Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 05:14 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Minden piaci szereplőt etikus magatartásra szólít fel az Agrárkamara
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményébenleszögezte, arra törekszik, hogy a vészhelyzetben is aktívan működjön közre a rendezett piaci viszonyok fenntartásában, és tevékenységével segítse a tisztességes piaci szereplőket. Ennek érdekében hozta létre korábban a megyei és az országos etikai bizottsági rendszerét. Az etikai bizottság olyan helyzetekben tud segíteni, amelyek még jogszabályokba nem ütköznek, de üzleti szempontból etikátlanok: így például az indokolatlan áremelés vagy az áruk visszatartása - írták.

Az agrárkamara mintegy 400 ezer tagja - mezőgazdaságban, élelmiszer-előállításban, -feldolgozásban, -nagykereskedelemben tevékenykedők - az általuk etikátlannak vélt magatartások, illetve vitás kérdéseik rendezésében is kereshetik a kamara etikai bizottságát, a orszagosetikaibizottsag@nak.hu e-mail címen vagy közvetlenül a NAK megyei szervezetét - közölték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:23
Címkék: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, rendezett piaci, tisztességes piaci, országos etikai, etikai bizottság, indokolatlan áremelés,
Kommentek
Koronavírus - BRFK: tilos gyűlés helyszínén tartózkodni
Az ORÖ csütörtökre sajtótájékoztatót jelentett be a "Mi Hazánk Mozgalom 2020. május 28-ra tervezett provokációja" címmel. Apáti István, a párt politikusa korábban azt mondta, hogy a Mi Hazánk kegyeleti megemlékezést tart május 28-án délután az ORÖ székháza előtt a Deák téri kettős gyilkossággal kapcsolatban. Úgy fogalmazott: a megemlékezést azért szervezik az ORÖ székháza elé, mert "minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy az elkövetői kör többsége a cigány kisebbséghez tartozik."

A BRFK a közleményben azt írta, hogy egy kegyeleti megmozdulásnak nevezett elektronikus tájékoztató levél érkezett hozzájuk, amely nem minősül a gyülekezési hatósághoz történő bejelentésnek. A rendőrség szerint a rendezvény azonban gyűlésnek számít, ezért tájékoztatták a párt tisztségviselőit a veszélyhelyzetben, mint különleges jogrendben a rendezvényekre vonatkozó hatályos szabályozásról - tették hozzá.

A rendőrség jogkövető magatartásra hívja fel a lakosságot, mivel a hatályos kormányrendelet szerint aki
velemenyezd, 2020. május 27. szerda, 20:03
Koronavírus - Az összes korlátozást visszavonhatják Türingia tartományban június elején
Az "állami kényszer" helyett a felelős állampolgári magatartásra kell építeni - mondta a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak Bodo Ramelow miniszterelnök, kiemelve, hogy az eddigi szigorú korlátozások eredményesek voltak, és a szabályozást hozzá kell igazítani a megváltozott helyzethez.

Hozzátette, hogy a márciusban elrendelt járványlassító intézkedések alapját olyan becslések alkották, amelyek szerint a 60 ezret is elérheti az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma. A legutóbbi adatok szerint viszont háromezernél is kevesebben fertőződtek meg a 2,1 milliós tartományban.

Türingia lehet az első a 16 német tartomány közül, ahol visszavonják az általános járványügyi korlátozásokat.

A következő kormányülés napirendjén szereplő terv szerint június 6-tól megszüntetik az egész tartományban mindenütt egyformán érvényes óvintézkedéseket, egyebek mellett a közterületi társas távolságtartásról és a maszkviselésről szóló szabályokat, és a fertőzésveszélytől, illetve a
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 12:03
Koronavírus - Olaszországban több mint két hónapja nem volt ilyen alacsony a halottak száma egy nap alatt
A halottak száma száz alá süllyedt a korábbi 153-ról: az áldozatok egy nap alatt száma utoljára március 9-én volt száz alatt, akkor 97-en haltak meg egy nap alatt. A halottak száma Olaszországban elérte a 32 007-t.

