Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 17:08 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy-Szín-Pad! - Kialakult a hármas döntő
A fináléba jutásról a 25 tagú szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntöttek a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. A három döntős zenekar nevét hétfőn reggel az MR2-Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában ismertették - közölték a szervezők az MTI-vel.

A szakmai zsűri által adott pontszámok átlagai és a közönségszavazatok által elért helyezések 50-50 százalékban számítottak. Ez alapján idén a tizenkét elődöntős közül az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars, valamint a desert rockot képviselő Run Over Dogs mérkőzhet meg a döntőben május 15-én vasárnap a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió élőben közvetíti a koncerteket, a Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről.

A szavazás hétfőn újraindult SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon, a három továbbjutó zenekarra a fináléig lehet voksolni. Az élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

A vasárnapi döntőn fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek.

A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. május 09. hétfő, 15:24
Címkék: Petőfi Rádió, VOLT Produkció, Sziget Szervezőiroda, MR2-Petőfi Rádió Talpra, Bagossy Brothers Company, Bohemian Betyars,
Kommentek
Krónikába 7. rész (ügyészségi beszámoló)
megtalálja a felelőseit az Országos Roma Önkormányzatnál nyom nélkül eltüntetett 1,6 milliárd forint ügyében.

Bencsik János: a legfőbb ügyész minden nap szégyent hoz a hivataláraBencsik János (független) szerint amihez Polt Péter a nevét adja, az "végtelenül rossz", a legfőbb ügyész minden nap szégyent hoz a hivatalára.

Milyen érzés reggel úgy felkelni, hogy ma is bűncselekményeket kell eltussolni? - kérdezte Polt Pétert.

Úgy fogalmazott, ha úgy fordul a széljárás, a legfőbb ügyész nagyon könnyen a vádlottak padján találhatja magát.Jobbik: a legfőbb ügyész Orbán személyes szolgálatában állStummer János (Jobbik) a 2018-as ügyészségi beszámolót úgy értékelte: a legfőbb ügyész 2018-ban és a környező években nem az igazság, hanem Orbán Viktor miniszterelnök személyes szolgálatában állt.

Azt mondta, Polt Péternek a hivatalában az lett volna a dolga, hogy a bűnöst minden körülménytől függetlenül ítéljék el, ehelyett a kormányfő családját és üzlettársait
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 16:12
A C-vitamin-hiány kárt okoz
az érrendszerben és felelőssé tehető az egyes szívbetegeségek kialakulásáért is. Mivel a szervezet C-vitamin-készlete hamar kimerül, így azt minden esetben pótolni szükséges.

A C-vitamin nemcsak antioxidáns hatással rendelkezik, hanem antivirális és gyulladáscsökkentő hatása is kiemelkedő. Ez a vitamin segít fellendíteni az immunrendszert, mert fokozza az antitestek termelődését, melynek kiemelkedő szerepe van a betegségek leküzdésében.

A kollagén előállításában, termelődésében egy nagyon fontos faktor a C-vitamin. Ez egy olyan vitamin, amely segíti a sebek gyorsabb gyógyulását, de kiemelkedő szerepet játszik az egészséges haj, bőr megőrzésében és az erek védelmét is ellátja. A C-vitamin csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és hatásos lehet a szervezetet támadó kórokozókkal szemben is.

