Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 05:28 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Opus Global: hatályba lép a Budapest-Belgrád vasútfelújítási szerződés
A közlemény szerint a CRE közös irányítású magyar-kínai konzorciumban a tőzsdei társaság közvetett, 51 százalékos tulajdonában lévő RM International Zrt. fele részben vesz majd részt a munkálatokban, a beruházás összértéke 2,078 milliárd dollár.

A modern logisztikai folyosó magyarországi szakaszára a Magyar Államvasutak (15 százalék) és a Kínai Népköztársaság (85 százalék) által létrehozott, Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. írt ki pályázatot, amelyen a CRE Konzorcium nyerte el a megbízást.

A háromtagú konzorciumban a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft. és a China Railway Electrification Engineering Group (Magyarország) Kft. képviseli a kínai állami vasúttársaságot. Az R-Kord Kft., valamint a Mészáros és Mészáros Kft. közös leányvállalataként működő RM International Zrt. pedig az Opus Global Nyrt. érdekeltsége.

Kiemelték, az RM International Zrt. 50 százalék, míg két kínai partnere együttesen további 50 százalék arányban vesz részt a konzorciumban, ennek megfelelően részesülhetnek a felek a vállalási díjból is.

A megállapodás értelmében a CRE Konzorcium a Budapest (Soroksár) és Magyarország déli vasúti határállomása (Kelebia) közötti szakaszon tervezheti és építheti meg a közlekedési nagyberuházást. A jelenleg, jellemzően egyvágányú, 150 kilométer hosszú vasútvonal teljes egészében felújítandó, állapota helyenként kritikus, utoljára az 1960-as években korszerűsítették. A vonal magyar és szerbiai szakaszának megépítésével három és fél óra alá csökkenthető a jelenlegi nyolcról a Budapest és Belgrád közötti menetidő, ami jelentősen felgyorsítja a Balkánra tartó, illetve onnan érkező forgalmat - írja az Opus Global közleményében.

A nyomvonal környezetének infrastruktúráját is fejleszti a beruházás, amelynek része több mint 100 kereszteződés, közel 100 kiszolgáló épület, 16 aluljáró, továbbá a szükséges hidak, zajvédő falak, térvilágítások, közművek megépítése, és az érintett állomások vasúti rendszereinek cseréje, épületeinek felújítása.

Az építési engedélyek beszerzése mellett a környezetvédelmi hatástanulmányok, a környezetvédelmi engedélyek, valamint a kisajátítási tervek és azok földhivatali átvezettetése is a fővállalkozó feladata. A finanszírozási megállapodástól függő kezdési időponttól számítva öt évet kap a CRE Konzorcium a vasúti szakasz újjáépítésének megtervezésére és kivitelezésére, a jótállási időszak további két év.

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén közzétett tájékoztatásában felhívta részvényesei figyelmét arra, hogy a szerződési feltételek teljesülésével a vállalkozási szerződés fedezetének biztosításához szükséges forrás rendelkezésre áll, így a 2020. május 18-i közlést követő hetedik napon a kontraktus hatályba lép.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 16:12
Címkék: Opus Global, International Zrt, Magyar Államvasutak, Kínai Népköztársaság, Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt, China Tiejiuju Engineering,
Kommentek
Az Opus Global mégsem pályázik az E.On Energiakereskedelmi Kft.-re
Mint írják, az Opus Global igazgatósága a Covid-19 okán kialakult pandémiás helyzet, valamint a jelen piaci körülmények gondos mérlegelését követően nem újította meg kötelező érvényű ajánlatát az E.ON SE pénzügyi tanácsadója, a BNP Paribas Corporate Finance részére, miszerint potenciális vevőként részt vesz az E.on Hungária Zrt. által az EKER 100 százalékos üzletrészére kiírt többkörös pályáztatási folyamatban.

