Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:01 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ünnepek - Nagy-Britannia is fokozott biztonsági intézkedések közepette fogadta az újévet
Londonban a becslések szerint 250 ezren nézték a Temze partján és más helyszínekről a tizenkét perces, igen látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben éjfélt jelző harangjátékára kezdődött.

A Big Ben és az otthonául szolgáló Erzsébet-torony jelenleg évekig tartó felújítás alatt áll, és hétköznapokon nem hallható a toronyóra ugyancsak világszerte ismert harangjátéka, de az év végi ünnepi időszakra visszakapcsolták a szerkezetet.

A tízezer tűzijáték-rakétát hagyományos módon a parlamenttel szemközti 135 méter magas óriáskerékről, a London Eye-ról és a Temzén horgonyzó uszályokról lőtték fel.

A Temze partján kijelölt és biztonsági kerítésekkel elkerített szakaszokra - immár negyedik éve - csak előzetesen megváltott jegyekkel lehetett bemenni. Ezekből százezret adtak el, és a tűzijátékra érkezőket a beléptető kapuknál biztonsági ellenőrzésnek is alávetették.

London belvárosi térségeit már vasárnap kora délutántól elkezdték lezárni a közúti közlekedés elől.

Nick Aldworth, az újévi rendezvények biztosítását ellátó rendőrségi ügyosztály szóvivője előzetesen közölte: az idei terrortámadások nyomán a Scotland Yard fejlesztette és felülvizsgálta a biztosítási terveket, "nyílt és fedett műveletek elegyét" alkalmazva a kiemelt helyszíneken.

Aldworth hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem volt olyan konkrét fenyegetés, amely az óévbúcsúztató rendezvények ellen irányult volna.

A rendőrség acél- és betonakadályokat telepített a Temze belvárosi partszakaszára és számos más olyan helyszínre is, ahol nagy tömeg gyűlt össze a londoni újévköszöntő rendezvényekre. Ezeket az akadályokat úgy tervezték, hogy teherautóval se lehessen áttörni rajtuk.

Az idén öt terrorcselekményt hajtottak végre Nagy-Britanniában, négyet Londonban, egyet Manchesterben. E támadásokban összesen 36-an haltak meg. A legsúlyosabb a manchesteri merénylet volt, amelyet egy popkoncert helyszínén követett el egy öngyilkos iszlamista merénylő. A terrorista testére erősített pokolgép 22 embert, köztük hét gyermeket ölt meg.

A négy londoni merénylet közül háromnak az elkövetői járművekkel hajtottak gyalogosok közé. Két ilyen támadás a Westminster hídon, illetve a London hídon történt, egy pedig az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének közelében. Ez utóbbi merényletet, amelynek egy halálos áldozata volt, egy angol férfi hajtotta végre, valószínűleg bosszúból az iszlamista indíttatású korábbi terrorcselekmények miatt.

A skót fővárosban, Edinburghban becslések szerint 150 ezren vettek részt a világhírű újévköszöntő utcabálon, a Hogmanay-n. Az immáron háromnapos utcabálsorozattá bővült rendezvény globális eseménynek számít, amelyre minden évben több tucatnyi országból turisták ezrei érkeznek.

Az idei Hogmanay megrendezése szinte az utolsó pillanatig kétséges volt, mivel Skóciára éppen az óév utolsó napján tört rá a Dylan névre keresztelt atlanti vihar, amelyet óránként 100-120 kilométeres sebességű orkán és szakadó eső kísért. Az időjárás azonban az esti órákra szelídült, és a hatóságok végül nem fújták le a nagyszabású rendezvényt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 01. hétfő, 07:04
Címkék: London Eye-ról, Nick Aldworth, Scotland Yard, Finsbury Park, becslések szerint, tizenkét perces,
Kommentek
Súlyemelő-vb - Hatan osztoztak az érmeken
A meglehetősen hektikus viadalon a szakításban a tavalyi vb-harmadik georgiai Revaz Davitadze volt a legjobb 172 kilóval, fehérorosz és venezuelai riválist, Alekszandr Berszanovot és Keydomar Vallenilla Sanchezt megelőzve. Lökésben három újabb név "bukkant elő": a B csoportban győztes japán Jamamoto Tosiki az összes A csoportos emelőt maga mögé utasítva lett világbajnok 208 kg-os teljesítménnyel, mögötte az összetettben világbajnok örmény Hakob Mkrtcsjan, harmadikként pedig az iráni Ali Miri végzett.

