Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:36 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nyár nélkülözhető ajándéka
A problémák egyrészt abból adódhatnak, hogy a vízbe kórokozók kerülnek, és ott elszaporodnak Ez elsősorban azokon a strandokon fordul elő, ahol még töltő-ürítő rendszerben üzemelő medencék vannak. A másik gondot az jelentheti, hogy bár kórokozók ugyan nincsenek a vízben - vagy csak elenyésző mennyiségben vannak -, a fertőtlenítésre használt klór az érzékeny bőrűeknél bőrpanaszokat okoz.
Hogyan ismerjük fel a panaszok eredetét?
n Túlklórozásra kell gondolni, ha a bőr szárazzá és erősen viszketővé válik. Oka, hogy a klór mint izgató anyag hat, és a megengedettnél nagyobb mennyiségben gyulladást okozhat. A kisgyermekek bőre érzékenyebb a túlklórozásra, ezért náluk jobban oda kell figyelni. Fürdőzés után célszerű - gyógyszertárban kapható - nagy tisztaságú testápolóval bekenni a gyermek bőrét. Gyakori a szem gyulladása is: a szem kötőhártyája vörös, és szúró, égő érzés lép fel.
n A kórokozók elszaporodásának tünetei különböző panaszokban jelentkezhetnek:
Bőrpanaszok: A vízben található baktériumok elgennyesítik a sebeket. A gombák vörös, viszkető elváltozásokat okozhatnak a bőrön.
Szem- és fülpanaszok: Főleg gyermekeknél tapasztalhatók, a legelső tünet lehet a gennykeltő baktériumok által okozott kötőhártya-gyulladás. Makacs, gennyes váladékozás kíséri. A vírusok által okozott kötőhártya-gyulladás nem gennyes váladékozással, hanem szúró, égő érzéssel jár.
Gyomorbántalmak: A fürdőzők a vízzel együtt kórokozókat is lenyelhetnek, amelyek gyomor- és bélrendszeri panaszokat okozhatnak (hasmenés, hányás, hasfájás). Ehhez azonban - tekintve, hogy a kórokozóknak ilyenkor hatalmas mennyiségben kell jelen lenniük - több liter vizet kell lenyelni, így ezek a tünetek nagyon ritkák.
Gyulladás: a vízben esetleg előforduló kórokozók okozhatják a húgyutak és a nemi szervek gyulladását is, amely égő fájdalmat okoz az érintett területen. A hólyaghurut folyamatos, fájdalmas vizelést ingerel, a hüvely gyulladása viszkető sárgás-fehéres váladékozást okoz.
Minden fent említett panasz esetén orvoshoz kell fordulni.
bulac57, 2007. augusztus 25. szombat, 01:43
Címkék: nyár nélkülözhető, problémák egyrészt, vízbe kórokozók, strandokon fordul, másik gondot, fertőtlenítésre használt,
Kommentek
Fekete lobogó alatt (Fejezetek a kalózkodás történetéből)
V. A kalózkodás aranykora: a 17. századi kalózvilág


