Belépés
2019. június 27. csütörtök | 26. hét | 178. nap | 08:56 | László
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Leveles tésztában sült, fűszeres darált hús: finom és különl
A darált húsból készített ételek minden formában csábítóak. Csak leveles tészta kell hozzá, és villámgyorsan kész a finom fogás.




Milyen ötletes! A darált húsból ne csak fasírtot készíts, hisz sokféleképpen felhasználható, variálható. Leveles tésztába töltve laktató fogás, salátával kínálva akár gyors vacsora is lehet, de vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle. Alig kell hozzá fél óra, és kész az ízletes étel.

Leveles tésztában sült darált hús

Hozzávalók:
50 dkg leveles tészta
30 dkg darált hús
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tojás
1 dl bor

bors
olaj
zöldfűszerek

Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten felengedni. Forrósíts fel kevés olajat, és süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Add hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Öntsd fel a borral, fűszerezd sóval, borssal, rakd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot és a zöldfűszereket. A kakukkfű, a bazsalikom, a petrezselyem és az oregánó is illik hozzá. Közepes lángon süsd 10 percig, majd húzd le a tűzről.

A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki fél centi vastagra, és rendezd a közepére a fűszeres darált húst. A két hosszabb szélét ferdén vagdosd be egy-másfél centinként, majd a bevágott részeket copfszerűen hajtogasd a töltelékre. A tészta tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Még egy remek ötlet, hogy mit kezdjél a leveles tésztával! Csomagolj bele virslit, és akár vacsorára is kínálhatod.
Femina.hu
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:39
Címkék: darált húsból, finom fogás, ízletes étel, apróra vágott, darált húst, leveles tésztát,
Kommentek
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
2 db harcsafilé (kb 25 dkg)
10 dkg mascarpone
1 tk friss kakukkfű (vagy szárított)
1 mk halfűszerkeverék

őrölt színes bors
1/2 citrom leve
1 cs leveles tészta
1 kisebb tojás a lekenéshez
Hagymamártáshoz:
2-3 dl főzőtejszín
2 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
3 dl fehérbor
3 dl víz
só, leveskocka
őrölt fehér bors

A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal és az apróra vágott kakukkfűvel.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk két egyforma darabra.

Ezután helyezzük a tészta alsó felére a befűszerezett harcsaszeletet, majd kenjük rá a fűszeres krémsajt felét.

Ezután
taszat, 2017. december 25. hétfő, 22:09
Jó tanácsok a konyhában
felszínen vékony bőrréteget hoznak létre. Az edény alján levő vízgőz megemeli ezt a bőrt - és máris kész a baj.

Tükörtojás-készítés közben miért csak a tojás sárgáját szabad megsózni?

A só elvonja a vizet a fehérjéből, és megkeményíti. Só nélkül viszont továbbra is lágy marad, mert magasabb hőmérséketlen sűrűsödik össze, mint a sárgája.

Miért kell meggyúrni a tésztát?

Mert gyúrás során a liszt részecskét elkülönülnek egymástól, és szinten úsznak a tésztában (akár az algák a vízben) Segítségükkel a massza rugalmas lesz, sütés után pedig kellemesen laza szerkezetű.

Miért szabad az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt a salátára tenni?

A saláta (és különösen a leveles saláta) felülete nagyon érzékeny. Készítés közben megsérült, és a hajszálvékony repedéseken át a víz és az ecet befolyik a saláta belsejébe - kiszorítva onnan a levegőt. A levél fénye hamarosan megtörik, és elveszíti friss, zöld színét.

Miért kell sok
ametiszt54, 2016. szeptember 13. kedd, 13:12
Ételkészítési módok
Foglalkozásról elnevezett módok

Böllér: valamilyen belsőséggel elkészítve
Erdészné: ha húsétel, akkor mellé erdei gomba jár, a köret burgonya pirított gombával és húsos szalonnával, vajas pecsenyelével leöntve. Ez a recept régiónként változhat.
Hentes: szalonnával, ecetes uborkával készül
Jóasszony: ha húsétel, akkor császárszalonnás, hagymás, gombás, zöldborsós ragu kíséri, ha hal, akkor tejszínes gombamártás
Kertészné: vegyes zöldséggel tálalva
Molnárné: barna vajjal öntik le az ételt tálalás előtt (a vajat pirulásig hevítik, kis citromlével ízesítik)
Parasztosan: szalonnával és hagymával, általában burgonyával is készített étel
Pékné: hagymával és burgonyával együtt sütőben sütve
Udvarmester: a sültet fűszeres vajjal tálalva

Népcsoportról, területről elnevezett módok

Angolosan: ha zöldség, akkor főzve, majd forrón, vajjal tálalva; ha hús, akkor középen véresen
Bakonyi: tejfölös, tejszínes, gombás mártás
bkisseva, 2015. szeptember 15. kedd, 11:55
tésztában sült hús saslik
YUFKALI RULO KÖFTE


