Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:58 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorcselekmény hiúsított meg az oroszországi Szaratov környékén az FSZB
Az FSZB tájékoztatása szerint tűzharc bontakozott ki, amikor vasárnap Szaratov közelében a szakszolgálatok munkatársai megkíséreltek feltartóztatni egy gépkocsit. Az autóban ülők, akiknek számát és nemzetiségét a kommüniké nem nevezte meg, életüket vesztették.

A járműben TT és PM típusú maroklőfegyvereket, valamint egy házilag készített kézigránátot és egy "bombát" találtak. Utóbbi robbanóereje mintegy 3 kilogramm trotilénak felelt meg.

Az FSZB terrorcselekmény előkészítése címén büntetőeljárást indított és folytatja az operatív nyomozómunkát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:24
Címkék: oroszországi Szaratov, szakszolgálatok munkatársai, autóban ülők, házilag készített, operatív nyomozómunkát, terrorcselekmény,
Kommentek
Terrorizmus - Terrorcselekmény előkészítésével vádolnak egy iraki fiatalt Németországban
A frankfurti tartományi felsőbíróság közleménye szerint a 17 éves Deday A.-t azzal vádolják, hogy robbantásos merényletet készített elő és követőket toborzott az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetnek.

A szüleivel élő tinédzser robbanószert nyert ki tűzijátékokból, azzal a szándékkal, hogy pokolgépet készítsen és egy öngyilkos merénylettel a lehető legnagyobb számban megöljön vagy megsebesítsen nem muszlim vallású embereket, és az interneten buzdított az IÁ támogatására. Az idén februárban őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, pere a közeljövőben kezdődik - áll a közleményben.

A Bild című lap szerint Deday A. még nem választotta ki a támadás helyszínét, Németországban vagy Nagy-Britanniában akart volna robbantani.Az iraki fiatalember 2015 óta él Németországban, úgynevezett oltalmazott menedékjogi státusszal rendelkezik. Ez annak a menedékkérőknek jár, aki nem felel meg a menekült jogállás feltételeinek, de nem lehet visszaküldeni a hazájába, mert halálbüntetés,
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 19:12
A montenegrói külügyminisztérium bekérette a szerb nagykövetet egy szökött vádlott miatt
Branka Milicet pénteken hallgatta meg a bíróság, állítása szerint azonban nem tartották tiszteletben a jogait, ezért elhagyta a termet. A bíróság elrendelte az őrizetbe vételét, a nő azonban Szerbia podgoricai nagykövetségére menekült.

Zoran Bingulac nagykövet hétfőn megerősítette, hogy a vádlott Szerbia diplomáciai képviseletén tartózkodik. Podgorica azt kérte, Belgrád foglaljon hivatalosan is állást Branka Milic befogadását illetően, a nagykövet pedig azt ígérte, Szerbia a következő néhány napban közli álláspontját.

Branka Milic és 13 társa a vád szerint 2016. október 16-án, a parlamenti választások napján puccskísérletet hajtott végre. Azt tervezték, hogy fegyveres támadást hajtanak végre a montenegrói intézmények ellen, betörnek a podgoricai parlamentbe, és ott meggyilkolják Milo Djukanovic akkori miniszterelnököt, oroszbarát pártokat juttatva hatalomra.

A vádlottak között van két orosz állampolgár, két montenegrói ellenzéki képviselő, a szerbiai csendőrség egykori vezetője,
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:33
Manchesteri robbantás - Parlamenti bizottság: az elhárítás elismerte, hogy nem mérte fel az elkövető veszélyess
merényletet, az a következtetés azonban levonható, hogy e hibák következményeként olyan lehetőségek maradtak kihasználatlanul, amelyek potenciálisan alkalmasak lettek volna a terrortámadás kivédésére - fogalmaz a vizsgálati jelentés.

A bizottság megállapította azt is, hogy a pokolgépek készítéséhez szükséges vegyszerek forgalmazásának ellenőrzési rendszere "reménytelenül elavult", és a távközlési cégek továbbra sem ellenőrzik kellően az online felületeiken megjelenő olyan tartalmakat, amelyek terrorcselekmények előkészületeire utalnak.

A merénylet körülményeiről már készült az év elején egy előzetes, kormányzati vizsgálati jelentés is, amely megállapította, hogy Salman Abedit 2014 nyara és 2015 októbere között az MI5 figyelte. A szolgálat kapott is hírszerzési adatokat Abediről, de úgy ítélte meg, hogy ezek az információk nem kötődnek terrortevékenységhez.

A kormányzati jelentés szerint azonban visszatekintve már látszik, hogy ezek az adatok "nagy jelentőségűek" voltak a manchesteri merénylet
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 14:39
Hajdu: Magyarország csatlakozni kíván a terrorellenes adatbankhoz
hanem ismét szóba került az al-Kaida is. Mindkét szervezet meggyengült, de összefonódásuk esélye megnőtt. Az is elhangzott, hogy a terrorszervezetek toborzótevékenységét nagyon erősen érezni, nyíltan zajlik a gyermekek toborzása is. Mindezt próbálják a nagy szolgálatok katonai és hírszerzési erővel akadályozni - közölte a főigazgató.

Téma volt a visszatérő harcosok problémája is: akik vagy saját országukba vagy egy harmadik országba visszatérnek, s ott követhetnek, vagy már követtek is el terrorcselekményt. Ennek kapcsán is nagy szerepe lenne a közös adatbázisnak, hogy lássák más országok visszatérő harcosait is, fel tudják őket deríteni, s a határokon megállítani - hangsúlyozta Hajdu János.

Tárgyaltak továbbá a vegyi fegyverek és a bakteriológiai fegyverek szerepéről is, amelyek nagy veszélyt jelenthetnek, ha a terroristák kezébe kerülnek.

