Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 18:51 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
A Time magazin által készített válogatásban minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine
Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White
A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.
A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima
Észak-Korea, 2013. Fotó: David Guttenfelder
Piss Christ, 1987. Fotó: Andres Serrano
Az Irakban meghalt 21 amerikai katona zászlóval letakart koporsóját haza viszik az Egyesült Államokba, 2003. május 1. Fotó: Tami Silicio
Eltűnő faj, 1904. Fotó: Edward S. Curtis
A vietnami háború egyik legikonikusabb képe a "napalm lányról". A kilencéves Kim Phúc a vietnami háborúban meztelenül menekül a napalm támadás elől, 1972. Fotó: Nick Ut
Vak asszony, 1916. Fotó: Paul Strand
Ez a kép annak idején bejárta a világot: egy Nyikolaj Kaldej nevű katona kitűzte a szovjet lobogót a berlini Reichstag épületére 1945. május 2-án. Németország kapitulációjára (vagyis feltétel nélküli kapitulációjának írásos rögzítésére) közép-európai idő szerint május 8-án, orosz idő szerint május 9-én került sor. Innen számítjuk a második világháború befejezését.
Az égő szerzetes, 1963. Fotó: Malcolm Browne
A Boulevard du Temple látképe, Párizs, 1839. Fotó: Louis-Jacques-Mandé Daguerre. A hosszú expozíciós idő miatt a képről eltűntek a mozgó tárgyak, így csak az álló, mozdulatlan részeket volt képes rögzíteni. És ilyen volt az épületek, árnyékok, növények mellett a cipőtisztító és vendége is. Egyes források szerint ők Daguerre kérésére álltak ott, de ezt semmilyen írásos bizonyíték nem támasztja alá.
A szülei után siró Samar Hassan, szüleit az amerikai 25. gyaloghadosztály katonái tévesen ölték meg, Tal Afar, Irak, 2005. január 18.
Csehszlovákia 1968-as lerohanása. Fotó: Josef Koudelka
Egy pár a mosómedve bundában, 1932. Fotó: James VanDerZee
Winston Churchill, 1941. Fotó: Yousuf Karsh
Abraham Lincoln, 1860. Fotó: Mathew Brady
Véres szombat (Bloody Saturday) néven vált ismertté az a fényképfelvétel, melyet Vang Hsziao-ting (H. S. Wong) kínai fotóriporter készített egy sebesült, síró kisgyermekről a második kínai-japán háború idején, 1937 augusztusában a Sanghaj Déli pályaudvart ért bombatámadást követően. A fénykép Japán Kína elleni erőszakos fellépésének jelképévé vált.
A dél-vietnámi Nemzeti Rendőrség dandártábornoka Nguyon Ngoc Loan, amint épp kivégez egy Vietkong tisztet, 1968. február 1. Fotó: Eddie Adams
Egy fogoly, Ali al-Shallal Qaisi , kínzása, 2003. Fotó: Sergeant Ivan Frederick
Fájdalom, Kercs, 1942. Fotó: Dmitry Baltermants
Egy ember Molotov-koktéllal, Szandinista forradalom, Nicaragua, 1979. július 16. Fotó: Susan Meiselas
Cathedral Rock, Yosemite National Park, USA, 1861. Fotó: Carleton Watkins
A zászlókitűzés. A második világháború egyik leghíresebb fotóján hat amerikai katona látható, ahogy épp felállítanak egy zászlót a sziget Szuribacsi nevű hegyén. A felvétel Ivo Dzsima szigetén készült 1945. február 23-án. Fotó: Joe Rosenthal
A tó - Holdfény (The Pond-Moonlight) Edward Steichen 1904-ben készített piktorialista fotográfiája, melyet ma a világ legdrágább fényképei között tartanak számon.
A Hand mit Ringen (Kéz gyűrűkkel) című felvétel volt az első röngtenkép, amit Wilhelm Röntgen készített a felesége kezéről 1895. december 22-én
Kritika, 1943. Fotó: Arthur Fellig
A varsói gettó deportálása - úton a koncentrációs tábor felé, 1943. Fotó: ismeretlen
A keselyű és a kislány, 1993. Fotó: Kevin Carter
Cowboy, 1989. Fotó: Richard Prince. A fotós Cowboy sorozatának híres darabja, gyakorlatilag egy szerzői jogokat sértő alkotás. A populáris és trash kultúrából táplálkozó fényképész ugyanis névtelen művében újrafotózott egy híres cigarettahirdetést, majd a feliratokat eltávolítva újranagyította a képet. A kultikus "lopás" annyira sikeres volt, hogy a mai napig is ezt tartják egyik meghatározó művének, és persze a legdrágábbnak is, amivel nehéz is vitatkozni.
John F. Kennedy és felesége Jackie, 1953. Fotó: Hy Peskin
Androgyny (6 férfi + 6 nő), 1982. Fotó: Nancy Burson


schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Címkék: Lewis Hine, Mahatma Gandhi, Margaret Bourke-White, Loch Ness-i, Hector Pietersen, David Guttenfelder,
Kommentek
Kercsi incidens - Kreml: nem köthető a Putyin-Trump csúcshoz az elfogott ukrán tengerészek elleni eljárás
szolgáltatja Ukrajnának a november végén a Kercsi-szoros közelében történt incidens során lefoglalt három haditengerészeti járművét és bocsássa szabadon az elfogott 24 ukrán tengerészt és kémelhárítót. Az incidensre hivatkozva Trump lemondta a Putyinnal a G20-csoport Buenos Aires-i csúcstalálkozójának alkalmából december 1-jére beütemezett különtalálkozóját.

