Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 08:07 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A petrezselyemzöld jótékony hatásai


Kevesen tudják, hogy a hétköznapi fűszernövénynek rendszeresen fogyasztva csodás egészségügyi hatásai is lehetnek.

Van egy közkedvelt fűszernövényünk, amit mindenki használ, de nem mindenki tudja, milyen csodás egészségügyi hatásai is lehetnek! Ez a növény nem más, mint a petrezselyemzöld. Magas a magnézium, a foszfor, a cink tartalma, de A-, K-, C-, E-, B6- és B12 vitaminokban is bővelkedik.
A mindennapi étrendnek tartalmaznia kellene a petrezselyemlevet. Válasszunk olyan petrezselymet, amit nem kezeltek vegyszerekkel, egy csokornyit tegyük a gyümölcsfacsaróba és adjunk hozzá a megfelelő zöldségeket, facsarjuk ki.

A petrezselyemlé javítja az általános egészségügyi állapotot. Számos szembetegség esetén alkalmazható:

Látási problémák - petrezselymet, zellert, fokhagymát, almát és gyömbért tegyünk gyümölcsfacsaróba, facsarjuk ki ezek levét és igyuk rendszeresen ezt a keveréket.

Szürkehályog - petrezselyemzöld, áfonya, alma és zeller levet fogyasszunk.

Diabéteszes szemproblémák - petrezselyemzöld, spárga, gyömbér és zeller keverékéből készítsünk turmixot, vagy zöldséglevet.

Glaukóma - ebben az esetben petrezselyemből, uborkából, retekből, zellerből és málnából készítsünk zöldséglevet.

Szemfenéki meszesedés - petrezselyem, paprika, alma és brokkoli felhasználásával készítsünk zöldséglevet.

Perifériás látás kiesés - aki ezzel a problémával küszködik, készítsen zöldséglevet petrezselyemből, répából, káposztából, gyömbérből, zellerből és málnából.

Szemkáprázás - ez csak akkor jelent gondot, ha az illető gyakran mozgó pontokat lát. Készítsünk zöldséglevet petrezselyemből, céklából, almából, fokhagymából és zellerből.

Látóideg probléma - petrezselyemből, póréhagymából, káposztából, céklából, szőlőből és almából kell levet készíteni.

Retinitis pigmentosa - petrezselyemből, répából, gyömbérből és erdei gyümölcsökből készített lé ajánlott ebben az esetben.

Ahhoz, hogy ezeket a zöldségleveket elkészítsd, nem kell kimérned a hozzávalókat, nincsenek megszabott mennyiségek, sokkal fontosabb, hogy az adott zöldségeket és gyümölcsöket használd. A zöldségek és gyümölcsök mennyiségét ízlés szerint kell kiválasztani, ahogy elkészül a zöldséglé, az íze alapján rögtön érezhető, melyik zöldségből, vagy gyümölcsből kell még bele egy kicsi ahhoz, hogy finomabb legyen.
Forrás : Link

A petrezselyemzöld 8 pozitív egészségügyi hatása: Link
pacsakute, 2018. november 26. hétfő, 21:23
Címkék: petrezselyemzöld jótékony, hétköznapi fűszernövénynek, közkedvelt fűszernövényünk, cink tartalma, mindennapi étrendnek, csokornyit tegyük,
Kommentek
Sajtgolyó
Hozzávalók kb. 15 db-hoz

10 dkg natúr sajtkrém
10 dkg túró
5 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj

A tetejére:

1 kis csokor petrezselyemzöld
1 sárgarépa
durvára őrölt tarka bors
Az öntethez:

2 dl kefir
1 kis csokor snidling
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk.
A masszából diónyi golyókat formázunk.
A petrezselymet apróra vágjuk, a sárgarépát lereszeljük.
A golyókat a petrezselyemben, a reszelt sárgarépában vagy a tarka borsban meghempergetjük. Ízlésesen tálra rendezzük.
Az öntethez a kefirt simára keverjük az apróra vágott snidlinggel és a zúzott fokhagymával.
A sajtgolyókat az öntetbe mártogatva fogyaszthatjuk.
forrás:kifoztuk.hu
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:15
Rakott zöldségek
Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, brokkoli)
10 dkg reszelt sajt
4-5 dl tejföl
1 tojás
8-10 szál petrezselyemzöld
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
a tálaláshoz: tejföl (elhagyható)

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval és a sajttal. (Ha nagyon sós a sajt, kevesebb sót használunk.)
Ezután a zöldséget tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás.
180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá. Forrás:
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 16:02
Csirkés cukkinispagetti – a diétások kedvence
Ehhez a fantasztikus recepthez mindössze 3 zsenge darab szükséges. Olyan egytálételt alkothatunk belőle, amelyet a diétások, fogyókúrások is kedvelni fognak. És persze köze nincs a tésztához...

