Belépés
2019. november 11. hétfő | 46. hét | 315. nap | 21:57 | Márton
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Balázs Péter: sikeres évadot zár a Szolnoki Szigligeti Színház
Balázs Péter kiemelte:a színháznak több mint 13 ezer bérletese van, a most záruló évad 274 előadását több mint 110 ezer néző tekintette meg - jegyezte meg.

A következő évadban hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tűz műsorra a szolnoki színház. Szeptemberben mutatják be Molnár László rendezésében a Janika című vígjátékot, a címszerepet Kertész Marcella játssza majd - mondta Balázs Péter.

Ezt követően tűzik műsorra Méhes László rendezésében a Fekete Péter című kisoperettet. A balszerencsés főszereplőt Szente Vajk formálja meg a Szigligetiben a jövő évadban, aki a Hello, Dolly! rendezése után, most színészként is bizonyíthat Szolnokon - jegyezte meg az igazgató.

A vidám darabok után Friedrich Dürrenmatt Fizikusok című politikai krimije következik Kiss József rendezésében, Kautzky Armanddal a főszerepben. Decemberben mutatják be a Lili bárónő című operettet, a darabot Balázs Péter rendezi, a címszerepben Lőrincz Juditot láthatja a közönség. Utána Csiszár Imre rendezésében Shakespeare Macbeth című tragédiáját tűzik műsorra Barabás Botonddal a főszerepben.

A szezont március 30-án a Csoportterápia című musicallel zárják. A néhány éve bemutatott, friss, mai témájú, szórakoztató musical egy kis szobában játszódik, ahová sorban érkezik az a hat fiatal, akik csoportterápiára jelentkeztek, ám a pszichológusra hiába várnak. Az előadást a musical írója, Szente Vajk állítja színpadra - mondta a szolnoki színház igazgatója.

Továbbra is műsoron tartják a gyerekeknek szóló Süsü, a sárkány című bérleten kívüli darabot Jankovics Anna rendezésében.

Balázs Péter elmondta: a Szín-Mű-Helyben szeptemberben lesz látható Marsha Norman Jóccakát, anya című darabja Radó Denise rendezésében. Novemberben két egyfelvonásos darabot mutatnak be közvetlenül egymás után a közönségnek a Szín-Mű-Helyben: Karinthy Ferenctől a Dunyakanyar című darabot, Molnár Ferenctől a Marsall című művet.

Kiss József színész-rendező az eseményen szólt arról: szép számmal jelentkeztek az Ádámok és Évák Ünnepére az általános és középiskolás tanulók, akik a 19-20. század magyar íróinak műveiből készülhetnek. Idén több mint kétszáz diák állt színpadra - tette hozzá.

Szeptember 2-án a Szolnok Musical című, fiatalok által írt és játszott előadást tekintheti meg a közönség - tájékoztatott.

A társulati ülésen részt vett Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) is, aki elismeréssel szólt a teátrumról.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 20:44
Címkék: Balázs Péter, Szolnoki Szigligeti Színház, Molnár László, Kertész Marcella, Méhes László, Fekete Péter,
Kommentek
Krónika 3. rész (kérdések)
várhatók Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Rétvári Bence közölte: a megyében is sok család örülhet, hogy kormány nem megszorításokkal sújtja, hanem támogatja őket. 25 településen voltak fejlesztések az elmúlt időben, közülük tíz településen korábban nem volt elérhető bölcsőde - mutatott rá.

Megjegyezte: azoknak a családok, amelyeknél fontos, hogy a szülők mielőbb visszamenjenek dolgozni, előnyös az újabb bölcsődei férőhelyek létrejötte.

Jobbik: rendbe kellett volna tenni a szakképzést

Ander Balázs (Jobbik) szerint 9 és fél évnek elegendőnek kellett volna lenni arra, hogy rendbe tegyék a hazai szakképzés bajait.

A képviselő azt is javasolta, hogy a közalkalmazotti jogállás megtartása mellett adjanak béremelést a pedagógusoknak.

Rétvári Bence elmondta: a képviselő pártja azokkal akar szövetségben városokat és az országot vezetni, akik iskolákat zártak be, pedagógusokat bocsátottak el. Ezzel szemben a kormány az elmúlt években 50 százalékkal emelte a pedagógusok fizetését - fűzte
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:32
Krónika 1. rész (napirend előtt: Erdogan, szűrővizsgálatok, Jászberény, iskolai megfélemlítés)
őket, "ellopják a konyhapénzt is", és ezért nélkülözniük kell.

