Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 23:55 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Külföldi sajtó Magyarországról - Külföldi lapok az azeri kiadatási ügyről, a zsebszerződések elleni harcról és
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung a baltás gyilkos mint nemzeti hős című írásában a szerző, Reinhard Weser megjegyezte: az örmények és azeriek közti feszültség "olyan szintre emelkedett, amelyet a háború 1994-es befejezése óta nemigen ért el", ennek oka pedig a magyar-azeri kiadatási ügy.

A német Die Weltinternetes kiadásában közölt beszámolót Hőst csinálnak politikusok egy elítélt baltás gyilkosból címmel. A szerző, Boris Kálnoky kifejtette: a kiadatási ügy "teljesen váratlanul nemzetközi válságba sodorta Magyarország konzervatív kormányát". Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök "személyesen vezette a tárgyalásokat Azerbajdzsánnal", és Safarovot "e tárgyalások eredményeképpen" adták ki Bakunak.

A szintén német Berliner Zeitung Baku egy gyilkost ünnepel címmel számolt be az azeri kiadatási ügyről. A szerző, Frank Herold megjegyezte: a gyilkosság a budapesti katonai akadémián ugyan nyolc éve történet, de az ügy most okoz "jelentős méretű nemzetközi botrányt, amely magyarázkodásra kényszeríti" a budapesti kormányt és "tovább fokozza a feszültséget a haragban lévő kaukázuisi országok, Örményország és Azerbajdzsán között".

Magyarország, Örményország és a baltás gyilkos: baklövés Budapesten címmel írt cikket a The Economist, azzal kezdve, hogy Ramil Safarov hazatérése és szabadon engedése Közép-Európa legnagyobb diplomáciai viharainak egyikét idézte elő.

A brit hetilap meglepőnek tartja a diplomáciai válságot, tekintve, hogy a magyar diplomaták általában ügyesek, rugalmasak és jól értesültek. Erre a líbiai példát hozza fel, ahonnan a válság idején a legtöbb diplomata elmenekült, míg a tripoli magyar nagykövetség nyitva maradt. A héthónapos konfliktus végére Budapest már mintegy ötven távol lévő kormányt képviselt ott, és több embert is kimenekített a háborús övezetből. Most azonban úgy tűnik, hogy a Safarov-ügyet Orbán Viktor és Szijjártó Péter "eszelte ki"- vélekedett a The Economist.

Magyarország gesztusa, az azeri katonatiszt kiadása Bakunak olyan kő, amely a világpolitikában összeomlást, egy új háborút indíthat el - hangoztatta a Moszkovszkij Komszomolec orosz napilap.

A kritikus hangvételű, hatalomtól függetlennek tekintett újság cikkírói szerint nemcsak az örmény-magyar kapcsolatok, hanem a karabahi tárgyalási folyamat, sőt a Független Államok Közösségén (FÁK) belüli tagállamok közötti együttműködés is veszélybe került Safarov kiadatása miatt. Jereván ugyanis jelezte, hogy Baku lépései miatt nemvesz részt a szovjet utódállamokat tömörítő Független Államok Közössége szervezett és veszélyes bűnözés elleni koordinációs irodájának ülésén és nem adja át Azerbajdzsánnak a soros elnöki tisztséget. "Bárhogy is van, Magyarországfelelőtlenségével lényegében a Kaukázuson túli régiót új háború küszöbére vetette" - vonta le a következtetést a Moszkovszkij Komszomolec.

A Der Standard című liberális osztrák lapban Fanni Hahn és Wolfgang Friedl bécsi ügyvédek közöltek elemzést a zsebszerződések elleni magyar fellépésről. Ismertették a külföldiek földvásárlásának tilalmára vonatkozó moratóriumot és a jogi kivételeket. Az ilyen korlátozások Ausztriában sem idegenek - jegyezték meg. Ismertették, hogy a moratórium 2014-es lejárta után a kormány a termőföldvásárlás hatósági engedélyhez kötését és a büntető törvénykönyv módosítását tervezi. A jog megkerülésével kötött, már meglévő szerződések semmisnek számítanak, ezekben az esetekben az állami szervek beavatkozása és a megszerzettnek vélt földterület elvesztése fenyeget - írták. Osztrák állampolgárok magyar jogászok támogatásával éveken át kötöttek a törvényt megkerülő szerződéseket, azt remélve, hogy nem lesz következménye. Minden, az Orbán-kormány más intézkedéseivel szembeni kritika ellenére nem lehet csodálkozni, hogy az állam most fellép ezek ellen a szerződések ellen - állt a cikkben.

