Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:45 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rövidpályás gyorskorcsolya vk - Liu Shaolin ezüstérmes 500 méteren
A szám 2016-os világbajnoka a negyed- és az elődöntőből is futamgyőztesként jutott tovább, ráadásul övé volt a leggyorsabb idő, így a négyfős fináléban a legjobb, egyes pozícióból indulhatott. Az MTK 23 éves sportolóját a rajtnál megelőzte a világbajnoki címvédő és olimpiai ezüstérmes dél-koreai Hvang Tae Hon, akitől Liu Shaolin nem tudta visszavenni a vezetést, így másodikként ért célba, melynek köszönhetően a szám vk-pontversenyében a harmadik helyre jött fel.

Egyéniben további három magyar volt érintett: Jászapáti Petra szintén a legrövidebb távon a negyeddöntőben búcsúzott, így 15. lett, míg Krueger Cole kisdöntőbe, a stafétával ugyancsak olimpiai aranyérmes Burján Csaba fináléba jutott 1500 méteren. Utóbbi továbbjuttatással került a legjobb tíz közé, mivel éllovas helyen korcsolyázva kilökte őt amerikai riválisa. Az amerikai születésű Krueger végül 15., Burján pedig 10. helyen zárt. A leghosszabb távon a két torinói győztes, a holland Suzanne Schulting, illetve a dél-koreai Kim Kun Vu nyerte a világkupát.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti, Krueger, Liu Shaolin összeállítású vegyesváltó nem jutott fináléba az elődöntőből, mert a két női versenyző váltásánál mindkettő elesett hat körrel a vége előtt. A kisdöntős szereplés miatt biztossá vált, hogy a jelenleg második magyar négyes nem tudja megnyerni a vk-pontversenyt annak ellenére sem, hogy az éllovas kínaiak már korábban búcsúztak.

Vasárnap az 1000 és a másik 500 méteres verseny küzdelmeit, valamint a váltók fináléit rendezik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 09. szombat, 17:21
Címkék: Hvang Tae Hon, Jászapáti Petra, Krueger Cole, Burján Csaba, Suzanne Schulting, Bácskai Sára Luca,
Kommentek
Magyar szakember teremtette meg a curlinget Katarban
A dohai atlétikai világbajnokságról szóló hírekben rendre felbukkan a hőség és a magas páratartalom, így némileg meglepő, hogy a téli sportágak is otthonra találtak a sivatag szélén fekvő országban. A Katari Olimpiai Bizottság a jégkorong és a rövidpályás gyorskorcsolya bevezetése után 2014-ben döntött úgy, hogy a curlinggel is foglalkozik. A nemzetközi szövetségen keresztül pályázat útján kerestek megfelelő szakembert, és az állást Belleli Lajos nyerte el.

"Már az is nagy sportdiplomáciai siker volt, hogy a nemzetközi szövetség Magyarországon is meghirdette ezt a pályázatot, ami Patonay Ágnes akkori alelnök és Rókusfalvy András elnök tevékenységének köszönhető" - mondta az MTI-nek Belleli Lajos, aki hét magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, hétszer volt Eb-résztvevő, és két vb-n a magyar vegyespáros edzője.

"Bár volt ígéret saját jégpálya építésére, amikor megérkeztem, azzal szembesültem, hogy itt nincs semmi, se infrastruktúra, se játékos. Átkapcsoltam marketing módra, a nulláról kellett
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 10:20
Rövidpályás gyorskorcsolya ob - Liu Shaoang és Jászapáti Petra is megvédte címét összetettben
Vasárnap az 500 és az 1000 méteres távok döntőit rendezték meg a Gyakorló Jégcsarnokban. A magyar szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a férfiaknál rövidebb távon Liu Shaolin Sándor nyert öccse, Liu Shaoang előtt, míg a hosszabb távon fordított volt a sorrend a két fivér között. A bronzérmek Burján Csabának és a Varnyú Alexnek jutottak.

A nőknél mindkét versenyszámban Jászapáti bizonyult a legjobbnak az ausztrál származású Lockett Deanna előtt, mögöttük 500-on Kónya Zsófia, 1000 méteren Bácskai Sára Luca végzett harmadikként.