Peszkov egyetértett azzal a felvetéssel, hogy a három ukrán hajó és azok személyzetének ügye nem azonos jelentőségű egy Putyin és Trump között a legfontosabb nemzetközi kérdésekről folytatandó tárgyalásokkal.

"Ezért természetesen arra számítunk, hogy az Egyesült Államok is ugyanerre a következtetésre jut. Az ukrán legénység sorsára a vizsgálat, és - ha addig eljut a dolog - a bírósági ítélet gyakorolhat befolyást" - mondta.

Peszkov kijelentette, hogy a Kreml továbbra is kész a Putyin és Trump közötti, valamint az egyéb szintű találkozókra.

"Továbbra is meggyőződésünk, hogy erre a találkozóra Moszkvának és Washingtonnak egyformán
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 15:12
Rétvári: egyre kevésbé jelent szegénységi kockázatot a gyerekvállalás
és átlagosan 2,5 gyereket terveznek, azonban akadályokba ütköznek és elképzeléseik nem valósulnak meg - ismertette az elnök. Ezért szeretnék az egyetemeket is családbaráttá tenni, hogy már a felsőoktatásban töltött évek alatt megszülessenek az első gyerekek, ennek érdekében már javaslatokkal éltek a kormány felé - mondta el.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke közölte, hogy az egészséges életmód népszerűsítése és a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása a két legfontosabb küldetésük.

Utóbbival kapcsolatban elmondta, úgy látják, a nők félnek, hogy évekre kiesnek a munkaerőpiacról, és ez gátolja a gyerekvállalást. Ezért szeretnék a nőket és a munkáltatókat is meggyőzni, hogy lehet és érdemes gyerekes nőként dolgozni és gyereket nevelő nőket foglalkoztatni, ennek érdekében igyekeznek az atipikus foglalkoztatási formákat is terjeszteni.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány alapító-elnöke arról beszélt, hogy a gyereküket egyedül nevelők még mindig
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:52
Klímaegyezmény - Legalább szombatig meghosszabbítják az ENSZ katowicei klímacsúcsát
kulcsfontosságú kérdések még nem oldódtak meg.

A COP24 elnöke, Michal Kurtyka lengyel környezetvédelmi miniszterhelyettes csütörtökön a munkálatok felgyorsítására hívta fel a csúcs végmegállapodását előkészítő résztvevőit. Ennek érdekében Kurtyka már szerdán reggel egy tervezetet terjesztett elő, az akadozó tárgyalások új kiindulópontjaként.

A PAP hírügynökség úgy értesült: az egyik fő vitás kérdés az, a végső megállapodás hogyan viszonyuljon a 2015-ös párizsi egyezmény megvalósításának legfontosabb tudományos útmutatójának tartott dokumentumhoz, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) októberi jelentéséhez. Eszerint fel kell gyorsítani a klímavédelmi intézkedéseket, a szén-dioxid-kibocsátás mértékét 2030-ra a 2010-es adatokhoz képest 45 százalékkal kell csökkenteni ahhoz, hogy az iparosodást megelőző szinthez képest a globális felmelegedés ne haladja meg az 1,5 Celsius-fokot.

A PAP úgy tudja: a COP24-en részt vevő államok közül semelyik sem vonja kétségbe a jelentés
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 11:32
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai piacok
beszerzésimenedzser-indexét.

Theresa May brit miniszterelnök tájékoztatja a parlamentet az Európai Tanács előző napi ülésén folytatott megbeszéléseiről. Az Európai Unióban maradó tagállamok vezetői brüsszeli egyeztetésüket követően leszögezték, hogy semmiképp nem tárgyalható újra a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő szerződés. Egyúttal a felkészülés fokozására szólítottak fel a rendezetlen kilépés, az úgynevezett "kemény Brexit" esetére.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin jelentősen csökkentek az indexek pénteken. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 1,29 százalékkal 482,18 pontra esett.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,09 százalékos, a dél-koreai Kospi 1,25 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 pedig 1,05 százalékos veszteségben zárt. A sanghaji irányadó index 1,53 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 1,65 százalékos
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 08:30
Az amerikai szenátus kétpárti határozatot fogadott el a jemeni háború amerikai támogatásának visszavonásáról
szenátorokat arra, hogy ismét benyújtsák javaslatukat. Amerikai sajtóértesülések szerint kormányzati tisztségviselők erősen lobbiztak a szenátoroknál azért, hogy ne szavazzák meg a határozatot, azzal érvelve, hogy az amerikai támogatás megvonása ártana a jemeni konfliktus lezárását célzó nemzetközi erőfeszítéseknek.

