Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:21 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mátyás templom 360° 4K
A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, ritkábban budavári koronázótemplom Budapest I. kerületében, a Szentháromság téren álló, nagy történelmi múltra visszatekintő műemlék épület. Két uralkodói párt koronáztak meg falai között: Ferenc Józsefet és Erzsébetet, valamint IV. Károlyt és Zitát. ,,A Mátyás-torony teljes magassága a templom padozatától 78,16 méter, a járda szintjétől 76,57 méter. A látogatók számára a torony alsó koszorúerkélyét nyitották meg, amelynek magassága 46,73 méter, és amelyre 197 lépcsőn lehet feljutni

Péter Ákos videója Link
maroka, 2019. február 11. hétfő, 11:33
Címkék: Budapest, Ferenc Józsefet, Péter Ákos, templom padozatától, járda szintjétől, látogatók számára,
Kommentek
Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Interneten is elérhető az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye lapja.
2019. február 21. csütörtök, 17:17
Az ,,Esztergom-Budapest" című lap negyedévente háromezer példányban jut el a főegyházmegye plébániáira, intézményeibe. A tizenhat éves kiadvány a főegyházmegye honlapján digitális formában is elérhető.

A főegyházmegye digitális honlapja itt elérhető
maroka, 2019. február 22. péntek, 08:31
Budapesti női tenisztorna - Nyolc között a címvédő
A belga játékos csütörtökön a lengyel Iga Swiateket győzte le két játszmában.

Eredmények, nyolcaddöntő:Van Uytvanck (belga, 1.)-Swiatek (lengyel) 6:4, 7:5Vondrousova (cseh, 8.)-Blinkova (szlovák) 7:6 (8-6), 3:6, 6:3

korábban:Alekszandrova (orosz, 5.)-Rus (holland) 6:4, 6:0Begu (román)-Rogyina (orosz) 6:2, 6:3

korábban:

páros, negyeddöntő:

-------------------Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 - döntő rövidítés
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 21:51
Megnyitotta mesterséges intelligencia fejlesztő központját a Continental Budapesten
Jens Brüning, a központ vezetője elmondta: a helyszín kiválasztásában fontos szempont volt, hogy legyenek a közelben mesterséges intelligencia (MI) szakemberek, működő autóipari környezet, jó infrastruktúra. A központban az év végére száz mérnök dolgozik majd, az alkalmazotti kör fele már ott van - ismertette.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hangsúlyozta: abban, hogy a vállalat Budapestre hozta ezt az unikális fejlesztő központot, szerepe volt a Continental és a magyar kormány között felépült bizalomnak. A járműipar - az általa teremtett munkahelyek valamint a k+f+i-tevékenység (kutatás-fejlesztés-innováció) miatt - kiemelt jelentőségű iparág Magyarország számára, a kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy minél több fejlesztést idehozzanak - tette hozzá.

Kitért arra is, az autóipar számára nagy kihívás, hogy a számítógépeket nemcsak egyszerű szabályokra kell megtanítani, hanem a közlekedésben fel kell ismerniük az emberi szándékokat is. Sok területen alkalmaznak
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:22
Magasan vezet a közvélemény-kutatások szerint a Kék- fehér nevű centrista párt Izraelben
Tivadarnak, Zeév Jabotinskynek, David Ben Gurionnak, Menáhem Beginnek, Jichák Rabinnak és Ariel Saronnak az örökségét kívánja követni. A gondosan megválogatott politikusok között egyaránt szerepeltek bal, és jobboldaliak.

Ganz hangsúlyozta, hogy egyformán hangsúlyt kívánnak helyezni a biztonsági kérdésekre, és az emberek megélhetési kérdéseire, jólétére. Ganz azt is közölte, hogy az egyesülést létrehozó tárgyalásokon emlékeztek arra, hogy édesanyja a második világháború végén egy épületben lakott Budapesten, a gettóban Lapid édesapjával.

A 13-as kereskedelmi tévé közvélemény kutatási adatai szerint ha ma lennének a választások, akkor az izraeliek az új párt harminchat képviselőjét választanák be a kneszetbe, miközben a kormányzó jobboldali Likud párt csak huszonhat mandátumot szerezne. A 12-es rivális csatorna is harminchat mandátumot ígért Ganzéknak, de szerintük a Likudnak harmincat sikerülne szerezni velük szemben.

Ugyanakkor a baloldali blokk összes pártja az arab pártokkal együtt
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 20:21
Stabil bevétellel számol 2021-ig a Magyar Telekom
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett középtávú vállalati előrejelzés szerint az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) évente átlagosan 1-2 százalékkal, a szabad cash-flow átlagosan 5 százalékkal nő a következő években. A CAPEX költését (beruházás tárgyi eszközökbe és immateriális javakba) az ideivel azonos szintentervezi tartani a vállalat.

A Magyar Telekom a 2019. évi eredmény után részvényenként 27 forint osztalék fizetését valószínűsíti. (A hivatalos osztalékjavaslatot később terjesztik a közgyűlés elé.)

