Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:32 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtóértesülés: benyújtotta lemondását az ukrán miniszterelnök
A miniszterelnök lemondási szándékának hírét egy parlamenti képviselő, Olekszandr Kacsura is megerősítette újságíróknak, ugyanakkor Honcsaruk erre vonatkozó kérelme még nem található a parlament honlapján - mutatott rá az UNIAN ukrán hírügynökség.

A Nép Szolgája frakcióülésén maga Zelenszkij is jelen van. Az elnök a kiszivárgott értesülések szerint Denisz Smihal területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettest javasolta Honcsaruk helyett kormányfőnek.

A múlt héten a házelnök Zelenszkij kérésére e hét szerdára rendkívüli plenáris ülést hívott össze. A sajtóban már akkor kiszivárgott, hogy szó lehet a kormányfő menesztéséről. Az ukrán jogszabályok szerint a miniszterelnök menesztésével együtt az egész kormány távozik, így több miniszteri poszton várható váltás. Az Ukrajinszka Pravda értesülése szerint Vadim Prisztajko külügyminiszter helyét Dmitro Kuleba európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes veheti át, Andrij Zahorodnyuk védelmi miniszter helyett pedig Andrij Taran lesz a tárca új vezetője.

Változás várható még a pénzügyi, az energetikai, a gazdasági, az agráripari, az egészségügyi, a veteránügyi tárca élén és a kabinetminiszteri poszton, valamint miniszterelnök-helyettesi tisztségekben is. Ugyanakkor Arszen Avakov belügyminiszter, továbbá az igazságügyi, az infrastrukturális, az ifjúsági és kulturális tárca vezetői továbbra is posztjukon maradhatnak.

A szerdai ülésen szavazhatnak a képviselők Ruszlan Rjabosapka főügyész menesztéséről is. Vele szemben bizalmatlansági indítványt nyújtott be ugyanis képviselők egy csoportja Zelenszkij pártjából, valamint a Moszkva-barát Ellenzéki Platform - Életért frakcióból - értesült az UNIAN.A miniszterelnököt az alkotmány szerint kinevezését követő egy éven belül csak akkor válthatja le a parlament, ha maga nyújtja be lemondását. Honcsaruk kormányfői kinevezését tavaly augusztus 29-én hagyta jóvá a parlament. A leváltásához a 450 fős parlament többségének a támogatása szükséges, azaz legalább 226 szavazat.

A Zelenszkij mögött álló Nép Szolgája frakciónak önmagában kényelmes többsége, a parlament honlapján lévő információ szerint 248 tagja van.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 21:52
Címkék: Olekszandr Kacsura, Denisz Smihal, Ukrajinszka Pravda, Vadim Prisztajko, Dmitro Kuleba, Andrij Zahorodnyuk,
Kommentek
Hétfőtől ingyenes a közterületi parkolás Magyarországon
HÉTFŐTŐL INGYENES A KÖZTERÜLETI PARKOLÁS MAGYARORSZÁGON
MTI2020.04.05. 13:30

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök.

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik.
Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás
menusgabor, 2020. április 05. vasárnap, 20:00
Koronavírus - Belga járványügyi hivatal: a járvány csúcspontjához közeledik
"Óvatosnak kell maradnunk, hosszú és nehéz hetek várnak még ránk" -nyilatkozott a bivatal.

A halálesetek száma Belgiumban 1447, a hétvégén 164 ember halt meg a járvány okozta betegségben. Az azonosított fertőzöttek száma lassan eléri a húszezret, a fertőzés epicentruma továbbra is a flamand régió ahol a megbetegedések közel 60 százalékát regisztráltak.Hollandiában a hétvégén 156-an hunytak el a vírus okozta betegségben, így a járványhoz kapcsolódó halálesetek száma 1766 az országban. A fertőzöttek száma közelít a húszezerhez.

A holland sajtó szerint az állampolgárok több mint fele legalább féléves egészségügyi korlátozásokra számít az országban, de voltak, akik azt sem zárták ki, hogy a rendkívüli intézkedések akár egy évig is érvényben maradhatnak.

Luxemburgban, a fertőzöttek aránya még mindig magas az ország lakosságának számához képest, eddig 2729 fertőzöttet regisztráltak eddig a félmilliós nagyhercegségben.

Xavier Bettel miniszterelnök hétvégi
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 19:17
Koronavírus - Csehország francia betegeket gyógyít
"Franciaország a segítségünket kérte, s kormány eleget tett a kérésnek" - mondta Babis az interjúban.

"Összesen 14 kórházi helyet ajánlottunk fel" - jegyezte meg Babis. Kifejtette, hogy az első hat francia beteget néhány napon belül várják a brünni egyetemi gyakorló kórházba.

Franciaország a koronavírus-járvánnyal kapcsolatbansúlyos gondokkal küzd a kórházak kapacitása tekinetében. Több francia beteget már korábban Németország is átvett.

Andrej Babis felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország már korábban is segített néhány európai uniós tagállamnak, például

védőfelszereléseket szállított Szlovéniába, Olaszországba vagy Spanyolországba. "Szolidárisak vagyunk az Európai Unión belül" - szögezte le.

A miniszterelnök az interjúban megerősítette, hogy a kormány mérlegeli néhány korlátozás enyhítését. A kormány a jövő csütörtöktől kezdve engedélyezheti például a papírboltok, vagy a munkaruhákat, gyermektextilt, lábbelit, építőipari kellékeket árusító üzletek megnyitását.
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 19:16
Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás
Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.
"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése - tette hozzá.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte a kormányfő.
Forrás: MTI
eva6, 2020. április 05. vasárnap, 17:09
Koronavírus - Spanyolországban 130 ezer felett van az eddig regisztrált fertőzöttek száma
amelyből az előző naphoz képest további 1298 teszt lett pozitív. A halálos áldozatok száma 2637, a gyógyultaké 9528.