A szenátus szinte órákkal azt követően szavazta meg a határozatot, hogy a Svédországban az ENSZ égisze alatt zajló béketárgyalásokon a háborús felek megállapodtak a tűzszünetről Jemen legfontosabb kikötővárosában, Hodeidában és az azonos nevű kormányzóságban.

A Sanders-Lee határozat mellett az amerikai szenátus tárgyal egy másik törvényjavaslatot is. Ezt a múlt héten Bob Menendez New Jersey-i demokrata párti és Todd Young indianai republikánus szenátor terjesztette elő. A javaslat felfüggesztené az amerikai fegyverszállításokat Szaúd-Arábiának, szankcionálná mindazokat, akik akadályozzák a humanitárius segély eljuttatását a jemeni háborúban szenvedőkhöz, továbbá büntetőintézkedéseket
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 23:12
Kövér: szigorodhatnak a fegyelmi szabályok az Országgyűlésben
Az Országgyűlés elnöke a parlamenti ősz legfontosabb történésének nevezte, ami szerdán a parlamentben, illetve a Kossuth téren zajlott.

Az eseményeket "anarchiába hajló, eszetlen, irracionális rendbontásnak minősítette", és úgy fogalmazott: ami a Házon kívül történt, semmivel nem különbözött attól, mint amit az ellenzék a patkón belül csinált.

Lehetett sejteni, hogy szintlépésre készülnek, előre be is jelentették, hogy meg akarják akadályozni a törvényhozás normális működését - közölte Kövér László, aki elmondta: előzetesen gondolt arra, hogy pulpitusfoglalásos akcióval készül az ellenzék, ez azzal a különbséggel következett be, hogy ötvözték az eddig kipróbált eszközöket.

Arról, hogy szükséges-e házszabály módosítása, azt mondta: ettől függetlenül is gondolkodnak azon, hol kell finomításokat végezni.

Ami történt, felveti annak igényét, hogy áttekintsék, kell-e változtatni a fegyelmi rendelkezéseken - jelezte.

Úgy tűnik, ami azokban eddig volt, nem elég visszatartó erő -
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 21:32
Szír pátriárka: modellértékű a magyar segítség az üldözött keresztényeknek
szívükön viselik a sorsukat, átérzik a problémáikat. Kevés ilyen ember él Európában - vélekedett.

Magyarországnak ezer éve a kereszténység a vezérfonala, a magyarok tudják, mit jelent a hitükbe kapaszkodni reménytelen helyzetekben. Amíg egy keresztény is él a Közel-Keleten, Magyarország támogatni fogja a közösségüket nemcsak lelkiekben, hanem anyagilag is - jelentette ki Magyar Levente.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője azt mondta, jó ügyért tanácskoznak. A legfontosabb a szolidaritás, amelyből Magyarország példát tud mutatni - vélekedett.

Kitért arra, hogy Európa keresztény gyökerei nem a kontinensről valók, és ha ezek a gyökerek elszakadnának, nagy bajba kerülnének az európaiak.

Ma azonban olyan "az európai adminisztrációs világ", hogy ezt egyszerűen nem érti. A fenti összefüggést könnyebb lett volna elmagyarázni egy felvilágosult párttitkárnak az 1980-as években, mint ma az EP-ben. Így az igazi missziós feladat Brüsszelben van - fogalmazott Hölvényi
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 19:32
PM-államtitkár: Magyarország fejleszti gazdasági kapcsolatait a kínai Sanhszi tartománnyal
Az államtitkár a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint hangsúlyozta: Magyarország aktív résztvevője az "Egy övezet, egy út kezdeményezésnek", és szeretnénk elérni, hogy Magyarországközponti szerepet töltsön be az Új Selyemút nyugati végén.

Az államtitkár hozzátette, hogy a keleti nyitás politikai stratégiájának eredményeként az Európai Unión kívül Magyarország első számú kereskedelmi partnere és második legfontosabb exportpiaca Kína. Teljes külkereskedelmi forgalmunk 2017-ben meghaladta a 7,95 milliárd dollárt, amely több mint 11 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Az államtitkár ismertette: a Magyarországon működő legnagyobb kínai vállalatok jelenleg több mint tízezer embert alkalmaznak. Kiemelte, hogy a magyar kormány 79 stratégiai partnere között 7 kínai vállalat van.

Gion Gábor rámutatott: Magyarország gazdag infrastruktúrával, képzett munkaerővel, kiváló földrajzi elhelyezkedéssel rendelkezik, és ennek következtében egyre jelentősebb szerepet tölt be pénzügyi és
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:12
Képek, videók
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Legfontosabb tanítónk....
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:56
Legfontosabb....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
lewis-hamilton.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:56
F1-lewis-hamilton-fern and
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:18
clive-staples-lewis-id eze
borigit
2015. február 28. szombat, 14:19
Lewisia cotyledon.jpg
durcimarcika
2014. augusztus 09. szombat, 17:04
C. S. Lewis.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.