A C-vitamin-hiány a hajszálerek törékenységét segíti elő, illetve hiányában nem termelődik elegendő kollagén az emberi szervezetben, márpedig az egyre csökkenő kollagénszint miatt
pacsakute, 2020. április 23. csütörtök, 18:07
Erdő Péter nagycsütörtök este: Aki mindent odaadott,
Erdő Péter nagycsütörtök este: Aki mindent odaadott, az tőlünk is mindent kíván
Nemcsak a szabadidőnkből, nemcsak a feleslegünkből adhatunk másoknak, hanem adott esetben kötelesek lehetünk abból az időből, abból az energiából, abból az anyagi lehetőségből is adni, amire nekünk magunknak is szükségünk lenne. Csak így tudjuk legalább részben viszonozni Krisztus irántunk való szeretetét.
Erdő Péter bíboros, prímás a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájában egyedül - asszisztencia és koncelbrálók nélkül - mutatta be nagycsütörtök este, az utolsó vacsora miséjét. Az egyházi járványügyi előírás alapján a szentmisében elmaradt a lábmosás szertartása és az oltárfosztás.
1. Az evangéliumban a lábmosás történetét hallottuk Szent János titokzatos elbeszélése szerint. Miért mossa meg Krisztus a tanítványok lábát? Jelét adja ezzel alázatosságának és szeretetének tanítványai iránt. A Teremtés könyvében is hallunk egy különleges, étkezés előtti lábmosásról. Csakhogy ott Ábrahám hoz
maroka, 2020. április 09. csütörtök, 23:26
Római kori hamvasztásos sírt tártak fel Baranyában
légiós aranygyűrű került elő az Antoninus Pius császár (138-161) korából származó, Bóly szomszédságában feltárt sírból.

Kiemelték: a második századi temetőkben ritkán előforduló, általában gazdag melléklettel ellátott, úgynevezett "padkás hamvasztásos" típusú sír feltárása során talált összecsukható tábori szék és az aranygyűrű a Flavius-korban állandósult Duna-menti katonai jelenléttel hozza kapcsolatba a temetkezést.

Kitértek rá: a temetkezési formára jellemző, hogy a vasszögekkel ácsolt, nagyméretű gerendákból épített máglyán a halottat a pogány rítusra jellemző sírmellékletekkel hamvasztották el. A máglya összeroskadását követően a maradványokat a téglalap-alakú sír közepén ásott szűk, függőleges falú, szintén téglalap alakú gödörbe húzták be.

Mint írták, a Bóly környéki lelet legközelebbi párhuzama a pécsi Nagy Lajos Gimnázium tornacsarnoka alól került elől, ahol kőből épített fal is keretezte a sírt, amely a Bóly környéki lelet esetében hiányzott.

Felidézték: a hitelesítő
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 12:42
Kedves Koronavírus! Nem vagy valami népszerű
kioktatásból emelünk falakat. Na, de aztán jöttél Te!

Úgy döntöttél, hogy kezedbe veszed az irányítást, és pár hónapra megállítod a világot. Figyu, nem gondolod, hogy túl drasztikus eszközt választottál? Bár, lehet, hogy igazad van. Lehet, hogy már csak ebből értük. A rokonaid biztos meglátogattak minket korábban, és próbáltak szelídebben figyelmeztetni, de nem sikerült.
Kénytelen voltál Te közbelépni, hogy Neked hátha hiszünk. És látod, hiszünk. Csak óriási szomorúság, hogy ezért milyen nagy árat fizetünk. Emberéleteket és gazdasági összeomlást.

De a tragédiák mellett azért szép dolgokat is intéztél, amiért hálásak lehetünk.

A világjáró bizniszmen apukák most esti mesét olvasnak a lányaiknak.
A folyton rohanó anyukák most leporolták a varrógépet, és maszkot varrnak a fél utcának.
Az oktatás pár nap alatt éveket ugrott, és átléptünk a digitális korba.
Az iskolák bezártak ugyan, de az élet iskolája megnyitotta kapuit.
A gyerekek részt vállalnak a
koszegimarika, 2020. március 31. kedd, 08:11
Ördög-puli
Ördög-puli

Tácra iparkodtam, falumba,
sugárban fürdő tájon.
Fütyörésztem és friss csikóként
futott a kerékpárom.
Nagy csend volt, szinte hallatszott, hogy
a búzák, rozsok érnek.
Egyszercsak mögöttem a porban
szapora lihegések,
topogások... Egy szőrpamacs,
valóságos kis ördög,
az követett. - Ki vagy? Puli?
Vagy éj, mely testet öltött?
Fekete volt, mint a pokol.
Került, bevárt, vigyorgott,
kedveskedett. Piros nyelvét
kiöltve pörgött, forgott.
Árnyék módjára követett,
akárhogy ihingettem.
Az ördög ez! Most megjelent!
Mást hogyan is hihettem?
Hogy egy eb, (a hűség maga!)
megszökve gazdájától,
egy kerékpáros, idegen,
másik gazdához pártol?
Egy sosem látott valakit
így kísér udvarolva?
Ilyen még nem volt. Ha nem látom,
sohasem hittem volna.
Gondoltam, majd csak elmarad,
megijed, vagy elfárad,
nem ingerli a falusi
vad eb-haramiákat.
Csodát!
kalmanpiroska, 2020. március 27. péntek, 21:12
tipp a gyógyszerésztől
mert bármilyen betegség gyengíti a szervezetet, ami így kevésbé ellenálló az újabb fertőzésekkel, így a koronavírussal szemben is. Tehát most egy náthát sem tanácsos elkapnod

