Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:22 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Védekeznek az önkormányzatok
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte: vádemelést javasolnak egy abonyi fiatalember ellen, aki az új koronavírussal kapcsolatban terjesztett rémhírt az egyik legnagyobb közösségi oldalon. "Zavart és nyugtalanságot keltő, valótlan tartalmú" bejegyzésére rövid idő alatt több tucatnyian reagáltak többen meg is osztották. A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a fiatalembert, aki beismerő vallomást tett.

Székesfehérvárra megérkezett a korábban megrendelt 100 ezer maszk - jelentette be Cser-Palkovics András polgármester. Jelezte: egy héten belül - egy tájékoztató levéllel együtt - minden fehérvári háztartásba két darab maszkot juttatnak el.

Velence polgármestere, Gerhard Ákos a koronavírus-járvány megelőzése érdekében szerdán elrendelte, hogy a város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni.

Szegeden a személyes találkozások számának csökkentése érdekében a 2020/2021-es nevelési évre online zajlik az óvodai beíratás. A szülők április 22-én és 23-án - a mobiltelefonos böngészőből is használható - ovi.szegedvaros.hu/beiratkozas oldalon tölthetik fel a szükséges adatokat.

Szentesen is az önkormányzat honlapján lesz lehetőség az óvodai beíratásra, április 20-án és 21-én. A beíratásra ezeken a napokon személyesen is lehetőség nyílik, de Szabó Zoltán Ferenc polgármester azt kérte, ezzel csak indokolt esetben éljenek a szülők.

Szombathelyen áprilistól a koronavírus miatti veszélyhelyzet fennállásának idejére nem kell bérleti díjat fizetniük azoknak a kis- és középvállalkozóknak akik az önkormányzattól bérelik és március végéig bezárni kényszerülnek üzleteiket- közölte a város polgármestere, Nemény András.

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében működő Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) is azon dolgozik, hogy támogatást nyújtson a pedagógusoknak, a diákoknak és a szülőknek. Ajánlás mutatja be azokat az ingyenesen használható online megoldásokat, amelyek a tanulási-tanítási folyamatának egy-egy vagy akár több elemét is támogatják a távoktatásban. Emellett webes képzés és több száz jól bevált gyakorlat is a pedagógusok rendelkezésére áll, amelyeket szintén felhasználhatnak a diákok online tanítása során.

Az Utánpótlás Akadémia KISTEXT SE közvetlenül a megnyitás előtt álló új - a Budapest IX. kerületében, a Soroksári út mentén található röplabda és kézilabda - sportlétesítményét felajánlotta a járvány elleni védekezés megsegítésére.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 19:54
Címkék: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, Ceglédi Rendőrkapitányság, Cser-Palkovics András, Gerhard Ákos, Szabó Zoltán Ferenc, Nemény András,
Kommentek
Koronavírus - Biztosított a magyar emberek élelmiszerellátása
mellőzésére, a valós szükségletek szerinti vásárlásra kérnek mindenkit, megelőzve ezáltal a logisztikai nehézségek és általa a pánikhangulat kialakulását.

A biztonságos élelmiszerellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak - hangsúlyozták. A piacokon történő vásárlás nagyobb biztonságot nyújthat a vásárlók számára a zárt terű bevásárlóközpontoknál, emellett kiemelt szerepet játszanak a helyi gazdaságok működésében, sok ezer magyar termelő megélhetését teszik lehetővé.

Az AM arra kérte az önkormányzatokat, hogy ne bezárással, hanem a piacok rugalmasabb nyitva tartásával és óvintézkedésekkel segítsék elő azt, hogy a vásárlók ne egy időben koncentrálódjanak.

A fogyasztóvédelem a veszélyhelyzet meghirdetése óta ellenőrzi a legkeresettebb termékek ártörténetét és árképzését, mint például a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk.

A túlárazással szemben szigorúan fel kell lépni, nem szabad engedni, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben a kereskedők, piaci szereplők
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 14:02
Koronavírus - Operatív törzs: 82 kórházba szállították a Kínából érkezett védőeszközöket
Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, az operatív törzsnek ebben segítségére volt a Waberer's logisztikai vállalat. A szállítások kedden is folytatódnak.

Az egyéni védőeszközöket elsődlegesen az egészségügyi dolgozók kapják - közölte, hangsúlyozva: a kórházparancsnokok jelentése alapján az operatív törzs megállapította, hogy az egészségügyi dolgozók és a betegek részére minden egyéni védőfelszerelés teljeskörűen rendelkezésre áll.