Spanyolországban három hete vezették be az oktatási intézmények bezárásával és lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapotot, amelynek április 25-ig tartó meghosszabbítását kezdeményezi a spanyol kormány a parlamentnél a jövő héten. A pártoktól érkezett eddigi állásfoglalások szerint a törvényhozás jóvá fogja hagyni a korlátozások fenntartását.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szombati sajtótájékoztatóján elmondta: az első cél a járvány csúcsán való túljutás volt, "ennek eléréséhez közel vagyunk", a következő fázis a terjedés még erőteljesebb mérséklése. "A győzelem minden nappal közelebb van" - fogalmazott.

Hozzátette: a megszorítások bevezetése nem volt hiába, csökkent a koronavírus-fertőzés terjedésének üteme, de a szakértők véleménye alapján még több időre van szükség ahhoz, hogy a napi gyógyult esetek száma meghaladja a fertőzöttekét.

A kormányfő
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 13:15
Koronavírus - Szijjártó: hazugságokat terjesztenek a magyar "koronavírus-törvényről"
Szijjártó Péter azt írta: pénteken újra átbeszélték az EU-tagországok külügyminiszterei a koronavírus miatt kialakult helyzetet. Úgy fogalmazott: "most már csak 27-en vagyunk, de nyugodtan odatehettünk volna egy huszonnyolcadik széket is a virtuális asztal köré - a képmutatásnak".

Kifejtette: "mantraszerűen" hangzottak el az "egység", a "Team Europe", az "EU-t közel kell vinni az emberek szívéhez" és az "együtt erősebbek vagyunk" kifejezések, miközben - emelte ki -, "számos kolléga egész héten önfeledten terjesztette a magyar koronavírus-törvényről szóló hazugságokat, csúsztatásokat, álhíreket".

Szijjártó Péter azt írta: mindezt természetesen pénteken a szemükre vetette. Megkérte őket arra, hogy először olvassanak, aztán beszéljenek. A miniszter szerint ugyanis nyilvánvaló, hogy egyikük sem olvasta el a törvényt, mielőtt nyilatkozott róla. Pedig - mint megjegyezte -, az nem hosszú: három oldal, és minden "aggodalmukra" ott van benne a válasz.

Azóta több külügyminiszter is felhívta
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 07:10
Koronavírus - Meghaladta az 1,2 milliót a regisztrált fertőzöttek száma a világban
belügyminisztérium adatai szerint az országos kijárási korlátozás március 11-i bevezetése óta 4,6 millió ellenőrzést végeztek, és több mint 173 ezer embert jelentettek fel, mivel indokolatlanul tartózkodott az utcán. Az egészségügyi hatóságok továbbra is hangsúlyozzák, hogy az óvintézkedések április 13-ig tartó meghosszabbítása után sem várható teljes feloldásuk.

Spanyolországban 126 168-ra nőtt a feljegyzett fertőzöttek száma, 11 947-re a halottaké és 34 219-re a gyógyultaké. Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a kormány a három hete tartó szükségállapot újabb kéthetes meghosszabbítását kezdeményezi a parlamentnél.

Németországban 96 092 fertőzöttet regisztráltak eddig, 1444 elhunytat és 26 400 gyógyultat.

Franciaországban 90 848 fertőzött szerepelt szombaton reggel a nyilvántartásban, 7574 halott és 15 572 gyógyult.

Iránban 55 743 volt a regisztrált fertőzöttek száma pénteken, 3452 a meghaltaké és 19 736 a gyógyultaké.

Az Egyesült Királyságban 42 479
velemenyezd, 2020. április 05. vasárnap, 07:04
Koronavírus - Orbán Viktor megtekintette a sátoraljaújhelyi börtönben a maszkgyártást
A Facebookon közzétett videóban az látható, hogy az előzetes bejelentés nélkül érkező miniszterelnököt fogadják a büntetés-végrehajtási intézményben, ahol belépés előtt megmérték a testhőmérsékletét, majd arról tájékoztatták őt, hogy Kínából érkezett a maszkokat gyártó gép, amelyen 0-24 órában végzik a munkát.

A kormányfőt végigkalauzolták a műhelyben, és elmondták neki, hogy a gép 2,8 millió darab maszkot tud gyártani egy hónap alatt.

Távozásakor Orbán Viktor is magával vitt egy maszkot.
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 20:02
Képek, videók
Hazaáruló miniszterelnök
furaila
2019. augusztus 23. péntek, 14:35
Miniszterelnök 1955-1956
furaila
2019. június 23. vasárnap, 19:47
miniszterelnök rugdosása
furaila
2015. június 05. péntek, 06:56
O.V.-miniszterelnök.jp g
agica2004
2015. február 04. szerda, 18:12
miniszterelnökök.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:49
Felcsut-Miniszterelnök i h
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 16:13
O.V.miniszterelnöke.pn g
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:59
A miniszterelnököt lehet
furaila
2013. október 26. szombat, 17:14
Miniszterelnöki Család, 2
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:06
Ki akar miniszterelnök le
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:31
Miniszterelnök...
caris11935
2009. május 26. kedd, 14:08
Miniszterelnöki hivatal
msz303
2007. október 06. szombat, 19:01
kacsus.jpg
karoly49
2009. március 30. hétfő, 21:40
3 - Kacsuk Éva
gabicza
2008. szeptember 27. szombat, 23:39
21 - Dávid,Kacsuk,Ráckevi
gabicza
2008. szeptember 27. szombat, 23:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.