Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 00:23 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mészáros László
Mészáros László

Álmaimban

Mint kimért kenyeret, követellek; mint friss forrásvizet, szomjazlak.
Átlényegülés és éppúgy öncsalás ez, mindenség-körüli pályára állva,
az egyetlen felmérhetetlen ellipszisen, ahol nincs másik oldal,
csak a végeláthatatlan űr, ami mégiscsak belefér ama egyedüli,
és egyszersmind utolsó pillantásba, mely túlhordott könnyekkel
áldássá kereszteli a lezárt szemhéjak alatt fel-fellibbenő alakod,
itt, a szétfoszló szenvedély szálaiból szőtt vezeklő végtelen ölén.
Itt, hol olykor a kicsépelt közöny könyörületes csöndje zuhog,
s valahogy mégsem fordíthatom felé zúgástól zsibongó fejem.
horvathzsoka, 2017. február 24. péntek, 07:50
Címkék: Mészáros László, egyetlen felmérhetetlen, lezárt szemhéjak, szétfoszló szenvedély, kicsépelt közöny, végeláthatatlan,
Kommentek
Krónika 5. rész (azonnali kérdések)
megadja a választ.

Bencsik János úgy reagált: nem érti, hogy 30 évvel a rendszerváltás után miért képezi ez gondolkozás vagy mérlegelés tárgyát. Hozzátette: Orbán Viktor megtagadta és elvette a magyaroktól a polgári Magyarország álmát.Orbán Viktor viszonválaszában leszögezte: egy Securitatéval hírbehozott ember esetében a felelős nyilatkozat előtt tájékozódni kell. Megjegyezte: nem érti, hogy hol volt a képviselő érzékenysége "Kágébéla" időszakában.MSZP: miért kapott Mészáros Lőrinc 17 milliárdos támogatást?Szakács László (MSZP) azt kérdezte: hogyan fordulhat elő, hogy a Kisfaludy Program keretében a Mészáros Lőrinchez köthető cégek 17,7 milliárd forintot kaptak a kormánytól, miközben 850 embert elbocsátottak.Orbán Viktor hangsúlyozta: a Kisfaludy Program turisztikai fejlesztésekről szól, semmi köze nincs a válságkezeléshez, valamint van egy válságkezelési mechanizmus, amely hat-hét különböző gazdaságpolitikai intézkedést tartalmaz.

A kettő
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:12
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
van geostratégiai értelme, amely Budapestet köti össze a régió nagyvárosaival.

Megjegyezte: nemzetközi szerződés garantálja a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztését, ennek vannak bizonyos feltételei.Párbeszéd: a munkájukat elvesztőket kellene a kormánynak támogatniaSzabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a járvány alatt csaknem félmillió ember vesztette el állását vagy csökkent a bére, de közben a kormány szórja a pénzt a "haveroknak". Azt kérdezte, igénybe vette-e Mészáros Lőrinc szállodalánca a kormányzati bértámogatást, mielőtt elbocsátotta volna munkavállalóit.

Kijelentette: százezrek kerültek utcára, de a kormány még azt sem köti ki az "oligarcháknak", hogy megtartsák a munkavállalóikat.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a munkahelymegtartó támogatásoknál mindegy, ki kapja azt.

Közölte: nem helyes a munkanélküliség kérdésében összevissza beszélni, és azt állítani, hogy félmillió ember vesztette el a munkáját, tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot.

A
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:23
A Magyar Karate Szakszövetség készen áll a 2023-as vb-rendezésre
foglaltunk 2023-ra a Papp László Budapest Sportarénában, így a világbajnokság helyszíne gyakorlatilag már most biztosított. Mivel a vb az államilag támogatott világversenyek között van, az új időponttal kapcsolatban természetesen egyeztetnünk kell a hazai állami sportvezetéssel. Bízunk benne, hogy a legmagasabb szintről is megkapjuk a hozzájárulást a 2023-as rendezéshez, és akkor bátran kijelenthetem, hogy az idei karate Európa-bajnoksághoz hasonlóan nagy sikerű versenyt bonyolítunk majd le" - nyilatkozott Mészáros János az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A koronavírus-járvány miatt kedden egy évvel elhalasztották az idei karate-világbajnokságot, a dubaji viadalra 2021. november 16-21-én kerül majd sor. A sportág világbajnokságát kétévente rendezik meg, a 2022-es versenynek Budapest volt a házigazdája, így 2023-ban lehet a magyar főváros rendező.

A karate idén mutatkozott volna be az olimpiai programban, de a pandémia miatt a tokiói játékokat is a jövő évre halasztották.

Legutóbb 2018-ban
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 08:51
Novemberben rendezik meg az Ökoindustria szakkiállítást
René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete a szakkiállítást beharangozó sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a Holland Királyság a Fenntartható Fejlődési Célok és az Európai zöld megállapodás mellett arra törekszik, hogy gazdasága 2050-re átálljon a körforgásos gazdaságra és klímasemlegessé váljon. A holland ipar és a mezőgazdaság stratégiai szektoraiban célorientált szakpolitika segíti a körforgásos gazdaságra történő átállást és a csökkentett nyersanyaghasználatot.

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetipar olyan iparág, amely kiemelt figyelmet kap a Nemzeti exportfejlesztési stratégiában is. Célkitűzéseik között szerepel a rendezvény nemzetközi jelentőségének erősítése a külgazdasági hálózaton keresztül, így 6 külföldi irodájuk megkezdte a kiállítás külpiaci promócióját is - tette hozzá.

