznapi dolgokat tett nem hétköznapi szeretettel."
Teréz anya 1929 és 1948 között földrajzot tanított a kalkuttai Szent Mária Iskolában, néhány évig az intézmény
maroka, 2019. szeptember 05. csütörtök, 08:36
Képek, videók
Lisieuxi-i szent Teréz
sacimama
2014. február 24. hétfő, 23:13
orig-Lisieuxi_Szent_Te rez
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:21
Lisieuxi Szent-Teréz.jpg
aranyibarbara
2009. február 08. vasárnap, 08:38
képek-1 papokért.JPG
keresztenyhivek
2015. június 03. szerda, 13:10
ima jó papokért
sacimama
2013. szeptember 23. hétfő, 23:05
Ima jo papokert
sacimama
2013. június 12. szerda, 11:41
Átváltozás.gif
pacsakute
2017. február 03. péntek, 22:37
Az átváltozás temploma
sacimama
2015. szeptember 11. péntek, 21:23
ú-átváltozás.gif
szicu
2015. június 24. szerda, 15:49
Aranyos átváltozás.gif
pacsakute
2015. március 11. szerda, 20:39
Átváltozás
sacimama
2014. július 22. kedd, 01:42
Számítógépes átváltozás.g
pacsakute
2014. április 05. szombat, 12:51
átváltozás
teremtsmagadnak
2014. január 09. csütörtök, 10:13
Átváltozás
sacimama
2013. június 04. kedd, 01:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.