Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 08:36 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mészáros László
Mészáros László

Álmaimban

Mint kimért kenyeret, követellek; mint friss forrásvizet, szomjazlak.
Átlényegülés és éppúgy öncsalás ez, mindenség-körüli pályára állva,
az egyetlen felmérhetetlen ellipszisen, ahol nincs másik oldal,
csak a végeláthatatlan űr, ami mégiscsak belefér ama egyedüli,
és egyszersmind utolsó pillantásba, mely túlhordott könnyekkel
áldássá kereszteli a lezárt szemhéjak alatt fel-fellibbenő alakod,
itt, a szétfoszló szenvedély szálaiból szőtt vezeklő végtelen ölén.
Itt, hol olykor a kicsépelt közöny könyörületes csöndje zuhog,
s valahogy mégsem fordíthatom felé zúgástól zsibongó fejem.
horvathzsoka, 2017. február 24. péntek, 07:50
Címkék: Mészáros László, egyetlen felmérhetetlen, lezárt szemhéjak, szétfoszló szenvedély, kicsépelt közöny, végeláthatatlan,
Kommentek
Átadták a 22. Faludi Nemzetközi Filmszemle díjait
A Faludi Nemzetközi Filmszemle a magyar jezsuita rendtartomány huszonkét éve létrehozott rendezvénye, amelyhez tizedik éve fotópályázat is társul. A tematikus rendezvény idei vezérmotívuma a "hívás" volt.

A filmes díjakról Almási Tamás filmrendező, Lázár Kovács Ákos médiakutató, Karl Markovics osztrák színész-rendező és Ujj Mészáros Károly filmrendező döntött.

A négynapos filmszemle versenyprogramjában 22 kisjátékfilm, 19 dokumentumfilm, valamint 10 animációs és kísérleti film szerepelt. A magyar produkciók mellett amerikai, fehérorosz, iráni, izraeli, lengyel, olasz, orosz, spanyol és ukrán filmesek munkáit is bemutatták.

A szombati eredményhirdetésen a legjobb elsőfilmes rendező díját Almási Zsolt kapta Figyelj már oda című filmjéért. A legjobb filmegyetemi hallgató díját Szeleczki Rozáliának ítélték oda Rozgonyiné című munkájáért, amely az ökumenikus zsűri díját is elnyerte. A legjobb színész díját Marta Bayarri kapta aki Jorge Yudice Krokodil című filmjében szerepelt. A filmet a zsűri
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 13:21
A Rossz versek kapta a közönségdíjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon
A közlemény szerint a filmfesztiválon a legjobb film díját Ujj-Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című krimije kapta. Tóth Barnabás személyesen vehette át a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért járó díjat, és az Alex Friedman nevét viselő humanitárius díjat is az Akik maradtak című filmjéért.

Az Akik maradtak Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, a film forgatókönyvét - amely F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült - Tóth Barnabás Muhi Klárával közösen jegyzi.

A legjobb színésznő díját megosztva Balsai Móni az X - A rendszerből törölve főszerepéért és Szőke Abigél az Akik maradtak című filmért kapta meg. A legjobb színész díját Lengyel Ferencnek ítélték oda a Curtiz című filmben nyújtott alakításáért, a film rendezője Topolánszky Tamás Yvan volt, Dévényi Zoltán a film fényképezéséért a legjobb operatőr díját nyerte el.

A legjobb dokumentumfilm díjával Csuja László Kilenc hónap háború című filmjét tüntette ki a zsűri. Dobó Kata,
velemenyezd, 2019. november 16. szombat, 10:51
LMP: magyar érdekkel nem igazolható a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztés
Keresztes László Lóránt, az ellenzéki párt frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: a projekt leállítása céljából határozati javaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé, mert az LMP úgy ítéli meg, hogy az nem a magyar nemzet érdekét szolgálja. Mészáros Lőrinc cégeit viszont 300 milliárd forinthoz juttathatja - jegyezte meg.