700 gramm darált hús

leveles tészta

1 közepes hagyma

2 szelet kenyér

2 púpozott evőkanál tört a pisztácia

1 tojás, (ha azt szeretné, hogy)

1 teáskanál római kömény

1 evőkanál paprika vagy paradicsom paszta

1/2 teáskanál bors

1-2 evőkanál víz

1 teáskanál só

6-7 db fa nyárs

a töltelékehez a kenyeret, darálthúst, tojást, fűszereket összekeverem egy nagyobb tálban .
a leveles tésztát vékonyra kinyújtom , egy sorban rákenem a masszát,
ugy mint a rétesnél , a két szélét behajtom , majd az egészet feltekerem .
a tekercseket kb : 5 cm - s darabokra felvágom , nyársra húzom
meglocsolom olajjal a tetejét és sütőben megsütöm .
ibolya58, 2015. augusztus 14. péntek, 15:28
Étlap szótár
ambassador módra
(ha bordaszelet) elősütve, majd sonkás-sajtos mártásba forgatva, sonkával borítva, végül panírozva és úgy kisütve
angolosan
(ha zöldség) főzve, majd forrón, vajjal tálalva; (ha sült) véresen
bakonyi módon
tejfölös-tejszínes, gombás, pirospaprikás mártással
Batthyány-
(ha rizs) hagymával pirítva, majd erőlevessel párolva és vajjal dúsítva
bácskai
(ha pörköltös jellegû) sok friss zöldpaprikával és paradicsommal készült
bearni módon
tárkonyos karakterû, tojássárgájával, ecettel és fûszerekkel készült) mártással
bordói
vörösborral vagy bordói mártással (azaz: vörösborral, gyöngyhagymával, csontvelővel, kakukkfûvel, babérlevéllel felerősített spanyolmártással) készült
böllér módra
valamilyen belsőséggel készült
breton módon
(gyakran) babbal és paradicsommal
Budapest módra
pörkölt lével - libamájas, gombás,
bkisseva, 2015. június 29. hétfő, 08:38
Tervezitek már, hogy mit fogtok főzni és sütni karácsonyra?
Amiket már elkészítettem:

4 féle aprósütemény
Beigli
Marinírozott hal
Töltött káposzta
Francia saláta (éppen most lett készen)

amiket majd később frissen:
Leveles tésztában sült lazac
Zöldség köret + burgonya
torpikek, 2014. december 23. kedd, 10:48
FÜGEKOSÁRKÁK: SAJÁT TÉSZTÁVAL EGZOTIKUS FALATOk
A füge nálunk még mindig egzotikumnak számít. Most egy újabb receptet mutatok, amiben felhasználhatod.

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipetnyi só
2 db tojás sárgája
25 dkg liszt
Töltelékhez:

5 dkg marcipánmassza
fél dl tej
8 dkg vaj
8 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
1 db tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
8 dkg darált mandulabél
1 evőkanál rum
8-10 db füge
2 evőkanál citromlé

A tésztához tegyük a szobahőmérsékletű vajat egy keverőtálba, tegyük hozzá a porcukrot és a sót. Elektromos keverővel habosítsuk körülbelül öt percig, majd csorgassuk bele a tojások sárgáját, és kis adagokban dolgozzuk hozzá a lisztet.

Kapcsoljuk le a gépet, öntsük a tésztát liszttel meghintett deszkára és gyúrjunk belőle cipót. Tegyük egy tányérra és legalább fél órán keresztül pihentessük hűtőszekrényben.

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vékonyságúra, majd
tinka1951, 2014. szeptember 02. kedd, 07:13
Képek, videók
Virsli leveles tésztában
borcsamama
2016. február 09. kedd, 20:04
gomba-leveles-tesztaba n_n
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:01
Fűszeres céklalekvár.jpg
pacsakute
2018. október 24. szerda, 20:52
Fűszeres burgonya
irmus
2018. március 06. kedd, 16:21
Fűszeres csirkecomb vele
irmus
2017. február 05. vasárnap, 13:50
Fűszeres csirkecomb
irmus
2017. február 05. vasárnap, 13:50
Fűszeres sült csirke-Krok
irmus
2016. november 17. csütörtök, 08:53
Fűszeres sült csirke
irmus
2016. november 17. csütörtök, 08:50
füszeres csirke.jpg
lilagondolatok
2016. április 18. hétfő, 07:30
Fűszeres sült zöldségek
borcsamama
2016. február 15. hétfő, 11:21
4 Több sikeres fűszeres
jozsef_olah_9843
2015. június 02. kedd, 14:01
Fűszeres sült csirkecomb
irmus
2015. április 12. vasárnap, 08:40
Fűszeres sült csirkecomb
irmus
2015. április 12. vasárnap, 08:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.