Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:50 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pezsgő Június Nagykóstoló a világ kétszáz pezsgőjével
A Winelovers által szervezett tematikus rendezvény Magyarország legnagyobb és legrangosabb pezsgőkóstolója: a látogatók mintegy kétszáz pezsgővel, franciacortával, cavával, crémant-nal, proseccóval, sekttel és újvilági pezsgővel ismerkedhetnek meg a sétáló kóstolón, a champagne teremben pedig - külön térítés ellenében - hatvan tétel között válogathatnak - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint az ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is kiállít, amelyik elsősorban csendes borairól ismert, az Etyek-Budai borvidék termelői pedig közös standjukon hét etyeki pezsgőt mutatnak be.

A kóstoló a gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos pezsgőkig számos stílust vonultat fel; a hazai kínálaton túl Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetők lesznek a forgalmazó kiállítóknál, alkalmat kínálva a különböző tételek összekóstolására, az adott termőhelyek, szőlőfajták és pezsgőkészítési eljárások összehasonlítására.

A Champagne Terem lehetőséget biztosít a champagne-ok alaposabb megismerésére, hiszen számos tétel poharazva is elérhető lesz: 23 champagne ház 64 tételét lehet akár sommelier-k vezetésével megkóstolni. A legnagyobb nevek (Moet&Chandon, Piper Heidsieck, Roederer, Veuve Clicquot) ugyanúgy képviseltetik magukat, mint a szuperprémium márkák (Krug, Bollinger) és az egyedi karakterük miatt keresett, kisebb pezsgőházak (Henri Giraud, Larmandier Bernier). A legdrágább tétel egy évjáratos Krug champagne, de a kínálat része lesz a Roederer 2008-as Cristalja és a Pol Roger ikonikus Sir Winston Churchill 2008 tétele is - árulták el a szervezők.

"A pezsgő már rég sokkal több, mint egy szilveszteri ital, az emberek minél inkább érteni és ismerni akarják a pezsgők sokszínűségét. (...) Ezért idén például öt ingyenes kurzussal is készülünk, hogy a buborékos italok legváltozatosabb formáit is megismerhessék a vendégek" - idézi a közlemény Ferenczi Csilla főszervezőt.

A sétáló kóstoló vendégei számára is elérhető pop-up kurzusok öt témába engednek betekintést: a hallgatóság megismerheti a prosecco különböző stílusait; a Kreinbacher pezsgőkön keresztül a somlói terroirt és a champagne-tradíciókat; a dél-afrikai cap classique pezsgők világát; két, Magyarországon most debütáló Lanson champagne-t; végül pedig a Bründlmayer pezsgők mutatják meg, hol tart most az osztrák Sekt.

A szervezők 14 órától várják a Corinthia Hotelbe mindazokat, akik - külön jegy vásárlásával - egy-egy témában szakértő kalauzolásával kívánnak elmélyedni és ritkaságszámba menő pezsgőket kóstolni. Az első mesterkurzuson Mészáros Gabriella, a Borkollégium vezető oktatója beszél arról, kik és miért tartoznak a champagne-ok krémjét, az elit márkákat tömörítő Les Grandes Marques csapatba.

A tizenegy top champagne kóstolása után 16 órától az ABC, azaz Anything But Champagne mesterkurzus következik, ahol Konkoly Mihály agrárközgazdász, borász mutatja be az érdeklődőknek azon szőlőfajtákat, amelyek kicsit sem szokványosak a pezsgőkészítésnél - közölték a szervezők.

A Pezsgő Június Nagykóstoló teljes kiállítói listája a www.pezsgojunius.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 12:11
Címkék: Pezsgő Június Nagykóstoló, Champagne Terem, Piper Heidsieck, Veuve Clicquot, Henri Giraud, Larmandier Bernier,
Kommentek
Pezsgő Június Nagykóstoló nyolcvan pincészet kétszáz pezsgőjével
A rendezvény sétálókóstolójának látogatói Magyarországon még soha nem látott nagyságú és minőségű pezsgőkínálatból válogathatnak: Soprontól Etyeken és Tokajon át a Szilágyságig tucatnyi anyaországi és határon túli magyar borvidék pezsgői lesznek megízlelhetők, de a mintegy kétszáz tétel között akadnak majd cavák, proseccók, franciacorták, crémant-ok, osztrák, német és újvilági pezsgők is - közölte az MTI-vel a Pezsgő Június Nagykóstolót szervező Winelovers.