Az LMP arra tesz javaslatot, mely infrastrukturális fejlesztéseket kellene megvalósítani a forrásból, megjegyezve: miközben 17 ezer kilométernyi alsóbbrendű utat kellene megújítani, mindössze 450 kilométernyi felújítására nyújt fedezetet a jövő évi költségvetés.

Kifejtette: miután a magyar kormány Triesztben vásárolt kikötőt, és Kína is inkább ezen térség logisztikai bázisai iránt érdeklődik, a tervezett vasútvonal végső állomását jelentő píreuszi kikötő feleslegessé válik.

Palkovics László pekingi tárgyalásai után kedden jelentette be, hogy elhárult az utolsó akadály a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának kiépítését célzó projekt
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 15:51
A rendszerváltozás 30. évfordulójára fókuszál a 13. Bukaresti Magyar Filmhét
színházra és irodalomra is. "Jó piac van Romániában, amit nem a nacionalizmus befolyásol, hanem a nyitottság, ezért a magyar filmeknek nagyon jó terep Románia" - mondta Bereczki Csaba, aki szerint nagyobb a kíváncsiság román részről a magyar filmek iránt, mint fordítva.

A filmhéten lesz a bukaresti premierje számos olyan magyar nagyjátékfilmnek, amely a nemzetközi fesztiválokon már több rangos elismerést begyűjtött, így Pálfi György Az Úr hangja, Bergendy Péter Trezor, Topolánszky Tamás Curtiz, Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve, valamint Nagypál Orsi Nyitva című filmjét is láthatja a közönség.

A Bukaresti Magyar Filmhét központi helyszíne idén is a Román Nemzeti Parasztmúzeum Horia Bernea Stúdióterme, de lesznek vetítések a Bukaresti Egyetem Politikatudományi Tanszékén, a Point Kulturális Hubban, illetve a bukaresti Goethe Intézetben. A bukaresti Színház- és Filmművészeti Egyetemre egy mesterkurzus keretében ellátogat Almási Tamás filmrendező. A Balassi Intézet bukaresti székhelyén
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 18:52
Domokos László: a digitalizáció a magyar államigazgatás legnagyobb kihívása
Domokos László, aki az MPGE elnöke is, Az innováció és szerepének változása a pénzügyi, gazdasági ellenőrzés területén címmel rendezett konferencián az ÁSZ közleménye szerint kifejtette: a számvevőszéki ellenőrzések célja nem a hibakeresés, hanem a közpénzügyek pozitív irányba történő mozdítása, fejlesztése. Az ellenőrző szervezetek a közpénzügyi rendszer minőségbiztosítói, a három védelmi vonal összehangolt ellenőrzései pedig a jól irányított államhoz járulnak hozzá - mutatott rá.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke előadásában a kincstár ellenőrzési tevékenységeit mutatta be, és elmondta, hogy a MÁK ellenőrzési módszertana három éven belül teljesen megújul.

Az MPGE a magyar ellenőrzési szakmát tömörítő szervezet, tagjai nagy többsége az ÁSZ, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a MÁK munkatársai közül kerül ki.

Az MPGE honlapján (www.mpgehirportal.hu) tudósít a kétnapos szakmai konferenciáról.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 16:52
1956-ban, Pesterzsébeten, november 11-ig folytak a harcok
László (20);
48. Klementisz György (26);
49. Kondri Gyula (25);
50. Kotta János (15);
51. Kovács Józsefné (34);
52. Krébesz József (17);
53. Kreisz István (28);
54. Kulcsár Ferenc (27);
55. Kupai László;
56. Láng János (54);
57. Lehoczky Árpád (29);
58. Lipták Mihály (19);
59. Lopejszky Károly (46);
60. Magyar Zoltán (15);
61. Mayer György (15;
62. Mandik László (20);
63. Mayer Kálmán (25);
64. Medve Imre (32);
65. Mészáros János (48);
66. Mészáros József (29);
67. Mészáros Károly (17);
68. Mikusai László (16);
69. Molnár Ferenc (18);
70. Molnár János (32);
71. Musits József (54);
72. Nagy G. Imre (24);
73. Nagy István Gábor (28);
74. Nagy József;
75. K. Nagy László (36);
76. Németh László (298);
77. Nimsz Béla (20);
78. Nizner Gabriella (17);
79. N. N. ismeretlen;
80. Ökrös Gábor (17);
81. Pajzs Gyula (16);
82. Páli Sándor
furaila, 2019. november 02. szombat, 11:46
Mi történt Vegasban - Ujj Mészáros Károly rendezése a Centrál Színházban
John D'Agata 2012-ben megjelent The Lifespan of a Fact című könyve ihlette, amelyből Jeremy Kareken, David Murell és Gordon Farell azonos címmel írtak darabot. A színművet a Centrál Színház dramaturgja, Baráthy György fordított magyarra.

