Belépés
2020. január 25. szombat | 4. hét | 25. nap | 13:12 | Pál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Orbán: Sir Roger Scruton előre látta az illegális migráció veszélyeit és megvédte Magyarországot az igazságtala
Sir Rogert - a Brit Akadémia és a Királyi Irodalmi Társaság tagját, a Buckingham Egyetem és az Oxfordi Egyetem vendégprofesszorát - a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesítette Áder János köztársasági elnök.A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök adta át kedden a londoni magyar nagykövetségen.

A kormányfő, aki a NATO alapításának 70. évfordulójára összehívott vezetői találkozóra érkezett Londonba, a kitüntetéshez fűzött méltatásában kiemelte: eddig Sir Roger tüntette ki Magyarországot barátságával, ám most Magyarország tüntetheti ki őt a magyar nép nevében.

"Szeretett professzorunktól megtanulhattuk: a konzervativizmus minden, csak nem ideológia, sőt valójában az ideológia ellentettje" - fogalmazott a miniszterelnök.

A konzervativizmus alapvetően egy elmélet, de éppen arra tanít, hogy a világot nem lehet elméletekkel megmagyarázni, és arra, hogy a gyakorlat sokkal fontosabb az elvont ideáknál - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint Sir Roger Scruton is a gyakorlat embere. Azokban az időkben, amikor a Szovjetunió még létezett, ő nem csupán filozófiai alapon állt szemben a kommunizmussal, hanem az antikommunista erők lelkes és aktív szövetségese volt Közép- és Kelet-Európában, és olyan sok módon segített bennünket, hogy fel sem tudjuk sorolni - mondta a miniszterelnök.

Hozzátette: Scruton professzor mindig is a realitás és az igazság oldalán állt, és már akkor is segítette a kommunizmus elleni küzdelmet, amikor a szovjetek még megszállás alatt tartották Közép- és Kelet-Európát.

Ugyanakkor nem támogatta elvakult módon a nyílt társadalmak ideáját sem, mivel látta ennek hibáit és felhívta a figyelmet veszélyeire. Emellett előre meglátta az illegális migráció jelentette fenyegetést és Magyarország védelmére kelt igazságtalan bírálóval szemben - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kijelentette: Sir Roger a szabadságszerető magyarok hű barátja volt és ma is az, és tudja, hogy a szabadság a nemzetállamokra és a keresztény civilizációra épül.

Válaszában Scruton professzor kiemelte: Magyarország példát mutatott azzal, hogy olyan időkben is megőrizte értékes önazonosságát, amikor mindenhol máshol a globális egyformaság elfogadására, a nemzeti különbözőségek felszámolására irányuló nyomás érzékelhető.

Hozzátette: amennyiben a kitüntetés annak a közösen vallott felfogásnak az elismerése, hogy az európai politika építőköve és alapja a nemzetállam, akkor számára ez nagyon értékes elismerés.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 17:52
Címkék: Roger Scruton, Brit Akadémia, Királyi Irodalmi Társaság, Buckingham Egyetem, Oxfordi Egyetem, Magyar Érdemrend,
Kommentek
Preşedintele Parlamentului de la Budapesta: trebuie să ne apărăm de nostalgia pentru comunism a elitei liberale
liderilor politici europeni de azi, "nu semnifică un monstru devastator, ci o aventură intelectuală interesantă, din tinereţe, la care se gândesc cu nostalgie". Această nostalgie "reprezintă nu doar prost gust, ci chiar este o ameninţare concretă", a avertizat politicianul.

"Pe vremuri de la Moscova, acum de la Bruxelles, unii vor să ne spună ce este corect, care este comportamentul adecvat", a declarat Kövér.

Prelegerea care a deschis conferinţa a fost susţinută de filozoful britanic Roger Scruton, care a subliniat că partidele aflate la guvernare în Polonia şi în Ungaria sunt acuzate de populism pentru că, printre altele, "se referă prea direct" la identitatea oamenilor, la valorile stabilite de religie, familie, limbă şi cultură naţională. În acelaşi timp, Scruton a constatat că este imposibilă formarea unei societăţi civice fără identitate naţională.

În discursul său, Marek Kuchcinski, preşedintele Camerei Inferioare a Parlamentului Poloniei, consideră că naţiunile din regiunea noastră au
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 17:02
Kövér: védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben
század kommunikációs rendszerein keresztül "demokratikus felhatalmazás nélküli magánhatalmak oly mértékben gyakorolnak befolyást az életünkre (...), amilyenre a legrettegettebb kommunista titkosszolgálatok a legsötétebb diktatúrák idején" sem voltak képesek.

E jelenségekre figyelmeztetni kell, és védekezni kell ellenük, különben hiába volt mindaz a szenvedés, amely "szüleink és nagyszüleink életét a kommunizmus idején meghatározta" - hangsúlyozta Kövér.

