Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:00 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az életünk


Az életünk (...) olyan, mint egy háromfelvonásos színdarab. Az első felvonás a bevezetés. A gyerekkorból átlépünk a fiatal felnőtt korba, majd buzgón igyekszünk megtalálni a helyünket a világban. Második felvonás: szembesülünk a könyörtelen valósággal. Küzdünk a megélhetésért, talán párt találunk és családot alapítunk. Haladás és visszaesés, győzelem és kudarc váltja egymást. A harmadik felvonás a keserédes csúcspont. Talán elértünk valamit, talán valaki szeret minket, de mindenképpen közel a végkifejlet, amikor legördül a függöny.

Daniel H. Pink
foldinefehereva, 2020. március 26. csütörtök, 22:09
Címkék: Daniel, háromfelvonásos színdarab, első felvonás, gyerekkorból átlépünk, fiatal felnőtt, könyörtelen valósággal,
Kommentek
Krónika 3. rész (napirend előtt: koronavírus)
DK: a kormánypártok ne az ellenzékkel, hanem a járvánnyal harcoljanak!

Vadai Ágnes (DK) azt mondta, azt hitte, a járvány egységet kovácsol majd, ám szerinte történjék bármi, a Fidesz "pártpolitizál, hazudik, lejárat". Az elmúlt egy hétnek az egészségügyi dolgozók védőfelszereléséről, a tömeges tesztelésről, a munkahelyek megvédéséről, a bérek pótlásáról kellett volna szólnia - közölte, arra kérve a kormánypártokat, ne az ellenzék ellen folytassanak hadjáratot, hanem a járvánnyal harcoljanak. Vállaljanak felelősséget a megbetegedett egészségügyi dolgozókért és háziorvosokért, teszteljenek tömegesen, és pótolják a kieső munkabéreket! - szólított fel.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy reagált: Vadai Ágnes magyarázkodik, mert az ellenzék nem szavazta meg a rendkívüli intézkedések meghosszabbítását. Hangsúlyozta, hogy számos gazdaságvédelmi döntést hozott a kormány, és továbbiak is születnek majd. Az egészségügyi védőeszközökről azt mondta: belső
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:03
Koronavírus - Jobbik: garantálja a kormány a kieső bér legalább négyötödét!
Hangsúlyozta, ezzel elkerülhetők a "válságörvények", azaz, hogy bekövetkezzen egy, a devizahitel-válsághoz vagy a kilakoltatások özönéhez hasonló társadalmi kataklizma.

Megjegyezte, miközben a cseh, a szlovák, a lengyel, a bolgár és a román kabinet meg tudta ezt oldani, "nem hisszük el, hogy a magyar kormánynak csak egy nulla százalékos kipótlásra telik".

Z. Kárpát Dániel közlése szerint pártja kész csomagot nyújtott be a törvényhozásnak, amelyben javasolta, hogy az általuk korábban kezdeményezett Magyar Munkahelyvédelmi Alapon keresztül több százmilliárdos költségvetési átcsoportosítással, a legnagyobb tőkeerejű, jellemzően multinacionális cégek befizetéseivel, valamint várható nemzetközi forrásokkal garantáljanak juttatást a munkavállalóknak.

Az ellenzéki politikus jelezte: elképzelésük szerint külön alku tárgyát képezheti, hogy a későbbiekben adó- vagy járulékkedvezmények formájában hogyan tudják részben vagy egészben visszanyerni ezeket a befizetéseiket az érintett
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 14:02
Huszonhat fiatal kapott állami zenei ösztöndíjat
A három állami zenei ösztöndíj a rendszeres pénzbeli támogatáson és fellépési lehetőségeken túl segíti a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában - olvasható a közlményben.

Fischer Annie háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólistákat díjaz. Idén megosztott Fischer Annie-ösztöndíjban részesült Dankos Attila Zoltán (orgona), Farkas Ferenc (kürt), Hartmann Domonkos Péter (cselló), Kökény Eszter (hegedű), Kristófi László Dávid (orgona), Magyar Valentin (zongora), Papp Tímea (hárfa), Schallinger-Foidl Artúr (orgona), Scheuring Kata (fuvola) és Tasi Csaba (orgona). Teljes ösztöndíjnak örülhet: Balogh Ádám (zongora), Szabó Ildikó Gabriella (cselló), Szenthelyi Krisztián (ének) és Zászkaliczky András Pál (oboa).

A Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíj célja, hogy segítse a fiatal zeneszerzőket, zenetudósokat pályájuk elején és lehetőséget teremtsen a magas színvonalú alkotótevékenységhez. Idén megosztott
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:52
Osztrák jégkorongliga - Két fehérvári játékos is bekerült a legjobb fiatalok közé
Az EBEL honlapjának beszámolója szerint a voksoláson azok a játékosok vesznek részt, akik a fiatalok között elnyerték a hónap legjobbja címet, Szita októberben, Mihály pedig novemberben érdemelte ki az elismerést.

A mezőnyben ketten a Red Bull Salzburg (Lukas Schreier, Paul Huber) együttesét képviselik, rajtuk kívül Daniel Obersteiner (KAC), valamint Benjamin Lanzinger (EC Panaceo VSV) van ott a jelöltek között.

A szavazás csütörtökön éjfélkor zárul.
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 18:12
Letöltötte börtönbüntetését Dragan Vasiljkovic, az egykori szerb félkatonai alakulatok egyik parancsnoka
Európai Gazdasági Térségbe.

Dragan Vasiljkovic - aki Dragan kapitány néven vált hírhedtté a délszláv háborúk idején - a szerb félkatonai alakulatok parancsnokaként az 1991-95-ös horvátországi háború elején horvát katonák, rendőrök és polgári személyek, valamint külföldi újságírók kiűzésére, megkínzására és megölésére adott parancsokat a közép-horvátországi Glinában és Kninben.

A 65 éves, belgrádi születésű Vasiljkovic ausztrál állampolgársággal is rendelkezik, korábban Ausztráliában élt, és ott a Daniel Snedden nevet használta. Az ausztrál rendőrség Zágráb követelésére 2006-ban vette őrizetbe. 2009 és 2010 között egyszer szabadlábra helyezték, majd az ausztrál legfelsőbb bíróság újra elfogatóparancsot adott ki ellene. Az ausztrál kormány 2012-ben döntött arról, hogy kiadja Horvátországnak Dragan kapitányt, aki rendőri felügyelet mellett 2015 nyarán érkezett meg az országba. Vasiljkovic pere 2016-ban kezdődött meg, és 2017-ben ítélték el jogerősen. A börtönbüntetésébe beleszámított az a kilenc év
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Színházi világnap - Shahid Nadeem pakisztáni drámaíró írt üzenetet az idén
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) kezdeményezéseként 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet - és tágabb értelemben a kultúra - fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

Az ITI minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. Legelőször Jean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadain.

"Jelenleg az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt küzdelmes napokat élünk, így a színházi világnapi üzenetnek még nagyobb a jelentősége" - olvasható az ITI Magyar Központjának MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a magyar hagyományok szerint ezen a napon az előadások előtt elhangzik az üzenet. Erre most nincs lehetőség, ezért Jordán Tamást, a
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 11:11
százharminc mázsa pontyot telepítettek a Dunába
Zoltai Dániel elmondta, a telepítést a járványhelyzet ellenére végrehajtották, mert a teleltetőkben lévő, legyengült immunrendszerű halakat ki kellett helyezni új életterükbe.

Az elnök kiemelte, hogy a szövetség 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését, és arra kéri tagjait, hogy lehetőleg ne keressék fel a vízpartokat.

A telepített halak a Somogy megyei Patosfáról érkeztek, a nyolcvan mázsát kitevő háromnyaras pontyok átlagos súlya eléri a 2,2 kilogrammot. A telepítésre azért van szükség, mert a természetes szaporulat nem fedezi a horgászok igényeit.

A Duna-ágakba kijuttatott halak általában hosszabb ideig a telepítés helyén maradnak. Ősszel a szövetség a mostanihoz hasonló nagyságrendű telepítést tervez - ismertette Zoltai Dániel.

A KEMHESZ 58 tagegyesület közös szervezete, összesen mintegy 19 ezer aktív taggal, közülük 3200 ifjúsági és gyermekhorgásszal.A szövetség rendezvényeket szervez, halgazdálkodási
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 07:04
Képek, videók
zsóri dániel0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:31
Boldog névnapot Daniella
irmus
2018. július 21. szombat, 06:49
Dániel.jpg
katolikusokoldala
2018. május 17. csütörtök, 14:59
Jack Daniels Whiskey
irmus
2018. április 18. szerda, 16:01
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Daniel Gottlieb - Minél k
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:52
berzsenyi dániel.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:14
Bordács Dániel sírverse.j
chillik
2017. október 03. kedd, 05:18
Tóth Dánielhez 01.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:39
Tóth Dánielhez 02.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:38
Dániel-.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 19:24
nem.szindarab3.jpg
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 08:50
nem.szindarab2.jpg
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 08:50
Színdarab Etnikum 24.JPG
fmacska
2008. május 13. kedd, 06:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.