Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:14 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GIRO Zrt.: valamennyi nyugdíjat átutalták a bankoknak
A GIRO Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer egész nap hibamentesen működött - áll a közleményben.

A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak - közölte a MÁK korábban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 21:12
Címkék: GIRO Zrt, nyugdíjak elszámolását, postai kifizetések, közleményben, hibamentesen, üzemeltetett,
Kommentek
Államkincstár: pénteken átutalták a nyugdíjakat
A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. január 12. szombat, 12:31
MSZP-Párbeszéd: vizsgálják ki, miért csúszik a nyugdíjak kifizetése
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón felháborítónak és elképesztőnek nevezte, hogy a kormány nem tudja időre teljesíteni egyik legalapvetőbb feladatát.

Nem világos, mi történt. Ellentmondás van a Magyar Államkincstár (MÁK) és a bankok közlései között - mutatott rá.

Az ellenzéki politikus azonnali intézkedésre szólította fel a kormányt és annak kivizsgálására, miért nem fizették ki időben a nyugdíjakat.

Kocsis-Cake Olivio szerintlegtöbb nyugdíjas hónapról hónapra él, sokan jelezték, hogy problémát jelent számukra nyugdíjuk kifizetésének csúszása.

"Úgy látszik, a kormánynak az fontos, hogy a Várba költözhessen Orbán Viktor határidőre, de az nem fontos, hogy a nyugdíjasok ezt a pénzt időben megkapják" - fogalmazott.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese a múlt év végi, az állami szférát érintő létszámleépítéssel magyarázta azt, hogy a nyugdíjak nem érkeztek meg péntek reggel a bankszámlákra. Emlékeztetett
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 14:51
Tour de Hongrie - Hat nap alatt 800 kilométer lesz a táv
Az idei viadal útvonalát kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában mutatta be Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke. Egyúttal jelezte, hogy a hazai Tour eddig második kategóriás verseny volt, idén azonban első kategóriába került, ami azt jelenti, hogy azon akár World Tour-csapatok is indulhatnak. Mint mondta, jelezte részvételét a Giro d'Italia rendszeres résztvevője, az olasz Androni-Sidermec-Bottecchia, a legerősebb lengyel csapat, a CCC Sprandi Polkowice, valamint az amerikai Novo Nordisk istálló is. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy World Tour-istállók többsége azért nem látogat Magyarországra, mert azon a héten párhuzamosan két WT-versenyt is rendeznek.

A magyar indulókkal kapcsolatban elmondta, hogy az idei évre alakult két kontinentális csapat, a Kőbánya és a Pannon Cycling Team ott lesznek a versenyen. Az osztrák My Bike csapatban Kusztor Péter és Pelikán János versenyez, a luxemburgi Differdange-ben pedig Rózsa Balázs, de rajthoz áll majd a magyar válogatott is, melyet a
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 11:12
MNB-tanulmány: a bankoknak a mostaninál élesebb, innovatív versenyre kell felkészülniük
eredményezheti.

A szerzők kitérnek arra: az ügyfelek részéről alapvető elvárás lett az "azonnaliság", a folyamatos 24 órás működés, emiatt az utóbbi időben a világ számos országában elterjedtek, vagy bevezetés előtt állnak az azonnali fizetést biztosító rendszerek.

Az MNB a verseny fokozása érdekében ösztönzi az azonnali fizetési rendszer létrehozását - olvasható a tanulmányban, rámutatva, hogy a bevezetéshez szükséges alapkoncepciót és szabályrendszert tavaly decemberben publikálta az MNB, a GIRO Zrt. pedig megkezdte a rendszer megvalósítását.

Kiemelték: a szereplőknek végre kell hajtaniuk mindazokat fejlesztéseket, amelyek biztosítják, hogy legkésőbb 2019 második felében elérhetővé váljon az azonnali fizetési szolgáltatás a hazai fogyasztók és vállalkozások számára.

A fejlesztések vállalása nélkül az a veszély fenyeget, hogy a banki szolgáltatók teret veszítenek a piacon. Afejlesztési költségeket ellensúlyozhatja a magasabb szolgáltatási színvonalból fakadó forgalombővülés, ha a
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 08:00
Megalakult az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége
A szervezet szerdai MTI-nek küldött közleménye szerint áprilisi bejegyzését követően megkezdte működését a készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok érdekképviseleti feladatokat ellátó szakmai szervezete.

