Belépés
2019. augusztus 19. hétfő | 34. hét | 231. nap | 16:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rendőrséghez fordultak a Kunigunda úti demonstrálók
Ezt Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke közölte az MTI-vel, azt követően, hogy az MTVA közleményben tudatta: kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók.

Nagy Navarro Balázs azt mondta: a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági őr lépett fel.

A szakszervezeti vezetőt elmondása szerint "fizikai erőszakkal akadályozták meg", hogy a demonstráció helyszínére lépjen, egyik aktivistájukat pedig szerinte a szabad mozgásában is akadályozzák.

Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy az akcióban résztvevő biztonsági őrök közül többen eltakarták az arcukat, míg egy másik kamerával rögzíti az eseményeket. Szerinte mindez jogszabályellenes.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. november 19. hétfő, 21:04
Címkék: Nagy Navarro Balázs, Filmkészítők Független Szakszervezetének, békés demonstrálók, szakszervezeti vezetőt, demonstráció helyszínére, szabad mozgásában,
Kommentek
Nemzeti gárdisták is járőröznek mostantól az ukrán városok utcáin
A közlemény szerint a gárdisták eddig a rendőrséggel együttműködve végeztek rendfenntartó feladatot.

A gárdistákat eddig Ukrajnában főként tömeges utcai incidensek, például tüntetéseken kialakult rendbontások megakadályozására, illetve feloszlatására, vagy közintézmények biztonságának védelmében vetették be. A Nemzeti Gárda vette át egyebek mellett a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések után a demonstrálókkal szembeni brutális fellépései miatt feloszlatott Berkut belügyi rohamrendőri osztag feladatait.

A városi járőrözésbe kétezer gárdistát vonnak be, számukra száz járművet és száz kiképzett kutyát biztosítanak. Munkájukat heti öt napban, napi 6 órás munkaidőben végzik. Szolgálati idejük azonban a helyzettől függetlenül változhat. Járőrözés közben a gárdisták speciális eszközökkel és szolgálati fegyverrel lesznek felszerelve. A gárdisták őrjáratainak útvonalait az adott település bűnügyi helyzetétől függően tervezik meg, azaz alapvetően a városok veszélyesebb kerületeiben fognak járőrözni -
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 19:57
Több embert letartóztattak a szombati hongkongi tüntetés után
szombaton, hogy tiltakozzanak az ottani vasútállomáson múlt vasárnap történt erőszakcselekmény, valamint a rendőrség azzal kapcsolatos, elégtelennek tartott intézkedései ellen. A július 21-én tartott tiltakozás késő esti óráiban csaknem száz fehér inges férfi - közülük néhányan bűnszervezetek tagjai - rátámadt a tüntetőkre és az utasokra, 45 embert megsebesítve.

Az eredetileg békésre tervezett szombati felvonulás azonban ismét erőszakba torkollott, amikor - a rendőrség közlése szerint - a demonstrálók közül néhányan téglákat és valamiféle vegyszert tartalmazó üvegeket dobtak a rohamrendőrökre, akik közül négyen megsebesültek.

A rendőrök ekkor könnygázt, gumilövedékeket és szivacsgránátokat vetettek be a tömeg szétoszlatására, később pedig a vasútállomáson is összecsaptak a demonstrálókkal, gumibotokkal és paprikasprayvel rontva rájuk az után, hogy néhányan egy felüljáróról egy tűzoltó készüléket dobtak a rohamrendőrök közé.

A tüntetések vasárnap is folytatódtak a különleges közigazgatási
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 11:01
A britek nagy többségét jobban foglalkoztatja a klímaváltozás, mint a Brexit
napján látványosan felhívták Boris Johnson brit miniszterelnök figyelmét a klímaváltozás veszélyeire.

Amikor Johnson szerdán a londoni Buckingham-palotába tartott, hogy II. Erzsébet királynőtől átvegye a kormányalakítási megbízást, az őt szállító autókonvojt a palota felé vezető Mall sugárúton a Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi csoport brit tagozatának aktivistái próbálták megállítani, élőláncot kialakítva az úttesten. A rendőrök néhány másodperc alatt eltávolították a piros pólót viselő demonstrálókat.

