Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 09:16 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Áder János meghívta Ferenc Pápát ....
Utoljára huszonöt évvel ezelőtt járt Magyarországon pápa. De jó is lenne, ha a Szentatyát szeptemberben Budapesten üdvözölhetnénk!
Áder János meghívta Ferenc pápát a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.
...............


Magyarországi látogatásra hívta Ferenc pápát a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából Áder János köztársasági elnök pénteken. Az államfőt négyszemközti audiencián fogadta a Szentatya a Vatikánban.

Áder János azzal érvelt, hogy Magyarország száz éve létesített diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, amit három évtizeddel ezelőtt újítottak meg. Az államfő beszélt arról is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára 1996-ban Szent II. János Pál látogatta meg hazánkat. Tavaly részt vett Ferenc pápa a csíksomlyói búcsún, ahol nagy szeretettel fogadták a hívek.
A köztársasági elnök megerősítette a meghívást Pietro Parolin szentszéki államtitkárnál történt megbeszélésén is. A bíboros a találkozó után úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára, ha elkísérhetné a Szentatyát budapesti útjára - mondta az államfő.

forrás: MTI 2020.02.14
fotó: MTI
maroka, 2020. február 14. péntek, 17:28
Címkék: Áder János, Ferenc Pápát, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Szent II, János Pál,
Kommentek
OVF: sikeresen vizsgázott a felső-tiszai hulladékmentesítő infrastruktúra
a 300-500 palack/percet is - ismertette.

Az árvízről-árvízre halmozódó műanyag és más szemét nemcsak szennyezi a természeti értékekben gazdag tiszai tájat, de rontja a turisztikai lehetőségeket is - fűzte hozzá.

A tavaly ősszel átadott magyar fejlesztésű hulladékmentesítő infrastruktúra lényege, hogy a medret részlegesen hajókkal zárják el, majd az érkező hulladékot és uszadékot a part felé terelik, ahonnan munkagépek segítségével kitermelik, majd szétválogatják - közölte a szóvivő.

Áder János köztársasági elnök az elmúlt év szeptemberében adta át az 1,3 milliárd forint értékű, hazai költségvetési forrásból finanszírozott Felső-tiszai hulladék-mentesítési projektet.

A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság és négy másik tiszai igazgatóság, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinációjával megvalósított projekt keretében három, éjjellátó képességgel és hulladékfelismerő szoftverrel felszerelt kamerát telepítettek a Tisza ukrajnai, egyet pedig a magyarországi szakaszán. Továbbá a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 20:52
Katowicében felszentelték a magyar katonaáldozatok oltalmazójaként megjelenített Szent László képét
Az 1945. január 28-án agyonlőtt magyar katonák lelki üdvéért a Murcki-beli Jézus Szent Szíve-templomban bemutatott szentmisén részt vett Marcin Krupa katowicei főpolgármester ésBudai László, a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja. Jelen volt az adományozott Szent László-kép alkotója, Borbély Károly győri festőművész, valamint Rovács Jolanta, az Art World Hungary Egyesület vezetője is - közölte az MTI-vel Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul.

Felidézte: a hadifogolyként magukat megadó magyar katonákat a Vörös Hadsereg egyik osztaga a Murckihoz közeli erdőben agyonlőtte. Az áldozatokat a település lakóia helyi plébánossal együtt titokban eltemették, sírdombjuk felett pedig keresztet emeltek. A helyet az 1989-es rendszerváltásig ápolták, később pedig emlékművet is emeltek a katonáknak. 2015-ben Áder János köztársasági elnök is ellátogatott aMurcki erdőben lévő sírhoz, amelyetvasárnap, a katonák kivégzésének évfordulója alkalmából a magyar küldöttség
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 16:52
Gyurcsány: a köztársaság mára halott
tudna válaszolni, hogy miért nem kért bocsánatot - válaszolta egy újabb kérdésre. Hozzátette, a politikus joggal bízhat abban, hogy értik szavait és mondanivalójának a környezetét.

Niedermüller Péter a következő években a munkájával, cselekedeteivel választ ad arra a kérdésre, hogy a kijelentése szül-e feszültséget közte és a kerület lakói között - reagált egy másik felvetésre.

Gyurcsány Ferencet kérdezték a 2004-es, a kettős állampolgárságról szóló népszavazásról is. Emlékeztetett, hogy Áder János köztársasági elnök 1993-ban, képviselőként még arról beszélt, hogy a Fidesz nem támogatja a határon túli magyarok szavazati jogát.

Kolber István, a DK Új Köztársaságért elnevezésű alapítványának elnöke a megemlékezésen arról szólt, hogy sok mindennek van emlékműve, de a köztársaságnak nincs. Bibó István szobra azonban egy kitűnő hely, mert kifejezi a köztársaság szellemiségét - indokolta a helyszínválasztást.

