Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:25 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokozott figyelemre intenek az állatvédők az év végéhez közeledve
A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálata közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy az év vége, a szilveszter és az újév kezdetekor a petárdázások hatására nagyon sok kutya szökik el otthonról és kóborol a főváros utcáin.

Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán olyan környezetbe kerülnek, amely számukra idegen és veszélyekkel teli, így gyakran válnak autóbaleset áldozatává, vagy olyan távolságra menekülnek otthonuktól, hogy képtelenek oda visszatalálni.

Az állatvédők ezért figyelmeztetnek arra, hogy érdemes az állatokban lévő mikrochipek adatait ellenőriztetni az állatorvosnál, hogy a gazdák személyes adatai helyesen vannak-e regisztrálva. Emellett legyen az állatokon nyakörv a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával.

Érdemes már néhány nappal szilveszter előtt a kutyákat pórázon sétáltatni, valamint mérsékelni a hosszú sétákat ebben a néhány napban. A nagyon félős kutyáknak kérhető gyógynövényes nyugtatószer is, amely segít átvészelni ezt az időszakot. A kertben tartott állatok esetében fontos gondoskodni arról, hogy biztonságos, zárt helyen legyenek, érdemes még a kerti kutyákat is beengedni legalább az előszobába vagy a garázsba és jó, ha a gazda otthon marad erre az időre, nem hagyja magára az állatot. A láncra kötés nem megoldás, hiszen egy rémült kutya akár meg is fojthatja magát.

Az év ezen időszakában rengeteg civil és hivatalos állatvédő tart ügyeletet, akik igyekeznek hazajuttatni a már befogott állatokat, amennyiben minden óvintézkedés ellenére elkóborolnak.

A főváros területén befogott és a szolgálathoz bekerülő ebekről a www.ebtelep.hu honlapon folyamatosan tájékozódni lehet, ezen kívül a szervezet telefonszámát is lehet tárcsázni.

A macskák szorongása kevésbé nyilvánvaló, de a sok résztvevős, hangos szilveszteri vendégség komoly stresszt jelenthet a macskák számára is, rájuk is érdemes odafigyelni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 26. szerda, 12:38
Címkék: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának Állategészségügyi Szolgálata, figyelmet arra, újév kezdetekor, petárdázások hatására, főváros utcáin, erős hang-,
Kommentek
Novák Katalin: a Fidesz önként döntött kapcsolatai felfüggesztéséről az Európai Néppárttal
Valamennyi parlamenti párthoz tartozó, Magyarország iránt érdeklődő szenátorral volt lehetősége a küldöttség tagjaként találkoznia, és "ez esélyt ad arra, hogy valódi tényeket ismertessünk meg egymással, és a kérdésekre tényszerű válaszokat adjunk, valamint lássuk, hogy melyek azok a kérdések, amelyek foglalkoztatják franciákat" - mondta a képviselő.

"Azt tapasztaltam, hogy nagyon barátságosan közelítenek felénk, megértéssel és érdeklődéssel követik a magyarországi eseményeket" - hívta fel a figyelmet. "Az ellentétes párszövetségbe tartozó szentárok részéről ugyanakkor kritikus kérdések is érkeztek, de érezhetően sikerült az aggodalmat eloszlatni" - tette hozzá.

"Látszik, hogy a francia média félretájékoztatásának az áldozatai, és nem valós tapasztalataik vannak" - hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: a francia szenátorok viszont nem tudták teljesen megnyugtatni a magyar delegációt a francia kormány- és elitellenes úgynevezett sárgamellényes tüntetők hétről hétre folytatódó megmozdulásairól,
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 20:52
Az MTA szabadságáért tüntettek Budapesten
A demonstrációt az Akadémiai Dolgozók Fóruma (ADF) hirdette meg az MTA elnökségének ülésével egy időben Menet a tudományért címmel.

Az akadémiai kutatóintézet-hálózat dolgozóiból szerveződött csoport demonstrációja az Akadémia épülete előtt kezdődött, ahol Szilágyi Emese, a tüntetés főszervezője, az MTA kutatója arról beszélt: nem szabad hagyni, hogy az MTA kutatóintézet-hálózatát leválasszák az Akadémiáról, ennek érdekében eljuttattak egy levelet az ülésező elnökség tagjaihoz. Ebben felhívják a testület figyelmét arra, hogy az ITM minisztere még nem adott érdemi választ arra, hogy miért kívánja az MTA kutatatóintézet-hálózatát kiszervezni az Akadémia keretei közül.

