Belépés
2018. november 18. vasárnap | 46. hét | 322. nap | 11:17 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Vannak olyan időszakok vagy helyzetek, amikor jobb a csend, mint ha ok nélkül beszélnénk. Ezeket van, hogy ösztönösen érezzük vagy az évek alatt megtanuljuk
Sokak számára kellemetlen a csend egy beszélgetés során, pedig ha nincs mit mondanunk, akkor nem kell mindenáron beszélnünk.
Az emberek egyszerűen szoronganak ilyenkor, pedig néha jót tenne a lelkünknek ebben az amúgy is zaj uralta világban, ha egy kicsit másokra vagy éppen a saját belső hangunkra figyelnének.
És természetesen ezeket az élethelyzeteket is meg kell élni, de lehet, hogy ha ilyen állapotban beszélünk a rokonainkkal, munkatársainkkal, akkor óhatatlanul is lehúzhatjuk őket a mi rossz energiaszintünkre. Ugye ezt nem szeretnénk?

Azt pedig jó, ha tudjuk, hogy az aktív hallgatás gyakorlása új ismeretekhez vezethet és javíthatja a kapcsolatainkat.

A 21. század emberének már ismeretlen a csend, a teljes csend, hiszen ha nem kívülről tör be az otthonába, akkor bent keletkezik, háztartási eszközeink keltik.
Mégse kárhoztassuk a zajokat, hiszen ugyanolyan fontos része az életünknek, mint a csend, nélküle nem tudnánk még tájékozódni sem. Szükségünk van a zajokra, mivel nemcsak ártalmasok lehetnek, de néha kifejezetten jótékony hatással vannak szervezetünkre, stimulálják az agyunkat, és ami a legfontosabb, leginkább a hangok segítségével kommunikálunk egymással, azaz a beszéddel.

A nyugalom sokkal jobban és hatékonyabban képes feltölteni az embereket, mint két hét egy zajos, víz melletti üdülőtelepen.

Link


kirscha, 2018. július 05. csütörtök, 08:48
Címkék: évek alatt, beszélgetés során, emberek egyszerűen, lelkünknek ebben, kicsit másokra, saját belső,
Kommentek
Szép estét kívánok mindenkinek!
Szepesi Zsuzsanna

A tücsök
Apró tücsök sűrű fű közt
rejtekezve szaporáz.
Sürgős dolga űzi, hajtja -
készítené otthonát.

Annak keres méltó helyet,
egy tisztáson megtorpan.
Csábítja az arany napfény,
sütkérezni gondtalan.

De nem lehet, mert napestig
fedelet kell találni,
puha fészke alagútját
egész mélyre kiásni.

Így akad rá kicsit később
enyhe ívű dombjára.
Oldalában kis lakása
bejáratát megássa!

Szorgoskodik: ki-be, ki-be;
rögöt cipel, hantokat.
Nem pihen, míg el nem készül
a takaros tücsök lak.

Este, mikor megpihenne,
még egy kicsit hegedül,
akkor érzi a nagy mozgást.
Hiszen nincs itt egyedül!

Szomszéd népet előcsalta
varázslatos dallama:
körülötte bolynyi hangya
muzsikáját hallgatta.

Hangyabolynak oldalában
talált helyet a tücsök!
És közéjük szorgos munka
békessége
kirscha, 2018. november 16. péntek, 19:29
A keresztyének hitrendszere
,,Ha megvizsgáljuk a korai keresztyének hitfelfogása és életvezetése közötti kapcsolatot, és ezt összehasonlítjuk az őket körülvevő kultúrával, a történelem egyik különös paradoxonába botlunk.
A görög-római világ vallási kérdésekben nyitott és látszólag toleráns volt - mindenkinek megvolt a maga istene. A kulturális gyakorlat viszont meglehetősen kegyetlennek bizonyult. Gazdasági életét tekintve a görög-római világ igen rétegzett volt, a gazdagok és a szegények között óriási szakadékkal. Ezzel ellentétben a keresztyének kiálltak amellett, hogy egy igaz Isten létezik, a megfeszített Megváltó, Jézus Krisztus. Életvitelük rendkívül vonzó volt azok számára, akiket a kultúra a társadalom peremére szorított. A korai keresztyének közösségébe bekerültek különböző fajhoz, osztályhoz tartozó emberek, és ez a környezetük számára botrányosnak hatott. A görög-római világ hajlamos volt a szegények lenézésére, a keresztyének azonban nagylelkűen adakoztak nemcsak saját szegényeik, hanem a más vallásúak
kalmanpiroska, 2018. november 16. péntek, 18:24
Szép írások
"A múltunk döntései a jelenünk építőkövei."
Dan Brown
A világon mindent gondolatainkkal és érzelmeinkkel teremtünk (...), hiszen ezek szülik a döntéseinket, amik meghatározzák a sorsunkat.

Robert Lawson

Mindenkinek mindenben van választása. Valamilyen szinten. (...) Hogy mit csinál, mit érez, mit mond. Valahogy az az előítélet alakult ki, hogy nincs választásunk. Semmiben. Sem a munkában, sem a kapcsolatokban, sem a boldogságban. Semmit sem irányíthatunk.

