Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:00 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ukrán válság - Ismét orvosokra lőttek rá a szakadárok a Donyec-medencében
A két önkéntest lőtt sebekkel a megye ukrán ellenőrzés alatti részében lévő Pokrovszk városában található katonai kórházban ápolják. Elmondásuk szerint a közvetlenül a frontvonalnál lévő Marjinka településről tartottak Krasznohorivkába, amikor rálőttek az autójukra.

A rendőrség terrorcselekmény gyanújával indított eljárást.

Két nap alatt másodszor ért támadás orvosokat a harcok sújtotta Donyeck megyében. Hétfőn az ukrán Egyesített Erők parancsnokságának közlése szerint az Oroszország által támogatott szakadárok páncéltörő rakétával kilőttek egy katonai mentőautót a Donyecktől északra fekvő Vogyane településnél, aminek következtében egy ukrán katona, a gépkocsi vezetője a életét vesztette, ketten megsebesültek. Utóbbiak közül egy katonaorvosnő később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a két halálos áldozatot követelő támadást a nemzetközi humanitárius jog megsértésének és a tűzszünetről folyó tárgyalások "szégyenletes és aljas" aláaknázási kísérletének nevezte a Facebookon. Felszólította az Egyesült Államokat és az európai országokat, hogy adjanak "megfelelő választ" az orosz megszálló erők cselekedeteire.

Tavaly februárban életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény, amely Oroszországot agresszor államnak, a szakadár ellenőrzés alatti településeket pedig Oroszország által ideiglenesen megszállt területeknek minősítette. A jogszabály alapján az addig terrorellenesnek nevezett belügyi művelet katonaivá alakult át, és új neve Egyesített Erők Művelete lett.

A Donyec-medencei tűzszünetet felügyelő közös ukrán-orosz koordinációs központ - a szakadárok DAN hírügynökségének jelentése szerint - kedden azt közölte, hogy ukrán aknavető-támadás következtében súlyosan megsérült egy 37 esztendős civil Olekszandrivka faluban, Donyecktől nyugatra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 12:51
Címkék: Egyesített Erők, Volodimir Zelenszkij, Egyesült Államokat, Donyec-medence Ukrajnába, Egyesített Erők Művelete, megye ukrán,
Kommentek
Az ukrán külügyminiszter fegyvereladásra sürgette Németországot
Németország békés külpolitikája ellenére a világ egyik legnagyobb fegyverexportőre. Ezekre a fegyverekre nekünk is szükségünk van. Minden alkalommal azonban, amikor cégeink megpróbálnak szerződéseket kötni német vállalatokkal, ezek a megállapodások, valószínűleg politikai okokból, az utolsó pillanatban meghiúsulnak. Reméljük, hogy ez a jövőben megváltozik - fejtette ki Prisztajko.

"Nem tökéletes, de teljesen demokratikus állam vagyunk, amely arra kényszerül, hogy védje magát" - mondta, utalva a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktusra. "Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni" - hangsúlyozta.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy Prisztajko tavaly december végén közölte, hogy Németország elutasította Ukrajna katonai segítségnyújtásra vonatkozó kérelmét. Részleteket nem hozott nyilvánosságra, azt sem közölte, hogy a kérelmet mikor terjesztette Kijev Berlin elé. Csupán reményét fejezte ki, hogy Németország meggondolja magát, és mégiscsak segítséget nyújt Ukrajnának védelmi
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 20:42
Megállapodtak Berlinben az orosz gáz ukrajnai tranzitjáról
Az egy hónapja tartó tárgyalások eredményeképpen a felek megállapodtak az új gázszállítási szerződés elveiben, elhárítva ezzel a 2009-eshez hasonló "gázháború" megismétlődését.

A Németországba és az Európai Unió (EU) más tagállamaiba Ukrajnán keresztül irányuló orosz gázszállítások így jövőre is folytatódhatnak.

Német hírportálok beszámolói szerint Maros Sefcovic nem közölt tartalmi részleteket, azt viszont kiemelte, hogy a megegyezés elvi jellegű, és Moszkvának és Kijevnek is tovább kell még dolgoznia rajta, hogy aláírható szerződéssé váljék.

Alekszandr Novak orosz energetikai miniszter - aki az ukrán delegáció vezetőjével, Olekszij Orzsel környezetvédelmi és energiaügyi miniszterrel együtt tett sajtónyilatkozatot az egész nap folytatott megbeszélés végeztével - elmondta: reméli, hogy a munka utolsó szakasza is sikeres lesz, és így az aláírás "nagyon hamar" megtörténik.

Olekszij Orzsel hozzátette, hogy az Európai Bizottság és a német szövetségi kormány közreműködésével folytatott
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 22:32
Ukrán válság - Zelenszkij: csak ukrán ellenőrzés alatt lehet választásokat tartani a Donyec-medencében
Az ukrán elnöki hivatal tájékoztatása szerint Zelenszkij szerdán a kelet-ukrajnai frontvonalnál lévő Sztanicja Luhanszka településre látogatott, oda, ahol a szemben álló felek először hajtottak végre még a nyáron csapatszétválasztást, s ott beszélt arról, milyen kérdéseket kíván felvetni a párizsi találkozón.

