Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:14 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
10+2 tipp az olcsóbb utazáshoz
Utazás egyperces

10+2 tipp az olcsóbb utazáshoz

Még nem tudni pontosan, milyen hatással lesz a magyarok utazási szokásaira a rengeteg terrorcselekmény, de annyi azért valószínű, hogy a korábbinál többen utaznak majd rövidebb nyaralásra és egyre többen keresik az olcsó lehetőségeket. Íme 10+2 tipp, amelyekkel csökkenthetjük az utazás költségeit.
1 - A szállodai minibárt ezután legfeljebb csak a napközben a városnézés során vásárolt üdítők és csokik hűtésére használjuk, s bármilyen csábító is az esti tévézés közben a minibárban lévő méregdrága csipsz, ne bontsuk ki, túlságosan drága nassolás lesz.

2 - Kizárólag a fapados légitársaságok bevételeit gyarapítja az elsőbbségi beszállás lehetősége, ugyanis a világon semmi értelme sincs, csak a felárat kell kifizetni érte. A fapadosok által használt repülőgéptípusokban a lehető legtöbb ülőhelyet zsúfolják be, ezért sokkal nagyobb lábtérre nem számíthatunk (legfeljebb a vészkijáratoknál), s a legtöbb reptéren a hátsó ajtóknál is ki lehet szállni. A transzferbusz pedig úgyis megvár, így sok időt nem nyerünk, ha előbb jutunk fel a fedélzetre.

3 - Ha van rá lehetőség, mindig előre foglaljuk le a szállodai szobát (akár interneten, akár telefonon), a legdrágább tarifát ugyanis akkor számítják fel, ha csak "beesünk" az utcáról. Tévhit, hogy ha utazási irodánál foglalunk, mindenképpen drágább lesz a szobaár, ugyanis az irodák legtöbbször kedvezményes árakat kapnak a hotelektől.

4 - A legolcsóbb megoldást, ha autóval szeretnénk átkelni a La Manche-csatornán, a SeaFrance társaság járatai jelentik.

5 - A fapadosok akkor a legolcsóbbak, ha nem adunk föl egyetlen csomagot sem, minden holminkat a kézipoggyászban visszük föl a fedélzetre és természetes a saját szendvicseinket fogyasztjuk az út alatt. Biztosak lehetünk benne, hogy a légitársaságok mindig kitalálnak valami új szolgáltatást, amivel megdrágíthatják az utazást, foglalás előtt gondosan tanulmányozzuk ezeket.

6 - Reggelizzünk bőségesen a szállodában, így városnézés során beérjük majd egy olcsóbb szendviccsel is.

7 - A repülőjegy lefoglalása előtt, érdemes böngészni valamelyik ár összehasonlító oldalt is, például a Skyscanner.com-ot.

8 - Ha van euró alapú bankkártyánk, olcsóbban juthatunk készpénzhez a nyaralás alatt.

9 - Párizsi romantikus hétvége helyett vigyük kedvesünket Brüsszelbe. A hivatalnokok hétvégére hazamennek, olcsóbbak a szállodák és az éttermek is.

10 - A tengerparti nyaralásoknál ez ma már természetes, de a városlátogató utaknál is érdemes apartmant foglalnunk szállodai szobák helyett. A nagy foglalóoldalakon már ezt az opciót is felkínálják. A szálláshelyeken felszerelt konyha van, ahol főzhetünk magunknak.

+1 - Ha a nyaralás alatt autóbérlést tervezünk, előzőleg érdemes regisztrálni magunkat az autóbérlő cégek ingyenes hírleveleire. Ennek két haszna, van: mindig értesülünk az akciókról és nem kell sorban állnunk az irodában, hanem mindent előre elintézhetünk, s az autó ott vár minket a repülőtéren.

+2 - Együnk az utcán. Az utcai étkezdék nemcsak olcsóbbak a hagyományos éttermeknél, de meglepő módon legtöbbjükben az étel is frissebb.

Forrás:delina.hu
gabfe, 2016. április 09. szombat, 10:49
Címkék: olcsóbb utazáshoz, magyarok utazási, rengeteg terrorcselekmény, korábbinál többen, olcsó lehetőségeket, utazás költségeit,
Kommentek
Nyugdíjasként így lehet olcsón beutazni Európát!
kedvezményeket vehetne igénybe, ezért utánanéztünk.
Belföldön a 65 év feletti utasok korlátlanul és díjmentesen utazhatnak. A kivételt az IC-k és a gyorsvonatok jelentenek a vasútnál, mert ezekre pótjegyet kell váltani. Az InterCity vonaton pót- és/vagy helyjegy váltása kötelező, gyorsvonaton gyorsvonati pótjegyet kell venni.

