Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:28 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töréses sérüléseket szenvedett a brit uralkodó férjének kocsijával ütköző autó egyik utasa
Az idén 98 esztendős Fülöp herceget a királyi család kelet-angliai téli rezidenciája, Sandringham közelében érte baleset, amikor Land Rover terepjárójával a helyi főútra próbált kihajtani, és eközben összeütközött egy Kia személyautóval.

A herceg maga vezette a Land Rovert, amely felborult. II. Erzsébet királynő férjét a helyszínre érkező többi autós segítette ki az oldalára dőlt kocsiból.

A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség pénteki tájékoztatójában megerősítette, hogy Fülöpnek nem esett baja, de a másik kocsi egyik utasának, egy 45 éves nőnek eltört a csuklója, a Kiát vezető 28 éves nő a térdén szenvedett vágásos sérüléseket.

Az első hírek arról szóltak, hogy a herceg kocsijával ütköző jármű utasai könnyebben sérültek meg, és a helyszínen ellátták őket.

A pénteki rendőrségi tájékoztatás szerint azonban mindkettőjüket a közeli King's Lynn városának kórházába szállították, ahonnan ellátásuk után hazaengedték őket.

A norfolki rendőrség beszámolója szerint a személyautóban utazott egy kilenchónapos kisfiú is, ő azonban nem sérült meg.

A rendőrség közölte, hogy a két autó vezetőjét, így Fülöp herceget is alkoholtesztnek vetették alá, de a szonda mindkét esetben negatív eredményt mutatott.

A rendőrségi közlemény szerint a baleset körülményeit a személyi sérüléssel járó közúti balesetekre vonatkozó szabályok alapján vizsgálják, és a hatóság meghozza a vizsgálati eredménynek megfelelő intézkedést.

Fülöp herceg nem szorult kórházi ellátásra, a baleset után visszavitték Sandringham kastélyába. Itt elővigyázatosságból rövid orvosi vizsgálatnak vetették alá, de az udvar szerint nem szenvedett sérülést.

Fülöp és felesége, az idén 93 esztendős II. Erzsébet királynő is rendszeresen maga vezeti autóját, ha vidéken tartózkodnak és nem hivatalos programra tartanak. Mindkettőjüket rendszeresen lehet látni járművezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák - Windsor, Sandringham, Balmoral - környékén.

Amikor Barack Obama volt amerikai elnök és felesége 2016 áprilisában, Obama hivatalos londoni látogatása során felkereste a királynőt és férjét a windsori királyi rezidencián, a parkban leszálló helikoptertől a kastélyig vezető úton az akkor 95 esztendős Fülöp vezette az uralkodót és az elnöki házaspárt szállító autót.

Edmund King, a legnagyobb brit autóklub, az AA vezérigazgatója a BBC televíziónak nyilatkozva pénteken kijelentette: Fülöp balesete is mutatja, hogy ideje lenne legalább a 70 évnél idősebb járművezetők esetében szemészeti vizsgálathoz kötni a vezetői engedély meghosszabbítását.

Nagy-Britanniában jelenleg nem kötelező az orvosi vizsgálat a jogosítvány megszerzéséhez, de a törvények alapján a járművezetők büntetőeljárás terhe mellett kötelesek értesíteni a közlekedésrendészetet, ha egészségi állapotukban - például látásélességükben - olyan változás történt, amely érintheti a közlekedésbiztonságot.

Az AA vezetője szerint mindazonáltal nem helyénvalók azok a vélekedések, hogy korlátozni kellene az idős emberek járművezetési jogait, mert a statisztikák éppen azt mutatják, hogy a fiatalok, főleg azok, akik frissen szerezték jogosítványukat, sokkal nagyobb eséllyel okoznak balesetet, mint a rutinos és megfontolt öreg autósok.