Az aktív fertőzöttek száma több mint ezerhétszázzal csökkent, majdnem ugyanannyival mint egy nappal korábban, és elérte a 66 553-t. Közülük valamivel több mint tízezren vannak kórházban. Egy nap alatt - a halottakat is számolva - az egész országban 451 fertőzöttet szűrtek, ami március 2. óta a legalacsonyabbnak számít.

A gyógyultak száma túllépte a 127 ezret.

A gyógyultakat és a halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 225 886-t.

A gócpont Lombardiában 24-gyel emelkedett a halottak száma, a korábbi 69után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 175-tel a korábbi 399-hez képest.

A húsz olasz tartományből ötből nem jelentettek új halálesetet, és négy tartományban nem regisztráltak új beteget sem.

Több mint két hónap után az olaszok hétfőn
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:33
Koronavírus - Romániában veszélyhelyzet váltotta fel a rendkívüli állapotot
Az országos vészhelyzeti operatív törzs erről hozott határozata pénteken jelent meg a hivatalos közlönyben.

A településeken belül megszűntek a kijárási korlátozások, kinyithatnak a fodrászatok, fogorvosi rendelők, a 15 ezer négyzetméternél kisebb bevásárló-központok, a múzeumok, kiállítótermek és a parkok - a játszóterek kivételével.

Háromnál több ember viszont nem gyülekezhet, továbbra sem nyithatnak ki a vendégeket helyben kiszolgáló vendéglátóhelyek, az ügyfélfogadás megszervezésénél az intézményeknek legalább kétméteres távolságot kell biztosítaniuk az emberek között. Az ötvennél több alkalmazottat foglalkoztató munkahelyeken - ahol nem lehetséges a távmunka - lépcsőzetes munkakezdést kell bevezetni.

Kötelezővé vált a védőmaszk viselése minden zárt térben (tömegközlekedési járműveken, üzletekben, munkahelyen), a települést pedig csak indokolt esetben, és az ezt igazoló írásos nyilatkozattal szabad elhagyni.Péntektől az egyházak ismét tarthatnak istentiszteleteket, de nem a
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 09:31
Ligue 1 - A kiesés miatt bírósághoz fordult az Amiens
Az egyesület már a két héttel ezelőtt meghozott döntés pillanatában fontolóra vette, hogy jogi útra tereli az ügyet, most pedig megtette ezt a lépést. Bernard Joannin klubelnök sajtótájékoztatón kiemelte: harcolni fognak "a tisztességtelen döntés" ellen.

"Úgy véljük, hogy ez a határozat ellentétes a sport méltányosságával. A döntés büntetés a ligától, amit jogtalannak érzünk. Arra kényszerítettek minket, hogy a bíróságon harcoljunk a tisztességtelen döntéssel szemben" - mondta.

Christophe Bertrand, a klubot képviselő ügyvéd hozzátette: nem áll szándékukban vitatni a szezon befejezettnek nyilvánítását, mert az helytelen lenne, viszont az annak kapcsán meghozott határozatoknak következményei vannak.

A hónap elején az Amiens egy javaslatot nyújtott be, amelyben arra kérte a profi ligát, hogy vizsgálja felül a 2020-21-es szezon élvonalbeli csapatainak létszámát, és a 20 klub helyett engedélyezze a 22-es létszámot.

A francia bajnokságot tíz fordulóval a vége előtt állította meg a
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:26
Koronavírus - Tájékoztatással segíti a jegybank a pénzügyi intézményeket és az ügyfeleket
egyebek közt kitér a törlesztési moratórium kapcsán a folyószámla-hitelkeretek, a hitelkártyák, lakás-takarékpénztári termékek, az állami kamattámogatás, a pénzügyi lízing, a kézizálogkölcsönök, a pénzügyi vállalkozásokra vonatkozó egyes speciális kérdések, a követeléskezelés témáira éppúgy, mint a teljes hiteldíj-mutató (THM) maximum megfelelő alkalmazására - közölte az MNB.