Szóvá tette az alacsony magyarországi béreket, szerinte ugyanis nem az alacsony bérekkel kell versenyezni Ázsiával, hanem minőségben és tudásban kell versenyképesnek lennie a magyar munkavállalónak. Úgy összegzett, a vidék Magyarországa azt üzeni a kormánypártoknak: tűnjenek el a közéletből, elég volt a látványberuházásokból, a stadionokból, a vidék termelő beruházásokat akar és olyan politikusokat, akik szolgálják a népet.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára rámutatott: az október 13-i önkormányzati választáson a kormányoldalt 1,8 millió, a nem kormányoldalt 1,3 millió választó támogatta. Ha üzentek a választók, akkor önöknek üzenték azt, hogy el kellene tűnni a közéletből - értékelt.

Orbán Balázs bírálta Gyöngyösi Mártont, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét, aki amikor a Momentum román választással kapcsolatos álláspontjáról kérdezték, úgy válaszolt: ennyi erővel az etiópok gátépítéséről is
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:01
A DK-s főpolgármester-helyettes politikai főtanácsadója lesz Kálmán Olga
Olga -, amelyek biztosítják, hogy a gyermekeknek, a fogyatékkal vagy nehezebb anyagi körülmények között élőknek is ugyanolyan esélyük legyen a kultúra elérésére, mint bárki másnak.

Bejelentette: főtanácsadóként javasolja a főváros vezetőinek, hogy a Budapesten megvalósuló beruházások értékének egy százalékát kötelező legyen a főváros kulturális életének fejlesztésére fordítani. Tanácsolja majd, hogy ezt a kérdést a kormány képviselőivel a fővárosi közfejlesztési tanácsban vitassák meg.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy kerületi DK-s polgármesterek miért Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötöttek szerződéseket, amikor azt ellenzéki pártok kifogásolják. Elmondta: Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere már a bejelentést és a szerződéskötést megelőző napokban egyeztetett erről a momentumos alpolgármesterrel, aki akkor nem emelt kifogást. "Úgyhogy nincs okunk ezt a szerződést felbontani" - jelentette ki, majd úgy fogalmazott: "mi kifejezetten büszkék vagyunk
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 14:11
Magyar Bauhaus-kiállítás nyílik Rómában
létrejötte, amely egy helyen mutatja be, számos kortárs alkotó szemüvegén keresztül, hogy mi a Bauhaus hatása ma, hogyan él tovább, miként van ma is jelen" - emelte ki Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a Bauhaus Contemporary katalógusába írt köszöntőjében.

A Bauhaus Contemporary szakmai testület meghívásos pályázat keretében választotta ki a programban és az ahhoz kapcsolódó kiállításokon szereplő alkotásokat. Az általuk felkért fotóművészek - Bíró Dávid, Birtalan Zsolt, Czigány Ákos, Csizik Balázs, Drégely Imre, Geibl Kata, Herczeg Eszter, Király László György, Kudász Gábor Arion, Máté Balázs, Mucsy Szilvia, Nyíri Julianna, Robitz Anikó, Vékás Magdolna és Zagyvai Sári - révén a kortárs magyar fotóművészeti szcéna valamennyi alkotói generációja képviselteti magát - áll a közleményben.

A Bauhaus Contemporary-válogatást az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Müpában megnyitott tárlaton láthatta először a közönség, azóta az utazó tárlat számos magyar és külföldi városban, köztük a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 16:52
Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
ellenzéki összefogásnak (DK-MSZP-Momentum-LMP-Jobbik) kettő, a Civilek Győrért szervezetnek kettő, az Összefogás Győrért Egyesületnek egy képviselője jutott be, további két független képviselő és a polgármester mellett.

A közgyűlés tagjaival együtt esküt tett Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról péntek délutáni határidővel lemondó polgármester.

Az eskütétel után az önkormányzati képviselők egyenként vették át Borkai Zsolttól megbízólevelüket. Két képviselő, Glázer Tímea (DK) és Pollreisz Balázs (MSZP) nem fogott kezet a polgármesterrel.

Pollreisz Balázs az ülés elején azt javasolta, hogy a közgyűlés oszlassa fel magát. Később azt is szorgalmazta, hogy az új önkormányzat bontsa fel a szerződését Rákosfalvy Zoltán ügyvédi irodájával, mentse fel aljegyzői pozíciójából Csörgits Lajost és Borkai Zsolt mondjon le polgármesteri javadalmazásáról.

Borkai Zsolt Pollreisz Balázs szavaira reagálva azt mondta, hogy amit az ellenzék tesz, azt nem a győriek nevében teszi, hanem azért, hogy őt
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 18:12
Hidvéghi elutasította a magyar sajtószabadság helyzetével kapcsolatos bírálatokat az EP-ben
médiatermék összevonásával.