Hozzávalók:

3 zsenge cukkini
60 deka csirkemell kockára vágva
fél-kk köménymag só, bors,
1 dl főzőtejszín
2 kk csili (őrölt) elhagyható
1 kisebb citrom v lime
1 csokor petrezselyemzöld
pici olaj
Elkészítés:

A tököt spagetti formára reszeljük (ha van rá mód). Nagyobb edényben olajon megpirítjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Kiszedjük az edényből, és az edény alján maradt zsiradékon megpirítjuk a lereszelt cukkinit. Hozzáadjuk a megpirított húst, majd 1 dl főzőtejszínnel felöntjük. Lime-mal vagy citromlével meglocsoljuk, és a legvégén megszórjuk a friss petrezselyem zölddel.
Forrás:eletforma.hu

suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:22
Nincs Cím
KARFIOLKRÉM:
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál házi majonéz
friss petrezselyemzöld
új hagyma zöldje apróra vágva
só, bors
citromlé
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük és langyosra hűtjük, pépesítjük. A zúzott fokhagymát a majonézbe keverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és ízlés szerint fűszerezzük. Jól lehűtjük és már fogyaszthatjuk is. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, így még finomabb lesz, de ízlés szerint akár bele is keverhetjük.

HAJDINA PÁSTÉTOM :
Hozzávalók:
150 g hajdina
1 kis fej vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
1 kk só
1 kk füstölt, édes piros paprika
1 kk kakukkfű
késhegynyi őrölt rózsa bors
1/2 citrom leve
2 evőkanál zsír
pár szál friss petrezselyem zöldje
Elkészítés:
A hajdinát enyhén sós, háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A vöröshagymát üvegesre
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Töltött hús
Hozzávalók:
-80 dkg csont nélküli karaj
-30 dkg darált hús
- 1 csokor zöldhagyma
-1 csokor petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
-1 tojás
-fél zsemle
- só
-bors
- pirospaprika
- olaj.

Elkészítés:

A húst felszeletelem kiklopfolom sózom borsozom. A darált húshoz hozzáadom
a beáztatott és kinyomkodott zsemlét , fokhagymát, a tojást, sóval, borssal piros
paprikával ízesítem, majd hozzáadom az apróra vágott zöldhagymát és
petrezselyemzöldet.
Ezzel megtöltöm a karajszeleteket, felcsavarom . fogvájóval megtűzöm.
A tepsiben sütőpapírt teszek ráhelyezem a húsokat
150 fokon 1 órát sütöm.
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 07:20
Mangó-avokádó salsa
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 295 kcal
Fehérje: 5 g
Zsír: 18 g
Szénhidrát: 26 g

Hozzávalók 2 adaghoz:
200 g érett mangó
100 g avokádó (nem baj, ha nem teljesen puha)
100 g kígyóuborka
2 szál újhagyma
100 g kaliforniai (vagy kápia) paprika
½ db chili
5-6 mentalevél
5-6 nagy levél korianderzöld (zeller- vagy petrezselyemzöld is jó)
1 ek. földimogyoró
1 ek. szezámmag
2 ek. lime-lé
1 ek. extraszűz olívaolaj
½ ek. szójaszósz
3-4 csepp édesítőszer (elhagyható)
2-2 csipet só és bors

A pácléhez összekeverjük a lime-levet, a szójaszószt, az olívaolajat, az édesítőszert, a sót és a borsot. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjastul vékony karikára gyaluljuk. Az újhagymát is karikázzuk. Az avokádót, a kaliforniai paprikát, a chilit és a mangót apró kockára vágjuk. A páclevet összekeverjük az aprított zöldségekkel, megszórjuk szezámmaggal, mogyoróval és az apróra vágott fűszerekkel.
suzymama, 2018. december 13. csütörtök, 18:28
Csirkecomb jóasszony módra
Csirkecomb jóasszony módra


Hozzávalók

6-8 db csirkecombfilé
50 dkg gomba
5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
20-30 dkg kolozsvári szalonna
só, bors
petrezselyem
liszt
kevés olaj

Elkészítése:

A csirkecombot sóval, borssal meghintjük, és félretesszük. Addig a gombát tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a hagymát mérettől függően negyedekbe, vagy nyolcadokba.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk. A húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajra téve lepirítjuk. Mivel a combok kicsit vastagabbak, mint pl. a sertéskaraj, ezért én kevés vizet alá szoktam önteni, és lefedem a serpenyőt, hogy legyen ideje belül is jól átpuhulni a húsnak. Ha puha, süssük vissza zsírjára (hagyjuk a vizet elpárologni), és szedjük ki a combokat. Tartsuk melegen!

A
vorosrozsa66, 2018. november 19. hétfő, 20:30
Képek, videók
Petrezselyemzöld.jpg
pacsakute
2018. november 26. hétfő, 21:24
Fűszernövényes méz.jpg
pacsakute
2016. július 17. vasárnap, 20:52
fuszernovenytal1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:52
fuszernoveny2.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
fuszernoveny1.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:51
Fűszernövény
sanci81
2016. február 10. szerda, 15:32
Fűszernövények.jpg
pacsakute
2014. június 17. kedd, 16:21
kakukkfu_fuszernoveny. jpg
erzsikepuskas
2014. március 29. szombat, 19:00
Fűszernövények
irmus
2014. január 19. vasárnap, 13:41
Fűszernövény Pasikáim.jpg
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (6)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (5)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:39
Fűszernövény Pasikáim (4)
dnemethk
2013. augusztus 30. péntek, 17:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.