A szervezet az akció után bejelentette: aktivistái azt próbálták elérni, hogy Johnson írja alá a Greenpeace környezetvédelmi petícióját.Péntekre ugyan megszűnt a kánikula Nagy-Britanniában, de az előző napok forróságának következményeit az ilyen hőmérsékleti szélsőségekre nem méretezett közlekedési infrastruktúra még nem heverte ki. Pénteken az angliai vasúti fővonalak jelentős részén szünetelt vagy csak korlátozott menetrenddel zajlott a forgalom, és a szaharai meleget kisöprő
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 14:21
Újra tízezrek vonultak az utcára Hongkongban
Human Rights Front nevű jogvédő szervezet egyik vezetője mellett több hongkongi törvényhozó és ismert személyiség vezette.

A jogvédő szervezet június 9-én és 16-án tartott hasonló, nagy tömegeket megmozgató demonstrációt, becslések szerint az előbbin egymillió, az utóbbin kétmillió ember vett részt.

A vasárnapi megmozduláson a tüntetők a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet végleges visszavonásán kívül egy olyan független bizottság felállítását is követelték, amely kivizsgálná a demonstrálókkal szembeni rendőrségi intézkedések jogosságát. A tiltakozók szerint a korábbi megmozdulásokon a rendőrség több alkalommal túlzott erőszakot alkalmazott velük szemben.

A kiadatási törvény módosítását célzó tervezet - melyet Carrie Lam hongkongi kormányzó a tüntetések nyomására július 9-én "halottnak" nyilvánított, de továbbra sem vont vissza -, lehetővé tette volna, hogy az egyébként különleges közigazgatási státust élvező Hongkong olyan feleknek - köztük Kínának és Tajvannak - adhasson ki
velemenyezd, 2019. július 21. vasárnap, 14:01
A hongkongi kormányzó elvetette a kiadatási törvénytervezet további tárgyalásának lehetőségét
A kormányzó "halottnak nyilvánította" a törvénytervezetet, mellyel kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott, hogy annak a tárgyalását a jelenlegi kormányzat mandátumának 2020-ban esedékes lejártáig nem fogják újra napirendre venni, a beadvány akkor pedig automatikusan érvényét veszíti majd.

A SCMP azonban rámutat: továbbra sem egyértelmű, hogy ezzel a kormányzó visszavonta-e a beadványt, ahogyan azt a tüntetők követelték.

Lam ismételten kijelentette: a kormányzat nem nevezte zavargásoknak a június 12-én zajló tüntetést, melyen a törvénytervezet ellen tiltakozók több helyen összecsaptak a rendőrökkel, akik könnygázt és gumilövedékeket vetettek be ellenük.

A kormányzó továbbra is kitartott azon álláspontja mellett, miszerint nem rendeli el az összecsapások legfelsőbb szintű kivizsgálását. A zavargásokban résztvevő vádlottakra akár 10 év börtönbüntetés lenne kiszabható - derül ki a Hong Kong Free Press című hongkongi hírportál cikkéből.

A kormányzó elismerte, hogy az elmúlt hónapok
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 07:05
Románia-szakértő: az új román közigazgatási törvény csorbítja a magyar közösség jogait
Elmondta, a módosítás miatt magyarellenes tüntetést tartottak vasárnap Bukarestben. A demonstrálók szerint az új közigazgatási törvény sérti a románokat és többletjogokat ad a magyar kisebbségnek, a magyar fél viszonyt úgy látja: a változtatás már meglévő jogokat vesz el a nemzeti közösségtől - közölte.

A szakértő szerint a tüntetés mögött álló két civil szervezet retorikájában változatlan, hogy a magyar kisebbség bármilyen jogát kiváltságnak nevezik, és a globálisan elfogadott együttélési szabályokat a román nemzet megalázásának tekintik.

