Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:46 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Vegyesen zártak a piacok Ázsiában
A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 0,10 százalékos erősödéssel, 21 665 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,20 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,33 százalékkal, a tajvani pedig 0,18 százalékkal gyengült.

Reggel nyolc órakor még tartott a kereskedés néhány térségbeli börzén. Így például Sanghaj 0,70 százalék, Hongkong 0,33 százalék, Szöul pedig 0,26 százalék pluszban állt.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 43 cent, 0,65 százalék emelkedéssel, 66,95 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 65 centtel, 1407,35 dollárra nőtt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 12. péntek, 08:51
Címkék: piacok Ázsiában, tokiói értéktőzsde, részvények szélesebb, ausztrál tőzsde, tajvani pedig, kereskedés néhány,
Kommentek
Bortnyikov: alvó terrorsejteket hoznak létre Európában a Szíriában és Irakban vereséget szenvedett terroristák
A Független Államok Közösségéhez tartozó országok nemzetbiztonsági szolgálatai vezetőinek tanácskozásán felszólalva - az Interfax hírügynökség tudósítása szerint - Bortnyikov arról is beszélt, hogy a nemzetközi terrorszervezetek sietve vonják ki a Közel-Keletről ottmaradt harcosaikat, és új, instabil övezeteket hoznak létre Ázsiában és Afrikában. Tekintettel arra, hogy orosz állampolgárok jelentős számban harcoltak a terroristák oldalán, ez a fenyegetés közvetlenül érinti a FÁK tagországait is. Bortnyikov szerint a dzsihadisták a kódolt internetes kommunikáció eszközeivel zárt internetes csoportokat hoznak létre, amelyekben "megdolgozzák" az iszlám vallásra újonnan áttérteket, "távoktatással" terrorizmusra is kiképzik a neofitákat, akik így terroristajelöltekké válnak.

A Közel-Keleten tevékenykedő terroristák egyre gyakrabban használják a humanitárius folyosókat - amelyeken keresztül hazajuttatják a válságövezetekből a feleségeiket és gyerekeiket - arra, hogy diverzánsokat küldjenek más
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 12:03
Északkelet-Magyarországra érkezik egy autóalkatrészeket gyártó fontos japán vállalat
A 13 milliárd forintos autóipari beruházással a cég mintegy 300 új munkahelyet hoz létre Magyarország északkeleti részén - mondta a miniszter, hozzátéve: a beruházás részleteiről az elkövetkező hetekben közölnek részleteket.

Japán a legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, egyúttal pedig az ország harmadik legjelentősebb kereskedelmi partnere Ázsiában. Az ország világszinten a legnagyobb felvevő piaca a magyar élelmiszeripari termékeknek, elsősorban a sertés- és baromfihúsnak. Az elmúlt időszakban azonban részben a madárinfluenza, illetve a sertéspestisjárvány miatt komoly importkorlátozásokat vezettek be Japánban - közölte.

Ezek a globális problémák a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart is rendkívül hátrányosan érintették - tette hozzá.

Szijjártó Péter az Etoh Taku japán mezőgazdasági, erdészeti és halászati miniszterrel folytatott találkozóról elmondta: részben a regionalizáció elvét alkalmazva, részben pedig elismerve azt, hogy Magyarországon az afrikai sertéspestis eddig
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:14
Kurkuma tea gyógyhatásai
A kurkuma őshazája Délkelet-Ázsiában van. A kurkuma a gyömbér család egyik kiemelkedő tagja. Az indiai ájurvédikus gyógyítás és a kínai orvoslás még ma is előszeretettel használja.

A kurkuma egyik aktív összetevője a kurkumin. A kurkumin adja a fűszer jellegzetes színét. Bizonyítottan gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásokkal rendelkezik.

A kurkuma fogyasztása előtt feltétlenül tájékozódjon orvosától, ha bármilyen gyógyszert is szed.

A kurkumából készíthetünk teát. Forraljon fel két deciliter vizet, adjon hozzá egy késhegynyi kurkumaport. Főzze a teát tíz percig. Hagyja állni tíz percig, majd fogyassza egészséggel. A teába tehet mézet, hiszen a méznek antimikrobiális tulajdonsága is van. A kurkumatea ízvilágát fokozhatjuk citrommal és gyömbérrel is. Ez a két antioxidáns tovább fokozza a kurkumatea már így is lenyűgöző hatását.

A kurkumateának
pacsakute, 2019. november 04. hétfő, 19:45
Legnagyobb termelőüzemét nyitotta meg a dán Nilfisk Nagykanizsán
exportálnak, és az általuk termelt érték is folyamatosan nő. Úgy vélekedett, hogy a több mint 100 éves múltra visszatekintő, Dániában mindenki által ismert vállalat, elkötelezett a dolgozói folyamatos képzése, a minőségi gyártás és a vásárlók magas színvonalú kiszolgálása iránt.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a Nilfisk Production Kft. elődjét 2003-ban alapították nagykanizsai gyártóbázissal, valamint szigetszentmiklósi - a valamikori Csepel Művek területén kialakított - székhellyel. Az Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen nyolc gyárat üzemeltető cégcsoport 5500 embert foglalkoztat, a nagykanizsai üzem adja a cégcsoport teljes gyártókapacitásának mintegy 40 százalékát.