Kiss Róbert közölte azt is, a járvánnyal összefüggésben elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban 103 büntetőeljárást rendeltek el: 26 emberrel szemben rémhírterjesztés, 19-cel szemben közveszéllyel fenyegetés, 22 emberrel szemben csalás miatt indult eljárás, illetve kilenc járványügyi szabályszegéssel összefüggésben rendeltek el bűntetőeljárást. A kijárási korlátozás három napjában 943 rendőri intézkedés történt, ennek jelentős része - 822 eset - figyelmeztetéssel zárult.

Hozzátette: eddig 9448 hatósági házi karantént rendeltek el, a rendőrség ezt 63 ezer
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 13:02
Koronavírus - DK: a szja további egy százaléka legyen felajánlható a védekezésre!
Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi közleményében a kezdeményezést azzal indokolta: a koronavírus-járvány miatt rengeteg ember került már most kilátástalan helyzetbe.

A politikus úgy véli: járvány elleni védekezés, valamint a gazdasági és szociális károk enyhítése társadalmi kérdés is, a civil szervezetek és önkormányzatok pedig minden erejüket megfeszítve küzdenek azért, hogy a kormány helyett is gondolkodva megoldják a mélyszegénységben élő családok, hajléktalanok, egyedülálló idős emberek gondjait.

Arató Gergely közlése szerint a DK ezért törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy a szja további egy százaléka felajánlható legyen a koronavírus-járvány elleni védekezésre.

"Az emberi élet nem játék, minden eszközzel meg kell védenünk a legelesettebbeket is, és nem lehet csupán katonai vagy rendészeti ügyként tekinteni a járvány elleni harcra. Minden eddiginél nagyobb szükség van részvétre, empátiára és emberségre is" - hangsúlyozza a DK képviselőjeközleményben.

A
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:12
Koronavírus - Az ÁSZ értékeli az önkormányzatok korrupció elleni védettségét
Emlékeztettek: még tavaly év végén jelentette be az ÁSZ, hogy az összes magyarországi önkormányzatnál értékelni fogja az önkormányzat korrupció elleni védettségét, azaz a hivatalok integritását, 2020 elején pedig tájékoztatták az önkormányzatot, milyen dokumentumokat kérnek be. Ez összesen 26 olyan hatályos dokumentumot jelent, amelyeknek folyamatosan rendelkezésre kell állniuk, ugyanis ezek biztosítják az önkormányzat működésének szabályozottságát.

Az ÁSZ hozzátette: az év elején bejelentett digitális adatbekérések ütemezetten folynak, az ÁSZ a következő hetekben minden magyarországi önkormányzattól bekéri az előre jelzett dokumentumokat.

Azt írták, az értékelések során az ÁSZ célja nem a hibakeresés, hanem a közpénzt használó és közvagyont kezelő szervezetek szabályozottságának, korrupció elleni védettségének erősítése, végső soron pedig az egyes önkormányzatok működését övező közbizalom további erősítése.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelenlegi veszélyhelyzetben különösen nagy
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 09:41
Koronavírus - Jelentősen csökkent az újonnan diagnosztizált betegek száma, a halottaké még mindig magas Olaszor
Több mint felére csökkent az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma a vasárnapi 3851 és a szombati 3651 után.Jelenleg több mint 75 ezer azonosított beteget tartanak számon: több mint 27 ezren vannak kórházban, intenzíven mintegy négyezren.

Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője elmondta: március 20-án még tizenegy százalékkal emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma egyik napról a másikra, ez az utóbbi egy napban már két százalékra esett vissza. Hozzátette, ezzel együtt az utóbbi tíz nap alatt mintegy 30 ezer volt az újonnan diagnosztizált fertőzött száma.

A gyógyultak száma az utóbbi egy napban 1590-nel emelkedett, ami a legtöbbnek számít a járvány február 20-i kezdete óta Olaszországban.A gyógyultak összlétszáma elérte a 14 620-t.

Az "új" halottak száma 812 volt az egy nappal korábbi 756-hoz képest.

A gyógyultakat és halottakat is számolva az azonosított fertőzöttek száma elérte a 101 739-t.

A járványban elhunyt orvosok száma meghaladta a hatvanat.