Az értekezletet nyitó előadást Roger Scruton brit filozófus tartotta, aki aláhúzta: Európát nem lehet megérteni annak belátása nélkül, hogy ez nemzetállamok közössége. Egyúttal be kell látni: az európai politikai intézmények "kozmopolita irányba indultak el", irányvonalukat nem igazítják az európai nemzetek konkrét szükségleteihez és értékeihez. Ebben az összefüggésben Scruton "ügyetlennek" nevezte az uniós migrációs politikát, a bevándorlók Európán belüli átirányítását.

A lengyel és a magyar kormánypártot populizmussal vádolják többek között
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:01
Nézőpont: Magyarországot sokan a béke szigetének tartják
Roger Scruton brit konzervatív filozófus kijelentését idézte, aki egy interjújában használta ezt a kifejezést Magyarországra vonatkoztatva.

Deák Dániel szerint a véleményformáló brit filozófus kijelentését hallva Magyarország politikai, gazdasági, társadalmi stabilitásra kell gondolni. Arra hívja fel ugyanis a figyelmet, hogy Magyarországon minden szempontból stabilitás tapasztalható, karizmatikus vezetője van az országnak, aki egyértelműen ki tudott állni a magyar érdekek mellett - jelentette ki az elemző.

Deák Dániel megfogalmazása szerint Magyarországot a brit közvélemény, a politika, az értelmiség biztonságos, békés helynek tartja.
velemenyezd, 2017. június 04. vasárnap, 11:31
Nemzeti Dal mai változata
MTV Híradó)

Mondjuk mi ezt, évek óta. Most viszont az a jó, hogy a Jerusalem Postra nagyon nehéz lesz azt mondani, amit ránk szoktak ilyenkor. Úgyhogy kíváncsian várjuk, milyen kreatív megoldással rukkolnak elő a Soros által megvásárolt kis csírák.

Addig is: Sorost nem kéne kitiltani végre? Például mindenhonnan...

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogjaÜzenet a magyaroknak: "Önöknek legalább még van saját fővárosuk"
2016-09-28

Közép-Európa megőrizte életösztönét, szemben az elkényelmesedett Nyugat-Európával, ezért bátrabb a migrációs válság kezelésében - mondja az idén lovaggá ütött Sir Roger Scruton a Heti Válasznak adott
menusgabor, 2016. október 02. vasárnap, 16:30
Németh Zsolt: Roger Scruton gondolatai döntően befolyásolták a közép-európai "konzervatív forradalmat"
Roger Scrutont a Lengyelország - egy nagy terv című konferencián tüntette ki Marek Kuchcinski, a lengyel parlament alsóházának, a szejmnek az elnöke a Lech Kaczynski Alapítvány Bátorság és Hitelesség-díjával. A kitüntetést évente egyszer ítéli oda az alapítvány egy olyan személyiségnek, aki méltó a 2010-ben légikatasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel államfő szellemiségéhez.

Németh Zsolt elmondta, hogy Roger Scruton magyar barátai őt kérték fel a köszöntő beszéd elmondására a díjátadón.

"Tekintettel arra, hogy Scruton talán korunk egyik legjelentősebb konzervatív filozófusa, meggyőződésem szerint gondolatainak hatása lesz Európa jövőjére is, hiszen az említett közép-európai országok közéleti és gondolkodásbeli mintáikkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Európában kialakuljon egy alternatív, konzervatív, a nemzetállamoknak és a nemzeteknek az értékét az európai integrációs folyamatba ágyazni képes megközelítése" - mondta a magyar politikus.

A konferencia tiszteletbeli védnöke Andrzej
velemenyezd, 2016. június 13. hétfő, 10:01
Roger Scruton angol filozófus borkalauza immár magyarul is olvasható
A kötetet Módos Magdolna és Olay Csaba fordította.

"Könyvemben a borról mint a filozófia egyik kísérőjéről beszélek, a filozófiáról pedig mint a bor egyik melléktermékéről. Véleményem szerint a bor kitűnő kísérője az ételnek, de még jobb társa a gondolkodásnak - vall kötetének Prelúdiumában Roger Scruton (68) angol filozófus, esztéta, esszéista, a kortárs brit konzervatív gondolkodás meghatározó alakja, akit a "lázadó konzervatív" jelzővel is illetnek.

A szerző meggyőződése szerint, "ha a bor társaságában elmélkedünk, idővel nemcsak isszuk a gondolatokat, de kortyonként gondolkodunk".

"A bor tápanyag, ahogyan egy-egy gondolat is az. Ami pedig az életet illeti, a bor a gondolat próbája, a hosszú távú szellemi hatást előrevetítő kóstolgatás. A megfelelő időben, a megfelelő helyen és a megfelelő társaságban elfogyasztott bor az elmélkedéshez vezető út és a béke előhírnöke" - fejtegeti a szerző, aki ír arról, hogy miként oldották meg az alkoholproblémákat az ókori társadalmak, amelyek a
velemenyezd, 2012. január 25. szerda, 19:33
Képek, videók
CJ_Scrunge 9.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 8.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 7.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 6.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 5.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 4.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 3.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 2.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 12.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 11.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
Tomi és Scruffy
pancsa5
2008. április 05. szombat, 16:02
Scrubs.jpg
kisskati
2007. október 23. kedd, 16:41
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.