Belépés
2020. január 28. kedd | 5. hét | 28. nap | 01:06 | Károly, Karola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
CÖF-CÖKA: álcivil szervezetek támadják a szuverenista kormányokat
A politológus szerint az álcivil kezdeményezések egyike egy a "jogállamiság tiszteletben tartása" érdekében indított aláírásgyűjtés. A másik szankcionálni kívánja az uniós forrásokkal történő csalásokat és visszaéléseket, a harmadik pedig felfüggesztené az uniós források kifizetését azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.

A kezdeményezések tartalmilag kísértetiesen visszahangozzák azokat a vádakat, amelyeket a többi között Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) távozó elnöke, Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Frans Timmermans, az EB alelnöke hangoztatnak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben - fogalmazott Fricz Tamás.

Mindez azt jelenti, hogy a civileknek szánt népi kezdeményezés intézményét a neoliberális, föderalista és globalista elitek szolgálatába állítják - tette hozzá.

Úgy vélekedett: mindennek az áll a hátterében, hogy az utóbbi évtizedekben a globális pénzügyi és gazdasági elit célul tűzte ki a világkormányzás útjában álló nemzeti szuverenitás megtörését.

Ennek érdekében pedig Soros György közreműködésével az egész világra kiterjedő álcivil NGO-k hálózatát hozták létre - mondta Fricz Tamás.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke arról szólt, hogy a második világháború óta csendes Európa békéjét újra "hamis hittérítők, ármánykodó politikusok és pénzmágnások" akarják megzavarni, akik szuperhatalmi törekvések érdekében támadják a kontinens nemzeteinek szuverenitását.

Vagyis a "klasszikus liberalizmusból eljutottunk a liberálfasizmusig". Ugyanis "politikushiénák" módszeresen küldik Európa kapuihoz az illegális gazdasági migránsokat, felbérlik a pénzért megvehető álcivileket és Európára szabadították a terrorizmus rémét - sorolta.

Ebben a helyzetben az európai polgárok a hit erejére támaszkodva tudják biztosítani a "keresztény szabadság"erkölcsi és jogi feltételeit, fenntarthatóságát - mondta Csizmadia László.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra: az önkormányzati választáson induló jelölteknek tiszteletben kell tartaniuk az alaptörvényben is megfogadalmazott alapelvet, hogy a helyi lakosság érdekében kell tevékenykedniük. Vagyis nem országos vagy európai szinten kell megvívniuk a kampányküzdelmeket, utóbbi ugyanis hazai és uniós normákba ütközik - mondta.

Arra is figyelmeztetett, hogy a jelöltek nem fogadhatják el külföldről finanszírozott civil szervezetek támogatását.

A jogszabályok szerint ugyanis a pártok nem fogadhatnak el külföldről érkező támogatást, mert ez sérti a nemzetbiztonságot. Ezért a CÖF az önkormányzati választási kampány során árgus szemekkel figyeli, hogy ki sérti meg a törvényeket, mert a külföldről finanszírozott civil szervezetek által nyújtott támogatás ugyan közvetett, de tiltott külföldi támogatásnak minősül - mondta az alkotmányjogász.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 14:41
Címkék: Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság, Angela Merkel, Emmanuel Macron, Frans Timmermans, Fricz Tamás,
Kommentek
Hidvéghi Balázs: Magyarország a szabadság hazája
vezetés rosszul tűrte a sokféleséget, és ebbe belebukott.

Most az eltérő véleményeket jobban toleráló vezető került az Európai Bizottság élére, amely így talán jobban megérti, hogy muszáj visszatérni a nemzetek Európájához - mondta, hozzátéve, óvatos optimizmussal tekintünk az új brüsszeli vezetésre.

Hidvéghi Balázs rámutatott, a történelmi helyzet összehozta a kelet-közép-európai régiót, így ma reneszánszát éli a V4-ek együttműködése, elsősorban a migráció és a mögötte meghúzódó föderalista-szuverenista ellentét kiéleződése miatt.

Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai ügyekért felelős államtitkára előadásában elmondta: a következő 7 éves uniós költségvetés lesz a témája a december 12-13-ai uniós csúcsnak, de a megállapodás akár jövő nyárig is elhúzódhat.

Ismertetése szerint korábban a tagállamok bruttó nemzeti jövedelmük 1,16 százalékát fizették be a közös költségvetésbe, ezt a legújabb finn javaslat 1,07 százalékra csökkentené. Így a kohéziós pénzek több mint 25
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 17:52
Szájer: reménykedünk, hogy változást hoz az új Európai Bizottság
föderalizmus felé hajlik - mondta Fricz Tamás, hozzáfűzve, a másik tábor is erősödik, különös tekintettel a V4-ekre.