A középtávú stratégia - mint írták - a változó üzleti környezetben rejlő lehetőségek kiaknázására összpontosít. Fejlesztéseik közül kiemelték többek között az optikai hálózat gyorsuló kiterjesztését, a rézhálózat kivezetését és az ED3 hálózat modernizálását. A Magyar Telekom ezen felül piaci helyzetének megőrzésére, az új technológiai lehetőségek kihasználására és hatékonyságának javítására törekszik a közlemény szerint.
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:51
Trócsányi László kiállt a magyar igazságszolgáltatás függetlensége mellett a Die Pressében
szemben indított eljárásról a következőképpen nyilatkozott: "Mindig fenntartásokkal fogadom, ha politikusok beszélnek a jogállamiságról. A jogállamiságról jogászoknak kellene ítélkezniük a tények alapján."

Trócsányi László - aki egyben Orbán Viktor kormányfő jelöltje az uniós biztosi tisztségre - egy példával válaszolt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét megkérdőjelező hangoknak. Nemrég egy bíróság engedélyezte, hogy neonáci csoportok a "becsület napja" alkalmából rendezvényt tartsanak Budapesten, pedig a kormány a bajor törvénykönyvből átvett jogszabállyal lehetővé tette a szélsőjobboldali rendezvények betiltását - emlékeztetett az igazságügyi miniszter. A becsület napja a magyarországi szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye annak emlékére, hogy a szovjet ostromgyűrűbe zárt német és magyar alakulatok 1945. február 11-én este megpróbáltak kitörni Budáról.

"Meg voltam róla győződve, hogy a bíróság be fogja tiltani az összejövetelt, de legnagyobb meglepetésemre úgy találták, hogy a
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 18:01
Asztalitenisz-vb az Utazás kiállításon is
"Az utazási kiállítás egy olyan fontos terep, ahol a magyar és külföldi érdeklődők információt tudnak szerezni a potenciális programjaikról. Mi nagyon reméljük, hogy április második felére semmi mást nem terveznek, csak a budapesti asztalitenisz-világbajnokságot" - idézte a MOATSZ hírlevele Nátrán Rolandot, aki a Hungexpo A pavilonjában beszélt, ott, ahol két hónap múlva, április 21. és 28. között az egyéni pingpong-vb-re kerül majd sor.

"Ez a hatalmas csarnok, ahol most állunk, mintegy száz beütő-, illetve versenyasztalnak ad majd helyet, és egy másik hatalmas csarnokban állítják fel az úgynevezett centerasztalokat egy ötezres lelátó előtt. Most már méregetjük a helyszínt, hogy vajon hogy fog kinézni asztalokkal ez a szép csarnok" - fogalmazott Nátrán Roland.

A sportág és a világbajnokság népszerűsítése a csütörtöki sajtótájékoztatóval nem ért véget az Utazás kiállításon, szombaton 13 órától a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ standjánál ugyanis Nátrán Roland az M4 Sport
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:51
A Codecool programozóiskola 3,5 millió euró tőkebefektetésben részesült
Elmondta, hogy a Codecool négy évvel ezelőtt kezdte meg a működését, küldetése, hogy pótolja az informatikai ipar szakemberhiányát, egyedülálló, gyakorlatorientált képzési programján keresztül. Az iskolahálózat Magyarországon és Lengyelországban van jelen, négy campuson jelenleg 500 diák tanul, az idén Romániában is piacra lépnek, és az év végére a tanulók száma várhatóan 800-ra emelkedik.

Boda József a programozóiskola másik társalapítója elmondta, hogy az első 400 diák 2,5 évvel ezelőtt végzett, közülük mindenkinek találtak állást. Idén várhatóan újabb 400 diák fejezi be az intézményben a tanulmányait. A Codecool 100 vállalattal áll kapcsolatban, a náluk tanuló diákok 99 százalékát végzettségük megszerzése után partnerhálózatuknál helyezik el - tette hozzá.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az eseményen elmondta, hogy becslések szerint a magyar gazdaságból 22 000 informatikus hiányzik. A hiányzó
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 17:51
Képek, videók
Parlament Budapest
eva6
2019. február 16. szombat, 14:53
Budapest régen
eva6
2019. február 16. szombat, 12:44
Budapest karácsonyi fényb
eva6
2018. december 20. csütörtök, 16:57
Budapest eate
eva6
2018. december 14. péntek, 21:23
beyond-budapest-igy-el tek
foldinefehereva
2018. december 04. kedd, 22:30
Liget Budapest 1969
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:04
7702519c67b1budapest.g if
vicus54
2018. május 15. kedd, 19:34
budapest0424.jpg
maroka
2018. április 24. kedd, 11:30
Budapest 01.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 02.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:56
Budapest 03.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Budapest 04.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:55
Ferenczi K. Józsefet elad
lovaszmarika
2011. április 13. szerda, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.