A rendhagyó színdarab a sziporkázó, humoros felszín alatt komolyabb gondolatokat is boncolgat többek között arról, hogy az igazság vajon a tények puszta felsorolása, vagy létezik az igazságnak egy magasztosabb formája is, amely túlmutat ezen - idézi az ajánló Ujj Mészáros Károlyt.

A főszerkesztőnőt alakító Balsai Móni szerint, a sokrétű darab arról szól, hogy meddig lehet elmenni abban, hogy felhívd magadra a figyelmet. "Manapság az emberek az okostelefonjukon ezernyi hírt pörgetnek végig. De mi az, ami ezekből megérint minket? És mi az, ami tényleg fontos lenne, hogy eljusson hozzánk? Tudunk-e jól szelektálni és meg tudjuk-e érteni, hogy valaminek mi a lényege?" - tette fel a kérdést.

A darab jelmeztervezője Kárpáti Enikő, a díszlettervező Michac Gábor, a
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 09:31
Kövér László: komolyabb intézményektől elvárható a társadalmi szerepvállalás
dolgozni.

Elmondta, idén 186 gyerek életéhez tudott az ösztöndíj valamit hozzáadni.

A szolgálat magyar egyesületének elnökeként megköszönte az MKB Bank vezetésének, hogy a nehezebb gazdasági időkben is életben tartották a tehetséges fiatalok számára az ösztöndíjprogramot.

Azt kérte a fiataloktól, hogy felnőttként álmaikból azokat valósítsák meg, amelyekkel nem csak a maguk javát szolgálják, hanem szolidaritásként másokét is.

Ösztöndíjakat adott át Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc, a pénzintézet résztulajdonosa, Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója és Erdélyi Barna, a Waberer's International Nyrt. vezérigazgató-helyettese.

Az MKB Bank és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös közleménye szerint az MKB-ösztöndíjprogram segítségével már 29-en szereztek diplomát vagy szakmát. Azt írták, összefogásuknak köszönhetően a 2019/2020-as tanévben is száz kiemelkedő képességű, ám szociálisan nehéz helyzetű gyermek és
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 20:11
Képek, videók
Mészáros László
jhajas
2007. november 05. hétfő, 23:10
Cs.H.T.egyetlen szó.jpg
menusgabor
2019. május 15. szerda, 20:58
az egyetlen nő.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
egyetlen lélegzet.jpg
sz719eszter
2018. október 16. kedd, 09:39
Nincs egyetlen negatív tu
sanci81
2018. augusztus 18. szombat, 17:04
a szeretet az egyetlen.jp
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:48
Csak azért az egyetlen na
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:09
Soha ne sajnálj egyetlen
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:25
az egyetlen.jpg
sz719eszter
2018. március 22. csütörtök, 09:38
Wass A. egyetlen szó.jpg
menusgabor
2018. január 24. szerda, 20:22
egyetlen.jpg
sz719eszter
2017. november 30. csütörtök, 10:01
Visions V Zodiac szemhéjá
cristin
2008. szeptember 17. szerda, 15:26
Visions V Pop szemhéjárny
cristin
2008. szeptember 17. szerda, 15:26
Giordani Gold szemhéjárny
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.