Az összproduktum alapján Mkrtcsjan 375 kilója aranyat ért, Miri 374-gyel zárt másodikként, míg Davitadze a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Eredmények:

férfi 89 kg, összetett, világbajnok:

------------------------------------ Hakob Mkrtcsjan (Örményország) 375 kg (szakítás 167 kg, lökés 208 kg)2. Ali Miri (Irán) 374 (167, 207)3. Revaz Davitadze (Georgia) 371 (172, 199)

szakítás, világbajnok:

---------------------- Davitadze 172 kg2. Alekszandr Berszanov (Fehéroroszország)
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:01
Thomas Cook-csőd - Megkezdődött a csődbe ment Thomas Cook utazási iroda brit utasainak hazaszállítása
légitársaságának repülőgépei hétfőn már nem szálltak fel, a brit utasok hazautaztatása más légitársaságok gépeinek igénybe vételével kezdődött meg.

A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA).

A CAA a Thomas Cook súlyosbodó pénzügyi helyzetének híreire már korábban kidolgozta Matterhorn-művelet nevű készenléti tervét az utazási iroda szervezésében külföldön tartózkodó csaknem 160 ezer brit utas hazaszállítására.

A hatóság tájékoztatása szerint ez lesz Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete.

Becslések szerint a külföldi érdekeltségeket is beleszámítva meghaladhatja a 600 ezret azoknak az utasoknak a száma, akik jelenleg a Thomas Cook által szervezett utakon vesznek részt.A jövőbeni időpontokra meghirdetett utakra üzletági szakértők adatai szerint egymillió foglalás van érvényben, de ezek mindegyikét törölték. Az utasok vagy a brit kormány szakosított biztosítási rendszerétől (ATOL), vagy saját
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 16:42
Súlyemelő-vb - Hat érem került az Egyesült Államokba
Az idei junior világbajnok Katherine Elizabeth Nye mindhárom aranyat bezsebelte, honfitársnője, a korábbi vb-ken négyszer érmes Martha Ann Rogers pedig újabb hármat - két ezüstöt és egy bronzot - tett hozzá eddigi kollekciójához.

A 20 éves Nye szakításban rontott gyakorlattal kezdett, utána viszont remekelt, így végül 112 kilóval nemcsak junior világcsúcsot állított fel, hanem a vb-címet is megszerezte az észak-koreai Kim Hjo Szim és a 2017-ben vb-második Rogers előtt.

Lökésben Nye 136, összetettben pedig 248 kilóval diadalmaskodott. Rogers a második fogásnemben 134 kilogrammig jutott, így összesítésben 240 kilóval zárt. Az Ázsia-bajnokságon múlt évben győztes, idén második Kim 230 kilogrammos összprodukciója bronzérmet ért.

Eredmények:

női 71 kg, összetett, világbajnok:

---------------------------------- Katherine Elizabeth Nye (Egyesült Államok) 248 kg (szakítás 112 kg, lökés 136 kg)2. Martha Ann Rogers (Egyesült Államok) 240 (106, 134)3. Kim Hjo Szim (Koreai NDK) 230 (110,
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 15:41
Csődbe ment a Thomas Cook, a legrégibb brit utazási iroda
A csőd hírét hétfő hajnalban jelentette be a brit polgári repülésügyi hivatal (CAA).

A CAA, valamint a brit közlekedési minisztérium, a külügyminisztérium és az üzleti ügyek minisztériuma által ismertetett közös tájékoztatás szerint a CAA haladéktalanul hozzákezd már kidolgozott, Matterhorn-művelet nevű készenléti tervének végrehajtásához a Thomas Cook szervezésében külföldön tartózkodó csaknem 160 ezer brit utas hazaszállítására.

A közlemény szerint ez lesz Nagy-Britannia történetének eddigi legnagyobb ilyen jellegű békeidőbeli művelete.

Becslések szerint a külföldi érdekeltségeket is beleszámítva meghaladhatja a 600 ezret azoknak az utasoknak a száma, akik jelenleg a Thomas Cook által szervezett utakon vesznek részt.A jövőbeni időpontokra meghirdetett utakra üzletági szakértők adatai szerint egymillió foglalás van érvényben.

Az érintett brit minisztériumok és a brit repülésügyi hatóság hétfő hajnali bejelentése szerint ugyanakkor a brit hazaszállítási művelet a Thomas
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 07:04
Brexit - Spanyolországban élő britek tiltakoztak Nagy-Britannia uniós kilépése ellen
"39 hónapja mérges vagyok" - állt például az egyiken, utalva az uniós kiválásról szóló népszavazás időpontjára.

Andalúziában 50 ezer, Spanyolországban 300 ezer brit állampolgár él hivatalosan, de valós számuk ennél jóval több lehet. A kellemes klímájú, déli spanyol tengerparti városok népszerű célpontjai a letelepedni vágyó főként nyugdíjas briteknek.

A spanyol kormány több alkalommal igyekezett megnyugtatni őket, hogy eddigi jogaikat maradéktalanul biztosítani kívánja azután is, hogy Nagy-Britannia távozott az Európai Unióból.

