Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:15 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csendesség Istennel
,,Ha olyan kiváltságos vagy, hogy részesülhetsz egy hűséges igemagyarázó segítségében, és szerezhetsz magadnak jó bibliai kommentárokat, akkor is szüntelenül résen kell lenned, mert mindvégig fenyeget az a veszély, hogy amit megtanultál, amit értelmeddel felfogtál, az helyettesítse számodra azt a lelki táplálékot, amit csak Isten adhat, a vele eltöltött csöndességben."

-Richard Bennett-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:16
Címkék: Csendesség Istennel, hűséges igemagyarázó, helyettesítse számodra, lelki táplálékot, vele eltöltött, kommentárokat,
Kommentek
Csendesség Istennel
,,Soha ne gondoljuk azt, hogy az a bibliaismeret, amit valamely hűséges tanítótól nyertünk, vagy pedig amit a Biblia észbeli tanulmányozása által szereztünk, helyettesítheti azt a lelki táplálékot, amellyel az Úr táplálja szívünket és életünket, amikor engedjük, hogy hozzánk szóljon, csendességünk alatt."

-Richard Bennett-
kalmanpiroska, 2018. november 09. péntek, 11:19
Az imádkozás lehetősége és nehézsége
Uralkodnunk kell gondolatainkon és egész akaratunkat az imádságra kell összpontosítanunk.
Legyen külön helyünk az imádkozásra. De amikor odamegyünk, mintha a legyek bántanának:"Ezt meg azt meg kell tenni, hű, ezt se csináltam meg; ide meg oda még el kell mennem... stb." Zárd be az ajtót! Csak úgy lehetsz titkon, csendben, ha szándékosan becsukod az ajtót minden érzés és kedélyhullámzás elő, mert Isten előtt vagy. Ő titkon van és titkon néz. Nem úgy, mint mások, vagy ahogyan mi nézzük magunkat.
A csendességben lehetetlen Istenben kételkednünk; nagyobb bizonyosságunk van felőle, mint bármi másról. "Atyátok titkon van" és sehol másutt - mondja Jézus. Ezen a titkos helyen látod meg, a dolgok megszokott folyásában is, hogy Isten mindig ott van.
Szokd meg, hogy mindent Istennel beszélj meg. Ha nem tanulod meg, hogy a felébredés első pillanatában tágra nyisd az ajtót és beengedd Istent, akkor egész nap hamis vágányon halad a munkád. De nyisd csak tágra az ajtót előtte, imádkozz hozzá, aki titkon van,
suzymama, 2018. március 29. csütörtök, 19:56
Csendesség
"Bizonyos őszinte emberek úgy érvelnek, hogy mivel nincs csendesség ebben a mechanikussá vált világban, meg kell tanulnunk nélküle élni. Nem remélhetjük, hogy visszahozzuk a csendes vizeket és kies legelőket, ahol Dávid valamikor a juhait legeltette. A civilizációnak ez a mókuskereke túl zajos nekünk ahhoz, hogy meghalljuk a csendes, halk Hangot, ezért meg kell tanulnunk meghallani Isten beszédét a földrengésben és a viharban. Ha a mai evangélizálást a korok zajongásához és tombolásához igazítják, miért panaszkodik bárki? Vajon nem őszinte igyekezetet képvisel az, hogy mindenné válunk mindenkinek, hogy bármilyen módon megmentsünk valakiket?
A válasz az, hogy az ember lelke nem változik alapvetően, bármilyenek is a megváltozott külső körülmények. Az ősember a kunyhójában, az egyetemi professzor a dolgozószobájában, a teherautó-vezető a városi forgalom fejetlenségében mind ugyanarra az alapvető szükségletre gondol: megmenekülni a bűneitől, elnyerni az örök életet, és kapcsolatba kerülni Istennel. A
kalmanpiroska, 2017. október 18. szerda, 18:15
Kerülj közelebb az Istenhez,ahhoz hogy szenvedélyesebbé válj
,,Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." (Jelenések 3:20)

Isten megteremtette a szívedet elhelyezve benne szenvedélyeket, vágyakat, és álmokat; ám amíg a szíved nincs az Ő irányítása alatt, mindezek tévesen, rossz célra, hibásan lesznek használva és eltékozolva vannak jelen az életedben.

