Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 21:16 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Románia lehetővé teszi a nemzetközi személyszállítást, de továbbra is elkülönítőbe küldi a külföl
Veronica Zoicas az MTI érdeklődésére elmondta: a román határátkelőkön jelenleg is azt a május 15-én bevezetett eljárást alkalmazzák, miszerint minden belépőt a koronavírus-járvány elleni védekezés szempontjából "sárga zónából" érkezőnek tekintetnek és - az illető által megadott címen lakó családtagokkal együtt - 14 napos lakóhelyi elkülönítésbe küldenek. A legfertőzöttebb térségekre (Olaszországra, Spanyolországra és más országokra) korábban használt "vörös zóna" kifejezés megszűnt: így hatósági karanténba már csak azokat irányítják, akik nem akarják hazaérkezésükkel családtagjaikat is kéthetes "szobafogságra" ítélni - magyarázta a szóvivő.

Az országhatár másik oldalára ingázóknak, pilótáknak, teherautósofőröknek, diplomatáknak, magas rangú állami tisztségviselőknek, a fegyveres testületek tagjainak továbbra sem kell házikaranténba vonulniuk, amennyiben nincsenek a koronavírus-fertőzésre utaló tüneteik.

A járványügyi operatív törzs csütörtöki határozata szerint június elejétől Románia lehetővé teszi a nemzetközi vasúti, illetve közúti személyszállítást, tehát a fuvarozó cégek - az előírt egészségügyi óvintézkedések mellett - újraindíthatják a rendkívüli állapot, illetve veszélyhelyzet idején mindeddig szüneteltetett menetrendszerű vagy alkalmi járataikat. Arról azonban nem született döntés, hogy emiatt változnának a határátkelőkön hatályos járványügyi óvintézkedések - mondta az INSP szóvivője.

A határrendészet sem kapott még semmilyen jelzést arról, hogy a közeljövőben enyhítenének a beutazási korlátozásokon - közölte az MTI érdeklődésére Alexandra Gavan, a román határrendőrség szóvivője. Romániába továbbra sem léphetnek be külföldi állampolgárok az ingázók, átutazók, törvényhozók, diplomaták és rezidensek kivételével.

Romániában május 15-én veszélyhelyzet váltotta fel az addigi rendkívüli állapotot és enyhítették a koronavírus-járvány miatt hozott kijárási korlátozásokat. A bukaresti kormány csütörtökön hozott, június elsején hatályba lépő határozatával tovább lazított a kijárási és gyülekezési korlátozásokon. Jövő héttől kezdődően a távolságtartási előírások betartása mellett egyebek mellett engedélyezik a vendéglátásban a kerthelyiségek működését, a legfeljebb ötszáz néző számára tartott szabadtéri előadásokat, és nézők jelenléte nélkül újraindulhatnak a sportmérkőzések is.

Romániában a betegség megjelenése óta eltelt három hónapban csaknem 19 ezer embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közülük 1240-en életüket vesztették, majdnem 13 ezren meggyógyultak. Az ismert aktív esetek száma - kisebb megtorpanásokkal - egy hónapja csökkenő tendenciát mutat Romániában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 13:51
Címkék: Veronica Zoicas, Alexandra Gavan, nemzetközi személyszállítást, román határátkelőkön, május 15-én, illető által,
Kommentek
Koronavírus - Foglalkoztatási szolgálat: áprilisban 26,5 százalékkal emelkedett az álláskeresők száma éves össz
"Az álláskeresők havi számait vizsgálva az elmúlt 10 évben jelentős csökkenő tendencia tapasztalható, amit a jelenleg zajló globális egészségügyi és gazdasági vészhelyzet az előrejelzéseknek megfelelően megtör majd" - olvasható az NFSZ a honlapján.

Áprilisban a nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 7,1 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 5 százalék. A legalacsonyabb arányt Budapesten mérték.

A múlt hónapban 72 000 álláskereső kérte nyilvántartásba vételét a járási, kerületi hivatalnál, 9,8 százalékuk első alkalommal regisztrált. Az új belépők száma az előző év azonos időszakához képest 89,6 százalékkal nőtt.

Az álláskeresők 7,2 százaléka, 23 600 volt pályakezdő. A legtöbb álláskereső pályakezdő fiatalt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartották nyilván, de Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is jelentős volt a számuk.