"Az ITM a kutatóintézetek tervezett jövőbeni működését semmilyen nyilvános szakmai anyagban nem mutatta be, a kutatóintézet-hálózat jövőbeni irányítására létrehozandó testület, annak döntéshozatali mechanizmusa és hatáskörének tartalmi elemei nem tisztázottak" - hangsúlyozta. Ezek a problémák jelzik, hogy nem szabad a március 8-án
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:32
Világháborús bombák hatástalanítása miatt lezárások, közlekedési változások lesznek Budafokon
Szombaton 7 órától kiürítik, majd teljesen lezárják Budafokon a közúti, közösségi közlekedési, gyalogos és kerékpáros forgalom elől a 6-os főutat a Savoya Park és a budafoki lehajtó között, a Kossuth Lajos utcát és a Mária Terézia utcát a Kuruc köztől, a Nagytétényi utat a Háros utcától a Tóth József utcáig, a Tóth József utcát, valamint a Temető utca-Mező utca-Pannónia utca-Promontor utca által határolt területet - olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak el kell hagyniuk a kiürítés idejére, és csak a hatástalanítás után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt 7 órától az érintett közösségi közlekedési járatokra - a 33-as, az 58-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 241-es, a 241A, a 250-es buszra - a lezárt területen belül csak felszállni lehet, leszállni nem.

A terület kiürítése után, a bombák kiemelése és hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától rövidített vagy módosított útvonalon jár a
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 18:12
Mi Hazánk: több forrás kell az iskolai erőszak megfékezésére
Ez annál is inkább sürgető, mert a felmérések szerint a diákok, több mint 50 százaléka elszenvedi a tanulmányai alatt az iskolai erőszak valamilyen formáját - közölte Dúró Dóra.

Ugyanakkor a legutóbbi nádudvari eset (ennek során tizenéves lányok bántalmazták és megalázták, hasonló korú társukat) még inkább felhívja a figyelmet a tarthatatlan helyzetre - tette hozzá.

Mint elmondta: az iskolai erőszakról legutóbb 2009-ben végzett átfogó kutatást az oktatási jogok biztosa. Vagyis friss adatokra volna szükség, ám az illetékes minisztérium annak ellenére nem finanszírozza az újabb felmérést, hogy annak költsége nagyságrendileg csak tízmillió forint.

Beszámolt arról is, hogy a pedagógusok körében nagy az igény a konfliktuskezeléssel összefüggő továbbképzésekre, ám finanszírozás hiányában nem indul kellő számú kurzus.

Az igényt jól mutatja, hogy az ezzel kapcsolatos továbbképzésekre tízszeres a túljelentkezés - fűzte hozzá.

Ugyancsak a finanszírozás hiánya okozza - folytatta - hogy nem
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 12:11
A Pentagon etikai vizsgálatot indít Patrick Shanahan ügyvezető miniszter ellen
magát a gyártót bízta meg velük. "Ez a helyzet természetesen érdekkonfliktusokat hordoz magában, hiszen a vállalat dolgozóinak kell elvégezniük saját termékeiken azt a minőségellenőrzést, amely a felettes hatóság feladata lenne" - fogalmazott a szakember.

Véleménye szerint a repülőgépgyártóknak és a szövetségi hatóságoknak egyébként is "túlságosan baráti" a viszonyuk egymással, és ez többnyire a biztonság rovására megy. Sullenberger tudomása szerint repülőgépgyári dolgozók nem egyszer felhívták a figyelmet a biztonsági hiányosságokra, de az FAA menedzsmentje felülírta az aggodalmakat.

Donald Trump elnök kedden este Stephen Dickson személyében új vezetőt nevezett ki a szövetségi légügyi hatóság élére. Diskson korábban a Delta Airlines légitársaság igazgatója volt.