Szombaton 1500 méteren Liu Shaoang és Lockett Deanna diadalmaskodott.

Eredmények, férfiak:

--------------------

500 méter:1. Liu Shaolin Sándor (FTC) 41.585 másodperc2. Liu Shaoang (FTC) 41.7183. Burján Csaba (PSN) 41.807

1000 méter:1. Liu Shaoang 1:31.116 perc2. Liu Shaolin Sándor 1:31.4063. Varnyú Alex (FTC) 1:31.621

összetett:1. Liu Shaoang 99,5 pont2. Liu Shaolin Sándor 61,53. Varnyú 29

nők:

----

500 méter:1.
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 17:31
Rövidpályás gyorskorcsolya ob - Szombati bukása után megműtötték Kruegert
Az olimpiai ezüstérmes, amerikai származású versenyző a leghosszabb, 1500 méteres táv döntőjében esett, az újraindított futamon már nem is tudott rajthoz állni. A magyar szövetség közösségi oldalának tájékoztatása szerint Krueger szárkapocscsontjából tört le egy darab, még szombaton este megműtötték, és két csavarral visszarögzítették. A versenyzőre a beszámoló szerint három hét kihagyás vár, és az orvosok szerint a szezon második felében, vagyis már a januári, debreceni Európa-bajnokságon újra versenyezhet.

Szombaton a junior korú Végi Dánielt szintén mentő vitte el a Gyakorló Jégcsarnokból, nála semmiféle elváltozást nem találtak, de megfigyelésre éjszakára benntartották a Heim Pál Kórházban.

Vasárnap (ma) az 500 és 1000 méteres versenyeket rendezik a Gyakorló Jégcsarnokban.
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:41
Rövidpályás gyorskorcsolya ob - Liu Shaoang és Dockett győzött 1500 méteren
A férfiak fináléja nem várt izgalmat hozott, hárman is elestek, ráadásul Liu Shaolin Sándor és John-Henry Krueger nem tudott rajthoz állni az újraindított futamon. Rosszabbul az olimpiai ezüstérmes amerikai származású versenyző járt, akit a magyar szövetségtől származó információk szerint műteni kell, de a kihagyás időtartama majd csak az operáció után derül ki.

Az újraindított és megfogyatkozott futamban a bátyjához hasonlóan olimpiai bajnok Liu Shaoang bizonyult a leggyorsabbnak azt a Cole Kruegert megelőzve, aki harmadikként szintén belekeveredett a bukásba, de ő másodjára is el tudott indulni. A bronzérmes Sziklási András lett.

A nőknél az ausztrál származású Lockett Deanna diadalmaskodott Jászapáti Petra és Sziliczei-Német Rebeka előtt.

Vasárnap az 500 és 1000 méeteres versenyeket rendezik a Gyakorló Jégcsarnokban.

Eredmények:

férfi 1500 m:1. Liu Shaoang (FTC) 2:25.905 perc2. Krueger Cole (FTC) 2:26.9083. Sziklási András (MTK) 2:26.342

női 1500 m:1. Lockett Deanna
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:39
Múzeumok éjszakája - Kétezer program négyszáz intézményben
Közép-Európa legnagyobb és legnépszerűbb muzeális eseményére készül most Magyarország sok száz kulturális intézménye - mondta el a Múzeumok éjszakája szerdai sajtótájékoztatóján a budapesti Postamúzeumban az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter hozzáfűzte, az idén a #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematika mentén meghirdetett rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.

Mára hagyománnyá vált, hogy a családok felkerekednek ezen az estén, és általában több múzeumot is bejárnak - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki.

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, a Múzeumok éjszakája idei szóvivője elmondta, hogy családjában a sport mellett kevés idő jut a múzeumlátogatásra, az utóbbi hetekben azonban az ország több múzeumát bejárták, ami hatalmas
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:56
Átadták a Budapesti Olimpiai Mozgalom ösztöndíjait
Amint a rendezvényen elhangzott, idén immár hatodszor ítélték oda az ösztöndíjakat a kimagasló versenyzői eredményekkel rendelkező sportolók részére, tanulmányaik eredményességének elősegítése céljából. Olyanok pályázhattak rá, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, illetve az ötkarikás vagy paralimpiai játékokon való részvételre készülnek.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM Alapítvány elnöke meghatottan mondta el, milyen jó érzés számára egy olyan nemzeti ügyért tenni valamit, mint a magyar sport. Egyúttal köszönetet mondott a Magyar Olimpiai és a Magyar Paralimpiai Bizottságnak azért, hogy idén először a két sportszervezet együttműködésével és támogatásával adhatják át az ösztöndíjakat.