A helyi tanács pénteken bejelentette: az eddigi óránkénti 60 mérföldről 50 mérföldre - 96 kilométerről 80 kilométerre - csökkenti az érintett útszakaszon a sebességkorlátozást és sebességmérő kamerákat is felszerel a környéken.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 13:51
Címkék: Fülöp herceget, Land Rover, Land Rovert, Erzsébet királynő, Fülöp herceg, Amikor Barack Obama,
Kommentek
Életveszélyesen megkéseltek egy férfit Tápióságon
Azt írták: két férfi szombat este összeszólalkozott Tápióságon, majd a gyanúsított késsel többször megszúrt egy 33 éves zsámboki férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették - tették hozzá.
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 11:42
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
Magyarország két ezüsttel nyolcadik lett az éremtáblázaton. Másodikként végzett a Barta Luca, Réti Kamilla páros váltóban, ami a váratlan sikerek közé sorolható, illetve a Kasza Róbert, Marosi Ádám, Demeter Bence összeállítású csapat a hagyományos versenyben, ami az előzményeket, a sérüléseket, kihagyásokat figyelembe véve, szintén jó eredmény. Legjobb magyarként ugyanakkor csak Kasza került egyedüliként a legjobb tíz közé, ő ötödik helyével közel állt a kvótaszerzéshez. A kombinált szám előtt ötödik volt Marosi, aki végül 11. lett, míg a nőknél a legjobb hazai öttusázó, Kovács a lövészetes futást hatodikként kezdte, majd a 13. helyen ért célba.

Martinek János, a férfi válogatott szakvezetője azzal kezdte összegzését, hogy az augusztusi Európa-bajnokság után, melyen a magyarok teljesítménye főleg a hagyományos versenyben elmaradt a várakozástól, nem vágyai voltak a világbajnokságot illetően, hanem reményei.

"Ezeket aztán részben még felülmúlni is sikerült, mivel a két idősebb versenyzőtől, a
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
NFL - Antonio Brownt elküldte az Oakland Raiders
A 31 éves játékos posztjának egyik legeredményesebbje volt az elkapások, yardok és touchdownok tekintetében az elmúlt években, kapcsolata azonban megromlott a Pittsburgh Steelersszel, ezért a klub egy harmadik és egy ötödik körös draftjogért elcserélte őt, így került a kaliforniaiakhoz.

Rövid oaklandi pályafutása alatt gyakorlatilag az egész holtszezon Brownról, és az őt övező botrányokról szólt: először fagyási sérüléseket szerzett, mert nem megfelelően használt egy kiroterápiás eszközt, majd visszavonulással fenyegetőzött azt követően, hogy az NFL nem engedte neki annak a sisaknak a használatát, amely elavultsága miatt már nem használható a ligában. Brownt később a kihagyott edzések miatt a klubja is megbüntette, ezt - bár belügy volt - ő a közösségi médiában nyilvánosságra hozta.

Az ügy egészen addig fajult, hogy a játékos és Mike Mayock, a Raiders ügyvezető igazgatója kis híján összeverekedett egymással. Brown nem sokkal később előbb elnézést kért a világhálón, néhány óra múlva viszont
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 19:02
Nyíregyházi lövöldözés - Ügyészség: átadták a román hatóságok az emberölés gyanúsítottját
A közlemény szerint az ügyészség a román állampolgárságú gyanúsított letartóztatását indítványozza.

Emlékeztettek, a férfi orvosként dolgozott Magyarországon, amikor megismerkedett a későőbb meggyilkolt nővel, akivel érzelmi kapcsolata alakult ki; Később szakítottak, ezért 2016. augusztus 31-én felkereste a nőt a Nyíregyháza-Oroson lévő házában. Magával vitte engedély nélkül tartott pisztolyát, majd a lakásban rálőtt a nőre és a férjre is. A nő a helyszínen meghalt, míg a férj életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított még ugyanezen a napon Ártándnál Romániába ment, azonban a magyar nyomozási bíró által kibocsátott európai elfogatóparancs alapján - 2016. szeptember 1-jén - a román hatóságok elfogták. A gyanúsítottal szemben Romániában más bűncselekmény miatt eljárást indítottak, de a büntetéséből feltételesen szabadult.

A férfit - miután csütörtökön kiadták - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatták ki több emberen
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 18:03
Moszkvában megemlékeztek a beszlani terrortámadás áldozatairól a 15. évfordulón
parancsait, ami arra utal, hogy a bírók nem értették meg a helyzet súlyosságát, a mentési művelet sajátosságát és kockázatait.

A tárca "tökéletesen alaptalannak" minősítette az EJEB-nek azt az állítását, hogy a rendvédelmi szervek válogatás nélkül pusztító vagy nehézfegyvereket vetettek be, amikor a túszok még a terroristák által elfoglalt iskolaépületében voltak. Az állásfoglalás szerint hiteles bizonyítást nyert, hogy az áldozatok nem a különleges szolgálatok fegyverhasználata miatt szenvedtek sérüléseket.

