Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:11 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az amerikai kormány terroristának minősített egy ultranacionalista orosz csoportot
Az Orosz Birodalmi Mozgalom nevű alakulatról van szó, amelynek három vezetőjét Washington szintén terroristának minősítette.

A szervezet - az amerikai külügyminisztérium szerint - paramilitáris jellegű kiképzéseket tartott Szentpétervárott neonáciknak és fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoknak, amelyek pokolgépes robbantásokat követtek el.

"Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok valaha is terroristának minősített fehér felsőbbrendűséget hirdetőket, ami érzékelteti, hogy ez a kormányzat milyen komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket" - mondta újságíróknak Nathan Sales, az amerikai külügyminisztérium terrorellenes harccal foglalkozó vezető tisztségviselője. Hozzáfűzte, hogy a Trump-adminisztráció számára "elsődleges fontosságú" a hasonló fenyegetések elleni küzdelem.

Az Orosz Birodalmi Mozgalomról viszonylag kevés hír jelent meg eddig. A külügyminisztérium háttértájékoztatója szerint a csoport azt jelölte meg céljaként, hogy "helyreállítsa az orosz autokratikus monarchiát", és véget vessen "a liberalizmus és a demokrácia rothadásának".

Amerikai sajtóértesülések szerint a mozgalom Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben határozza meg magát. Tagjai azonban - az amerikai sajtóban idézett Anton Sehovcov ukrán kutató könyve szerint - részt vettek azokban az önkéntes zászlóaljakban, amelyek az orosz katonák mellett harcoltak 2014-ben az Ukrajna elleni orosz hadműveletekben. Sehovcov az európai és benne az ukrán szélsőjobboldal elismert ukrán kutatója.

Nathan Sales az újságíróknak azt mondta: a mozgalom kapcsolatokat ápol európai és amerikai szélsőjobboldali csoportokkal, hogy "közös frontba fogja össze a hasonlóan gondolkodókat a vélt ellenségeik ellen".

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) az elmúlt években növekvő figyelmet szentelt a fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobboldali tömörüléseknek, és tavaly a szervezeten belül létre is hozott egy részleget, amely kizárólag a belföldi terrorizmussal és a gyűlöletből fakadó bűncselekményekkel foglalkozik. Christopher Wray, az FBI igazgatója idén februárban egy képviselőházi bizottsági meghallgatáson arról beszélt, hogy 2020-ban az Egyesült Államokban a legfontosabb fenyegetést ezek a csoportok és az általuk elkövetett bűncselekmények jelentik.

Donald Trump amerikai elnök tavaly rendelettel bővítette az amerikai hatóságok hatáskörét terrorellenes szankciók kiszabására. Egyúttal felhatalmazta a külügyminisztériumot, hogy azokat az embereket és csoportokat is terroristáknak minősítse, akik és amelyek részt vesznek terrorcselekményeket elkövetők kiképzésében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 23:23
Címkék: Orosz Birodalmi Mozgalom, Egyesült Államok, Nathan Sales, Orosz Birodalmi Mozgalomról, Vlagyimir Putyin, Anton Sehovcov,
Kommentek
Koronavírus - Spanyolországban ismét nagyobb mértékben emelkedett a halottak száma
A halottak száma három nap után először emelkedett ismét kétszáz fölé, ám az egészségügyi hatóságok szakemberei szerint ez nem jelenti az, hogy a járvány csökkenő tendenciája megfordult volna.

A dél-európai országban már 25 857 ember hunyt el a járvány során.

A fertőzésből 126 002-en épültek fel, hétfő óta minden nap kétezer felett volt az újabb gyógyult esetek száma.

A szaktárca adatai szerint a koronavírus-fertőzést összesen 253 682 esetben igazolta pozitív vizsgálati eredmény, amelyből 220 325 a legmegbízhatóbbnak tartott PCR-teszttel készült, 33 357 pedig a már lezajlott fertőzés kimutatására alkalmas úgynevezett ellenanyag-vizsgálattal. Az előbbi módszerrel 685, utóbbival 2125 fertőzést azonosítottak az elmúlt egy napban.