2. Fogyassz sok folyadékot! A kiszáradt szervezet és a száraz bőr kevésbé ellenálló a kórokozókkal szemben mondja a gyógyszerész.

A táplálkozásra is figyelj oda!
Hogyan ne válj érzelmi evővé a karantén alatt: tartsd be a dietetikus tippjeit!

3. Bár itt a tavasz, az időjárás még csalóka lehet. Nagyon fontos, hogy most ne hűljön ki a szervezet ne öltözz alul, ne fázz mert az szintén csökkenti a védekezőképességedet a koronavírussal szemben is.

4. Szellőztess minél többet, hogy a vírusoknak és baktériumoknak minél kevesebb esélyük legyen megtapadni az otthonodban.

5. Belegondoltál már abba, hogy a lakásba került kórokozók a padlón kötnek ki? Ahogy járunk-kelünk, még el is terjesztjük őket. Érdemes ezért gyakran felmosni. A 0,5 százalékos klóros oldat már képes a kórokozók
foldinefehereva, 2020. március 23. hétfő, 23:44
Kosztolányi Dezső versei
KOSZTOLÁNYI DEZSŐ VERSEI

Nemeskosztolányi Kosztolányi Dezső, teljes nevén: Kosztolányi Dezső István Izabella (Szabadka, 1885. március 29. - Budapest, Krisztinaváros, 1936. november 3.) író, költő, műfordító, kritikus, esszéista, újságíró, a Nyugat első nemzedékének kimagasló formaművésze, a XX. századi magyar széppróza és líra egyik legnagyobb alakja. Csáth Géza unokatestvére.

Vannak versolvasó emberek, akik a magyar költészet gazdag egészéből Kosztolányi Dezsőt szeretik legjobban; még olyan is akad, aki azt állítja, hogy ő a legnagyobb magyar költő. Vannak azután mások, akik azt mondják, hogy Kosztolányi költészete csupán egy szín a Nyugat-nemzedék pompás skáláján, de Kosztolányi prózája a magyar regény- és novellairodalomnak legalábbis az egyik csúcsa. Ismét mások
menusgabor, 2020. március 11. szerda, 20:00
Képek, videók
regi nagykrt,nemzeti szin
relisisi
2015. november 22. vasárnap, 10:16
nagyon színes
szelgyongyi
2015. március 10. kedd, 04:24
Nemzeti Nagy Színház, Kín
jpiros
2012. május 15. kedd, 18:37
Szigligeti Színház Nagyvá
irmus
2011. március 03. csütörtök, 07:55
ASOR NAGYON SZ RZSA SZIN.
sakira
2010. november 18. csütörtök, 16:20
Nagy-Kálózy Eszter,szinés
farkas1945
2010. november 05. péntek, 14:07
Nagyon szép ciklámen szín
emilia3
2010. július 16. péntek, 17:38
Nagy szines, vegyes virag
margoboszi
2010. május 07. péntek, 10:56
Nagy Színház
mecsery
2010. február 27. szombat, 22:56
stefania-nagy_szinhaz. jpg
agica2004
2009. június 24. szerda, 15:22
nagy_szinhaz.jpg
agica2004
2009. június 24. szerda, 15:18
szintén nagy csodálatnak
sparci
2008. augusztus 20. szerda, 16:40
Sziget - Petőfi Rádió
gergalmate
2008. október 10. péntek, 21:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.