Ruth Wodak nyelvész, a bécsi és a lancasteri egyetem tanára a Der Standardban közölt interjúban aggodalmának adott hangot az ausztriai és a magyarországi antiszemitizmus kezelése miatt. Úgy vélekedett, hogy Ausztriában az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tudatosan rasszista provokációt folytat. Az osztrák politika visszafogott válaszai erre azzal is magyarázhatóak, hogy nem szívesen kínálnak fórumot ezeknek a nézeteknek. Így azonban fennáll a veszély, hogy a közvélemény hozzászokik az antiszemitizmushoz - vélekedett. Wodak szerint Svédországgal, Dániával vagy Hollandiával összevetve "szörnyű" az osztrák helyzet, Magyarországhoz képest mégis "ártalmatlan"."Magyarországon szemtanúk szerint egyes taxisok már vonakodnak zsidó utasokat felvenni" - mondta. Kijelentette, megdöbbentőnek tartja, hogy az EU nem lép fel határozottabban a magyarországi "romaellenes politika" és antiszemita megnyilvánulások ellen.http://www.berliner-zeitung.de/politik/aserbaidschan-baku-feiert-e inen-moerder,10808018,17121716.htmlhttp://www.fr-online.de/politik /aserbaidschan-baku-feiert-einen-moerder,1472596,17121716.htmlhttp ://www.welt.de/politik/ausland/article108959258/Politiker-machen-v erurteilten-Axtmoerder-zum-Helden.html http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/09/hungary-a rmenia-and-axe-murdererwww.mk.ru/politics/article/2012/09/04/74422 3-vengriya-ne-vinovata-ya.htmlhttp://derstandard.at/1345166135384/ Kampf-gegen-Taschenvertraege-in-der-Puszta

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. szeptember 05. szerda, 13:02
Címkék: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Reinhard Weser, Boris Kálnoky, Orbán Viktor, Berliner Zeitung Baku, Frank Herold,
Kommentek
Választás 2018 - Nagy István: ha az ellenzék hatalomra jut, veszélybe kerül a termőföld
Utalt arra, hogy az Európai Unió bírósága kedden úgy döntött, hogy ellentétes az uniós joggal azok haszonélvezeti jogának megvonása, akik nem közvetlen hozzátartozói a magyarországi mezőgazdasági földterületek tulajdonosainak. Magyarország a vitatott törvénnyel az úgynevezett "zsebszerződéseket" akarja megakadályozni, Brüsszel azonban a döntéssel az államtitkár szerint a "külföldi földspekulánsok" oldalára állt.

Hozzátette: ezek a spekulánsok a baloldal kormányzása idején arra készültek a zsebszerződések megkötésével, hogy ha 2011-ben lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, 600 ezer hektár magyar földet szerezzenek meg. Nagy István hangsúlyozta: a nemzeti kormány a föld alkotmányos védelmével és az új földtörvénnyel megakadályozta ezt a szándékot.

A kormány célja változatlan: a magyar földet magyar kézben akarja tartani, meg akarja védeni a külföldi spekulánsoktól, ugyanakkor növelni szeretné a kisbirtokok, a családi gazdaságok arányát, ami erősíti a vidéki középosztályt, növeli a
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 21:15
Választás 2018 - Fazekas: Brüsszel újra a külföldi földspekulánsok oldalára állt
megvásárolták.

A gazdafórum előtt tartott sajtótájékoztatón Fazekas Sándor rámutatott: a kifogásolt magyar törvény célja az volt, hogy a magyar földet ne lehessen többé külföldi spekulánsok kezére játszani, ahogy az a balliberális kormányok alatt történt. Két egyedi esetben is magyar gazdák ellen, a külföldiek javára foglalt állást a bíróság - emlékeztetett, hozzátéve: ezek az ügyek visszakerülnek első fokra, magyarországi tárgyalásra.

Leszögezte: a magyar gazdáknak kell földtulajdonosoknak lenniük, a zsebszerződéseket üldözni kell, a gazdákat kijátszó szabályokat - így ezt a "haszonélvezeti konstrukciót" is - fel kell számolni.