Az Opus Global február 10-én jelentette be, hogy kötelező érvényű ajánlatot tett az EKER 100 százalékos üzletrészére, amely az E.On Hungária Zrt. tulajdonában van. A február 7-én benyújtott ajánlat szerint az EKER közvetlen 100 százalékban az Opus leánycége lenne, a vételárhoz pedig nem kapcsolódna közvetlenül banki finanszírozás. A végső tranzakciós dokumentáció kidolgozására az értékelés alapján a végső tárgyalási körbe bejutott potenciális vevőjelöltek számára nyílik lehetőség - írták akkor.

Az Opus Global Nyrt. 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 18:32
Az Opus Global 2,704 milliárd forintos adózott eredményt ért el az első negyedévben
értékesítéséből adódik.

Ezen felül megállapították, hogy 2020 első negyedévében a cégcsoport a működési bevételeinek 16 százalékos mérséklődése, és a működési költségeinek 44 százalékos csökkenése következtében 4,796 milliárd forintos üzemi eredményt ért el konszolidált szinten.

A vállalatcsoport 10,68 milliárd forint kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei első negyedévben, az előző év azonos időszakában mért 10 milliárd forintos veszteség után.

Az Opus Global Nyrt. működésére a járvány okozta intézkedések jelentős, de nem kritikus hatással vannak. A jelen helyzet egyik legnagyobb kárvallottja a turizmus, amely a HUNGUEST Csoport révén egyik fontos divíziója a cégcsoportnak. Márciusban felfüggesztették a szállodáik működését, majd úgy döntöttek, hogy előrehozzák az eredetileg jövő év elejére tervezett felújításokat. Mivel a kijelölt hotelekben a munkálatok huzamosabb ideig, akár két évig is eltarthatnak, elkerülhetetlenné vált a csoportos létszámcsökkentés,
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 15:53
Nem fizet osztalékot az idén a BÉT
részvénypiaci index (BUX) tavalyi rekordjait, és azt, hogy a Budapesten listázott részvények piaci kapitalizációja 9712 milliárd forintos év végi értéke majdnem 20 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A napi részvényforgalom 10,5 milliárd forintos átlaga ugyanakkor 8,5 százalékot csökkent éves összevetésben.

2019-ben az MKB Bank Nyrt., a GOPD Nyrt. és a DMKER Nyrt. kérte a részvényei bevezetését a BÉT-re: a tavalyi év legjelentősebb tőzsdei eseménye a BÉT-en a Konzum Nyrt. beolvadása az Opus Global Nyrt-be. Új részvénykibocsátók regisztrációjára idén is számítanak.

A beszámoló a fordulónapot követő eseményekre is kitért. A koronavírus-járvány miatt a BUX jelentősen csökkent, de a tőzsdei kereskedésnek zavartalanul kell folytatódnia, hiszen a részvénypiacok bezárásával sérülne az átláthatóság, és a hozzáférés a befektetésekhez - írták. A BÉT folyamatosan figyeli a rendkívüli helyzetet, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a Magyar Nemzeti Bankkal, hogy szükség esetén azonnal
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 18:02
Új vezérigazgatót választottak a Hunguest Hotels élére
Az Opus Global Nyrt. érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels igazgatósága döntött Róna Andrea vezérigazgatói kinevezéséről, aki már aláírta megbízatását. Az eddig a Gránit Pólus Csoport üzletfejlesztési igazgatójaként tevékenykedő szakember két évtizedes tapasztalattal rendelkezik szállodaüzemeltetésben, ingatlanfejlesztésben és vagyonkezelésben. Az említett igazgatói poszt mellett a Papp László Budapest Sportaréna üzletfejlesztési és az Aréna Catering Kft., valamint a West End Szállodaüzemeltető Kft. ügyvezető igazgatói feladatait is ellátta. Róna Andrea jelentős sikereket ért el a szállodaiparban is: részt vett a Hilton Budapest City és a Corinthia Budapest piaci bevezetésében, de sok éves tapasztalatot szerzett más nemzetközi és hazai szállodaüzemeltetőnél is - írták.