"A világon nagyon sok országban jóval nehezebb és veszélyesebb újságírónak lenni, mint Magyarországon. Azonban ez, amiről én beszéltem, nem máshol történt. A mai Magyarországon, amely a NATO és az Európai Unió tagja" - zárta prezentációját.

Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselője kiemelte, a független, oknyomozó újságírók elhallgattatására "nagyon komplex eszközrendszer" működik Magyarországon, az érintettek pedig igazán a rendőrségre sem számíthatnak.

Hidvéghi Balázs aláhúzta, hogy a médiaszabadság kulcsfontosságú a demokráciákban. Kijelentette, Magyarországon szabadabb, élénkebb, illetve tabuktól mentesebb a közbeszéd, mint sok más európai országban.

A magyar helyzetről szóló beszámolókat rendkívül egyoldalúnak és manipulatívnak minősítette "még a LIBE sztenderdjeihez képest is".

Úgy vélekedett, hogy az egyetlen igazi változás, hogy ma a korábbiakkal ellentétben működnek konzervatív médiumok is, és ez zavar sokakat a baloldalon, azonban a legnagyobb
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 20:02
Magyar labdarúgó-válogatott - Kádár Tamás helyett Szalai Attila a keretben
A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a Dinamo Kijev védője sérülés miatt még a hétvégén sem szerepelt klubcsapata keretében, a legfrissebb információk szerint pedig nincs is rá esély, hogy a válogatott összetartásáig felépüljön.

Az olasz szakember emiatt döntött úgy, hogy Kádárt a ciprusi Apollon futballistájával pótolja, aki eredetileg az U21-es válogatottba kapott meghívót.

A nemzeti együttes az elkészült Puskás Arénát jövő pénteken az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel avatja fel, majd négy nappal később Wales vendége lesz sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, melyen győzelme esetén kijutna a jövő évi, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra. A magyar fővárosban három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

védők:Baráth Botond (Sporting Kansas), Bese Barnabás (Le Havre), Korhut Mihály (Arisz
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:31
DK: az ÁSZ vizsgálja ki a győri önkormányzat korrupciógyanús ügyeit!
A DK szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ÁSZ semmitmondó válaszban utasította el a DK erre vonatkozó kérését. Barkóczi Balázs elmondása szerint a számvevőszék levelében arra hivatkozott, hogy az elmúlt években többször is vizsgálták az önkormányzatot és mindent rendben találtak.

A "fideszes" Domokos László vezette ÁSZ csak az ellenzéki pártokhoz "jár hetente vizsgálatot tartani", az nem volt sürgős és fontos a szervezet számára, hogy a Borkai Zsolt vezette Győr ügyeit feltárja - bírált.

A szóvivő kérdésre válaszolva trükknek nevezte, hogy Borkai Zsolt pénteken lemond a győri polgármesteri tisztségről. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott, Borkai Zsoltnak most is fontosabb a Fidesz érdeke, mint a győri polgároké: azért csak pénteken mond le, hogy a csütörtöki közgyűlési ülésen még meg tudja választatni a fideszes alpolgármestereket. A DK ezért azt ajánlja a Fidesznek, hogy találjanak egy olyan köztiszteletben álló személyt, aki nem tagja az önkormányzatnak, de az
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 13:01
Képek, videók
Balázs Péter 1943-.jpg
sarkoziferencne
2013. február 05. kedd, 10:21
balázs péter.jpg
margherita
2012. november 04. vasárnap, 20:23
Péter elköszön Balázstól
orban47
2012. április 08. vasárnap, 16:48
Balazs-Peter.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:29
Péter és Balázs
orban47
2011. augusztus 13. szombat, 17:40
Balázs Péter 68.jpg
farkas1945
2011. március 06. vasárnap, 12:50
Kilátás A Szigligeti Várb
viktor_helli
2012. július 31. kedd, 20:55
Irány A Szigligeti Vár.jp
viktor_helli
2012. július 31. kedd, 20:53
szolnok szigligeti szinhá
lacipecsenye
2012. május 30. szerda, 13:46
Szigligeti Szinház
andomanyi
2012. március 14. szerda, 13:56
Szigligeti Ede
andomanyi
2012. március 14. szerda, 13:50
szigligeti-endre
relisisi
2011. október 15. szombat, 11:18
Szigligeti Színház.jpg
szuzika
2011. szeptember 02. péntek, 23:42
Szigligeti Ede.jpg
szuzika
2011. szeptember 02. péntek, 23:42
Szigligeti Színház Nagyvá
irmus
2011. március 03. csütörtök, 07:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.