* L'Olonnois, a pszichopata

Henry Morgan után a legismertebb, ugyanakkor a leghírhedtebb és legkegyetlenebb karib-tengeri kalóz kitüntető címe mindenképpen a francia származású Jean David Nau-t illeti meg, aki szülővárosa Sables-d'Olonne után a L'Olonnois (az olonne-i) néven vált ismertté. Ezzel a becenévvel együtt valaki a Jean helyett a Francois nevet adta neki. Ismertségét és hírhedtségét elsősorban szadizmusának köszönheti, na meg annak, hogy Exquemelin könyvének Morgan mellett ő a második főszereplője. Kegyetlen tetteivel és válogatott kínzási és gyilkolási módszereivel - melyek kifundálásában különös tehetséget mutatott - még e kegyetlen kor kalózvilágának általános brutalitásából is kilógott, s kalóztársai is a csodálat, a félelem és a borzadály keverékével tekintettek rá. Némely véres tette még a legedzettebb és legkérgesebb szívű kalóz
eposz, 2019. augusztus 22. csütörtök, 00:32
Bódis: nem nélkülözhetők a digitális készségek
Bódis József, aki a rendezvény fővédnöke, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tartott eseményen visszafogott becslésnek nevezte az Európai Unió foglalkoztatásért felelős biztosának prognózisát, hogy a közeljövőben a foglalkozások kilencven százaléka nem végezhető majd digitális készségek nélkül. Közölte: az oktatási innováció tekintetében Magyarország az OECD-országok átlagát meghaladó eredményeket ért el a felmérések szerint. A technológiától és a tudománytól nem félni kell, hanem irányítani, uralni annak érdekében, hogy "szebbé, gazdagabbá" tegye az emberek életét - fogalmazott.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára előadásában hangsúlyozta, hogy a digitális gazdaság súlya óriási Magyarországon, a GDP 21 százalékát teszi ki. A "rendkívül jelentős ágazat" az országban 400 embernek ad munkát, ami a foglalkoztatottak 15 százalékát jelenti és az export 7-8 százalékát adja - ismertette.

A
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:11
Casserole, a finom rakottas
A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:10
Leköszönő
Kolozsvári Olga:
Leköszönő

Őszülő idő nyitóbeszédét írja,
ezalatt ékes szóval köszön el a nyár,
tűzvirágok vörös fényét csitítgatja,
s emlékkönyvébe megannyi emléket zár.

Ó, mily boldogan lobogott aranyhaja,
s merült el a kék mélység hűvös tükrében,
s a csillogós, csüngő égitestek raja
záporozott a kívánságok hevében.

Pacsirta zengte a harmatos reggelt,
fülledt pára kopogtatott az ablakon,
a ragyogástól hízott Nap örömmel kelt,
hogy a lét szépségére rácsodálkozzon.

Patakok mosták a gyöngyöző orcákat,
cirógatta őket szerelmes napsugár,
és néha könnyfakasztó, mesés álmokat
dúdolt ridegen az éji, ezüstös bogár.

Dübörgő életet lehelt a tópart,
s csapongtak a felszálló füstkarikák,
vígan reppent fel a széllel az illat,
mit a bodega ajtaja szélesre tárt.

Aranyporba süppedő tréfák nyomán
halad a felszedelőzködő idő,
sietve pakolja egy-két játékát,
mókát,
foldinefehereva, 2018. szeptember 01. szombat, 20:19
Érdekesség
jellemzőire, hogy azokat optimalizálja. Mondhatnánk például, hogy bár a vakond a föld alatt aligha venné hasznát a látásnak, mégiscsak jó volna, ha nem volna szinte vak. A természet viszont úgy számol, hogy ez esetben a tökéletes látás luxus. A madaraknál egyfajta csúcsteljesítményre tör. A repülés az élővilág legkomplexebb, extrém tulajdonságokat igénylő mozgásformája. Hogy a madár számára e tulajdonságokat biztosítsa, más területeken spórol. Úgy képzeljük el ezt, mint amikor egy számítógépről töröljük a nélkülözhető apróságokat annak érdekében, hogy feltölthessünk rá egy nagyobb szoftvert. A madaraknál azt törölték, hogy hanyatt fekve is tökéletes legyen a koordináció. A madarak többsége ugyanis sosem kerül ebbe a testhelyzetbe, vagy ha mégis, akkor nagy a baj. A képlet úgy számol, hogy a háton fekvő madár valószínűleg menthetetlen. Ne pazaroljunk kapacitást rá, inkább ezt a tárhelyet is használjuk a repüléshez szükséges szuper szoftverek futtatására. Ezért ha egy madarat óvatosan a hátára fektetünk, az
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 22:23
Élhetek... levegő nélkül...
Élhetek... levegő nélkül egy-két percig, víz nélkül talán három-négy napig. Élelem nélkül még tovább, akár harminc, negyven napig. Fény nélkül pedig évekig is. Létezhetek. Nélkülük. Egy kis időre mind nélkülözhető. Mindegyik lételem. De van mégis egy, ami nélkül egy pillanatot sem élhetek. Aki nélkül nem. Már nem. Nélküled.

