Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 02:57 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emmi: novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés
A közlemény szerint Magyarország történetében ez a harmadik év, hogy a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően nyugdíjprémiumot fizet a kormány, és már az erről szóló kormányrendelet is megjelent. A kormány úgy gondolja, hogy az időseknek is részesülniük kell a gazdasági növekedés eredményeiből, hiszen egy életet ledolgoztak ezért az országért - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint idén novemberben minden eddiginél magasabb összegű lesz a nyugdíjprémium, amelyet minden nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő - mintegy 2,5 millió - embernek fizetnek ki. A nyugdíjprémium maximális összege 22 ezer forint, átlagos összege pedig 20 ezer forint lesz. Nyugdíjprémiumra azok az öregségi nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők jogosultak, akik a kormányrendeletben felsorolt más ellátások valamelyikében 2019. novemberében részesülnek, ideértve azokat is, akiknek az ellátását 2018. december 31-ét követően állapították meg - közölte a tárca.

Közölték azt is, hogy a nyugdíjasok a nyugdíjprémiummal együtt megkapják az egyszeri nyugdíjkiegészítést is, amelynek célja a nyugdíjak inflációkövető emelése és ezzel vásárlóértékük megőrzése. Ennek összege idén átlagosan 10 ezer forint lesz.

Egy átlag nyugdíjas novemberben 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban. A kifizetés a novemberi nyugdíj kézbesítésével egyidejűleg történik majd, a banki átutalás pedig november 12-én lesz. Mostanra már a 9 ezer forintos rezsiutalványt is megkapták a nyugdíjasok, amelyet jövő év március végéig lehet felhasználni - írta az Emmi.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 11:02
Címkék: közlemény szerint, erről szóló, gazdasági növekedés, életet ledolgoztak, tájékoztatás szerint, nyugdíjprémium maximális,
Kommentek
Koronavírus - DK: a kormány alkosson új munkahelyvédelmi csomagot!
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője hétfői online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az elmúlt két hétben kiderült, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett intézkedések alkalmatlanok a munkahelyek és a gazdaság védelmére. Azt mondta, a csomag nem védett meg senkit attól, hogy elveszítse a munkahelyét, aki pedig korábban munkanélkülivé vált, az "egyetlen egy fitying" támogatást nem kapott a programból.

A politikus kijelentette, hogy ez a csomag munkanélküliséget hozott Magyarországra. Ez az ára annak, hogy a kormány sajnálja a pénzt a válságkezelésre, a munkahelyek megmentésére, sajnálja a pénzt a munkanélkülivé válóktól és a nyugdíjasoktól - tette hozzá.

Felszólította a kormányt, hogy fizesse ki a bajba került vállalkozások bérköltségeinek jelentős részét, és adjon keresetpótló támogatást azoknak, akik elveszítették vagy most fogják elveszíteni az állásukat. Azonnal nyugdíjkiegészítést kell utalni, be kell vezetni a rezsimoratóriumot és meg
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 13:01
Koronavírus - DK: a kormány adjon egyszeri nyugdíjkiegészítést!
A politikus emlékeztetett, pártja szombaton egy 3000 milliárd forintos, 20 pontból álló gazdasági és szociális mentőcsomagot mutatott be a járvány elleni védekezés érdekében.

Ennek a csomagnak része, hogy a kisebb összegű nyugdíjjal rendelkezőknek egyszeri 50 ezer forintos, a nagyabb járandóságot kapóknak pedig 10 ezer forintos segítséget kell adni - fejtette ki.

Varju László elmondta, a rokkantsági nyugdíjban és az otthonápolásban részesülőknek szintén 50 ezer forintos egyszeri támogatást szeretnének.

A DK kezdeményezi, hogy a fenti intézkedéseket automatikusan ismételjék meg, amennyiben a járvány miatti veszélyhelyzet hat hónapnál tovább tart - tette hozzá a politikus.
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 16:43
Koronavírus - Az MSZP markánsan baloldalibb gazdaságélénkítő csomagot szeretne
Az ellenzéki politikus aránytalannak és szelektívnek nevezte a kabinet elképzeléseit, aláhúzva, hogy szerintük a szolidaritásnak és versenyképesség megőrzésének egyszerre kell érvényesülnie.

Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, nagyon hiányolják a kormány tervei közül az "oligarchikus nagytőke" közteherviselését.

A szocialista képviselő elmondta, üdvözlik, hogy a kabinet az MSZP javaslatát elfogadva 500 ezer forintot juttat az egészségügyi dolgozóknak, bár örültek volna, ha ezt nem nyáron, hanem azonnal megkapják az érintettek. Megjegyezte még, hogy további béremeléseket javasolnak az egészségügyi és szociális szférában.

Kiemelte, szeretnék, ha a kormány a munkanélküli ellátást 3 hónapról 9 hónapra emelné és 100 ezer forintban minimalizálná annak összegét.

Kunhalmi Ágnes arra kérte a kabinetet, hogy átmenetileg vállalja át a bérek 75-80 százalékát a cégektől, továbbá - szintén átmenetileg - vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre, a védőfelszerelésekre és fertőtlenítőkre.
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 13:42
Koronavírus - Korózs: határidő meghosszabbításokat a krónikus betegeknek, fogyatékosoknak!
Korózs Lajos köszönetet mondott azoknak, akik a járvány idején a "hátukon viszik az országot": az egészségügyi és szociális dolgozóknak, a kamionosoknak, a sofőröknek, a kereskedőknek és a köztisztaságban dolgozóknak.

Kiemelte: a legkiszolgáltatottabb helyzetben azok az emberek vannak, akik tartós betegséggel küszködnek, hajléktalanok vagy krónikus betegek. Ezért azt javasolta, hogy a krónikus betegek és fogyatékosok szakorvosi véleményeinek érvényességét a kormány hosszabbítsa meg hat hónappal, és ők egyszerre háromhavi gyógyszert válthassanak ki. Ezzel csökkenthető lenne a patikába járás mennyisége is - tette hozzá.

Szintén hat hónapos hosszabbítást kért a szakorvosi véleményhez kötött közgyógyellátás és gyógyászati segédeszközhöz való hozzájutás határidejére, mert így az orvos-beteg találkozások csökkennének. Azonban Korózs Lajos azt is javasolta, hogy biztosítsa a kormány a lehetőséget arra, hogy a betegek radikális állapotromlásuk megelőzése érdekében alkalmanként tudjanak találkozni
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 11:31
Koronavírus - MSZP: hozzák előre a nyugdíjak kifizetését!
Korózs Lajos az MSZP Facebook-oldalán követhető sajtótájékoztatóján közölte, javaslatuk az átutalással történő és a készpénzes kifizetésekre is vonatkozik.

Hozzátette: azért kezdeményezik ezt, hogy húsvét közeledtével a lehető legkevesebb idős ember maradjon pénz nélkül.

Megismételte korábbi álláspontjukat is: az infláció "elszállása" miatt 6,5 százalékos nyugdíjemelésre van szükség, valamint a novemberi nyugdíjkiegészítés kifizetését is előre kell hozni áprilisra.

Elmondta, javasolták azt is a kormánynak, hogy kapjanak egyszeri 20 ezer forintos nyugdíjkiegészítést azok, akiknek nyugdíja 100 ezer forint alatt van. Megerősítette azt a kezdeményezésüket is, kapjanak 500 ezer forintot az egészségügyi és szociális dolgozók.

Az MSZP-s képviselő közölte, kezdeményezték a gáz árának 32, valamint az áram és a távfűtés árának 10-10 százalékos csökkentését.

Korózs Lajos értékelése szerint az önkormányzatok nagyon magukra maradtak a vírus elleni küzdelemben, holott az alapellátás rájuk
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 11:51
Krónika 2. rész (frakcióválaszok)
egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók azok a hősök, akik most a hátukon cipelik az országot. Arra kérte a parlamentet, hogy felállva és tapssal mondjanak köszönetet nekik ezért.

MSZP: kilencven napig tartson a kormányrendeletek hatálya!