A járvány halálos áldozatainak emlékére nemzeti gyász elrendelését tervezi a kormány - erről a spanyol miniszterelnök beszélt a parlament szerdai ülésén, ahol a képviselők a március 15-e óta érvényben lévő szükségállapot újabb, immáron negyedszeri
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 15:42
Európa Tanács: növekedett a nacionalizmus, az antiszemitizmus, és a muzulmánokkal szembeni gyűlölet Európában
a csoportok esetében továbbra is kirekesztéssel, zaklatással vagy akár erőszakkal fenyegetőznek.

Megállapították, hogy a gazdasági és társadalmi nehézségek okozta fokozódó bizonytalanságérzet tovább táplálja az európaiak bevándorlásellenes érzelmeit. Mivel ezt az idegengyűlölő nacionalisták kihasználják, megelőző intézkedésekre és megfelelő oktatásra van szükség - írták.

A jelentés szerint a tavaly májusban tartott európai parlamenti és néhány tagállami választás több országban az ultranacionalista pártok népszerűségének további növekedését eredményezte. Ezzel összefüggésben arra figyelmeztettek, hogy a migrációval és az integrációval kapcsolatban egyre több fősodorbeli politikai párt képvisel olyan nézeteket, amelyek korábban a jobboldali pártokra volt jellemző. A 2019-es év választási kampányai azt mutatták, hogy az ultranacionalista, idegengyűlölő, rasszista és a homofób beszéd ismét terjed, és egyre inkább áthatja, sőt felerősödik a közösségi média felületein - írták.

"Meg kell állítanunk
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 13:21
Új kormánya van Koszovónak
Az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) és a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) koalíciós kormányát a 120 tagú parlament 86 képviselője támogatta, tízen tartózkodtak, az ellenzék pedig a szavazást megelőzően kivonult.

Az októberi választásokon az Önrendelkezés 29, az LDK pedig 28 mandátumot szerzett, a kormánykoalícióhoz pedig a kisebbségi pártok is csatlakoztak.

A vasárnap, az alkotmányos határidő utolsó napján megkötött koalíció szerződés értelmében a koszovói kormánynak 15 minisztériuma lesz, ebből hatot az Önrendelkezés, hatot az LDK, hármat pedig a kisebbségek kapnak.

A két párt már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint egytucat alkalommal ült tárgyalóasztalhoz, korábban mégsem sikerült megegyezniük. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozta a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az, hogy ki legyen az ország következő köztársasági elnöke, miután Hashim Thaci államfő mandátuma
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 18:13
Koalíciós megállapodást kötött a választások két győztes pártja Koszovóban, megalakulhat a kormány
Az ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) és a jobbközép Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) elnöke vasárnap rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy sikerült megállapodásra jutnia, és aláírta a koalíciós szerződést. Albin Kurti, a Vetevendosje elnöke bejelentette, hogy ő lesz az ország új miniszterelnöke, és az LDK elnökével, Isa Mustafával sikerült a tárcák elosztásában is megegyeznie.

A megállapodás értelmében a koszovói kormánynak 15 minisztériuma lesz, ebből hatot az Önrendelkezés, hatot az LDK, hármat pedig a kisebbségek kapnak. Egyelőre nem közölték, hogy lesznek-e tárca nélküli miniszterek, illetve azt sem lehet tudni, hogy hány kormányfő-helyettest választ maga mellé Albin Kurti. A koszovói sajtó információi szerint a megállapodás arra is kiterjed, hogy a képviselőház december 26-án megválasztott házelnökének, Glauk Konjufcának le kell mondania, hogy helyét egy LDK-s képviselő vehesse át, aki a várakozások szerint Vjosa Osmani lesz.

A 120 fős törvényhozásban az
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 11:21
Az ultranacionalista Önrendelkezés elnökét bízta meg kormányalakítással a koszovói elnök
Az államfő annak ellenére kérte fel kormányalakításra a Vetevendosje vezetőjét, hogy az nem tudta biztosítani magának a szükséges támogatást, így nem biztos, hogy képes lesz 15 napon belül kormányt alakítani. Hashim Thaci azonban leszögezte, lépni kellett, a politikai patthelyzet ugyanis csak károkat okozhat az országnak.

Ha Kurti nem tud kormányt alakítani két héten belül, akkor az államfő mást kér fel erre, és ha a második próbálkozás is elbukik, ismét előrehozott választást kell tartani. A parlament december 26-án megalakult, az alkotmány szerint pedig 60 napon belül a kormánynak is fel kell állnia, ellenkező esetben választás kiírását teszi kötelezővé az alaptörvény.