Csitáry-Hock Tamás
vorosrozsa66, 2018. június 21. csütörtök, 08:01
Mi–12, a legnagyobb helikopter
A Mi-12, más típusjellel V-12 (NATO-kódja: Homer) a Szovjetunióban, a Mil Tervezőirodában (OKB-329) az 1960-as években kifejlesztett szállító helikopter. A Mi-12 a valaha épített legnagyobb működőképes helikopter.

A Mi-6 két teljes rotor-hajtómű egységét egymás mellé, egy-egy szárny végére építették, nélkülözhetővé téve ezzel a farokrotort.

Fejlesztésének fő célja volt egy olyan szállító helikopter létrehozása, amely képes nagy méretű és tömegű katonai eszközök szállítására. Tervezése 1963-ban kezdődött a Mihail Mil vezetése alatt álló tervezőirodában. Ez volt az utolsó helikopter, melynek tervezésében még Mil is részt tudott venni. A prototípus építése 1965-ben indult, majd az első felszállásra 1968. július 10-én került sor. 1969 februárjában
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 19:49
12 éves gyerekkel miért nem maradhat otthon a szülő?
haszonlesői... MSZMP KB és Munkásőrparancsnokok, és sorolhatnám még....Szóval , nem mondom , hogy egy napra nem kísérhettem volna el őket valahova... A szabadságom terhére...De a bányászok furán néztek volna, ha közöltem volna, hogy ma sötétben mész le, mert köhög a gyerekem... Vagy ha megáll a telefonközpont, akkor ,majd jövök, ha a gyerek kigyógyul a göthösségből....Szóval Dögunalom.....Első a család.... Meg az egészsége....de mivel azt el is kell tartani, össze kéne hangolni az egészet....Mert ugye, ha nélkülözhető vagy a helyeden-persze mindenki az, csak nem mindegy mennyire- akkor holnap nem biztos, hogy be kell menned...

Aztán most kerüljük a magyar sajátosságokat....Amikor rájátszunk a bajra....

Ugye jön megint a régi nóta... Ha nem zülleszti szét az elmútt negyven év a nagycsaládokat, amit persze nem ok nélkül tett, akkor ez a kérdés fel sem merül.... Mert nagymama nyugdíjas.... és a szomszéd szobába áthívja a gyereket , és foglalkozik vele....Persze, ha több száz kilométerre
hatibacsi, 2018. január 09. kedd, 08:51
Képek, videók
0 A barátság nélkülözhete
lovaszmarika
2018. augusztus 15. szerda, 15:51
szorgos,ügyes,nélkülöz het
cuppika59
2017. augusztus 26. szombat, 20:48
A barátság nélkülözhetetl
borigit
2017. június 02. péntek, 11:27
37425395-anyagi-problé mák
lilagondolatok
2017. február 09. csütörtök, 19:24
Prosztata problémákra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 11:17
problémák.jpg
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:06
problémák.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 22. péntek, 09:37
A problémák....jpg
pacsakute
2013. szeptember 25. szerda, 06:37
problémák
lovaszmarika
2011. július 18. hétfő, 14:23
Érrendszeri problémák
zsboya
2007. szeptember 18. kedd, 20:23
Izületi problémákra
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:40
Immunrendszer-kórokozó k.j
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 19:56
Strandok...pps
johannanna
2012. július 23. hétfő, 18:36
Strandok a világban.png
mailona
2012. május 19. szombat, 00:26
Strandok a világon..png
mailona
2012. április 19. csütörtök, 20:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.