Rosie Walsh
kirscha, 2018. november 15. csütörtök, 19:57
Szép estét kívánok mindenkinek!
Az ilyen magamfajta ember, ha megszeret valakit, abba az egész lelkét pillanatok alatt beleadja, beleépíti. Hisz neki. S ha a szeretett valaki ezzel a hittel akárcsak tréfából is játszani kezd, inkább elmegy

"A barátság nem egyszerű társulás, ahogy a barát nem merő társ. Nem bajtárs, nem kolléga, nem partner. Ami a barátság házában az emberrel történik, azt semmiféle más kapcsolat helyettesíteni nem tudja. A barát senkivel sem pótolható."/Hamvas Béla/
"A szavak erőt és hatalmat hordoznak, és így közvetlen hatással vannak az érzelmeinkre. A szavak táplálják a jókedvet vagy a rosszat; sőt, a dolgokhoz való hozzáállásunkat is meghatározzák, így óriási hatással vannak az éltünkre és a kapcsolatainkra!"

(Joyce Meyer)

Ha azok közé a nők közé tartozol, akik nehezen hagyják el a mindennapi sminkelést, lehet, hogy éppen ennek az új
kirscha, 2018. november 15. csütörtök, 19:35
Nem szeretem a karácsonyt. Már évek óta így érzek.
Nem szeretem a karácsonyt. Már évek óta így érzek. Az egész nem szól másról, mint az esztelen költekezésről, az érzelem mentes ,,muszáj" ajándékokról. A családok fele ilyenkor attól retteg, hogy éhen hal, ezért a háborús időkre emlékeztető módon felvásárolja a fél hipert, majd néhány nappal később, az elsőként felbukkanó, kiszolgált fenyőkkel együtt az ételek is megjelennek a kukák mellett. Olyan az egész, mint egy daráló. Mindenen gyorsan túl lenni, hogy elmondhassuk, idén is megtettük a magunkét egy szép karácsony érdekében. Adakoztunk, pedig sosem szoktunk. Az év 364 napján teszünk a nélkülözőkre, de most itt ez a szent ünnep, vagy mi, kinyitjuk kicsit a pénztárcát, és akkor egy évre megint betapasztjuk a lelkiismeret száját. Futkosunk a plázákban az utolsó pillanatig, hogy meglegyen az ajándék, ami, mivel az esetek zömében szív nélkül kerül a fa alá, jó eséllyel egy polc hátsó zugában köt majd ki, netán tovább vándorol a következő ,,áldozathoz". A gyerek megint túl sok mindent kap,
koszegimarika, 2018. november 15. csütörtök, 12:13
Szép napot mindenkinek!
Alig lépett előre 10 év alatt Magyarország, így nyomunkban a románok

Még kellemetlenebb, ha az elmúlt 10 év (2007-2017) életszínvonal mutatóinak változását vetjük össze: a magyar mutató mindössze 8%-pontot emelkedett, ami a második legkevesebb a csehek után (+7%-pont), és jócskán elmarad a lengyel 17%-ponttól, illetve a román 19%-ponttól.

Magyarország a fejlett gazdaságok között a 4. lett, csak Mexikó, Szlovákia és Olaszország korruptabb.

Magyarország a 4., ahol egy kutatás szerint ha valakinek azt mondjuk, politika, az első szó, ami eszébe jut, az a korrupció vagy a mutyi.

Mexikó
Szlovákia
Olaszország
Magyarország
Görögország
Csehország
Spanyolország
Lettország
Dél-Korea
Lengyelország

Orbán Viktor nyilvánvalóan lelki társat talált a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszki személyében. Hogy a volt
kirscha, 2018. november 15. csütörtök, 08:39
2. rész - Mindszenty bíborosra emlékeztek Budapesten
vértanúként halt meg, hiszen bár a kommunista diktatúra börtönbe vetette, megkínozta, véresre verte, de vigyázott rá, hogy ne lehessen véres vértanúja az Egyháznak. Veres András püspök arról is szólt, hogy Mindszenty bíboros szavai már életében beszédesek voltak, már akkor sokaknak adott erőt, így van ez manapság is. A világban szétszóródott magyarok, de minden keresztény ember számára a vallásszabadság emblematikus alakja lett. A bíboros élete, példája, kitartása hitet, erőt, reményt adott és ad ma is mindenkinek szerte a nagyvilágban. A püspöki konferencia elnöke kiemelte, hogy a Mindszenty Alapítvánnyal pertársaságot alkotva segítik a bíboros oltárra emelésének ügyét. Veres András köszöntője végén emlékeztetett, hogy a mártír sorsú főpásztor sírja egykor Mariazellben, majd az újratemetést követően Esztergomban is zarándokhellyé vált. Szent II. János Pál pápa mind a kettőt felkereste, s a fiatalok is itt ismerhetik meg egy hívő főpap helytállása példáján keresztül a korszak, a diktatúra
maroka, 2018. november 14. szerda, 17:34
"Van egy nagy, mégis egészen hétköznapi titok. Mindenkinek
"Van egy nagy, mégis egészen hétköznapi titok. Mindenkinek része van benne, mindenki ismeri, de csak kevesen gondolkodnak el rajta. A legtöbb ember tudomásul veszi, csöppet sem csodálkozik rajta. Ez a titok az idő.
Van naptár, van óra, hogy mérje, de ez mit se jelent, hiszen mindenki tudja, egy-egy óra néha egész örökkévalóságnak tetszhetik, el is suhanhat, akár egy pillanat - attól függ, mit élünk meg abban az órában.
Mert az idő élet. Az élet pedig a szívünkben lakik."

Momo
koszegimarika, 2018. november 14. szerda, 08:53
Képek, videók
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Mindenkinek.jpg
sznejuci
2018. március 20. kedd, 16:32
szép napot mindenkinek...
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:11
Szép napot mindenkinek. (
jucinenadov
2017. február 03. péntek, 16:57
Szép napot mindenkinek..j
jucinenadov
2017. január 23. hétfő, 23:33
Szép napot mindenkinek
irmus
2017. január 13. péntek, 14:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.