Mint kiderült, az alapítvány jóvoltából idén újabb 21 sportoló részesül több mint 23 millió forintnyi támogatásban, így a BOM Alapítvány összesen 108 fiatal tanulmányait támogatja 83,5 millió forinttal.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy már 2005-ben ott
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 07:00
A közgyűlésen búcsúztatta el visszavonuló sportolóit az MOKSZ
A MOKSZ honlapján olvasható beszámoló szerint Heidum az MTK-nál lát el edzői feladatokat és ugyanígy Keszler is a sportágban tevékenykedik tovább, az olimpiai bajnok Knoch Viktor pedig a magyar rövidpályás gyorskorcsolya juniorcsapat menedzsereként fog tevékenykedni.

A sportolókat Kósa Lajos, az MOKSZ elnöke, Schulek Csaba, a MOKSZ ügyvezető igazgatója és a versenyzők szüleinek jelenlétében Telegdi Attila, a szövetség gyorskorcsolya ágazatának sportigazgatója és Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzője és menedzsere méltatta a közgyűlésen.
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 20:29
MOB-közgyűlés - Életműdíjat kapott Dunai Antal
A Nők Sportjáért-díjat Szécsényiné Fekete Irén, a Magyar Sportgimnasztika Szövetség megalapítója, főiskolai táncpedagógus, valamint Kozma Erzsébet, a magyarországi karate egyik alapítója, a Pest-Budai Shotokan Karate Club elnöke kapta. A Nők Sportjáért Életműdíjat Ormai László asztalitenisz-edzőnek és sportvezetőnek ítélték oda, ám ő nem tudott megjelenni az eseményen, a kitüntetést egy későbbi időpontban fogja átvenni. MOB Érdemrendet kapott Köpf Károly, Magyar László és Martos György.

A közgyűlésen szóba kerültek a 427 nap múlva kezdődő tokiói nyári ötkarikás játékok is. Ennek kapcsán Kulcsár Krisztián MOB-elnök jelezte, hogy eddig négy kvótát szereztek a magyar sportolók, míg négy évvel ezelőtt, 2015 májusában még háromnál jártak.

Fábián László sportigazgató arról beszélt, hogy megszigorították a doppingelőírásokat, s a magyar versenyzőknek a korábbi hárommal szemben négy negatív mintát kell adniuk a tokiói olimpiai részvételhez.

Beszámolója szerint a júniusban sorra kerülő minszki
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 20:29
Képek, videók
gyorskorcsolya dobogósok0
maroka
2019. január 12. szombat, 19:08
gyorskorcsolya-valto-8 00x
menusgabor
2018. február 26. hétfő, 17:17
gyorskorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:14
Gyorskorcsolya.gif
pacsakute
2013. szeptember 23. hétfő, 21:02
rövidpálcás.jpg
talamusz
2011. március 01. kedd, 14:21
Marion rövidpálcás.jpg
talamusz
2010. október 12. kedd, 16:23
rövidpálca.jpg
ildikoje
2010. január 24. vasárnap, 10:40
rövidpálcás2
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:38
rövidpálcás
talamusz
2008. május 25. vasárnap, 14:37
Youre Beutiful - Tae Kyun
mely8
2013. december 21. szombat, 11:03
34we4tae.gif
matolaterezia
2013. december 09. hétfő, 18:35
eCWs9G47cjO4J2cVtgc4A8 tae
mailona
2013. november 21. csütörtök, 11:20
jpgI8P4zh7TaE.jpg
basikele
2013. január 31. csütörtök, 23:29
2649 egy táé cic.jpg
sarkadykati
2011. március 08. kedd, 06:07
taenia.jpg
edesanya
2009. május 19. kedd, 07:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.