Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:22 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Phjongcshang 2018 férfi egyéni korcsolya
Hibája után belül vulkánként forrt a kanadaiak friss olimpiai bajnoka.
Ugyan már a harmadik téli olimpiáján szerepel Phjongcshangban a kanadaiak háromszoros világbajnoka, Patrick Chan, de ettől függetlenül még mindig izgul a megmérettetések előtt, maximalizmusát pedig jól mutatja, hogy bár Kanada aranyérmes lett a műkorcsolyázók csapatversenyében, nem hagyja nyugodni, hogy nem sikerült hibátlanra az egyébként győztes kűrje.Elsőre azért látszott csalódottság rajtam, mert tudtam, ennél jobb teljesítményre is képes vagyok. Az edzések során a tripla axelt már többször is megcsináltam. Próbáltam nyugodt maradni, hogy kifelé ne áruljam el, valójában mennyire dühös vagyok. Fontos, hogy ne lássanak rajtam túl sok érzelmet a többiek. Most már mindegy, így sikerült, de a csapat olimpiai bajnok lett. Azért remélem, legközelebb sikerül hibátlan kűrt futnom. Kicsit most pihenek az egyéni verseny előtt" - nyilatkozta a Kossuth Rádió munkatársának a friss olimpiai bajnok.
Chan azt is elárulta, hogy ez ugyan már a harmadik olimpiája, de ettől függetlenül még mindig izgul, hiszen folyamatosan változik a személyisége, és maga az olimpia is. Folyamatosan tanulnia kell, hogyan dolgozza fel az új élményeket.

- Kanada magabiztosan nyerte a műkorcsolyázók csapatversenyét
A már a zárószám előtt biztosan aranyérmes kanadaiak klasszis párosuk, a Tessa Virtue, Scott Moir kettős révén a jégtáncosok kűrjét is megnyerték, így végül hét pont előnnyel verték az ezüstérmes oroszokat a műkorcsolyázók csapatversenyében a phjongcshangi téli olimpián.
A háromnapos viadal utolsó, hétfői napján a versenyben lévő öt csapatból előbb a férfiak mutatták be kűrjeiket, s ebben Patrick Chan, a kanadaiak háromszoros világbajnoka volt a legjobb, megelőzve az orosz Mihajil Koljadát és az amerikai Adam Rippont.
Ezzel a kanadaiak óriási lépést tettek a végső győzelem felé, ugyanis hét pontra növelték előnyüket a második oroszokkal szemben.
Következett a nők kűrje, melyben az orosz Alina Zsagitova nagyszerű teljesítményt nyújtott, s nagy fölénnyel végzett az élen, de a kanadai Gabrielle Daleman megszerezte a harmadik helyet, s ezzel az aranyérmet is együttesének. Kanada ugyanis így 5 ponttal vezet a jégtáncosok kűrje előtt, viszont az oroszok négy pontnál már semmiképpen sem szerezhetnek több pontot náluk.
A 2010-es vancouveri bajnok, háromszoros vb-győztes kanadai Tessa Virtue, Scott Moir duó hétfőn szép programot mutatott be, s hat ponttal verte az amerikai és további másféllel az orosz duót.
Kanada így a négy éve Szocsiban elért második helye után előre tudott lépni a csapatok versenyében. Az oroszok hét ponttal kaptak ki a győztestől, s négy ponttal előzték meg az Egyesült Államok válogatottját.- Műkorcsolya csapatverseny, olimpiai bajnok:
1. Kanada (Patrick Chan, Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman, Meagan Duhamel, Eric Radford, Tessa Virtue, Scott Moir) 73 pont olimpiai bajnokok
2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (Mihajil Koljada, Jevgenyija Medvegyeva, Alina Szagitova, Jevgenyija
Taraszova, Vlagyimir Morozov, Natalja Szabijako, Alekszandr Enbert, Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjov) 66
3. Egyesült Államok (Nathan Chen, Adam Rippon, Bradie Tennel, Mirai Nagasu, Alexa Scimeca Knierim, Chis Knierim, Maia Shibutani, Alex Shibutani) 62