A kutatási tanácsadó úgy vélekedett, hogy a föderalista elképzelés megalapozatlan és kivitelezhetetlen, az EU "szuperállammá" formálása zsákutca.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője, Pócza István által moderált kerekasztal-beszélgetés során Navracsics Tibor, a napokban leköszönt EB oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős tagja azt mondta, a föderalista-szuverenista vita félreviszi az unióról szóló párbeszédet. Magyarország a mezőgazdasági politika ügyében például harcos föderalista- mondta.

Úgy vélekedett: azok a tagállamok sikeresek, amelyek jól meg tudják fogalmazni az érdekeiket, és Magyarország az esetek túlnyomó többségében nem képes erre.

Minden ügyben a nemzeti érdeket kell nézni; egy tagállamnak nem szabad megengednie magának azt a luxust, hogy csak föderalista vagy csak szuverenista hozzáállást tanúsít - jelentette ki Navracsics
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 19:12
10 éves a CÖF - Díjazták a Szellemi Honvédőket
10 ÉVES A CÖF - DÍJAZTÁK A SZELLEMI HONVÉDŐKET

A CÖF 2009 Virágvasárnapján a Hősök terén alakult meg. A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a CÖF és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) a Békemenet fő szervezője. A CÖF a 10 éves évforduló alkalmából emlék ünnepséget rendezett, ahol 250 fő meghívott taggal ünnepeltük meg a jubileumi évfordulót. Az ünnepségen került sor az idei Szellemi Honvédelmi Díjak átadására is.

Földi-Kovács Andrea, a Hír TV műsorvezetője kapta a Civil Összefogás Fórum szellemi honvédő egyik fődíját. Az elismerést a CÖF olyan személyeknek adja, akik sokat tesznek a konzervatív értékek és szellemiség megőrzéséért és ápolásáért. A díj a Gellért hotel Tea szalonjában került átadásra tegnap este.
menusgabor, 2019. november 30. szombat, 20:00
Szellemi Honvédő díjakat adott át a CÖF-CÖKA
A "szellemi honvédők" és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) ünnepi találkozóján Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke azt mondta, hogy bajtársként érkezett.

A magyar múltnak sajnos megkerülhetetlen öröksége az a "vajúdás", amely az istentagadó és az istenhívő, a birodalmi internacionalizmus és a nemzeti értékrend képviselői között zajlik évszázadok óta - hangoztatta Kövér László, rámutatva arra is, bár a történelmi korok, a díszletek változnak, a bajvívás kényszere marad.

A középkorban a bajvívásnak még voltak szabályai, de a modern világban már az a szabály, hogy nincs szabály - jegyezte meg.

A házelnök szerint magyar létmóddá változott a szellemi polgárháború. A jövő nemzedékeit nem lehet megóvni, csak felkészíteni a küzdelemre - tette hozzá.

Kövér László azt mondta: az egész világban zajló harc tétje, hogy az emberek meg tudják-e őrizni otthonukként az államukat, vagy "szellemi és politikai hajléktalanokká" válnak a saját szülőföldjükön.

A
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 22:29
Óvatos optimizmussal várja az új EB működését az Alapjogokért Központ
holland szocialista Frans Timmermans, akivel az elmúlt években számos vitája volt a magyar kormánynak.

Pócza István vezető elemző a kutatás módszertanáról közölte: a biztosjelölti meghallgatáson elhangzottak voltak elsődleges forrásaik, majd kiválasztottak Magyarország szempontjából kiemelkedő tizenegy területet - köztük a migrációt, a terrorizmust és biztonságot, a nyílt társadalmat és a családtámogatást - majd a jelölteket egy a baloldali-globalista viszonyulástól a nemzeti, konzervatív, szuverenista politikai beállítottságig tartó skálán értékelték.

A migrációról szólva Pócza István kifejtette, az EB többsége ugyan "migránsbarát" és nyitottan áll a bevándorlás kérdéséhez, azonban az ezzel kapcsolatos ellenvélemények is nagyon határozottan megjelennek. Ursula von der Leyentől arra számít a vezető elemző, hogy "megpróbálja kiegyensúlyozni" ezeket az álláspontokat. Szintén sikerként értékelte, hogy Frans Timmermanns a jogállamisági kérdések helyett az éghajlat-politika felelőse lett.
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 20:09
Párttá alakult a Horvát Szuverenisták platformja
"Tekintettel arra, hogy olyan gondolatokat és politikai megközelítéseket képviselünk, amelyek a horvát emberek nagy része számára rendkívül fontosak, hisszük abban, hogy sokkal jobb eredmény tudunk majd elérni az általános parlamenti választásokon, mint amilyet az európai parlamenti választásokon elértünk" - írta közleményében az újonnan megalakult párt.