"Az alapvető cél, hogy egyetlen brit vagy spanyol állampolgár se maradjon védtelen" - mondta még márciusban Josep Borrell spanyol külügyminiszter, miután a kabinet elfogadott egy úgynevezett készenléti tervet egy rendezetlen Brexit esetére.

Eszerint például Spanyolországban 2020 végéig a brit állampolgárok eddigi tartózkodási engedélyei érvényben maradnának, és csak azt követően kellene más kategóriájú személyazonosító kártyát igényelniük, immár nem közösségi
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 18:12
Nőtt Svájc óraexportja
A svájci óraipari szövetség azt közölte, hogy az augusztusi kivitel értéke 1,522 milliárd frank volt, ami 4,3 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Júliusban szintén 4,3 százalékos eladásnövekedést regisztráltak a júniusi 10,7 százalékos esést követően.

Augusztusban a svájci órák legfontosabb exportpiacain vegyesen alakultak az eladások.

A svájci órakivitel Hongkongba 12,7 százalékkal, 166,4 millió frankra mérséklődött, ugyanakkor az Egyesült Államokba 14,8 százalékkal, 177,3 millió frankra emelkedett.

Ezzel ismét az Egyesült Államok lett a svájci óragyártók legnagyobb exportpiaca, ami 2010 óta folyamatosan Hongkong volt.Az óraexport Kínába 13,7 százalékkal, 146 millió frankra, Japánba pedig 34,5 százalékkal, 123,3 millió frankra nőtt, miközben Szingapúrba 0,4 százalékkal, 88,5 millió frankra, Nagy-Britanniába pedig 5,6 százalékkal, 96,7 millió frankra csökkent.

Erre a hat piacra került a svájci órák közel fele augusztusban.

Az idei év első nyolc
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 10:11
Brexit - A brit Brexit-miniszter szerint lehetséges a megállapodás
A találkozót követően Stephen Barclay derülátón nyilatkozott. "A tanácskozás tükrözte a közös célkitűzést, hogy megállapodás születhessen az Európai Unió és Nagy-Britannia között. Az unió üzenete egyértelmű: elérhető a megállapodás" - fogalmazott.

Hozzátette, a delegációk jövő héten találkoznak technikai jellegű egyeztetések céljából, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke részvételével.

Az Európai Bizottság közleménye szerint az Európai Bizottság hajlandó megvizsgálni minden olyan brit javaslatot, amely megfelel az ír-északír határellenőrzés visszaállításának elkerülését szolgáló tartalékmegoldás (backstop) valamennyi célkitűzésének.

Névtelenséget kérő uniós tisztségviselők arról számoltak be, hogy a brit kormány csütörtökön írásbeli javaslatokat nyújtott be az Európai Unió és az Egyesült Királyság között megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződés módosítására az Európai Bizottságnak.

A brit európai uniós tagság - kétszeri halasztás után - a tervek szerint október 31-én szűnik
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 15:51
Brexit - Juncker: van lehetőség a megállapodásra Londonnal
Jean-Claude Juncker a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi politikai magazinműsorának adott, de már csütörtök este részleteiben sugárzott interjúban közölte azt is, hogy a backstop-mechanizmust, vagyis az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célzó tartalékmegoldást fel lehet váltani alternatív megoldásokkal, de csak olyanokkal, amelyekkel maradéktalanul elérhetők a backstop-záradék eredeti célkitűzései.

Juncker szerint ha ugyanezek a célkitűzések hiánytalanul teljesülnek, akkor "nincs szükségünk a backstopra".

"Engem nem fűz erotikus viszony a backstophoz" - fogalmazott.

Hozzátette: a backstop-záradék garanciát nyújtó eszköz, és nem öncélú módon került be a Brexit feltételrendszeréről kötött megállapodásba. Ha a backstop célkitűzései teljesülnek, "nem érdekel, hogy ezt milyen eszközzel" érjük el - mondta.

Az előző brit miniszterelnök, Theresa May által tavaly novemberben elért, a londoni alsóházban háromszor is elutasított
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 22:52
Képek, videók
NAGY-BRITANNIA-SKÓCIA- COS
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:54
NAGY-BRITANNIA-LONDON- TAT
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LONDON- HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:52
NAGY-BRITÁNNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
NAGY-BRITANNIA-BUCKING HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Látkép a London Eye-rol
szil75_
2008. március 09. vasárnap, 15:03
Temze a London Eye-rol
szil75_
2008. március 09. vasárnap, 14:18
2 108 nickel_zpsfvs3g58r
lovaszmarika
2019. július 31. szerda, 17:04
2 108 nickel_zpsfvs3g58
lovaszmarika
2019. április 10. szerda, 17:17
Nick Vujicic 2fia+2 lánya
dandej
2017. december 28. csütörtök, 11:41
rózsaszín pipacsok-Nick.p
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:01
romantikus rózsás-Nickkel
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:59
néma imádság1-nickkel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.