- jégtánc, kűr:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 118,10 pont
2. Maia Shibutani, Alex Shibutani 112,01
3. Jekatyerina Bobrova, Dmitrij Szolovjev (OAR) 110,43

- férfi kűr:
1. Patrick Chan (Kanada) 179,75 pont
2. Mihajil Koljada (OAR) 173,57
3. Adam Rippon (Egyesült Államok) 172,98

- női kűr:
1. Alina Zsagitova (OAR) 15,08 pont
2. Mirai Nagasu (Egyesült Államok) 137,53
3. Gabrielle Daleman (Kanada) 137,14
maroka, 2018. február 12. hétfő, 23:24
Címkék: Patrick Chan, Kossuth Rádió, Tessa Virtue, Scott Moir, Mihajil Koljadát, Adam Rippont,
Kommentek
Phjongcshang aranyérmesei felkerültek az olimpiai bajnokok emléktáblájára
Az ünnepségen Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba mellett az V. kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter leplezte le a táblát 150 belvárosi hatodik osztályos diák jelenlétében.

A városvezető felidézte, hogy a park 2014-es felújításakor állították az emléktáblát, melyre most először kerültek olyan sportolók, akik téli sportágban diadalmaskodtak. Megjegyezte, mindig öröm látni a táblák előtt nosztalgiázó nyugdíjasokat, vagy éppen a múlt nagyjaival ismerkedő fiatalokat.

A négy aranyérmes gyorskorcsolyázótól kérdezhettek is a gyerekek, akik a hivatalos program után aláírást gyűjtöttek Magyarország első téli olimpiai bajnokaitól, illetve fényképet készítettük velük és az aranyérmeiket is megcsodálhatták.

"Még sok mindent nem értünk el. Például az olimpiai szereplést is lehet fokozni" - válaszolt Liu Shaoang arra a kérdésre, hogy milyen motivációjuk maradt az olimpiai siker után.

Knoch Viktor a sportolói életforma lemondásairól beszélt, felidézte, hogy az
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:02
Kékesi Márton alpesi síző térdszalag-szakadást szenvedett
A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint több hónapos kihagyás és rehabilitáció vár a phjongcshangi téli olimpia legeredményesebb magyar alpesi sízőjére (30. műlesiklásban), akinek az elülső keresztszalagja szakadt el, valamint a meniszkusza is megsérült.

"Az orvosok később döntenek arról, mikor operálják meg a sérült szalagot" - olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a 23 éves versenyzőt jelenleg egy grazi kórházban ápolják.

"A kanyarban kilőtt a sím, vagyis a léc rugalmasságából adódóan előre dobott, és a súlypontom nagyon előre került. Ezáltal túlnyújtottam a térdem, és így érkeztem a talajra. Ez nagyon fájdalmas volt, ebben szakadhatott el a keresztszalagom. Utána elestem, aminek következtében a meniszkusz sérülhetett. Nem tudtam lábra állni" - idézte fel az esetet Kékesi Márton, aki a februári világbajnokságra készült.

Kékesi kijelentette: mindent megtesz azért, hogy még erősebben térjen vissza.
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 16:12
Orosz doppingbotrány - Kreml: Moszkva megállapodott a WADA-val az orosz sportolók mintáinak átadásáról
Peszkov abból az alkalomból nyilatkozott, hogy a WADA küldöttsége szerdán kezdődő moszkvai látogatása során újabb kísérletet tesz arra, hogy az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) laboratóriumában lemásolja az orosz sportolók 2011 és 2015 közötti doppingtesztjeinek adatbázisát. A TASZSZ orosz hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy a misszió sikerétől "az egész orosz sport jövője függ", amelyet komoly szankciókkal sújthatnak, ha a RUSADA-tól a vonatkozó nemzetközi szabályok alapján ismét megvonják a működési engedélyt"Az adatok múlt alkalommal is készen álltak arra, hogy átadják őket a WADA-nak. Akkor a munka közben egyebek között nézeteltérés keletkezett azzal kapcsolatban, hogy milyen hordozókon kell átadni azokat. Úgy mondanám, hogy ezek nem lényegi, hanem logisztikai kérdések voltak" - nyilatkozott az elnöki szóvivő.