Hankó Gergely ismertette: a kétévente jelentkező szakkiállítás a környezetipar szakmai hazai és nemzetközi
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:49
Krónika 5. rész (költségvetés)
szembenézni alapvető gondokkal, 100 forintból kevesebb mint egyet költenek munkahelyek megőrzésére, miközben félmillió vesztették el az állásukat - mondta.Hangsúlyozta: a költségvetés spórol az egészségügyön, az oktatáson, a családtámogatásokon és a nyugdíjasokon.A felesleges kormányzati költések közé sorolta a kommunikációs és propaganda kiadásokat, a Paks 2 beruházás forrásait, és Budapest-Belgrád vasútvonalra jövőre rendelkezésre álló 132 milliárd forintos forrást, amely szerinte Mészáros Lőrinc gazdagodását szolgálja.

A gazdaságvédelmi alapot "Mészáros Lőrinc alapnak" nevezte, mert szerinte a büdzsé az ő céghálójának, vállalkozói körének gazdagodását segíti elő.KDNP: a jövő évi büdzsé az igazságügy költségvetése is leszVejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke arról beszélt: a költségvetés fókuszában a családok és a nyugdíjsok védelme, a gazdaság újraindítása és az ország biztonsága áll, de a jövő évi büdzsé az igazságügy
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:22
Hat bemutatót tart a Radnóti Színház a jövő évadban
filmrendezőként is ismert Schwechtje Mihály, aki az ősbemutató szövegkönyvét a próbafolyamat alatt, a színészek improvizációi alapján írja. László Zsolt, Schneider Zoltán, Martin Márta és Nagy Márk mellett vendégként Török-Illyés Orsolya, Moldvai Kiss Andrea, Hajdu Lujza és Szőke Abigél csatlakozik a csapathoz.

Novemberben mutatják be Schiller Don Carlos című művét Nagy Péter István rendezésében, aki Sándor Júlia dramaturggal készít új, prózai szövegváltozatot. A darabban Nagy Márk, Baki Dániel, Mészáros Blanka, Sodró Eliza és László Zsolt játszik.

A Keres Emil Próbateremben mutatják be decemberben Bálint András új önálló estjét Szerb Antal Száz verse címmel. Levelek, regény- és naplórészletek, emlékezések, anekdoták és versek idézik fel az író alakját. Az előadást Deák Krisztina rendezi.

Valló Péter, a színház főrendezője februárban Shelagh Delaney angol drámaírónő Egy csepp méz című kamaradrámáját rendezi, amelyet Totth Benedek fordít újra. A produkcióban Mészáros Blanka, Kováts Adél,
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 17:43
A szakszervezetek közösen tiltakoznak a 24 hónapos munkaidőkeret bevezetése ellen
A képviselőknek elküldött leveleket Kordás László, a MASzSz elnöke mellett aláírta Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke, Mészáros Melinda, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának elnöke, Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke és Csóti Csaba, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke.

Felhívták a figyelmet, hogy a törvénytervezet szerint a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter engedélyezhetné, hogy a munkáltató új munkahelyteremtő beruházás esetén legfeljebb 24 hónapos munkaidőkeretet vagy elszámolási időszakot alkalmazzon, amennyiben a beruházás megvalósítása nemzetgazdasági érdek.

Mindezt a szakszervezetek aggályosnak tartják, részben mert a tervezetet előzetes egyeztetés nélkül nyújtották be, részben pedig az európai uniós szabályozás miatt, ugyanis a munkaidő-szervezezésről szóló uniós irányelv maximum 12 hónapos munkaidőkeretet tesz lehetővé, de csak akkor, ha azt a kollektív szerződésben rögzítették vagy a szociális
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 17:22
Krónika 3. rész (azonnali kérdések)
kérdezte.

Szijjártó Péter azt felelte: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályzata szerint zártkapus mérkőzésekre a részt vevő klubok meghatározott számban vendégeket hívhatnak, ezért a Magyar Kupa elődöntőjén először az MTK, utána a Budapest Honvéd meghívására vett részt. Szerda este pedig ott lesz a kupadöntőn is, mivel felkérték - az MLSZ elnökével együtt - a kupaátadásra - jelezte.MSZP: a "csókosoknak" akkor is jut, ha elbocsátanak?Szakács László (MSZP) arról beszélt, hogy Mészáros Lőrinc elbocsátott 800 embert, majd a kormány mégis "megjutalmazta" őt 17 milliárd forinttal. A "csókosoknak" akkor is jut, ha elbocsátanak, közben a magyar kis- és középvállalkozások arra panaszkodnak: mindenfajta adminisztratív teherrel kell megküzdeniük ahhoz, hogy munkahelymegőrző támogatáshoz jussanak - fogalmazott.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált: a versenyképesség-növelő támogatási rendszerben vissza nem térítendő támogatást kapnak cégek, ha beruházást vállalnak
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 16:22
Képek, videók
Mészáros László
jhajas
2007. november 05. hétfő, 23:10
Cs.H.T.egyetlen szó.jpg
menusgabor
2019. május 15. szerda, 20:58
az egyetlen nő.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
egyetlen lélegzet.jpg
sz719eszter
2018. október 16. kedd, 09:39
Nincs egyetlen negatív tu
sanci81
2018. augusztus 18. szombat, 17:04
a szeretet az egyetlen.jp
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:48
Csak azért az egyetlen na
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:09
Soha ne sajnálj egyetlen
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:25
az egyetlen.jpg
sz719eszter
2018. március 22. csütörtök, 09:38
Wass A. egyetlen szó.jpg
menusgabor
2018. január 24. szerda, 20:22
egyetlen.jpg
sz719eszter
2017. november 30. csütörtök, 10:01
Visions V Zodiac szemhéjá
cristin
2008. szeptember 17. szerda, 15:26
Visions V Pop szemhéjárny
cristin
2008. szeptember 17. szerda, 15:26
Giordani Gold szemhéjárny
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.