Tóth Bertalan (MSZP) azt javasolta, hogy a kormány ne csak a munkaadókkal, de a munkavállalói képviseletekkel is konzultáljon. Azt is kérte, hogy növeljék meg az álláskeresési támogatás időszakát és összegét, valamint hozzák előre a novemberben esedékes nyugdíjkiegészítések kifizetését.

Az ország helyzete miatt együttműködésre van szükség, de az nem együttműködés, hogy "leteszek valamit az asztalra és azt mondom, hogy ez van" - bírálta a kormányt a pártelnök. Hozzátette, az ellenzék már felajánlotta, hogy konszenzussal fogadjanak el egy olyan törvényt, ami felhatalmazza a kormányt a cselekvésre, de "nem a korlátlan cselekvésre". Az ellenzék ezért azt kéri, hogy a veszélyhelyzetben meghozott kormányrendeletek hatályát kilencven napban maximalizálják.

Arra
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:52
Koronavírus - MSZP: meg kell erősíteni a szociális szolgáltatásokat
Korózs Lajos pénteken online sajtótájékoztatóján - amelyet a képviselő Facebook-oldalán lehetett követni - azt mondta, nincs kormánypárti vagy ellenzéki koronavírus, és a lehető legrosszabb forgatókönyvre kell készülni, ezért meg kell erősíteni a házi segítségnyújtást, a szociális étkeztetést, a falu- és tanyagondnoki szolgálatot, valamint a hajléktalanellátást.

Közölte, az ezeket a szolgáltatásokat igénybe vevők életkoruk miatt sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve a járvány miatt. Hozzátette: az időseket ellátóknak védőruhákat, fertőtlenítőszereket kell adni; az önkormányzatok biztosítanak online ügyfélszolgálatot.

Az ellenzéki politikus a hajléktalanellátásban azt javasolta, hogy a zsúfoltságot külső férőhelyek biztosításával, alternatív elhelyezési lehetőségek biztosításával és albérleti támogatással oldják meg.

Szorgalmazta azt is, hogy már áprilisban kapjanak 20 ezer forint egyszeri juttatást azok, akiknek nyugdíja, vagy nyugdíjszerű ellátása nettó 100 ezer forint alatt van,
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 12:22
Koronavírus - MSZP: ötszázezer forintos juttatást kapjanak az egészségügyi és a szociális dolgozók!
Az operatív törzs sajtótájékoztatójára reagálva az ellenzéki politikus sürgette több koronavírusteszt elvégzését, különösen az egészségügyi és a szociális ágazatban dolgozóknál, valamint követelte, hogy biztosítsanak számukra megfelelő védőfelszerelést.

Megerősítette: pártja hatósági ár bevezetését kezdeményezi az alapvető élelmiszerekre, a védőfelszerelésekre, a tisztítószerekre, valamint egyes vény nélkül kapható gyógyszerekre, gyógyhatású készítményekre. Meg kell fékezni a nyerészkedést - hangoztatta, jelezve, hogy a járvány kitörése óta egyes húskészítmények ára horrorisztikus mértékű lett.

A fogyasztóvédelmi hatóságnak ellenőriznie kell ezeket a nyerészkedő üzleteket - közölte, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet idején még piacgazdaságban is lehet az árakat korlátozni.

Kunhalmi Ágnes kezdeményezte, hogy azonnal hozzák előbbre a novemberi, inflációval korrigált nyugdíjkiegészítés kifizetését az árak elszabadulása miatt.

Szorgalmazta a villany, a gáz és a távhő árának
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 16:52
Képek, videók
Novemberben 01.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 02.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:10
Novemberben 03.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
Novemberben 04.jpg
chillik
2018. január 23. kedd, 05:09
köd előttem novemberben
bocsortany
2010. november 16. kedd, 11:19
Novemberben...2
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:33
Novemberben Kenderesen...
caris11935
2010. május 16. vasárnap, 10:32
Napozas novemberben
gyjozsi
2007. december 04. kedd, 09:04
Én novemberben
zsani1210
2007. március 18. vasárnap, 20:20
közlemény0317.png
maroka
2020. március 17. kedd, 11:52
közlemény.jpg
maroka
2020. március 09. hétfő, 22:33
Közlemény
eva6
2019. március 30. szombat, 17:08
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.