Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:09 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közmunkára ítélték Moszkvában a Pussy Riot punkzenekar egyik tagját
Aljohinát szerdán vették őrizetbe a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) moszkvai épületénél, ahol egy Boldog születésnapot, hóhérok! feliratú transzparenssel tiltakozott a cseka megalapításának 100. évfordulója alkalmából. (A VCSK vagy cseka a bolsevikok által az ellenforradalom és a szabotázs elleni harcra létrehozott Összoroszországi Rendkívüli Bizottság volt, amelynek élén Feliksz Dzerzsinszkij állt.)

Aljohina közölte, hogy meg fogja megfellebbezni az ítéletet, mert akcióját nem tekinti "sztrájknak". Ügyvédje védence felmentését kérte, rámutatva, hogy nem akadályozta a gyalogosforgalmat sem.

Aljohinát és a rendszerellenes zenekar egy másik tagját, Olga Boriszovát legutóbb augusztusban Jakutszkban vették őrizetbe néhány órára, amiért engedély nélküli szolidaritási akciót tartottak a terrorvádakkal bebörtönzött Oleh Szencov krími ukrán filmrendező támogatására.

A Pussy Riot azzal vált ismertté világszerte, hogy a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban 2012 februárjában tartott, botrányt keltő fellépése miatt két tagja, Nagyezsda Tolokonnyikova és Aljohina 21 hónapon át börtönben raboskodott. 2013 decemberében szabadultak, miután közkegyelemben részesültek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 16:03
Címkék: Pussy Riot, Szövetségi Biztonsági Szolgálat, Összoroszországi Rendkívüli Bizottság, Feliksz Dzerzsinszkij, Olga Boriszovát, Oleh Szencov,
Kommentek
Valószínűleg megmérgezték a Pussy Riot Berlinben kezelt aktivistáját
A Charité egyetemi klinika sajtótájékoztatóján elmondták, hogy Pjotr Verzilov túljutott az életveszélyen, visszanyerte eszméletét, állapota javul. Tudata még nem tisztult ki teljesen, de várhatóan nem szenved maradandó károsodást.

Tüneteit nagy dózisú méreg okozhatta, amely a belső szervek működését szabályozó vegetatív idegrendszert támadta meg. Az anyagot még nem sikerült pontosan beazonosítani, és azt sem tárták még fel, hogy miként került a szervezetébe.

Pjotr Verzilov a labdarúgó világbajnokság július 15-i moszkvai döntőjén három aktivista társával rendőregyenruhába bújva berohant a pályára. Akciójukkal az orosz rendfenntartó szervek tevékenysége ellen tiltakoztak. A mérkőzés megzavarásáért 15 nap elzárásra ítélték őket.

A 30 éves férfi szeptember 11-én szokatlan fáradságra panaszkodott, majd egyre súlyosabb mozgás-, beszéd-, és látászavarai támadtak, ezért kórházba szállították Moszkvában.

Az orosz-kanadai kettős állampolgárt a napokban szállították át a berlini Charité
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:19
Vb-2018 - Elengedésük után közvetlenül ismét őrizetbe vették a Pussy Riot tagjait
Az együttesben fellépő Olga Pahtuszova, Veronyika Nyikulina és Olga Kuracsova, valamint Pjotr Verzilov, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója rendőrnek öltözve a pályára rohant és megzavarta az oroszországi labdarúgó-világbajnokság francia-horvát döntőjét a Luzsnyiki stadionban. A négyek éppen letöltötték az egyenruha illetéktelen viselése miatt rájuk fejenként kiszabott 15 napi közigazgatási elzárást, amikor újból előállították őket.

A nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt a négyeket 20-tól 30 ezer rubelig terjedő bírságra (egy rubel jelenleg mintegy 4,40 forintot ér), 50 napig terjedő közmunkára, vagy 10 napig tartó elzárásra ítélhetik. Halmazati büntetésként Pahtuszovát, Nyikulinát, Kuracsovát és Verzilovot az egyenruha-viselés miatt három évre eltiltották az oroszországi sportrendezvények látogatásától, valamint 1500 rubelre - mintegy 6600 forintra - bírságolták meg.