A Nilfisk magyarországi cégének tavalyi árbevétele meghaladta a 170 millió eurót (mintegy 56 milliárd forintot) a 2017-es 150,5 millió eurós árbevétel után, amelynek túlnyomó többsége exportból származott. Az adózott eredmény a múlt évben 7,1 millió euró volt (mintegy 2,3 milliárd forint). Idén szintén 170 millió euró
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 17:32
Növelte bevételét és nyereségét a Volkswagen csoport, de lassulásra számít
A VW közölte, hogy a piac a világ számos régiójában a korábban vártnál gyorsabban szűkül, ezért a vásárlóknak kiszállított kocsik és egyéb járművek száma a korábban valószínűsített enyhe növekedés helyett valószínűleg csak éppen eléri a tavalyi, történelmi csúcsnak számító 10,8 milliót.

A VW kilenc hónap alatt 8,005 millió járművet értékesített, ami 1,5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 8,131 millióhoz képest. A kereslet főleg Ázsiában csökkent, növekedést Nyugat-Európában és Dél-Amerikában tapasztaltak.

A csoporthoz tartozó márkák részaránya az újonnan forgalomba állított személygépkocsik globális piacán 12,7 százalékra nőtt az egy évvel korábbi 12,2 százalékról.

A társaság árbevétele 186,617 milliárd euró (61,7 ezer milliárd forint) volt, ami 6,9 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 174,577 milliárd euróhoz képest. Az adózás utáni nyereség 11,154 milliárd euró volt, 19 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában elért 9,376 milliárd eurót.

Az első szakértői
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 13:31
Tőzsde - Vegyes mozgás Ázsiában
A térség vezető tőzsdéje, a tokiói, 0,46 százalékos erősödéssel, 22 972 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,86 százalék pluszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,07 százalékkal, a tajpeji börze pedig 0,17 százalékkal erősödött hétfőhöz viszonyítva.

Reggel hét órakor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 0,60 százalék, Hongkong 0,32 százalék, a szöuli börze irányadó indexe pedig 0,05 százalék mínuszt jelzett.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 61 cent (0,99 százalék) gyengüléssel, 60,96 dolláron állt.
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 10:08
Azbej Tristan: az üldözött keresztény fiatalok támogatása a legfontosabb
tanulmányaik végeztével hazatérve családjaikat, közösségeiket segítik majd az itt megszerzett tudással.

Hozzátette: az ösztöndíjprogram ugyanakkor nemcsak a hallgatókat gazdagítja, hanem "minket is", mert ezek a fiatalok "erőt, hitet, bátorságot adnak nekünk".

Kitért arra: több mint 245 millió embert üldöznek keresztény hite miatt, a világ pedig elhallgatja ezt. Magyarország keresztény országként szolidaritást vállal az üldözöttekkel és támogatja őket. Ezért épít a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában iskolákat, egészségügyi intézményeket és templomokat, és ezért hozta létre ezt az ösztöndíjprogramot is.

Beszéde végén Azbej Tristan kérésére a diákok közösen imádkoztak annak a nigériai ösztöndíjas lánynak az édesapjáért, akit nyáron gyilkoltak meg a Boko Haram terroristái.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a Közel-Keletről érkező fiatalok a Magyarországon megszerzett szaktudás birtokában hazatérve hozzájáruljanak közösségeik újjászervezéséhez a fegyveres konfliktusok által sújtott
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 18:12
Víz Világtalálkozó - Szijjártó: a víz kérdése összeköt
vallja, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol rászorulnak, hogy ezekből az országokból ne vándoroljanak el az emberek, hanem a hazájukban emberhez méltó életet élhessenek.

Szijjártó Péter kijelentette: a magyar kormány meggyőződése, hogy a nemzetközi fejlesztéspolitika a migrációt kiváltó okok kezelésének egyik leghatékonyabb, kézzelfogható eszköze, hiszen így lehetséges hozzájárulni a helyi életkörülmények javításához és a munkahelyteremtéshez. Ennek megfelelően Magyarország négy földrészen - Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában és Európán belül a Nyugat-Balkánon - folytat aktív nemzetközi fejlesztési tevékenységet azzal a céllal, hogy a fejlődő országok felzárkóztatásának felgyorsításával hozzájáruljon a migráció okainak kezeléséhez, valamint a nemzetközi biztonság megteremtéséhez - mondta.

Szijjártó Péter elmondta: a víz nem áll meg a határoknál, ezért a nemzetközi együttműködés ezen a területen is Magyarország kül- és szomszédságpolitikájának egyik prioritása.

Hangsúlyozta: "nekünk, ma
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 16:31
Képek, videók
teaültetvény Ázsiában.jpg
asztrokrisz37
2010. augusztus 31. kedd, 13:53
0 a virágok vegyesen 304e
lovaszmarika
2019. június 08. szombat, 17:48
0 a virágok vegyesen.png
lovaszmarika
2019. május 22. szerda, 14:54
virágok vegyesen
eva6
2019. február 27. szerda, 10:14
Vegyesen ,nem unatkoznak
wob
2017. április 04. kedd, 17:18
Nasik vegyesen
irmus
2016. május 20. péntek, 19:43
Vegyesen
sanci81
2016. április 24. vasárnap, 10:30
Rózsák vegyesen.jpg
margoboszi
2013. december 17. kedd, 18:02
tokiói olimpia
lacipecsenye
2012. december 13. csütörtök, 14:45
Tokiói császári palota
pacsakute
2011. november 29. kedd, 20:58
tokioi Mikulás.jpg
agica2004
2010. december 20. hétfő, 14:38
Sweeney tokiói bemutató
vianne1
2008. január 23. szerda, 09:45
Halálos Iramban - Tokiói
finike
2007. október 09. kedd, 21:19
Halalos.Iramban.A.Toki oi.
picurcica
2007. július 25. szerda, 14:39
Tokiói Fosztogatók.hu.jpg
rambobby
2007. június 07. csütörtök, 10:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.