Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:23 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tortabevonó fondant házilag
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű masszát kapjunk.
Ezután bevonjuk vele a tortát, süteményeket.
Ételszínezékkel színezhetjük, formákat is készíthetünk belőle, amikkel díszíthetjük a tortát.
Fagyasztható.

bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 12:36
Címkék: porcukorhoz öntjük, langyos vízben, ételszínezékkel, süteményekhez, összekeverjük, süteményeket,
Kommentek
Rumos babapiskótás krémes
krémes


HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

20 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
kevés tej

A krémhez:

4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor

A töltelékhez:

1 csomag babapiskóta
rum aroma
tej

A tetejére:

10 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal, a cukorral, a szódabikarbónával, a mézzel, a kakaóval, a tojással és kevés (kb. fél dl) tejjel összegyúrjuk. Ebből a tepsi hátán (20 × 32 cm) két lapot sütünk. A krémhez a pudingot a tejjel és a vaníliás cukorral megfőzzük, levesszük a tűzről, majd addig kavarjuk, amíg kihűl. A porcukrot a margarinnal habosra
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:33
Olasz mandulatorta - (Emese alap tortái)
Olasz mandulatorta
Hozzávalók :

10 dkg hámozott mandula
4 tojás
10 dkg cukor
5 cs. vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
kevés citromlé
50 dkg mascarpone
1 vaníliarúd
6 dkg porcukor
2 ek. mandulalikőr
2,5 dl tejszín
10 dkg ét tortabevonó
5 dkg mandulapehely
1 ek. kakaópor

Elkészítése: A mandulát durvára daráljuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral, mandulával, citromhéjjal elvegyített lisztet. Apránként hozzáadjuk a citromlével keményre vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kapcsos formába tesszük és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. A mascarponét a vaníliavelővel, a porcukorral és a mandulalikőrrel simára keverjük. Beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a krémet a kihűlt tortalapra simítjuk. A tortabevonót vízfürdőn megolvasztjuk, hideg tepsi hátára simítjuk, és
bkisseva, 2018. július 13. péntek, 13:05
Gesztenyés-puncsos szelet
szelet
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:48
Rumos csokiszelet
Rumos csokiszelet


Hozzávalók:
3-4 evőkanál kakaópor
500 g darált keksz
250 g margarin
200 g kristálycukor
2 dl tej
rum (ízlés szerint)

Csokimázhoz:
100 g tortabevonó
2 evőkanál vaj

A margarint, a cukrot és a tejet egy lábasba teszem, és kevergetve addig melegítem, amíg a margarin és a cukor felolvad. A darált kekszet összekeverem a kakaóporral. A tejes masszát ráöntöm a kakaóval elkevert kekszre és belekeverem a rumot is.

A masszát alaposan összedolgozom és egy nagyobb jénai tálba nyomkodom. Amíg elkészítem a mázat, addig beteszem a hűtőbe.

A csokit vízfürdő felett felolvasztom a vajjal együtt, majd ráfolyatom a lehűlt kekszmasszára, egyenletesen eloszlatom a tetjén, majd tálalásig hűtőbe teszem.

Tipp: ha szép szeleteket szeretnénk kapni, forró vízbe mártott késsel
vorosrozsa66, 2018. június 30. szombat, 14:37
Dunahullám
Dunahullám

HOZZÁVALÓK
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
6 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 ek. kakaó
2-3 ek. tej
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:
600 ml tej
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek cukor
25 dkg vaj
10 dkg porcukor

A tetejére:
15 dkg tortabevonó
7 dkg vaj
1 ek olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 6 evőkanál
irmus, 2018. május 18. péntek, 07:26
Ciános sütemény
Hozzávalók:
25 dkg vaj/margarin
9 evőkanál tej
50 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
1 db zöld színű keserű mandula aroma
2 evőkanál kakaópor
1-2 kanál rum, vagy rumaroma (a Stroh rum a legjobb)
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ét tortabevonó

A vajat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Még melegen hozzáadjuk a darált kekszet és diót. A masszát elfelezzük, az egyik feléhez a rumot és a kakaóport, a másikhoz a mandulaaromát adjuk. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomjuk először a kakaós masszát, rá pedig a zöldet. A tetejére a megolvasztott tortabevonót kenjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ha egy nagy tepsivel szeretnénk, akkor dupla adagot érdemes belőle készíteni.
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:00
Kókuszos mézes zserbó
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
20 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
tetejére csokimáz

Elkészítés:
1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.

2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézesmasszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagytepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.

3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.

4. A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegenbelekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, éskanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.

5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap,amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejéreolvasztott ét-tortabevonót vagy
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 14:40
Fahéjas-mézes teasütemény
7 db tojás,
5 dkg mazsola,
fél dl rum,
10 dkg dióbél,
7 ek. cukor,
2 ek méz,
7 ek.liszt,
1 citrom reszelt héja,
1 kk,szódabikarbóna,
1 kk,fahéj,
tortabevonó.

elkészitése:
5 dkg diót kissé összetörök durvára,a mazsolát beáztatom a rumban
.A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbáverem,a sárgáját a maradék cukorral jól kikeverem és hozzá adom a mézet is.Ezután keverem bele a fahéjat, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát,majd a felvert habot.Végül hozzáadom a lisztet,a diót és a mazsolát.
Egy őzgerincformát kivajazok,kilisztezem és a maszát beleöntöm.200 fokon kb:40 percig sütöm.
Amikor kihült a tetejét bevonom csokimázzal.
Nagyon finom süti.
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:44
Képek, videók
Fondant tortához.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:06
Mályva cukor fondant.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:03
fondant rózsám
ibolya58
2013. október 19. szombat, 12:20
Fondant recepthez.
vamosvivien
2013. augusztus 04. vasárnap, 15:24
csoki torta fondant masni
evalevaine
2013. május 26. vasárnap, 18:08
Fondant-Wedding-Cakes. jpg
gizellalapu
2012. augusztus 12. vasárnap, 09:18
fondant virágok
paariza
2010. november 12. péntek, 11:00
fondant masni alkatrész
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:01
pillecukor fondant
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:00
fondant-hulala-töltett el
iraziviki
2009. szeptember 15. kedd, 14:46
Az első fondantos toprtám
feketeneandi
2009. augusztus 20. csütörtök, 18:38
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
1. kristály, 2. porcukor
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:40
porcukor.jpg
myrage
2006. december 16. szombat, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.