A három nő és a férfi a labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 23:24
Vb-2018 - Megbírságolták a döntőt megzavaró négy személyt
Az érintettek - a Pussy Riot feminista punk-rock zenekarban fellépő Olga Pahtuszova, Veronyika Nyikulina és Olga Kuracsova, valamint Pjotr Verzilov, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítója - nem ismerték el magukat vétkesnek, és azt állították, hogy az egyenruhát művészi önkifejezés eszközeként használták fel.

Múlt hét kedden a most elítélt négy személyre 15 napi közigazgatási elzárást szabott ki a bíróság. Emellett azt is megtiltotta számukra, hogy a következő három évben bármilyen oroszországi sportrendezvényre belépjenek.A Pussy Riot polgárpukkasztó fellépéseivel igyekszik társadalmi és politikai problémákra felhívni a figyelmet.

A világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a három nő és a férfi a pályára szaladt, a biztonságiak rövid kergetőzés után ártalmatlanná tették és lekísérték őket a pályáról. Rendőregyenruha illetéktelen használata és sportrendezvény megzavarása miatt indult ellenük eljárás.

A Pussy Riot Facebook-bejegyzése szerint az akció arra kívánta
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 16:00
Pussy Riot-performansz lesz az Akvárium Klubban
A szokatlan helyszíneken tartott villámcsődületeiről híres polgárpukkasztó csapat 2011 márciusában alakult, gerilla akcióival társadalmi problémákra szeretné felhívni a figyelmet. Zenés performanszaik gyorsan meghódították a világhálót. Magyarországon eddig egyszer jártak, akkor egy beszélgetésen vettek részt a Sziget fesztiválon.

A Pussy Riotból Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset 2012 februárjában egy Putyin-ellenes performansz közben az orosz rendőrség letartóztatta; Aljohinát és Tolokonnyikovát a bíróság két év börtönre ítélte, ahonnan csak a szocsi olimpia előtt meghirdetett amnesztiának köszönhetően szabadulhattak 2013 decemberében.

2016-ban Aljohina és a zenei producer Alekszander Cseparuhin belekezdett egy új projektbe Pussy Riot Theatre címmel, amelynek alapját Aljohina Riot Days című könyve adta. Ezzel a performansszal érkeznek idén tavasszal Budapestre. Az előadáson a tagok közül négyen lesznek színpadon, két férfi és két nő: a Pussy Riot-os
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 15:22
Putyin: idén több mint 60 terrorcselekményt akadályoztak meg az orosz biztonsági szolgálatok
erről, amely az idén egyúttal a cseka megalapításának 100. évfordulója is. A VCSK vagy cseka a bolsevik forradalom után az ellenforradalom és a szabotázs elleni harcra létrehozott Összoroszországi Rendkívüli Bizottság volt, amelynek élén Feliksz Dzerzsinszkij állt.

A centenárium alkalmából a moszkvai Lubjankán ellenzéki tüntetést rendeztek, amelynek részvevői kifogásolták a cseka és a jelenlegi orosz biztonsági szolgálatok közötti jogfolytonosságot. A rendőrök őrizetbe vették Marija Aljohinát, a Pussy Riot punkzenekar tagját, aki egy Boldog születésnapot, hóhérok! feliratú transzparenssel tiltakozott, valamint két fotóst és a Dozsgy ellenzéki online tévécsatorna kétfős forgatócsoportját.