A miniszter kijelentette: a külföldi spekulánsok már a baloldal kormányzása idején arra készültek a zsebszerződések megkötésével, hogy ha 2011-ben lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma, akkor 600 ezer hektár magyar földet szereznek meg. Ezt a nemzeti kormány megakadályozta a zsebszerződések felmondásával, a magyar föld alkotmányos védelmével és az új
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 19:14
Uniós bíróság: jogsértő a mezőgazdasági földterületek haszonélvezetére vonatkozó magyar szabályozás
továbbra is éljenek haszonélvezeti jogukkal vagy azt másokra átruházzák.

Mint írták, hátrányos megkülönböztetés az a követelmény is, hogy közeli hozzátartozói viszonynak kell fennállnia a haszonélvezet jogosultja és a földterület tulajdonosa között.

Magyarország azon szándékával kapcsolatban, amely meg kívánja akadályozni, hogy a mezőgazdasági földterületek tulajdonjogának megszerzését tiltó szabályozást külföldi állampolgárok és jogi személyek leplezett szerződésekkel - úgynevezett zsebszerződésekkel - megkerüljék, az uniós bíróság megállapította: a magyar szabályozás a "visszaélésszerű gyakorlat általános vélelmét" állítja fel, ugyanis azt feltételezi, hogy mindenki, aki a tulajdonossal nem közeli hozzátartozói viszonyban áll, visszaélésszerűen jár el.

A vitatott intézkedés, amellyel Magyarország arra törekszik, hogy a termőföldeket azok számára tartsa fent, akik azokat megművelik, valamint az, hogy meg kívánja akadályozni a földek spekulatív célú megszerzését, a bíróság szerint nem mutat
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 13:04
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
javaslatot pedig nem áll szándékukban visszavonni.

A választ Sneider Tamás nem fogadta el, a képviselők azonban igen, 106 igen és 29 nem szavazattal.LMP: miért asszisztálnak a Monsanto tevékenységéhez?Sallai R. Benedek (LMP) szélhámosságnak és egyszerű földspekulációnak tartotta, hogy a Monsanto nevű cég földterületek felosztásával és átminősítésével kijátssza a jogszabályokat és jogi személyként jut területekhez. Mint mondta, a kormány szavakban kiáll a GMO-lobbi és a zsebszerződések ellen, az ügyben azonban éppen ezek merülnek fel. Azt kérdezte, hogyan gondolják ezt.

Bitay Márton, a földművelési tárca állami földekért felelős államtitkára válaszában egyetértett abban, hogy nem helyes, ha egy iparterület a cég kezébe kerül, s továbbra is a kormány GMO-mentes álláspontját hangoztatta. Mint mondta, nem termőföldről volt szó, arra nem vonatkozik a földtörvény, nem lehet az NFA felelősségét megállapítani.

Megjegyezte, hogy ahol gazdák fordulnak hozzájuk megosztási
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 17:23
Gyanúsítottként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség Temesvár jelenlegi és volt polgármesterét
mandátuma idején "már csak két szerény lakást" adtak el, és szó sincs arról, hogy befolyásos emberek vették volna meg őket. Ugyanakkor emlékeztetett: Temesváron évek óta az a szóbeszéd járta, hogy a városban egyes "klánok" valóságos ingatlanmaffiába szerveződve törvénytelen módon húztak hasznot a restitúciós jogszabályokból.

A helyi sajtó szerint a temesvári ingatlanügyletekre szakosodott családok (klánok) úgy tették rá a kezüket a történelmi városrész bérlakásainak jelentős részére, hogy zsebszerződésekkel felvásárolták egyes tulajdonosok visszaigénylési, vagy egyes bérlők elővásárlási jogát, a többi lakót pedig zsarolással és fenyegetőzésekkel kényszerítették arra, hogy áron alul eladják nekik lakásaikat.