Pászkán Zsolt hangsúlyozta: a módosítással kapcsolatban - a magyar kisebbség túlzott jogaira hivatkozva - alkotmánybírósági panaszt nyújtott be többek között Klaus Johannis, Románia elnöke is.
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 12:11
Ismét százezrek tiltakoznak Hongkongban a kiadatási törvénytervezet ellen
miközben Hongkong annak évfordulóját ünnepelte, hogy 1997-ben visszakerült Kínához a brit gyarmati fennhatóság alól, tüntetők egy csoportja betört a kormányzati épületkomplexumba, és megrongálta az üléstermet.

A most vasárnapi demonstráción Ventus Lau Wing-hong, az esemény egyik szervezője úgy vélekedett: az egybegyűltek nagy létszáma annak köszönhető, hogy sokan kívánták kifejezni a kormányzati épületbe betörő tiltakozók iránti szolidaritásukat. Lau szerint a rendőrség túlkapásokra vetemedett a demonstrálókkal szemben, és a valós kockázatokhoz képest aránytalanul magas fokozatú készültségben és létszámmal vannak jelen a megmozdulás kulcspontjainál, amivel azt akarják sugallni - fogalmazott, - hogy az esemény veszélyes. A szervező éppen emiatt arra kérte a résztvevőket, hogy őrizzék meg a demonstráció békés jellegét, és ne engedjenek az ellentábor provokációinak.

A vasárnapi megmozdulás célja az volt, hogy a tüntetések híre eljusson a szárazföldi kínai lakossághoz is, amely a hivatalos sajtóból
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 15:01
A hongkongi kormányzó elítélte a hétfői tüntetés erőszakos cselekményeit
szerint mintegy 1500-an - fémrudakkal és más eszközökkel megpróbálták betörni a kormányzati épületkomplexum üvegajtóit. Bár a nap folyamán a rohamrendőrök az épületben álltak készenlétben, mire estére a tiltakozók egy csoportjának sikerült bejutnia és megrongálnia az üléstermet, a rohamrendőrök már nem voltak a helyszínen - mutat rá a SCMP.

A kiadatási törvény tervezete ellen tüntetők egy ideje már a kormányzó lemondását is követelik, aki azonban úgy nyilatkozott: jó okkal nem tettek eleget a demonstrálók összes követelésének. Elmondta: amikor a jelenlegi kormányzat mandátuma 2020-ban lejár, a beadvány érvényét veszíti, ami nagyon is pozitív válasz az elhangzott követelésekre.

A sajtótájékoztatón John Lee Ka-chiu biztonsági miniszter elmondta: a hétfői összecsapások következtében 13 rendőrt kellett kórházba szállítani, akiket egy eddig azonosítatlan vegyszerrel - feltehetően lefolyótisztítóval - öntöttek le.

Lo Wai-chung rendőrbiztos visszautasította azokat a vádakat, miszerint a rendőrség
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 07:05
Képek, videók
Bp.Demonstráció.jpg
agica2004
2015. március 28. szombat, 15:42
Demonstráció.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 15:53
demonstráció.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:41
Demonstráció
rodes53
2011. december 09. péntek, 11:07
ES200RS demonstrator
hitecheng
2008. szeptember 02. kedd, 10:31
Demonstráció:)
airbatka
2006. október 11. szerda, 09:37
jászberényi rendörség épü
zsokica45
2018. február 02. péntek, 09:24
jön a rendőrség.jpg
durcimarcika
2017. április 24. hétfő, 20:06
autópálya rendőrség.jpg
agica2004
2015. március 12. csütörtök, 17:53
Rendőrség.jpg
cipello
2015. január 08. csütörtök, 11:20
60 éves a bp.rendőrség
lacipecsenye
2014. február 22. szombat, 12:44
Csíkszereda,a Rendörségi
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
A rendőrség ezen a vékony
basikele
2012. október 26. péntek, 12:56
1.Autópálya rendőrség....
anci-ani
2012. február 28. kedd, 14:34
Rendőrség.JPG
cs-gyurka
2011. szeptember 29. csütörtök, 21:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.