Azzal viszont kevesen vannak tisztában, hogy nemzetközi viszonylatban milyen kedvezményekkel utazhatnak az idősek, például vonattal. A belföldi kedvezmények nemzetközi utazáshoz nem használhatók fel. A nemzetközi vasúti kedvezményeket az érintett vasutak biztosítják.
A MÁV Európai vagy nyugat-európai körutazáshoz, az InterRail bérletet ajánlja, ahol a kedvezmények korhoz kötöttek. Ez Európa 30 országában érvényes Portugáliától Lengyelországig, Norvégiától Törökországig. Használatával korlátlanul utazhatnak az utasok az államok vasúti hálózatán, és egyes magánvasutak vonalain az érvénytartam alatt, illetve a választott napokon, míg más magánvasutakon a bérlet
irmus, 2016. szeptember 05. hétfő, 16:35
Azt hitted, ingyenes lett? Sokan bíztak benne, ...
ingyenes az okmányirodában. Te sem tudtad?
A kormány által elfogadott bürokráciacsökkentő csomag részeként számos állampolgári okmány kiállítása, pótlása vált ingyenessé 2016. január 1-től.

Ezzel nemcsak a zsebedben maradhat több pénz, de egyúttal az okmányirodai ügyintézés is lerövidül. Van azonban egy igazolvány, mely sajnos nem szerepel a listán. Bár sokan bíztak benne, a nem uniós országokba történő utazáshoz szükséges útlevélért továbbra is fizetni kell.
2016-tól ingyenessé váló okmányok

Lakcímkártya.
Diákigazolvány.
Forgalmi engedély.
Személyi igazolvány.
Gépjárműtörzskönyv.
Pedagógus igazolvány.
Jogosítvány első alkalommal történő kiállítása.
Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványának cseréje.
Erkölcsi bizonyítvány - évente négy alkalommal ingyenes.

Lopás, családi állapot
vicus54, 2016. február 29. hétfő, 16:13
40 Szokás,Amit Minden Férfinak Abba Kéne Hagynia(sőt nőnek)
kétségbeejtő tud lenni.

Ne az alapján alakíts ki vásárlási szokásod, hogy mások mit szeretnek. Ha neked tetszik, vedd meg!

Kerüld az ingyenes játékokat a telefonon. A legtöbb eszement megjelenésű, és addiktív. Számtalan igényes alkalmazás is létezik, ami szórakoztató, nem pedig manipulatív.

Hagyd ott a munkahelyed, ha már eleged van belőle. De legalább járj nyitott szemmel, és keress más lehetőségeket. Légy te a legfontosabb magad számára.

Ne keress kifogásokat az utazáshoz. Nézz ki egy helyet, és keresd fel!

Ne vezess ittas, vagy bódult állapotban. Ez mindent magába foglal, amellett, hogy büntetik, még veszélyes is lehet, ráadásul ha nem a te hibádból történik is valami, akkor is csúnyán elővesznek.

Ne nyomulj ízléstelenül a szórakozóhelyeken. Értsd meg, ha nem vagy szimpatikus, akkor érdemes továbbállni. Csak magad alázod meg vele, és értékes időt vesztegetsz, mert addig sem találkozol azzal, akivel lehet, összejönne.

Kevesebb
lenke1964, 2015. október 25. vasárnap, 19:17
Utazási tippek, amiket a légitársaságok eltussolnak
fogva lekéssük a gépet, de a többtízezres jegyárat sohasem látjuk viszont? Nos, van néhány tipp, amivel sokkal olcsóbb és biztonságosabb lehet a légi közlekedés!1. Halottál már a "rejtett városi" jegyvásárlásról?