Romániában a volt tulajdonosok visszaigényelhették kommunizmus idején államosított ingatlanjaikat, amelyeket jogosultságuk bizonyítása után természetben kaptak vissza, vagy - ha az ingatlanok már nem léteztek - kárpótlást kaptak értük. A restitúciós törvények a bérlőknek is lehetővé tették, hogy
velemenyezd, 2017. február 17. péntek, 13:22
Elbírja e Magyarország egyszerre az olimpia és a paksi erőmű költségeit?
#39.
2010 óta már annyit jajveszékeltetek a kormány gazdaság politikája miatt, amiből semmi nem jött be, hogy ideje lenne ráébredni, 2010 óta gyökeresen más gazdaság politika folyik, mint addig. Úgy nő a gazdaság és az állam bevétele, hogy telik stadionokra, szociális intézkedésekre. Amikor csődközeli helyzetben volt az ország, hozzámertek nyúlni a multikhoz, bankokhoz. Sírtatok, mi lesz? Elmennek. Vagy betartanak. Nem jött be. Fizettek, mint a katonatiszt. Pedig nem tetszett nekik. Kibírták. A sárga csekk adó miatt is meddig sírtatok. De már el is felejtették! Pedig még létezik. És emlékeztek még a trafikmutyira? Vagy fájt, vagy aggódtatok. Magyar vállalkozók helyzetbe kerültek. Az értékesítésből, nagy- és kiskereskedelemből származó állami bevétel megugrott. Földtörvény? Zsebszerződések? Rémlik még? És lehetne sorolni százával, amikor nem jött el az általatok vízionált apokalipszis.
(A kerítés létesítésének költségei folyamatosan csökkennek. Fogvatartottjaink felkapott exportcikket
putnok7882, 2017. január 22. vasárnap, 19:21
Krónika 3. rész (interpellációk)
kiadásának felfüggesztéséről érdeklődött. Mint mondta, a lapot "kivégezték", és ki fog derülni, hogy abban a kormány keze is benne van. Hozzátette: az Origo "lefejezése" és a tv2 ügye is jelzi, hogy nem először avatkoznak a sajtószabadságba. Az ellenzéki politikus felvetette Heinrich Pecina felelősségét, és azt kérdezte, fellép-e a kormány a munka törvénykönyvét megsértő osztrák laptulajdonossal szemben. Azt is kérdezet, mit ígértek neki, illetve hogy a hatóságok kivizsgálják-e, milyen háttéralkuk, zsebszerződések vannak a megszüntetés mögött.

Felszólalása alatt valaki azt kiabálta, hogy áruló, amire a politikus az illető személyéről érdeklődött és jegyzőkönyvezést kért. Az ülést vezető Latorcai János arra kérte, térjen vissza a szövegéhez.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt felelte: a sajtószabadság "köszöni, jól van", mindenki megtalálhatja a világnézetéhez közel álló orgánumot. A kormány kizárólag gazdasági kérdésként tekint a Népszabadság ügyére, s ha nem
velemenyezd, 2016. október 24. hétfő, 16:29
Büntetett előélettel megválasztható valaki polgármesternek?
Minden további nélkül! Miért is ne??

Mutass egy ártatlan mai politikust! Nem arról beszélek, hogy kiről mi derült kivalami, hanem hogy ki valóban tiszta mellényű?? Már eleve a bejutás az Országházba, sem törvényes folyamat! Megvesztegetések, kifizetések, haverkodsok, zsebszerződések, stb.

Mutass egyáltán egy ártatlant az országban!
Mutass egy állampolgárt aki valóban még soha nem csalt adót!
Már egy maszek fekete muknája és fizetése törvénytelen.....!
decotext, 2016. augusztus 30. kedd, 22:44
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
frankfurti leves1020.jpg
maroka
2018. október 19. péntek, 12:23
frankfurti leves (1).JPG
katalinkohut
2017. április 30. vasárnap, 10:32
frankfurti.jpg
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:47
Frankfurti leves
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:29
Lecsó-frankfurti-virsl ive
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:58
frankfurti leves
jolika66
2015. május 14. csütörtök, 16:10
Frankfurt
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:04
Frankfurti leves.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 20:25
Frankfurti_leves_gazda gon
erzsikepuskas
2014. január 21. kedd, 09:23
Frankfurti_leves_resiz e.j
erzsikepuskas
2014. január 21. kedd, 09:20
frankfurti-leves-csirk esz
erzsikepuskas
2013. december 05. csütörtök, 11:23
frankfurti_leves_0.jpg
snbela44
2013. szeptember 05. csütörtök, 16:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.