Vlagyimir Putyin a hivatalos ünnepi megemlékezésen egyebek között hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is ugyanolyan határozottan fog fellépni a nemzetközi terrorizmus gócai ellen, ahogy azt Szíriában tette. Arra figyelmeztetett, hogy a külföldi titkosszolgálatok aktivizálták tevékenységüket Oroszországban,
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 18:03
Őrizetbe vették Párizsban Pjotr Pavlenszkij orosz előadóművészt szándékos gyújtogatás vádjával
A közösségi oldalakra feltöltött felvételek szerint az orosz művész, feketébe öltözve és fejét kopaszra borotválva, lángba borította vasárnapra éjjel a Banque de France-nak a párizsi Bastille téren található fiókjának a bejáratát. A felvételeken Pjotr Pavlenszkij az épület lángokban álló kapuja előtt pózol.

A párizsi tűzoltók szóvivője azt mondta, hogy a Bastille téren szándékosan felgyújtottak egy szeméthalmazt, amelyet a jegybank bejárathoz ragasztottak, és attól a kapu is lángra kapott.

A prefektúra tájékoztatása szerint az orosz protesztművészt és élettársát, Okszana Saliginát hétfőn szándékos gyújtogatás miatt előállították és őrizetbe vették.

A francia jegybank azt közölte, hogy a Bastille téri fiókja további intézkedésig nem nyit ki, mert "nem tudja biztosítani a szolgáltatásokat az ügyfeleinek".

A politikai töltetű megnyilvánulásairól elhíresült Pjotr Pavlenszkij és élettársa májusban menekültstátuszt kapott Franciaországban, miután Oroszországban egy nemi erőszakról szóló
velemenyezd, 2017. október 16. hétfő, 16:54
A ruandai népirtásról szóló legendás előadás érkezik a Trafóba
sporttudósításokból, politikai kommünikékből és gyűlöletkeltő betelefonálók monológjaiból álltak - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott ismertetőjében.

Milo Rau svájci színházi rendező, újságíró, esszéista és előadó 2007-ben alapította meg produkciós szervezetét, az International Institute of Political Murder-t (IIPM), amellyel dokumentarista színházi előadásokat készítenek, filmeket forgatnak és könyveket adnak ki elsősorban történelmi és politikai témákban. Foglalkoztak már Ceausescu kivégzésével és a Pussy Riot ügyét is feldolgozták.

A rendezőt ellentmondásos alkotóként tartják számon, mert munkáiban nem csupán kényes kérdéseket boncolgat, hanem új perspektívából is megmutatja azokat. Darabjai keresettek a legjelentősebb fesztiválokon: a tavaly készült Five Easy Pieces című produkciója bekerült a német nyelvterület tíz legjobbnak ítélt előadását bemutató Theatertreffen válogatásba.

A 2003-ban készült Hate Radio, amelyet maga a rendező is a valaha készített leghatásosabb előadásának tart,
velemenyezd, 2017. április 20. csütörtök, 15:57
Képek, videók
810858kmywd3riot.gif
veradessing
2009. július 20. hétfő, 09:33
greece,riot,hippie,pea ce,
molcso
2009. április 05. vasárnap, 05:26
Götével Rioton;)
aberalt_pitypank
2006. szeptember 30. szombat, 21:04
Tomival riot elött
aberalt_pitypank
2006. szeptember 30. szombat, 20:39
Pihével punk-rock rioton
aberalt_pitypank
2006. szeptember 30. szombat, 20:38
Eucharistia megalapítása
sacimama
2010. január 22. péntek, 22:08
Örök élet hit által
dandej
2020. június 27. szombat, 09:56
Igazság által
dandej
2019. május 15. szerda, 18:35
Hit által szól
dandej
2018. szeptember 30. vasárnap, 15:43
Ó általa ő vele és ő benn
sacimama
2017. november 24. péntek, 21:50
Öröm által erő
dandej
2017. július 06. csütörtök, 11:23
Ez által becsült üzemanya
magnesses
2016. december 23. péntek, 17:29
EtnaHaus Az Etna által el
margoboszi
2015. május 31. vasárnap, 19:06
EtnaHaus Az Etna által el
cipello
2015. május 22. péntek, 12:35
minden-percem-altalad- sze
rzsi-
2015. január 16. péntek, 06:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.