Mára az a furcsa helyzet állt elő, hogy habár az ország jelenlegi vezetői voltak
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:35
Áder János részvétét fejezte ki a törökországi földrengés érintettjeinek
A Recep Tayyip Erdogan török államfőnek címzett leveletszombaton juttatta el az MTI-hez a Köztársasági Elnöki Hivatal.

"Nagy szomorúsággal hallottam, hogy Törökországot tegnap este tragikus földrengés sújtotta, melynek során országuk számos polgára életét vesztette, ezernél is többen pedig súlyosan megsérültek" - írta az államfő.

Áder János közölte: a magyarok szívből együtt éreznek az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában, a sérülteknek pedig mielőbbi teljes gyógyulást kívánnak.

Hangsúlyozta, hogy a "baráti török nép mind a mentésben, mind pedig a komoly károkat szenvedett települések újjáépítésében számíthat a magyar fél segítségére és közreműködésére".
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 14:02
János Áder s-a întâlnit în Ierusalim cu supravieţuitori maghiari ai Holocaustului
Prezent la reuniunea mondială de înalt nivel pentru comemorarea Holocaustului, János Áder a sosit la întâlnirea organizată într-un hotel din Ierusalim, unde a relatat experienţele sale de la întrunirea internaţională şi a evocat concluzia cea mai importantă, promisiunea "să nu se repete niciodată".

Áder a scos în evidenţă discursul rabinului-şef Yisrael Meir Lau, copil supravieţuitor al lagărului din Buchenwald, discurs în care distinsul rabin a declarat că nu poate nici să ierte, nici să uite cele petrecute cu 75 de ani în urmă. Lau s-a referit la Arca lui Noe şi a stăruit asupra convieţuirii paşnice, păcii şi prieteniei între popoare, îndemnând la lupta comună împotriva duşmanilor comuni: împotriva epidemiilor şi catastrofelor naturale.

În faţa supravieţuitorilor maghiari, János Áder a vorbit despre legăturile excelente între cele două ţări, întărite şi de bunele relaţii personale între cei doi prim-miniştri. La întrebarea consulului onorific al Ungariei la Ierusalim, Yosi Weiss, Áder a
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 09:41
Áder János magyar holokauszt-túlélőkkel találkozott Jeruzsálemben
Áder János a Holokauszt Világtalálkozóról érkezett az egyik jeruzsálemi szállodában megtartott találkozóra, és ismertette a nemzetközi összejövetelen tapasztaltakat, illetve szólt a legjelentősebb tanulságról, a "soha többé" ígéretéről.

Kiemelte Jiszrael Meir Lau főrabbinak, Buchenwald gyerektúlélőjének beszédét, amelyben a tekintélyes rabbi kijelentette, hogy nem tudja sem megbocsátani, sem elfelejteni a 75 éve történteket. Lau Noé bárkájára hivatkozva a népek békés együttélését, barátságát és békéjét sürgette, s a közös ellenségek, a betegségek, természeti csapások elleni közös harcra szólított fel.

A magyar túlélők előtt Áder János ismertette a két ország kiváló kapcsolatát, amelyet a két miniszterelnök személyes jó viszonya is megerősít. Joszi Weiss jeruzsálemi tiszteletbeli konzul kérdésére válaszolva hangsúlyozta, hogy nemzetközi összehasonlításban Magyarországon különösen csekély számban fordulnak elő zsidók ellen gyűlöletből elkövetett bűncselekmények.

Áder emlékeztetett a magyar
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 07:03
Áder János részt vesz a holokauszt-világfórumon Izraelben
Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulóján Jeruzsálemben, a Jad Vasem emlékközpontban rendezett megemlékezésen az izraeli elnök és kormányfő mellett felszólal Vlagyimir Putyin orosz, Frank-Walter Steinmeier német, Emmanuel Macron francia elnök, valamint Károly brit trónörökös és Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke.

A KEH tájékoztatott arról is, hogy a megemlékezés után Áder János magyar származású holokauszttúlélőkkel találkozik.
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 13:11
Képek, videók
áder jános é ferenc pápa0
maroka
2020. február 14. péntek, 17:26
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder Jánosnak is üzentünk
basikele
2013. június 15. szombat, 01:03
20120502-ader-janos-pa rla
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:29
ader-janos.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 15:17
ferenc és benedek pápa012
maroka
2020. január 28. kedd, 16:24
ferenc pápa1222.jpg
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:48
ferenc pápa1208.jpg
maroka
2019. december 08. vasárnap, 21:24
erkel ferenc1107.jpg
maroka
2019. november 07. csütörtök, 07:34
bartis ferenc.jpg
liliana01
2019. október 06. vasárnap, 17:17
Liszt Ferenc.jpg
liliana01
2019. szeptember 10. kedd, 19:44
ferenc pápa aranyos kép08
maroka
2019. augusztus 08. csütörtök, 16:35
belvárosi ferences templo
maroka
2019. július 09. kedd, 19:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.