A világ minden táján milliónyi szenvedélyes ember van, telve érdekődési körökkel, álmokkal és törekvésekkel, melyekkel visszaélnek és amelyek bemocskolódtak; és ezektől megszakad az Isten szíve. És ez az, amiért ha félretesszük tehetségeiket és a szenvedélyességüket, ezek az emberek boldogtalanok. Mert amikor a szendedéllyel visszaélnek, akkor nyomorultúl érezzük magunkat.

Néhányan lehet azt gondoljátok, hogy: "Én nem igazán érzem, hogy szenvedélyes lennék most." Tudod, hogy ez mit is jelent valójában, ugye? Azt jelenti, hogy nem vagy kapcsolatban Istennel. Ha
dandej, 2017. szeptember 04. hétfő, 12:51
Imádság
"Lehetőleg alakítsd úgy a munkádat, hogy könnyűszerrel napi két vagy három órát szentelhess ne csupán általánosságban véve csendességre, hanem speciálisan személyes imádságra és az Istennel való közösségre... Légy következetes, ha Isten dolgáról van szó! Hozz meg minden lehetséges áldozatot, hogy megtartsd az imádság idejét! Gondolj arra, hogy rövid az időd, és hogy a munka és a körülmények nem rabolhatják el tőled Istenedet."

- Adoniram Judson
kalmanpiroska, 2017. július 22. szombat, 19:26
Ez a kötőjel az életben
Ez a kötőjel az életben

Nemrégiben egy újság szalagcíme ezt hirdette: "Egy hiányzó kötőjelet okolnak a rakéta meghibásodásáért."
Nehéz volt elhinni, hogy egy számítógépes kiolvasásban egyetlen kis kötőjel tönkretehet egy óriási, erős rakétát.

Lehet, hogy hallottad már a régi mondást: "Egy szög miatt elveszett egy patkó, egy patkó miatt elveszett egy ló, egy ló miatt elveszett egy lovas, egy lovas miatt elveszett egy csata, egy csata miatt elveszett a háború". Más szóval, a háború elvesztése összekapcsolható volt egy szög elvesztésével.

Nyilván ez lehetett itt is a helyzet. A szóban forgó napon egy tizennyolcmillió dolláros amerikai Atlas rakétával hajtott Venus űrszonda indító eszköz
illike, 2017. április 11. kedd, 16:52
Hogyan néz ki egy napi csendesség?
"A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut" (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Csendességet tartani olyan, mint bármilyen más tevékenységet folytatni az életben - legalább egy dolgot figyelembe véve. Ahhoz, hogy sikeres legyen, segít, ha van egy terved. A Biblia azt mondja:

"A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut" (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Ha még sosem tartottál csendességet, valószínűleg nincs egy egyszerű, jó terved arra, hogyan csináld. Bármilyen tervet készítesz, fontos az egyszerűség. Ha bonyolítod, nagyobb valószínűséggel térsz majd el a témától. Minden, amire tényleg szükséged van egy célravezető csendességhez, az a Biblia, egy jegyzetfüzet, és talán néhány csendes dicsőítő dal, vagy énekeskönyv.

Szóval hogyan is néz ki egy csendesség?

Először is, légy csendben az ÚR előtt. A Biblia ezt Istenre való várásnak nevezi.
dandej, 2017. március 02. csütörtök, 09:40
Képek, videók
csendességbe visszavonuln
skorpiolilike
2011. június 04. szombat, 07:13
Hűséges cinkéim - v.png
anci-ani
2017. január 06. péntek, 18:54
Egy hűséges társ
sanci81
2016. szeptember 02. péntek, 19:49
Egy hűséges társ
fdckutyaiskola
2015. október 03. szombat, 17:05
Hűséges barát támaszod
sacimama
2015. július 09. csütörtök, 13:04
nő, hüséges halál.jpg
kicsoda57
2015. június 28. vasárnap, 22:53
Hűséges páros.jpg
suzymama43
2015. április 07. kedd, 10:19
Hűséges barátok
bedmarika47
2014. november 06. csütörtök, 23:33
06.05.Ha hűségesnek kell.
hegyesne
2013. június 07. péntek, 13:14
Hűséges barátnőmnek szere
jucinenadov
2013. március 11. hétfő, 01:10
A szeretet hűséges marad.
pacsakute
2013. február 20. szerda, 05:15
Ági helyettesít
orban47
2012. december 04. kedd, 10:26
szalvéta helyettesítő.jpg
agica2004
2010. május 13. csütörtök, 15:42
Helyettesites-2.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
Helyettesites-3.jpg
balogh54
2007. február 21. szerda, 07:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.