A képviselőház közlekedéssel és infrastruktúrával foglalkozó bizottságának demokrata párti vezetője, Peter DeFazio levelet intézett a közlekedési minisztérium ellenőrzési igazgatóságához, azt kérve, hogy a minisztérium által
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:48
Brexit - Helyettes államtitkár: Magyarország is a rendezett kilépésben érdekelt
minden problémára válaszolni akar, ezért a helyettes államtitkár arra biztatta a jelenlévőket, hogy igény esetén keressék fel a kabinet képviselőit.

Schmitt Pál Péter szerint nem szabad hátradőlni, mert sok forgatókönyv elképzelhető, és mindegyikre fel kell készülni.

A kormány érdeke, hogy kölcsönösségi alapon mind a nagy-britanniai magyarok, mind a magyarországi britek védelme biztosított legyen - hangoztatta a helyettes államtitkár.

Iain Lindsay budapesti brit nagykövet arra hívta fel a figyelmet: a Brexit napjáig mindenképpen intézzék el, hogy rendben legyenek a papírjaik, jogszerű legyen magyarországi tartózkodásuk.

Ha még nem regisztráltak, akkor azt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál kell megtenniük - jelezte.

Arra buzdította az érintetteket, hogy kövessék figyelemmel a nagykövetség honlapját, valamint a közösségi médiában fenntartott csatornáit.

Iain Lindsay úgy fogalmazott: megérti, hogy nehéz idők járnak a britekre nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában,
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:38
Szájer: nem sikerült a néppárt baloldali részének manővere a Fidesz kizárására
József az ülés után telefonon az MTI-nek azt mondta: az EPP 13 tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását, és a szerdai tanácskozáson vita volt erről.

Úgy folytatta: a néppárt vezetése és a Fidesz együtt azonban úgy döntött, hogy alakítanak egy bizottságot és kizárás helyett azt vizsgálják majd, "hogyan alakul az EPP és a nagyobbik magyar kormánypárt viszonya". Háromtagú bizottságot alakít a Fidesz is, és ezeket a vitákat az EP-választások után akarja lezárni - tette hozzá.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a döntés majdnem egyhangúlag született a néppártban.

Sikertelennek nevezte az említett "manővert", amely a néppárt baloldali része, illetve a szocialisták és a liberálisok részéről Magyarország és a Fidesz bevándorláspolitikája ellen irányult.

Hangsúlyozta: a Fidesz önként vállalta, hogy nem gyakorolja jogait ez alatt az időszak alatt és az EP-választások után visszatérnek arra, hogy a két szervezet viszonyát vizsgálják. A Fidesz tagsága ezzel nem szűnik meg, csupán "befagyasztásra
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:22
A mérgező emberek - és védekezés ellenük
károd származik majd belőle. Szeretik elvenni mások jókedvét, és igyekeznek kétségeket gerjeszteni bennük. Ennek a hátterében a negatív életfelfogás és életszemlélet mellett a féltékenység is állhat.Egyáltalán nem érdekli őket más

A szakértők azt is elmondták a Psychology Today-nek, hogy a mérgező személyek sokszor nem mutatnak érdeklődést mások iránt. Ha valami jó történik veled, ő - ha nem a rosszat kezdi benne látni - figyelmen kívül hagyja, vagy pedig, ami még rosszabb, magára tereli a figyelmet. Nem ismerik el senki sikerét, nem gratulálnak, és általában sem szeretnek másokról hallani.

Ez ugyanígy igaz a beszélgetésekre is. Csak magukról beszélnek, ha te osztod meg a problémáidat, akkor nem figyelnek, elintézik egy-két szóval, vagy kicsi, jelentéktelen dolognak állítják be őket.

Ezt tedd, ha mérgező ember van a környezetedben!

- Már az is káros lehet, ha valaki állandóan egy mérgező ember közelében van, de az, ha szorosabb kapcsolatot is ápol vele, még
pacsakute, 2019. március 20. szerda, 20:29
Képek, videók
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Japán Tokyo Önkormányzat
megyerimihaly
2009. február 09. hétfő, 19:09
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
figyelmetlen.jpg
eikerossler
2009. december 16. szerda, 14:53
Figyelmetlen kacsa mama
magdaseppa
2007. június 16. szombat, 11:04
Figyelmet igényel
biharieniko
2006. október 24. kedd, 15:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.