Belépés
2020. február 22. szombat | 8. hét | 53. nap | 09:27 | Gerzson
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mága Zoltán hegedű művész előadása
A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat hatalmas sikerrel folytatódik, várjuk Önöket nagy szeretettel ezúttal Budapesten OKTÓBER 12-ÉN, SZOMBATON 18.00 ÓRAKOR a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia Katolikus Templomban tartandó koncertünkre, ahol világhírű művészek lépnek fel!
Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész mellett a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében sztárvendégként közreműködik:
- Sümegi Eszter, világhírű szoprán, Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze,
- Wiedemann Bernadett, Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese
- Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze
- Szabadi Vilmos, Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi docense.

.....................- Kérjük, hogy ülőhelyeinek garantált biztosítása érdekében regisztrációs szándékát az alábbi linken jelezze: Link

- Én regisztráltam 3 ülőhelyet
maroka, 2019. október 09. szerda, 23:40
Címkék: Mága Zoltán, Budapesten OKTÓBER, Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia Katolikus Templomban, Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas, Primarius Szimfonikus Zenekar, Sümegi Eszter,
Kommentek
Százegy év
Minden ember a maga orvosa, hiszen magunk döntjük el, hogyan élünk, oda kell figyelnünk magunkra - nyilatkozta Keresztesi Zoltánné, akit születésnapja alkalmából otthonában látogatott meg hétfőn Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő, valamint Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális munkatársa. A kivételes eseményen a Napló is részt vett. A jeles nap alkalmából Julianna néni süteménnyel is készült, a finom almás pitét unokamenye sütötte. - Ne kínáltassák magukat, vegyenek csak nyugodtan - bátorította a jelen lévőket, és miközben szorgosan készítette elő a tányérokat, mesélt egy kicsit.

- Három fiú unokám és öt dédunokám van, minden vasárnap elvisznek magukhoz, és velük ebédelek - dicsekedett mosolyogva a néni. Kiderült az is, szerinte a hosszú élet egyik titka a rendszeres étkezés és az, hogy naponta sokszor, keveset együnk. Azt mondja, régen még más volt: azt ették, amit a kiskertben termesztettek, levágták a jószágot, amit nevelgettek, akkor
klarika47, 2020. február 17. hétfő, 17:32
Koronavírusról pár mondattal
Lovas Zoltán írása :

... koronavírus ügyben érdemes átgondolni, hogy egyéni szinten mit lehet tenni a fertőzés elkerülésének érdekében, illetve nem árthat tudni, hogy milyen messziségben van/lehet az oltás...
- az oltás egyelőre a holdban van... még ha minden a legjobb ütemben is megy, a nyár előtt nem lesz oltás, tömegesen elérhető meg bizonyosan nem lesz... ez azt jelenti, hogy a vírus feltartóztatása, egyéni elkerülése lényegében egy versenyfutás az idővel. Aki, illetve amelyik ország, régió elveszíti ezt a versenyfutást, az számolhat azzal, hogy a népesség egy bizonyos hányada meg fog fertőződni. A magam részéről optimista forgatókönyvnek tartanék egy 10%-os megfertőződést. Ez Magyarország esetében egy millió embert jelentene. Ha a vírus megtartja eddigi gyilkolási képességét, akkor ez 20 ezer halottat jelenthet.
- a fenti számítást, és azt, hogy az egyes országok helyzete,
liliana01, 2020. február 10. hétfő, 13:57
Birkózó Eb - Huszonkét magyar indul
nem is emlékszem. Ráadásul öt héttel a budapesti olimpiai kvalifikációs verseny előtt lesz, tehát az egész nemzetközi mezőny taktikázik. Ennek megfelelően vegyes, fiatalokat és kipróbált klasszisokat is magában foglaló, de mindenképpen erős csapattal indulunk" - mondta Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A versenyzőként kétszeres világbajnok sportvezető úgy érzi, mindhárom szakágban van esély éremre, akár aranyra is. Kötöttfogásban Lőrincz Viktort és Lévai Zoltánt emelte ki, a nőknél a címvédő Barka Emesét, illetve Sastin Mariannát, míg szabadfogásban a nur-szultani vb-n bronzérmes Muszukajev Iszmailt, valamint Ligeti Dánielt.

Bácsi jelezte, Veréb István sérülés miatt nem tud indulni.

A 2020-as, római Eb-n induló magyar csapat:

nők:Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57), Galambos Ramóna (59), Sastin Marianna (62), Sleisz Gabriella (65), Németh Zsanett (76)

kötöttfogás:Kecskeméti Krisztián (60 kg), Torba Erik (63), Váncza István (67),
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:21
Február 4-6. között rendezik a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállítást
területén a legfrissebb iparági trendek megismerésére. A rendezvényen a legutóbbi 2018-as eseményhez hasonlóan, idén is több mint 21 000 látogatóra számítanak.

Tihanyi Klára, a Sirha Budapest kiállításigazgatója elmondta, hogy a kiállítások, versenyek megtekintése mellett az érdeklődők szakmai konferenciákon is részt vehetnek. Utóbbiak közül példaként említette a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos szövetség által szervezett Csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában című rendezvényt.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Sirha Budapest elnöke elmondta, a Bocuse d'Or magyarországi döntőjét a szakkiállítás második napján rendezik. A magyar döntő győztese képviseli majd Magyarországot a világ legjelentősebb szakács versenyének májusi európai döntőjében Tallinnban.