Kiemelték: a Horvát Szuverenisták pártját azért hozták létre, hogy könnyebben kommunikálhassanak a horvát polgárokkal a választó helyeken, a médiában és a közösségi oldalakon, egyúttal felkérték a közvélemény-kutató cégeket arra, hogy vonják be a pártot a választások előtti felmérésekbe.

A Horvát Szuverenisták platformját 2019-ben hozták létre jobboldali, kereszténydemokrata pártok, valamint konzervatív értékeket valló civil egyesületeket. A májusi európai parlamenti (EP-) választásokon 8,52 százalékot értek el, és így egy képviselőt küldhettek Strasbourgba.

Képviselőjük, Ruza Tomasic a harmadik mandátumát kezdi az EP-ben. 2013-ban és
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 11:51
Miniszteri biztos: a Brexit miatt erős szuverenista szövetségest veszítünk el az EU-ban
átalakulás színterei és törésvonalai tematikában rendezett negyedik Európai Blue Sky Konferencián tartott előadásában arról beszélt, a december 12-ei brit választások fő kérdése az, melyik politikai erő tud elég támogatást szerezni a parlament alsóházában ahhoz, hogy ratifikálják (a Boris Johnson miniszterelnök által kötött) kiválási megállapodást.

A magyar kormány álláspontját ismertetve azt mondta: "sokat veszítünk" Nagy-Britannia kiválásával. Az Egyesült Királyság Magyarországhoz hasonlóan a szuverenista álláspontot képviseli - az Európai Bizottság föderalista irányultságával szemben -, így egy erőst szövetségest veszítünk el a közösségen belül, amelyben a szuverenista országok kisebbségben vannak.

Álláspontja szerint bármi történik Brexit-ügyben, nem lesz könnyű dolguk a briteknek, mivel a társadalom nagymértékben megosztott a kérdésben. A népesség fele elégedetlen a Brexittel, a brit belpolitika "holtpontra" érkezett, a parlament alsóháza és a kormány "politikai harcot" folytat egymással -
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 12:31
Alapjogokért Központ: válsághelyzetben van az Európai Unió
lekerült a napirendről a szupranacionalizmus gondolata és a szuverén tagállamok közti gazdasági együttműködésre koncentráltak a tagállamok. Az 1980-as évek közepén azonban újra felerősödött a föderális koncepció, amely elvezetett az Európai Unió létrejöttéhez, majd akonszenzus helyett a többségi döntések bővítését lehetővé tévő 2009-es Lisszaboni szerződéshez. A többségi döntések a tagállami szuverenitást gyengítik - mutatott rá a politológus.

Fricz Tamás szerint kezdetektől a föderális és a szuverenista nézetek ütközése határozza meg a leginkább az uniót. Ez a konfliktus azonban 2015-től, a migráció felerősödésével hangsúlyosabbá vált, amikor a hagyományos régi tagállamok azt kezdték szorgalmazni, hogy az Európai Uniónak el kellene indulnia az Európai Egyesült Államok megalakítása felé. Emellé egy globális pénzügyi elit is csatlakozott és külön megemlítette Soros György nevét, aki ezt szorgalmazza. Velük szemben - elsősorban a visegrádi országok részéről - egyre markánsabban jelenik meg az a gondolat,
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:48
Képek, videók
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Kormányos Sándor M
maria_kadar_148
2016. május 05. csütörtök, 10:54
m_ Kormányos hiányzol gif
erzsikepuskas
2016. március 30. szerda, 21:57
Kormányos Sándor
maria_kadar_148
2016. március 06. vasárnap, 21:01
Kormányos Sanyi szemedben
menusgabor
2016. január 28. csütörtök, 21:10
KORMÁNYOS CSAK ADDIG.gif
feviroza
2015. február 02. hétfő, 14:18
KORMÁNYOS S MÉG KACAG
feviroza
2014. december 19. péntek, 16:52
Kormányos S ---mégkacag
feviroza
2014. december 19. péntek, 16:39
KORMÁNYOS S NYÁRESTI DAL
erzsikepuskas
2014. október 25. szombat, 09:34
KORMÁNYOS SÁNDOR NYÁREST
erzsikepuskas
2014. október 25. szombat, 09:17
KORMÁNYOS S NYÁRESTI DAL.
erzsikepuskas
2014. október 25. szombat, 09:05
KORMÁNYOS ESTELEDIK.gif
erzsikepuskas
2014. október 24. péntek, 20:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.