Mindemellett kiemelt téma volt a drónok elhárítása is. Ugyanis - mint Hajdu János hangsúlyozta - manapság már nemcsak a rendvédelmi szervek és elhárító
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 17:11
Orosz biztonsági tisztségviselő: Összeolvadhat az Iszlám Állam és az al-Kaida
forrásairól.

Arra figyelmeztetett, hogy a terroristák mind gyakrabban használják fel fegyverek és diverzió elkövetéséhez szükséges egyéb beszerzésre az online kereskedelmet.

Anélkül, hogy az Egyesült Államokat konkrétan megnevezte volna, a terrorizmus elleni harc hatékonysága érdekében óva intett a kettős mérce alkalmazásától, a terroristák jókra és rosszakra való felosztásától, geopolitikai célok érdekében.

Patrusev a terrorellenes nemzetközi összefogás pozitív példájaként hozta fel a terrorcselekmény nélkül lezajlott oroszországi labdarúgó világbajnokság biztosítását.

Patrusev szerint a világon több mint 200 terrorcsoport működik, amelyek közül öt a legaktívabb. A 2017-ben elkövetett terrortámadások mintegy egyharmadáért az Iszlám Állam, az al-Kaida, az al-Shabab, a Boko Haram és a Hajrát Tahrir as-Sam felelős. A terrorizmus következményeit az elmúlt két év során mintegy 100 ország tapasztalta meg.

A terroristák aktivitásának központjai továbbra is a Közel-Kelet, Afganisztán, Dél-
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 12:31
Terrortámadásnak minősítették az arhangelszki FSZB-székházban elkövetett robbantást
A házi készítésű robbanószerkezetet egy 17 éves helyi lakos vitte be aznap az épületbe, és hozta ott működésbe. A detonáció okozta sérülésekbe a merénylő belehalt, az FSZB három alkalmazottja pedig megsérült, egyiküket kórházba kellett szállítani.

A támadót a hatóságok azonosították, de kilétét még nem hozták nyilvánosságra. A róla az FSZB-székház biztonsági kamerája által készített felvételt ugyanakkor nyilvánosságra hozta honlapján az SZK.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a támadó, aki az egyik arhangelszki technikum tanulója volt, egy anarchista internetes közösséggel előre tudatta, hogy támadásra készül, és a pokolgépet maga készítette.

Az SZK terrorcselekmény és tiltott lőszerbirtoklás címén indított eljárást. A hatóság elnöke, Nyikolaj Basztrikin elrendelte, hogy beosztottjai mielőbb derítsenek fényt a támadás indítékaira.

Az FSZB székházát kiürítették. Az arhangelszki közintézményekben és a város forgalmas helyein rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 12:51
Krónika 7. rész (pénzügyi közvetítőrendszer, hazai kkv-k)
Jobbik: banksimogató rendszer működik

A képviselői felszólalások sorát nyitó jobbikos Z. Kárpát Dániel szerint "banksimogató" rendszer működik a Fidesz-KDNP kormányzás idején, kifogásolva, hogy annak idején a mostani kormánypártok elárulták a devizahitel-károsultakat, amikor pedig a rossz hitelek elszaporodását engedve a balliberális kormányok "gazdasági terrorcselekményt" hajtottak végre, nem szólaltak fel az ellen.

Szerinte a kötelező jogharmonizációs javaslaton túl például a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerepkörét is bővítené elfogadása esetén a javaslat.

A jegybank ellenőrzése alá rendelt fogyasztóvédelmi rendszer szerinte "tökéletes csődöt mondott", ezért érdemes volna az MNB szerepét újragondolni, de nem ilyen módon.

A képviselő egyebek mellett az "EBRD-paktum felrúgását", a pénzintézetek költségeinek áthárítását feltáró "fogyasztóvédelmi razziát" és a kisvállalatok, illetve a magánszemélyek számára "tehermentesített bankszámla-konstrukciók" bevezetését szorgalmazta.

Volner
velemenyezd, 2018. október 30. kedd, 13:21
1918. október 31. - Tisza István meggyilkolása
amire a feszült nemzetközi helyzetben a Monarchiának szüksége volt. A fegyveres konfliktus aztán 1914. június 28-án, a Ferenc Ferdinánd trónörökös ellen elkövetett merénylettel váratlanul karnyújtásnyira került, Tisza pedig, akit - a trianoni utódállamok erőteljes kampánya nyomán - később egész Európa a háború egyik fő felelőseként értékelt, a következő két hétben mindent megtett annak érdekében, hogy az összecsapást megakadályozza.

A szarajevói merénylet után nem csak a terrorcselekmény szerb hátterére derült hamar fény, hanem azzal együtt világossá vált, hogy amennyiben Bécs erőszakhoz folyamodik, - a balkáni állam elleni hadüzenettel - valószínűleg világméretű konfliktust robbant ki. Tisza, aki a Monarchián belül elsődlegesen mindig a magyar érdekeket tartotta szem előtt, június 28-a után - egyedüli prominens politikusként - a fegyveres megoldás ellen foglalt állást, mivel úgy látta, hazánk azzal semmit nem nyerhet; egy esetleges vereség vélhetően az integer
menusgabor, 2018. október 29. hétfő, 19:28
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
0 a nehéz az élet, sok a
lovaszmarika
2018. december 09. vasárnap, 13:09
Lilaruhás hölgy az erdőbe
pacsakute
2018. december 07. péntek, 21:29
cica az ablakban
eva6
2018. december 06. csütörtök, 20:45
Kutya az ablakban
eva6
2018. december 06. csütörtök, 20:42
mig_fiatal_az_ember___ .jp
menusgabor
2018. december 05. szerda, 19:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.