Mint kiemelték, a ismert magyar pezsgőkészítők (Törley, Garamvári) mellett számos olyan pincészet is elhozza pezsgőit, amely elsősorban csendes borairól ismert. A gyümölcsös, könnyed tankpezsgőktől a tradicionális eljárással készült, érlelt, évjáratos tételekig számos stílus vonul fel, a hazai kínálaton túl pedig Európa és az Újvilág pezsgői is elérhetők lesznek.

A champagne teremben - külön térítés ellenében - 34 champagne ház további 120 tétele közül válogathatnak az érdeklődők, akik szakértő segítségét is igénybe vehetik a választáshoz.
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 07:38
Pezsgő Június Nagykóstoló hetven pincészet százötven pezsgőjével
A Winelovers által szervezett rendezvény nem csupán a kóstolható tételek számában, de azok változatosságágában és minőségében is szeretné lenyűgözni a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A magyar termelők kínálatáról szólva kiemelték, hogy a pezsgős berkekben már jól csengő nevek mellett számos olyan pincészet is megmutatja buborékos büszkeségeit, amely elsősorban csendes borairól ismert.

Az egyik vezető magyarországi pezsgőkészítőként számon tartott Garamvári Pincészet hét különböző pezsgőt kínál, például egy 100 százalékban hárslevelűből készült különlegességet is.

A Borkollégium ingyenes Pop-Up School előadásain Garamvári és Kreinbacher magnum palackok nyílnak, és Magyarország legdrágább pezsgőjét is megismerhetik az érdeklődők: maga a borász, Demeter Zoltán tölti a poharakba. A Törley Pezsgőpincészet előadásán az alapvető pezsgőkészítési eljárások ismertetését egy-egy pohár pezsgővel kísérik, a Gancia pedig az olasz pezsgőkből ad ízelítőt.

A látogatók széles
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 13:05
Nagy Pezsgő Kóstoló szombaton Magyarország és a világ száz pezsgőjével
Magyarország jelentős tradíciókkal rendelkezik pezsgőkészítés terén, és az utóbbi időben a tradicionális pezsgők egyre gyakrabban jelennek meg a pincészetek kínálatában, de mind több borász készít habzó- és gyöngyöző bort is. Változóban vannak a magyarországi fogyasztói szokások, ám az eladott pezsgők kétharmada még mindig az édes szegmensbe esik, és a pezsgő fogyasztása hagyományosan decemberhez, szilveszterhez kötődik elsősorban - mondta el az MTI-nek a rendezvény egyik főszervezője.

Harsányi Dávid hozzátette: természetesen nem lehet minden nap felbontani egy champagne-t, de a pezsgő nem csupán a különleges alkalmak itala, egy könnyű, finoman buborékos pezsgő vagy habzóbor például kiválóan illik a nyárhoz.

A Pezsgő Szalon célja, hogy a pezsgőkre, habzó- és gyöngyözőborokra irányítsa a figyelmet. Az országos programsorozat keretében pincészetek, vendéglátóhelyek, kereskedések, szaküzletek rendeznek június folyamán pezsgővacsorákat, kóstolókat, kínálnak kedvezményeket - számolt be a
velemenyezd, 2015. június 19. péntek, 12:51
Képek, videók
Pezsgős.gif
pacsakute
2019. május 15. szerda, 22:27
0 a Buék pezsgo-szerpen
lovaszmarika
2019. január 01. kedd, 13:01
Pezsgő
eva6
2018. december 27. csütörtök, 14:32
Pezsgők
eva6
2018. december 27. csütörtök, 14:27
Pezsgő
eva6
2018. augusztus 11. szombat, 20:24
Pezsgő
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:20
PEzsgő, piros virág, poha
rochlitzne
2018. január 19. péntek, 20:57
pezsgő
eva6
2018. január 01. hétfő, 15:11
Károly, névnapi pezsgője
lovaszmarika
2011. október 29. szombat, 12:54
kétszáz éves ember.jpg
livke
2011. október 05. szerda, 20:45
kétszáz éves csatatér
mecsery
2010. május 22. szombat, 15:03
Krisztus előtt kétszázzal
ani0214
2010. április 24. szombat, 12:59
kRISZTUS ELÖTT KÉTSZÁZZAL
jakabgasparne
2010. március 28. vasárnap, 08:40
Krisztus előtt kétszázzal
cipello
2009. március 26. csütörtök, 17:05
A Kétszáz Éves Ember.hu.c
finike
2007. július 30. hétfő, 16:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.