A tájékoztatás szerint a Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. az eredeti tervek szerint decemberben kezdődő szállodafelújításokat a pandémiás helyzetre való tekintettel korábbi időpontokra
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 16:52
Csaknem egymilliárd forintos pályázatot nyert el az Opus Global közvetlen tulajdonában álló Euro Generál Kft.
A közlemény szerint a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. volt a pályázatban az ajánlatkérő.

A projekt végleges összértékét nettó 958,49 millió forintban határozták meg.

Az Opus Global részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 129,2 forint, a legmagasabb ára 482,8 forint volt.
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 18:33
Az Opus Global igazgatósága határozatokat hozott közgyűlési hatáskörben
A tájékoztatás szerint a járványhelyzet miatt a tagok írásban, ülés tartása nélkül szavaztak az éves rendes közgyűlés meghívójában meghirdetett napirendi javaslatokról.

Az igazgatóság közgyűlési hatáskörben elfogadta a társaság 2019. évi nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) szerinti, egyedi, nem konszolidált éves jelentését 227,9 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 7,9 milliárd forint adózott eredménnyel, valamint döntött arról, hogy az anyacég teljes adózott eredménye eredménytartalékba kerül.

Az igazgatóság elfogadta a társaság 2019. évre vonatkozó IFRS alapján elkészített konszolidált éves jelentését is 646,2 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és mínusz 34,2 milliárd forint adózott eredménnyel.

Az Opus részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki tőzsdenapot 0,95 százalékos erősödéssel, 265,50 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 482,80 forint, a legalacsonyabb 129,20 forint volt.
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:08
Közbeszerzéseket nyert mintegy 30 milliárd forint értékben az Opus Global leányvállalata
A tájékoztatás szerint az R-KORD Kft. a Strabag Rail Kft.-vel közös konzorciumban elnyerte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ajánlatkérő "Vállalkozási szerződés keretében Püspökladány - Biharkeresztes szűk keresztmetszet kiváltása és villamosítása" elnevezésű projektjét. A projekt teljes nettó ajánlati ára 47,237 milliárd forint, ebből az R-KORD Kft. 25,820 milliárd forint értékben érintett. A vállalkozási szerződés hatályba lépéséhez szükséges támogatói szerződést még nem írták alá.

Egyedüli ajánlattevőként az R-KORD Kft. megnyerte a szintén a NIF által kiírt "Kaposvár-Fonyód vv. állapotjavítás - Somogyjád" megnevezésű projektet. A szerződéskötés folyamatban van, a megvalósítandó projekt ellenszolgáltatásának összege nettó 73,695 millió forint.

A társaság ugyancsak egyedüli ajánlattevőként elnyerte a NIF "Újszász, Érd, Vác állomások tervezése, kivitelezése" projektben az újszászi, valamint a váci állomás tervezése, kivitelezése feladatokat. A projekt jelenleg szerződéskötés alatt
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 18:02
Képek, videók
Globális felmelegedés köl
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 12:39
globális felmelegedés
lacika1974
2015. március 19. csütörtök, 06:19
Globális felmelegedés4794
lilagondolatok
2014. június 26. csütörtök, 12:04
Miss Earth Global Reunion
farkas1945
2013. szeptember 11. szerda, 10:21
Globális ima Úrnapján
sacimama
2013. június 03. hétfő, 00:15
carbon-credit-globalis -fe
andomanyi
2012. május 29. kedd, 07:45
global_warming.GIF
baratha
2012. február 02. csütörtök, 07:06
Bizonyíték a globális fel
capaitoth
2012. január 29. vasárnap, 21:32
globális nevelés 061.jpg
zoldkaszino
2011. szeptember 16. péntek, 04:27
Földünk jövője (globál fe
dnemethk
2011. április 08. péntek, 14:07
Global warming.jpg
sztana45
2011. március 26. szombat, 08:00
Budapest.jpg
menusgabor
2020. január 03. péntek, 19:08
6 Esti Budapest.png
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:38
6 Budapest a 15. a lakoss
lovaszmarika
2019. december 15. vasárnap, 15:04
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.