A
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 20:13
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
hűtlen kezelés miatt feljelentést tesznek az erőmű ügyében.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint korábban nem volt meg az eladói szándék, azért nem tudták megvenni az erőművet. Elmondta azt is, hogy a vételi árat nemzetközi könyvvizsgálók határozták meg. Közölte azt is, céljuk az, hogy 2025-ig a lignites erőmű szűnjön meg. Az erőmű továbbra is a magyar hálózat központi eleme lesz, környezetbaráttá alakítják - ismertette.MSZP: kevés az információ az önkormányzatoknálMolnár Zsolt (MSZP) azt tette szóvá, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésbe nem vonják be az önkormányzatokat, a többi között Budapestet sem, miközben ők azok, akik közvetlen kapcsolatban állnak a lakossággal. Ne lökjék félre Karácsony Gergely főpolgármester és Tüttő Kata főpolgármester-helyettes kinyújtott kezét - kérte, az információáramlást hiányolva.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, a fővárosi védelmi bizottság március 20-án kezdte meg
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 19:03
Koronavírus - Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét
A szegedi önkormányzat már több mint 700 egyedülálló, idős emberen segít meleg étellel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással. A kiszállítás, a segítségnyújtás ingyenes, de az ételért és az árukért fizetni kell. Hétfőtől díjmentesen használhatják a közösségi közlekedést az egészségügyben, valamint a szociális ellátásban dolgozók.

A Tisza-parti városban emellett szerdától hétvégi menetrend lép életbe a tömegközlekedésben. Már 220 önkormányzati ingatlanban működő üzlet és vendéglátóhely jelezte, hogy él a Botka László polgármester által felkínált lehetőséggel és bezár, így mentesül - összesen havonta mintegy 50 millió forintnyi - bérleti díj megfizetése alól.

Makón krízisvonalon kérhetnek segítséget az idősek gyógyszerbeszerzéshez, az ebédkiszállításhoz, bevásárláshoz.

Csongrádon hatvanketten - önkormányzati dolgozók és önkéntesek - kétszáz 70 év feletti helybélinek segítenek heti kétszer a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban és az ételkiszállítás megszervezésében. A tervek szerint
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:23
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
hozzá.

Emlékeztetett arra is, hogy a kormány az első országmentő akciójába mind a bankokat, mind a multinacionális társaságokat bevonta. Szólt a bankokat érintő hiteltörlesztési moratóriumról, majd hozzátette: "ami a multikat illeti, bízzon bennem és várja április 7-ét".Orbán: nem akarunk segélyalapú gazdaságot, külföldi hiteleket, IMF-et!Kunhalmi Ágnes (MSZP) azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy a kilátásba helyezett gazdaságélénkítő akciótervben lesz-e forrás az önkormányzatok megsegítésére, illetve hogyan fér majd össze, hogy a rendszerváltás óta legnagyobb gazdasági csomagot akarja bejelenteni, miközben továbbra is tartani szeretnék a 3 százalékos hiánycélt.

A kormányfő a 3 százalékos hiányról szólva kijelentette: "abba az utcába nem akar belekanyarodni", és szeretné, ha az ország sem fordulna bele, "ami úgy hangzik, hogy segély alapú gazdaság, külföldi hitelfelvétel, az utca végén IMF és a hitelező bankok spekulánsai egy tekintélyes magyar ember vezetésével". Ide nem
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:03
Képek, videók
Írások az önkormányzati ú
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:03
gomb_onkormanyzat_jogs zab
martimarti
2015. december 17. csütörtök, 19:37
Újpesti Önkormányzat.JPG
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Újpesti Önkormányzat épül
margoboszi
2009. április 19. vasárnap, 12:58
Önkormanyzat.JPG
csokegyorgy
2008. augusztus 20. szerda, 10:55
dalmandi önkormányzat
nyuszi111
2007. december 12. szerda, 16:32
Szlovák önkormányzat
jbal
2007. augusztus 07. kedd, 16:45
Önkormányzat/Kat.templ om
kovarygizella
2007. június 15. péntek, 23:50
Önkormányzat épülete
kercaszomor
2007. március 07. szerda, 10:53
Az önkormányzat épülete
matahari51
2007. január 06. szombat, 10:29
Önkormányzat felülről
lenzo
2006. november 07. kedd, 17:43
Az uj főkapitány
agica2004
2007. június 05. kedd, 15:52
Újpesti rendőrkapitányság
snbela44
2012. június 03. vasárnap, 17:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.