"Sporthivatalaink intenzív kapcsolatban állnak a WADA képviselőivel, akikkel egyetértés jött létre abban, hogy hogyan folytatódjék a munka" - tette
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 14:23
Tóth Ivett a legjobb tízbe vágyik az Európa-bajnokságon
"Egyszer már sikerült, most is ez a cél Minszkben, mert akkor jövőre két magyar versenyző indulhatna a kontinensviadalon" - mondta vasárnap az M1 aktuális csatornán a Vasas sportolója, aki hozzátette, a kontinensviadalig már nagyobb verseny nem lesz, így az addig hátralévő időben a felkészülésé a főszerep.

A 20 éves műkorcsolyázó idei programjairól elmondta, hogy ismét két különböző stílusú zenét választottak, a rövidprogramját egy Bruno Mars-válogatásra korcsolyázza, míg a kűrt Nathan Lanier-zenére.

"Az a fajta koris vagyok, aki többféle személyiséget meg tud jeleníteni a jégen" - mondta Tóth Ivett, aki az előző idényben nagy sikert aratott AC/DC-s rövidprogramjával, a szabadkorcsolyázást pedig akkor a Carmenre futotta.

A phjongcshangi téli olimpián 23. Tóth Ivett két éve nyolcadik volt az Eb-n, míg tavaly 13. helyen zárt.
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 17:52
Évértékelő - Észak-Korea - A békülés és az ígéretek éve volt 2018
A két Korea közti feszültségek csökkentésének előszele már januárban érezhető volt, amikor Phenjan és Szöul megegyezett, előbbi is képviselteti magát a dél-koreai Phjongcshangban megrendezett téli olimpián. Az északi és a déli sportolók együtt vonultak be a nyitóünnepségen a Koreai-félsziget egységét jelképező kék-fehér zászló alatt, a két Korea ráadásul közös női jégkorong-válogatottat indított a versenyen. Emellett számos magas rangú észak-koreai tisztviselő látogatott el a téli játékokra.

Az olimpiai párbeszéd sikere megteremtette a lehetőséget a Kim Dzsong Un és Mun Dzse In dél-koreai elnök közötti, illetve később a Kim-Trump csúcshoz.

Kim és Mun találkozójára április 27-én volt a jogilag egymással még mindig hadban álló két Koreát elválasztó demarkációs vonal mentén fekvő Panmindzsonban. 1953 óta Kim Dzsong Un volt az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

A két koreai vezető megbeszélései jelentős eredményekkel zárultak: célul tűzték ki a Koreai-félsziget teljes
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:10
Négy nemzet bajnokság - Legjobb magyarként második lett a Janovszkaja, Lukács jégtáncpáros
A magyar kettőst a lengyel Natalia Kaliszek, Maksym Spodyriev duó előzte meg közel hat ponttal, miután a pénteki ritmustánc után szombaton a kűrben is jobbnak bizonyult.

Egyéniben a phjongcshangi téli olimpián szerepelt Tóth Ivett teljesített a legjobban annak ellenére is, hogy kétszer esett a kűrben. A 19 éves versenyző így is egy pozíciót javítva harmadikként zárt a húszfős mezőnyben a rövidprogramban és a szabadkorcsolyázásban is első lengyel Ekaterina Kurakova, illetve a cseh Eliska Brezinova mögött. Medgyesi Fruzsina egy helyet visszacsúszott, így hatodikként zárt.