Az alapítók a Budapest Bank Zrt., a GIRO Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt., a Pénzjegynyomda Zrt., a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Az EFISZ alapításának fő célja, hogy létrejöjjön egy olyantársaságokat tömörítő szervezet, amely a hazai elektronikus fizetési megoldások fejlesztésének, az innovatív szolgáltatási és üzleti modellek kidolgozásának támogatója.

A szakmai szervezet további célkitűzése, hogy megvalósuljon a magyar szolgáltatók hazai és nemzetközi érdekképviselete, a döntéshozók előtti közös képviselete és érdekképviselete.

A szövetség feladatának tartja a készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatások használatával kapcsolatos
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 12:32
Pénz7 - Magyarul a pénzügyekről, megvannak a győztes kifejezések
szakszavakra kerestek beszédes, a köznyelvben könnyen elterjeszthető elnevezéseket. Az eredményhirdetés alkalmával Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára rendkívül fontosnak tartotta az új kifejezések meghonosulását, mivel például az érintéses kártyák forgalmában Magyarország Európa egyik vezető országának számít.

A zsűriben a nyelvészeti sajátosságok, szabályok figyelembe vételét a Magyar Tudományos Akadémia nyelvészeti szakértője biztosította, a pénzügyi álláspontokat a Magyar Nemzeti Bank és a Giro Zrt., valamint a Mastercard bankkártya társaság mellett a kiíró Magyar Bankszövetség képviselte.

A zsűri döntése alapján az ATM elnevezés kategóriában a pénzpont név került ki győztesen, az új nevet Kovács Zoé Eszter adta be a pályázatra. A prepaid bankkártya kategóriában a feltöltőkártya elnevezést díjazta a zsűri, amit Balotai Márió adott be a pályázatra.

A zsűri ugyanebben a kategóriában egy különdíj kiadásáról is döntött, a keretkártya elnevezés benyújtójának, Makszin
velemenyezd, 2017. március 29. szerda, 18:13
MNB: megkezdődik az azonnali fizetési rendszer létrehozása
Az MNB hétfői tájékoztatása szerint a rendszernek 2019 második felétől készen kell állnia a fizetési műveletek azonnali feldolgozására, a szolgáltatási szint növekedése pedig nem járhat érezhető díjnövekedéssel sem a pénzforgalmi szolgáltatók, sem azok ügyfelei számára.

A rendszer használatával lehetővé válik az átutalások és az arra épülő egyéb innovatív fizetési megbízások maximum 5 másodperc alatt történő lebonyolítása az év minden napján, éjjel-nappal.

Létrehoznak egy olyan, másodlagos számlaazonosítókat kezelő adatbázist is, hogy akár email cím, mobiltelefonszám vagy adószám használatával is lehet fizetést indítani, nem kell ismerni a címzett hosszú számlaszámát.

Ezeket a funkciókat kiemelkedő feldolgozási kapacitás és folyamatos rendelkezésre állás mellett fogja biztosítani az új alapinfrastruktúra - hangsúlyozta közleményében a jegybank.

A fejlesztés megvalósításával egyszerűsödik az új pénzforgalmi szolgáltatók és a FinTech cégek piacra lépése, ami ösztönzi az innovatív
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 12:27
Képek, videók
Giro Szász 840 millás.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:46
Oliver Giroud Fr-..jpg
agica2004
2014. július 01. kedd, 15:31
Oliver Giroud Fr..jpg
agica2004
2014. július 01. kedd, 15:30
800px-Talmont-sur-Giro nde
skorpiolilike
2014. június 07. szombat, 16:47
Talmont-sur-Gironde.jp g
skorpiolilike
2014. június 07. szombat, 16:41
girosfi.jpg
mkatalinka
2014. május 26. hétfő, 12:00
girona-hazak.jpg
skorpiolilike
2012. augusztus 28. kedd, 19:37
girona-2.jpg
skorpiolilike
2012. augusztus 28. kedd, 19:36
Girona.JPG
skorpiolilike
2012. augusztus 28. kedd, 19:30
girona-szekesegyhaz.jp g
skorpiolilike
2012. augusztus 28. kedd, 19:26
576px-Anne-Louis_Girod et-
irzikovszkimarcsi
2012. június 07. csütörtök, 18:02
Elszámolás
furaila
2015. november 12. csütörtök, 22:32
O.V. elszámolás.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 16:46
elszámolás
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 14:00
nyugdij elszámolás
lacipecsenye
2012. március 06. kedd, 22:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.