Az álláskeresők 22,6 százaléka, 74 700 ember tartósan,
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:17
Koronavírus - Ukrajnában 19 ezer fölött a fertőzöttek száma, az elnök újabb korlátozásenyhítéseket jelentett be
Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint Ukrajnában a regisztrált fertőzöttek száma szerdára egy nap alatt 354 új esettel 19 230-ra nőtt. Az elhunytaké újabb 16 halálos áldozattal 564-re emelkedett, miközben 5955-en gyógyultak fel a betegségből, közülük 323-an az elmúlt napban.

Az egészségügyi dolgozók közül eddig 3757-en fertőződtek meg, köztük 61 új beteget az előző nap azonosítottak.

Zelenszkij a sajtótájékoztatóján közölte, hogy a távolsági, azaz megyék közötti személyszállítást a korlátozások könnyítésének mostani szakaszában még nem tudják elindítani. Szavai szerint erre ugyanis csak hat megye áll készen az országban.

Az elnök tájékoztatott arról is, hogy a Covid-19 betegség elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi dolgozók az ország 15 megyéjében már megkapták a költségvetésből számukra elkülönített bérkiegészítést.

Vitalij Klicsko főpolgármester szerdai tájékoztatása szerint Kijevben előző nap 51 új fertőzöttet regisztráltak - köztük 8 egészségügyi alkalmazottat
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 12:57
Koronavírus - Felújítja a határokon átmenő autóbusz és vasúti személyszállítást a cseh kormány
Ugyancsak május 11-től engedélyezik az Európai Unión kívüli országok állampolgárai számára a beutazást Csehországba. Feltétel azonban, hogy a beutazónak negatív koronavírus tesztet kell felmutatnia. A teszt nem lehet régebbi 14 napnál.

A határokon átmenő autóbusz és vasúti személyszállítást március 14-én állította le a cseh kormány a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében. A személyszállítás felújításának részletes és pontos feltételei egyelőre nem ismeretesek.

Probléma, hogy a Csehországgal szomszédos országok határai zárva vannak, s csak különleges esetekben engedélyezett az utazás. Ez azt jelenti, hogy a csehek az utazási engedély ellenére sem tudnak szabadon utazni külföldre, mint ahogy az érintettkülföldiek sem Csehországba - jegyezte meg a kormánydöntéssel kapcsolatban a Novinky.cz hírportál.

Ami az Európai Unión kívüli országok állampolgárainak csehországi utazását illeti a prágai belügyminisztérium közölte: elsősorban azokról a külföldiekről van szó, akik a cseh
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 22:03
Koronavírus - Meghaladta a 11 ezret Ukrajnában a fertőzöttek száma
karantént, amelyet utána kétszer meghosszabbítottak, most május 11-éig van érvényben. Ez idő alatt előbb szigorítottak, majd később kissé könnyítettek a korlátozásokon. Jelenleg az országban egyebek mellett kötelező az arcmaszk viselése közterületen és nyilvános helyeken, legfeljebb két felnőtt ember lehet együtt az utcákon, illetve gyerekeket kísérhet, szabályozták, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak az üzletekben. Nem működnek a nagyvárosokban a metrók, leállították a települések közötti személyszállítást, a városi tömegközlekedést csak külön igazolvánnyal, egészségügyi alkalmazottak és más különösen fontos intézmények dolgozói vehetik igénybe. A múlt héten viszont újra engedélyezték a parkok és a közterek látogatását, valamint a napokban az élelmiszerpiacok is kinyithattak.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter pénteken ígéretet tett arra, hogy május 11-étől elkezdi a kormány fokozatosan feloldani a karantént. Szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy koronavírusos betegeket gyógyító
velemenyezd, 2020. május 02. szombat, 12:21
Aláírták a szerződést a kolozsvári metró és helyi érdekű vasút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére
az egyik közösségi portálon élőben közvetítették.

A polgármester Kolozsvár története legnagyobb mobilitási projektjének nevezte a metró és hév megépítését. Mindkét tömegközlekedési eszköz nyugat-kelet irányban köti majd össze a várost a környezetébe tartozó településekkel.

Elmondta: a hév kiépítése a könnyebb feladat, hiszen ez a Kolozsvárt átszelő, jelenleg is használatban levő vasútvonalon közlekedhetne. A hév a nyugati Bánffyhunyadtól a keleti Désig forradalmasítaná a vasúti személyszállítást.