A férfiaknál kettős cseh siker született Matyas Belohradsky és Petr Kotlarik révén. A rövidprogram után még hatodik Maszljanko Alexander nagyon elrontotta a kűrjét, s egészen a 12. pozícióig esett vissza, így nem is ő lett a legjobb magyar, hanem Borovoj Alexander a 11. helyével.
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 23:12
Négy nemzet bajnokság - Legjobb magyarként második a Janovszkaja, Lukács jégtáncpáros
A magyar kettőst a lengyel Natalia Kaliszek, Maksym Spodyriev duó előzi meg 3,5 ponttal a pénteki ritmustáncot követően.

Egyéniben a phjongcshangi olimpián szerepelt Tóth Ivett teljesített a legjobban, ő a rövidprogramot követően negyedik a nők húszfős mezőnyében úgy, hogy a háromfordulatos Lutzot elrontotta. A 19 éves versenyző saját bevallása szerint jobban izgult a szokottnál, ezért ronthatott. Hátránya több mint hat pont az éllovas lengyel Ekaterina Kurakova mögött, a dobogótól pedig jelenleg több mint négy pont választja el.

Tóth Ivett mögött Medgyesi Fruzsina az ötödik, neki 2,5 pont a hátránya honfitársával szemben.

A férfiaknál kettős cseh vezetés van a rövidprogram után, Maszljanko Alexander közel tízpontos hátránnyal hatodik, a legjobb tízben pedig még egy magyar van Borovoj Alexander személyében.

A Négy nemzet bajnoksága, melyen magyar, lengyel, cseh és szlovák korcsolyázók indulnak, szombaton a kűrökkel zárul.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 22:07
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Jászapáti magát is meglepte a győzelmével
"Nem számítottam rá. Azt éreztem, hogy a döntő reális lehet, de nem gondoltam, hogy érmet nyerhetek, vagy akár rögtön aranyat" - mondta az MTI-nek a 19 éves szegedi versenyző, aki hozzátette, ez a siker mindenképpen erőt ad neki a folytatáshoz, de nemcsak a versenyeken, hanem az edzéseken is, mert érzi, hogy megtérül a befektetett munka, és ezért még keményebben fog dolgozni.

Jászapáti, aki a sportágban első magyar nőként tudott vk-versenyt nyerni egyéniben, megjegyezte, azért is tesz jót ez a győzelem, mert így elhiszi, hogy a legjobbakkal is felveszi a versenyt, képes megcsinálni és végrehajtani olyan előzéseket, melyekben korábban nem bízott.

"Nem szeretek konkrét elvárást megfogalmazni, mert ebben a sportágban bármi megtörténhet egy futamban. Ami biztos, szeretnék olyan mentalitással versenyezni, mint azt a kazahsztáni világkupán tettem" - mondta a januári Európa-bajnokságot illetően Jászapáti, aki szerint a női mezőny még úgy is erős, hogy néhányan nem versenyeznek az olimpia után, külön
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 10:51
Képek, videók
Sir Patrick Spens 01.jpg
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:51
Sir Patrick Spens 02.jpg
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:50
Sir Patrick Spens 03.jpg
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:50
Sir Patrick Spens 04.jpg
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:49
Sir Patrick Spens 05.jpg
chillik
2018. május 06. vasárnap, 02:49
Joseph Patrick Kennedy Jr
agica2004
2018. március 06. kedd, 22:11
Patrick Swayze .
alvaro-hopihe
2017. június 25. vasárnap, 11:00
Patrick Swayze .
alvaro-hopihe
2017. június 13. kedd, 14:15
Orbán -Kossuth rádió.jpg
agica2004
2012. március 03. szombat, 18:31
The_Seven_Virtues__Fai th_
tartom
2010. november 07. vasárnap, 15:14
Patience_is_a_Virtue_b y_J
koalaszem
2009. szeptember 02. szerda, 00:13
Patience_is_a_Virtue_b y_J
gizellalapu
2009. augusztus 27. csütörtök, 01:27
liv_virtuelle.jpg
blal
2006. november 14. kedd, 18:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.