A Vetevendosje és a Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) már az előzetes eredmények ismertetése után megkezdte a koalíciós tárgyalásokat, a két pártelnök több mint egy tucatszor ült tárgyalóasztalhoz, mégsem sikerült megegyezniük. A híradások szerint nem is a tárcák elosztása okozza a legnagyobb vitát a két fél között, hanem az,
velemenyezd, 2020. január 19. vasárnap, 09:11
Bejelentette új kormánya összetételét a spanyol miniszterelnök
"Ez többpárti kormány, amely azonban egy irányba fog haladni" - jelentette ki a kormányfő madridi sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: a választók olyan Spanyolországot várnak, amely megfontolt, és "az együttműködés hídjait építi" a viszálykodás helyett. A progresszív kormány célja, hogy egyesítse az országot és feloldja az ellentéteket - tette hozzá.

"Ez a párbeszéd ciklusa lesz (...). A társadalmi párbeszédé, a területi párbeszédé és a nemzedéki párbeszédé" - fogalmazott.

Pedro Sánchez elmondta: az új spanyol kormány összetétele tükrözi a meghatározott prioritásokat, mint például a minőségi munkahelyteremtés ösztönzése, a demográfiai kihívások leküzdése vagy a társadalmi igazságosság megteremtése.

Mint mondta, az eddigi 17-ről 22-re nő a tárcák száma, amelyek közül négyet miniszterelnök-helyettesek irányítanak. A posztok felére női vezetőt neveztek ki. Az eddigi Sánchez-kormányból 11 korábbi miniszter lett tagja az új kabinetnek.

Hivatalában marad például Fernando
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 16:01
Egyre bizonytalanabb a koszovói kormányalakítás
házelnököt és öt helyettesét.

Az Önrendelkezés a saját soraiból Glauk Konjufcát javasolta a parlament elnökének posztjára, és ezt a képviselők többsége, közöttük az LDK tagjai meg is szavazták. Az alakuló ülést követően azonban az LDK elnöke, Isa Mustafa korábbi kormányfő közölte: az Önrendelkezésnek nem lett volna szabad jelölnie senkit, a korábbi megállapodás szerint ugyanis a házelnök az LDK soraiból került volna ki.

Az október 6-i voksolást az Albin Kurti vezette eddigi ellenzéki, ultranacionalista Önrendelkezés (Vetevendosje) nyerte meg, és a 120 tagú törvényhozásban 29 helyet szerzett. A második helyen pedig az eddig szintén ellenzéki, Isa Mustafa vezette Koszovói Demokrata Szövetség (LDK) végzett 28 mandátummal.

Az alkotmány értelmében az államfő a parlament alakuló ülése után felkéri a legtöbb mandátumot szerzett párt vezetőjét, Albin Kurtit a kormányalakításra. A megbízott politikusnak 15 napja lesz arra, hogy bemutassa kormányát, és azt a képviselőház el is fogadja. Amennyiben nem
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 15:01
Képek, videók
Obama-terroristák.jpg
agica2004
2012. április 29. vasárnap, 19:25
Terrorista madár Pub Eri
sztana45
2011. március 17. csütörtök, 08:19
terrorista.jpg
agica2004
2010. augusztus 25. szerda, 14:54
Terrorista(?) lufi...2OO9
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 12:07
Terrorista mókus
barkaszjudit
2009. augusztus 17. hétfő, 01:07
Terrorista cicus
barkaszjudit
2009. január 26. hétfő, 02:04
29-Terrorista cica
barkaszjudit
2008. december 25. csütörtök, 04:49
terrorista macsek
etelvarizoltanne
2008. október 28. kedd, 20:42
CIC- a terrorista.gif
barkaszjudit
2008. április 08. kedd, 08:52
Sleeper Cell - Terrorista
rambobby
2007. szeptember 30. vasárnap, 09:19
A Terrorista Csoport 2 év
rambobby
2007. szeptember 08. szombat, 14:50
Birodalmi lépegetőn
sanci81
2015. április 12. vasárnap, 09:50
birodalmi lépegetők hóhel
dnemethk
2013. március 17. vasárnap, 19:01
Birodalmi Titán.jpg
tartom
2010. október 15. péntek, 18:25
Birodalmi korvett.jpg
tartom
2010. október 15. péntek, 18:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.