Az ötlet egy New York-i férfihez köthető, aki létrehozta a Skiplagged.com-ot, amin az utazni vágyók mindenféle tippet találhatnak a költséghatékony utazáshoz. Sokan tényleg annyira jól jártak az olcsó ötletekből, hogy a United Airlines és az Orbitz is polgári pert indított a honlap szerkesztője ellen. Az ötlet lényege, hogyha például Miamiból szeretnél New Yorkba utazni, akkor célszerűbb megvenni a jegyet Torontóba, mert az olcsóbb. Viszont New York-ban kell átszállni - tehát egyszerűen nem szállsz át, hanem ott maradsz úgy, hogy az olcsóbb jegyet vetted meg. Fontos megjegyezni, hogy ez a stratégia csak egyirányú utazásnál működik, akkor, ha nincs
gabfe, 2015. július 05. vasárnap, 13:41
Egyik nap a sok közül
Hétfőn megyek Balatonmáriafürdőre Csillával szilveszterezni. Készülődnöm és örülnöm kellene. Elégedetlen vagyok magammal, mert eltervezek dolgokat és nem hajtom végre csak részben. Valamit változtatnom kell, mert így nem lesz jó. Halogatom a dolgokat és nő bennem a feszültség, hogy így lefelé fogok csúszni.
Ma korán felébredtem. Megnéztem hány óra, el kellene indulnom kocsit mosatni, mert 500 Ft-tal olcsóbb, ha ilyen korán megyek. Kinéztem az ablakon, de esett egy pici hó és arra gondolva, hogy vakargatnom kell a hidegben....így megint elodázom. Akkor viszont csinálnom kellene a papírmunkát itt a jó melegben, vagy meg kellene varrni az alkalmi felsőm vállrészét. Erre mit csinálok? Megkerestem ezt a blogot és írok. Nagyon a géphez vagyok kötve. Itt élem az életem. Lesem, hogy a társkeresőkön ki ír nekem. Ez így nem jó!!! Ki kell lépnem ebből a depresszióból. Szeretem a férjemet! Hiányzik! Beledöglök a hiányába! Akkora a csend ebben a lakásban. Most nem annyira bántó, sőt jól esik. Most jön az emelkedett
eva502, 2014. december 28. vasárnap, 05:19
Silja Line mintás szalvétámhoz:
éjszakai vonatra Európában, és még kényelmesebbnek is mondanám. Egyrészt, mivel egy nagy hajóról van szó (13 emelet), nagy a súlya, így alig billeg a vízen, alig érezni, hogy megyünk. Másrészt, a kabin tágasabb mint egy fülke a vonaton, és még zuhanyzó/wc is van, melyhez törölközőt is biztosítanak. Na ablak ebben a kategóriában nincs, csak szellőztető rendszer, mivel ezek az olcsó kabinok a 2. szinten vannak, ami ahogy elnéztem, a tengerszint alatt van, de nem érezni. Előnye továbbá a vonatos éjszakai utazáshoz képest, hogy nem kell végig a kis fülkénkben kuporogni, hanem órákat mászkálhatunk a különféle emeleteken, ahol ruhaboltok, parfümbolt, éttermek, bárok, kaszinók, szórakozóhelyek, fitness-wellness részleg, és tax-free áfamentes shopok várják a vásárlókat. Az üzletek és éttermek éjfél felé bezárnak, és csak reggel 8 felé nyitnak ki újra, de a szórakozóhelyeken hajnalig élet van. Van disco karaoke programmal, meg van a kaszinóban egy nagy színpad, ahol az éppen aktuális heteknek megfelelő show-műsort
venci76, 2012. november 13. kedd, 08:40
Képek, videók
Utazáshoz
cipello
2011. augusztus 17. szerda, 20:53
utazáshoz készülve.gif
agica2004
2010. április 27. kedd, 15:15
Bérelj kisbuszt utazáshoz
baxli
2007. november 30. péntek, 18:34
magyarok nyerték érmek.jp
maroka
2018. október 13. szombat, 13:05
A Magyarok Istenének üz
sz719eszter
2018. május 06. vasárnap, 17:01
Magyarok
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:42
Hajrá magyarok.png
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:14
magyarok vagyunk.jpg
menusgabor
2018. március 17. szombat, 19:47
Magyarok királynője.jpg
sz719eszter
2018. február 22. csütörtök, 14:34
magyarok.png
chillik
2017. november 23. csütörtök, 13:38
Magyarok-vagyunk-2-223 x30
menusgabor
2017. november 13. hétfő, 13:47
O.V.-hajrá magyarok.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:40
O.V.magyarok főbunkója.jp
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:24
Rio olimpia -magyarok
agica2004
2017. április 21. péntek, 22:14
A Magyarok Istenéhez 01.j
chillik
2017. április 07. péntek, 05:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.