Külön szakasz foglalkozik a piaci szereplők panaszkezelése és ügyfelekkel kapcsolatos ügyintézése kapcsán alkalmazandó magatartásra. Az MNB irányt mutatott abban is, hogy az érintett pénzügyi intézmények milyen adatokat kérjenek be ügyfeleiktől abban az esetben, ha azok nem kívánják igénybe venni a törlesztési moratóriumot.

Az elmúlt időszakban az MNB vezetői körlevélben fejtette ki álláspontját többek között a fizetési moratórium időszakát megelőzően késedelmessé vált lakossági ügyfelek Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) törvény szerinti kezeléséről. Az MNB emellett honlapján nemrég önálló aloldalt is létrehozott a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 11:51
Koronavírus - Iohannis: Romániában május 15. után lehet szó a korlátozások fokozatos enyhítéséről
megsértésével hívta fel magára figyelmet, és úgy értékelte: helyénvaló volt a rendőrség határozott fellépése velük szemben.

Az elnök emlékeztetett: május 15-ig meghosszabbították a március közepén elrendelt rendkívüli állapotot. Ha a megbetegedések és a járvány halálos áldozatainak száma csökken, és a javul a járványügyi helyzet, akkor elkezdődhet a korlátozások fokozatos feloldása - ígérte.

Iohannis rámutatott: bizonyos megszorításokat továbbra is be kell tartani, a fegyelmezett, elővigyázatos magatartásra, a távolságtartásra továbbra is szükség lesz. A hatósági szigor enyhítése csak azt jelenti, hogy az állam kevésbé avatkozik bele az emberek életébe, de ez együtt jár azzal, hogy az állampolgárokra nagyobb felelősség hárul a járvány terjedésének megfékezésében.

Az államfő hozzátette: a korlátozások enyhítésének menetrendjét az egészségügyi, gazdasági és belügyminisztérium illetékesei fogják bejelenteni.

Szó sem lehet arról, hogy a 65 év felettieket karanténba zárják - szögezte le
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 14:52
Koronavírus - Szita: a polgármesterek álljanak a védekezést irányítók mellé!
itt, nem a követelőzésé". Egyúttal arra kérte a településvezetőket, polgármesterek legyenek és ne pártpolitikusok, emelkedjenek felül azon, hogy kit milyen párt színeiben választottak meg.

Amikor a kormány arról dönt, hogy forrásokat csoportosít át a költségvetésben, azért teszi, hogy életeket mentsen, ehhez pedig mindenkinek, az önkormányzatoknak is kötelességük hozzájárulni - jelentette ki a településvezető, hozzátéve, "ha így teszünk, sikert érünk el".

Szita Károly közölte, "felelős magatartásra van szükség mindannyiunktól", éppen ezért megdöbbent azon - köztük budapesti kerületi polgármesterektől származó -nyilatkozatok hallatán, melyek szerint a kormányzati döntések az idősellátástól veszik el a pénzt, mert annak finanszírozására a gépjárműadó-bevételt szánták volna.

Huszonhat éve polgármester - tette hozzá Szita Károly -, került már nehéz helyzetbe, de sohasem mondta azt, hogy nem lehet egy várost működtetni. Véleménye szerint a települések működőképesek és azok is maradnak, de a
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 18:23
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Nemzeti Palota, Barcelona
pacsakute
2020. július 05. vasárnap, 15:27
Etosba Nemzeti Park Namíb
pacsakute
2020. június 04. csütörtök, 22:14
érdekes nemzeti zászlónk0
maroka
2020. június 03. szerda, 14:12
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
Rendezettség-SZÜRKE
1vargaildyko
2016. május 18. szerda, 05:54
Rendezettség-HÁROM
1vargaildyko
2015. június 29. hétfő, 15:08
Rendezettség-PILLANGÓ
1vargaildyko
2015. április 09. csütörtök, 07:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.