A felperesek állítása szerint az orosz állam nem teljesítette kötelességét az élethez fűződő jog biztosításában, a túszmentő műveletet nem készítették elő megfelelően, többek halálát a túlzott erő alkalmazása okozta, és a történteket nem vizsgálták ki kellő alapossággal a hatóságok.

Az igazságügyi tárca kedden azt közölte, hogy az egyetlen kárpótlási igényt azért nem elégítették ki, mert az asszony örökösei nem nyújtották be a kifizetéshez szükséges iratokat.

A VCIOM orosz állami
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 19:02
A francia kormány programot indít a családon belüli erőszakot elszenvedett nők támogatására
átadására, amelyet a családon belüli erőszakot elszenvedett nők vehetnek igénybe.

A már meglévő 5 ezer helyen kívül sürgősségi szálláshelyeken 250 olyan helyet hoznak létre, ahol a bántalmazott nőket azonnal biztonságba lehet helyezni, és további 750 átmeneti szálláshelyet, ahol az erőszakot elszenvedett nők hat hónaptól egy évig lakhatnak.

A miniszterelnök jelezte, hogy ezentúl általános lesz az azonnali feljelentés a kórházakban.

"Önmagában elég fájdalmas az, amikor egy ütéseket vagy sérüléseket elszenvedett nő megjelenik egy kórházban. Ha még azelőtt haza kell térnie, hogy feljelentést tenne a rendőrségen, szembetalálhatja magát a férfival, aki megfenyegetheti" - hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Hozzátette: november 25-től - a kerekasztal-tárgyalások zárónapjától - lehet a kórházakban azonnal és közvetlenül feljelentést tenni.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy a házastársi erőszakra specializálódott ügyészeket is kineveznek 172 bíróságon, annak érdekében, hogy az
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 18:51
Baleset történt az M5-ösön, torlódás alakult ki
A balesetben egy személyautó kamion alá szorult. Az elsődleges információk szerint az autó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett - írták.
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 12:41
A hongkongi rendőrség betiltotta a szombatra tervezett demokráciapárti tüntetést
a döntésről, a szervezet egyik vezetőjére álarcot viselő férfiak támadtak rá baseballütőkkel.

A szombatra tervezett megmozdulás apropója annak az eseménynek az ötödik évfordulója lett volna, hogy a hongkongi törvényhozás elutasított egy Peking által benyújtott reformcsomagot, mely a választási szabályok szigorítását célozta.

A rendőrség azzal indokolta a tiltást, hogy a szervezet által korábban kezdeményezett demonstrációk után több tüntető, újságíró, rendőr és civil szenvedett súlyos sérüléseket. A hongkongi hatóságok most először nem engedélyezték a Civil Human Rights Front megmozdulását a több mint két hónapja tartó tüntetéshullám kezdete óta.

Jimmy Sham, a szervezet egyik vezetője éppen asszisztensével ebédelt egy kávézóban, amikor két maszkos férfi támadt rájuk. Sham asszisztense zúzódásokat szenvedett, miközben megpróbált felettese védelmére kelni a támadókkal szemben. A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a támadók nem kínai származásúak voltak.

A különleges közigazgatási
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:13
Képek, videók
Fizikai sérülésekre,izomf
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:46
Iverson-sérülések
ew-ai
2006. szeptember 28. csütörtök, 16:52
Puszi én hercegem
sanci81
2016. június 26. vasárnap, 18:49
Megérkezett a hercegem fe
tnemarika
2016. május 05. csütörtök, 10:25
hercegem.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:13
A tűz hercege.gif
pacsakute
2016. február 05. péntek, 22:21
Diana. és a hercegek.jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:41
Diana-Károly-hercegek. jpg
agica2004
2015. december 12. szombat, 23:16
harry-hercegés barátnője.
agica2004
2015. augusztus 31. hétfő, 19:16
György hercegé.jpg
agica2004
2015. augusztus 20. csütörtök, 19:26
Diana és a hercegek.jpg
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:09
Diana - hercegek.jpg
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:08
hercegek és Kate.jpg
agica2004
2014. április 04. péntek, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.