Kedvező fejleménynek nevezte, hogy a Szállításügyi Minisztérium 2024 októberéig villamosítja és modernizálja a Nagyvárad-Kolozsvár vasútvonalat. Ezen, valamint a Kolozsvár-Dés vasútvonalon fognak járni a helyi érdekű vonatok is, amelyek számára a Kolozsvártól nyugatra fekvő Magyarnádas és a várostól keletre fekvő Bonchida között új állomások sorát alakítanák ki. A polgármester kiemelte: a helyi érdekű vasút révén a repülőtér is megközelíthetővé válik.

Az elképzelt metró Gyalut kötné össze
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 14:22
Koronavírus - Schanda: könnyebben vehetnek részt a taxisok a házhozszállításban
"Ez nagy segítség azoknak a éttermeknek és üzleteknek, amelyek a megnövekedett házhozszállítási igényeket csak nehezen tudják teljesíteni, emellett pedig a személyszállítóknak is jó lehetőség, hiszen a jelentősen megcsappant utasszám miatt kieső bevételeik egy részét így pótolni tudják" - közölte Schanda Tamás.

Hozzátette, hogy mindezzel a vásárlók is jól járnak, hiszen az újabb szolgáltatók bevonásával hamarabb juthatnak hozzá a megvásárolt árukhoz.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy az átmeneti szabályozást az érintett piaci szereplőkkel egyeztetve alkották meg.

Kiemelte: az ITM folyamatos kapcsolatot tart a kamarákkal és az egyes ágazatok szakmai, érdekképviseleti szervezeteivel. A házhozszállítás egyszerűsítését szolgáló intézkedéseket is velük egyeztetve léptették életbe.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány elsőként a taxisok számára adott mentességet a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) fizetése alól június végéig, és az új szabályozás ezt a
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 22:23
Modernizálja a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti vasútvonalat a GYSEV Zrt.
A fejlesztéssel a teljes 9-es számú vonalszakasz biztonságosabb lesz, emellett nő az utaskomfort.

A Fertőszentmiklós és az országhatár közötti nyíltvonali, egyvágányú, villamosított szakaszon április elején kezdődött a felújítás és várhatóan augusztus második feléig tart.

A munkálatok során új, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező vasbeton keresztaljakat és új síneket építenek a vasúti pályába, amelyek révén a pályasebesség az óránként száz kilométerre nő.

Emellett kilenc helyszínen átépítik a vasútvonalat keresztező vasúti útátjárókat és két átjáróban kiépítik, illetve átalakítják a biztosítóberendezéseket.

A Fertőszéplak-Fertőd megállóhelyen 55 centiméteres, akadálymentesen megközelíthető magasperont építenek, kiépítenek egy esőbeállót, a térvilágítást és vizuális utastájékoztató rendszert.

A megálló mellett az autóval érkezőket P+R parkoló várja, a kerékpárosok pedig fedett B+R kerékpártárolóban hagyhatják majd biciklijüket.

A munkálatok miatt április 9. és
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 13:31
Képek, videók
személyszállítás:)
kopornyikcsilla
2006. szeptember 16. szombat, 11:40
SÜN-módszerrel elkülönítv
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:39
Elkülönítés.hu.c.jpg
finike
2007. szeptember 27. csütörtök, 18:32
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
andrea-bocelli-veronic a.j
sz719eszter
2017. június 09. péntek, 12:42
Veronica stelleri virág.j
pacsakute
2015. február 19. csütörtök, 19:04
Veronica_GX_mask11_122 607
mama57
2012. november 03. szombat, 17:51
VERONICA.jpg
rita0525
2011. április 08. péntek, 19:33
VERONICA2.jpg
rita0525
2011. április 08. péntek, 19:33
VERONICA1.jpg
rita0525
2011. április 08. péntek, 19:33
Veronica
zsoka1953
2011. február 21. hétfő, 06:33
Veronica.jpg
papus54
2010. augusztus 30. hétfő, 14:49
Veronicas.jpg
norimano
2009. szeptember 13. vasárnap, 17:16
veronica800.jpg
konoksag
2008. október 19. vasárnap, 11:02
veronica_.jpg
zwickl53
2008. március 09. vasárnap, 11:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.