A Bocuse d'Or versenyek két témája közül a hús idén a fürj és a kacsamáj lesz, a másik téma a hal, amely a budapesti versenyen a pisztráng lesz. Az egyes témákhoz választott élelmiszerek Tallinnban még változhatnak
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 14:11
Hárs Ernő laudáció - Kettőszázhatvanhatodik nap
évtized (itt jegyzem meg, jelenje is elég mostoha), hanem azért is, mert az idegen arcú házak történetét nem segített megismertetni senki.
Nekem ez az épület a 10-es iskola volt és a Diákotthon. Gimnázium az a később emelt, Gorkijról elnevezett utcában székelő volt. 1989 után aztán lassan nyíltak meg a múlt bugyrai, legelőször egy háborús napló került a kezembe, s a piarista iskola igazgatójának naplója az 1945-ös évről.
S a város sem büszkélkedett az itt felnevelődött nagyokkal, s Kovács K. Zoltán magánlevelein sütött először át az a büszkeség, amit az idejárás keltett. S elejtett fél mondatából először nem világlott, ki hogy miért örül annak, hogy itt taníthatok.
Hárs Ernő bátyám vallomása aztán felnyitotta zsilipet, megismertette velem azt az érzést, hogy mit jelent valahova tartozni, valahonnét elindulni. Hol vannak a biztos pontok, hol rejlik az érték, az erkölcs talapzata, ahova vissza lehet menni, ahonnét újra el lehet indulni.
S már értékelem azt, hogy ide tartozhatok. Már
sandrapolke, 2020. január 28. kedd, 06:40
Főhajtás a vészkorszak áldozatainak emléke előtt
Főhajtás a vészkorszak áldozatainak emléke előtt - Mága Zoltán koncertje /részélet/

Vannak bűnök, amelyekre nincs bocsánat, vannak tettek, amelyeket soha nem feledhetünk! Ma 75 éve annak, hogy felszabadult az emberiség történelmének legnagyobb szégyenfoltjának számító auschwitzi megsemmisítő láger, ahol milliók lelték halálukat csak azért, mert mások felsőbbrendűnek hirdették magukat. Mindig, minden helyzetben és körülmények között elutasítottam a megkülönböztetést, és szót emeltem a rasszizmus, az antiszemitizmus ellen, hogy soha többé ne fordulhasson elő a vészkorszak borzasztó cselekedete. Ezt fogom tenni a jövőben is, mert meggyőződésem, az emlékezés önmagában nem elegendő, cselekedni is kell, figyelmeztetni az emberiséget, hová vezethet a gyűlölet.

Videó facebook oldalon
maroka, 2020. január 27. hétfő, 11:55
Vízilabda Eb - Döntős és olimpiai kvótás a magyar férfiválogatott
Belgrádban is Montenegró jutott a fináléba. Ami a közelmúlt eseményeit illeti, abból már inkább meríthetett erőt a magyar csapat, amely tavaly áprilisban az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjében 11-7-re győzte le mostani riválisát.

Az első nyolc percnek több mint a felét játszották le gól nélkül, mindkét csapat védekezése kiváló volt, tiszta lövőhelyzetet senkinek sem hagytak. Ezt követően a montenegróiak belőtték az első két fórjukat, a magyarok viszont csak a harmadik előnyükkel tudtak élni Pohl Zoltán révén. Elöl újra kimaradt egy magyar fór, hátul viszont Nagy Viktor egy óriási védéssel járult hozzá ahhoz, hogy ne legyen nagyobb a különbség.

Újabb elhibázott hazai előnnyel indult a második negyed, a sok rossz megoldást viszont egy pillanat alatt feledtette Varga Dénes, aki teljesen váratlan megoldással, gyönyörűen csavart a léc alá. A montenegróiakat ez nem törte meg és Jansik Szilárd kiállítása alatt újra megszerezték a vezetést, Erdélyi Balázs azonban gyorsan válaszolt kettős emberelőnyből.
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 20:22
Kásler: rendkívüli lehetőségeket rejt magában a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia
Kásler Miklós szerint ez a nemzetközi együttműködés olyan lehetőségekhez juttatja a régiót, amelyekből minden ország profitálhat az onkológia területén.

Az onkológus professzor, aki huszonöt évig főigazgatója volt az Országos Onkológiai Intézetnek, előadásában beszélt a legfontosabb célkitűzésekről, a megelőzésről, az országok rákellenes programjainak összehangolásáról, és az egységes ellátási protokollokon alapuló onkológiai hálózat kialakításáról.

Első helyen az elsődleges megelőzési lehetőségeket említette, azt, hogyan szűrhetők ki azok a tényezők az ember életéből, amelyek a rák kialakulásában szerepet játszanak.

Tárgyalják a korai diagnosztika kérdéskörét azokban az esetekben, ahol populációs szintű szűréseket nem lehet végezni, illetve szó lesz a különböző szűrési programokról, azok elfogadott paramétereiről és a szervezés feltételeiről. Alapvetőnek mondta az onkológia gyors fejlődése miatt az ismeretanyag gyors átadása az ezen a szakterületen dolgozóknak - mondta

Kitért a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 12:51
Képek, videók
mága zoltán 0314_2.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:11
mága zoltán 0314_3.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:10
csaba atya és mága zoltán
maroka
2019. január 24. csütörtök, 21:38
mága zoltán0122.jpg
maroka
2019. január 22. kedd, 22:39
mága zoltán athén0919_2.j
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:23
mága zoltán athén0919.jpg
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:23
mága zoltán athén0919_3.j
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:22
ifj_mága zoltán_4.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán_3.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:59
ifj_mága zoltán_5.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:58
Az alábbi fejlődési folya
sanci81
2014. november 18. kedd, 17:12
operaénekes0303_2.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 00:12
operaénekes0303.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 00:08
operaénekesek_2.jpg
maroka
2018. március 05. hétfő, 10:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.