Ismételten kiemelte, hogy a normandiai csúcson tárgyalni akar az orosz, illetve szakadár fogságban lévő ukránok szabadon engedéséről, és konkrét időpontokat szeretne kapni ebben a kérdésben.

A következő fontos célkitűzésként azt nevezte meg, hogy sikerüljön valódi tűzszünetet elérni a kelet-ukrajnai válságövezetben, "egyértelmű feltételekkel és kötelezettségekkel". "Eddig Minszkben a sok megtartott találkozón még senki sem mondta meg, mi van akkor, ha megállapodunk a fegyvernyugvásban, de mégis újra tüzet nyitnak. Szeretnék erről is beszélni és eredményt elérni" - fejtette ki az elnök.

A harmadik megvitatandó kérdésként az orosz-ukrán határ Ukrajna általi ellenőrzésének
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:42
Ukrán válság - Maas: Oroszországnak ideje teljesítenie a rendezésben vállalt kötelezettségeit
Az ukrán fővárosban tartott sajtótájékoztatóján Heiko Maas a normandiai négyek, Oroszország, Ukrajna, Franciaország és Németország közelgő csúcstalálkozójára utalva kijelentette: "A Donyec-medencében zajló háborúban már több mint 13 ezer ember halt meg, ideje véget vetnünk ennek, túl régóta ez a valóság Ukrajnában. Most van egy jó lehetőség, talán hosszú ideje a legjobb lehetőség arra, hogy változtassunk a helyzeten" - tette hozzá.

"Fontos lépések történtek Sztanicja Luhanszkában, Zolotéban és Petrivszkében, végrehajtották a csapatok szétválasztását, zajlik a (Sztanicja Luhanszka-i) híd építése. Véleményünk szerint itt az ideje, hogy Oroszország végrehajtsa a megállapodásokat, cselekedetekre és eredményekre van szükség" - idézte a Jevropejszka Pravda hírportál a német diplomatát.

Maas szerint a Donyec-medence egyes területeinek különleges státusáról és a helyi választások előkészítéséről szóló törvény, valamint a háború éveiben az Ukrajna által nem ellenőrzött területeken elkövetett
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 18:32
Ukrán válság - Moszkva: a NATO Kijevnek nyújtott támogatása destabilizálja a helyzetet
Zaharova ezt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtöki kijevi látogatását és a NATO-Ukrajna bizottság ülését kommentálva mondta. A szóvivő szerint fokozzák a feszültséget az olyan ígéretek, amelyek szerint a szövetség mindig kiáll majd Ukrajna mellett.

Mint mondta, a NATO-küldöttség látogatásának célja Kijev euroatlanti törekvéseinek támogatása volt a szövetség 2008-as bukaresti csúcstalálkozójának szellemében. Úgy vélekedett, hogy a NATO nem képes megoldani Ukrajna problémáit, egyebek között a korrupcióellenes küzdelem, a nemzetek közötti megbékélés és az ország keleti részén kialakult helyzet stabilizálása terén.

Zaharova úgy vélekedett, hogy a NATO-bővítés történelmi tapasztalatát és humanitárius tapasztatait alapul véve arra lehet következtetni, hogy Kijevnek a szövetségbe való invitálása szakadást provokál az országban, felerősíti az etnikumközi ellentéteket, és elmélyíti az új európai választóvonalakat.

Elutasította a Stoltenberg-látogatás során Moszkvával szemben megfogalmazott
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 16:02
Ukrán válság - Lavrov: Moszkva támogatja az EBESZ rendezési erőfeszítéseit
diplomácia vezetője a megállapodás "obstruálásával" vádolta Petro Porosenko előző ukrán elnököt, és elismerte, hogy Zelenszkij megválasztása után a helyzet "valóban megváltozott". A helyes irányba tett elmozdulásnak nevezte, hogy az összekötő csoportnak Minszkben sikerült egyezségre jutni petrivszkei csapatszétválasztás jövő hétfői megkezdéséről.

Rámutatott ugyanakkor, hogy a megkezdett folyamatot véghez is kell vinni, és hogy a csapatszétválasztás eddig csak három rövid szakaszt érintett a Donyec-medencében, holott azt az egész demarkációs vonal mentén végre kell hajtani. Közölte, hogy megvitatta az EBESZ főtitkárával a szervezet különleges megfigyelő csoportja által összeállított statisztikát, amelyből kiderül, hogy az ukrán fegyveres erők által elkövetett tűzszünetsértések száma többszörösen meghaladja a szakadárokét. Ugyanilyen az arány az orosz miniszter szerint Kijev rovására abban a kérdésben is, hogy az incidensek során ki nyitott elsőként tüzet.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Dozsgy
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 18:31
Tiltakozó felvonulásokat tartottak Kijevben a szakadár területek különleges státusa ellen
kívül a Jobboldali Szektor (PSZ) és más nacionalista szervezetek, valamint az Ukrán Gazdák Szövetségének képviselői is utcára vonultak. Utóbbiak a termőföldeladás moratóriumának tervezett feloldása ellen tiltakoztak. A menet a Sevcsenko parktól indult a belvároson keresztül az elnöki hivatalig.

A második sok ezres - helyszíni becslések szerint több tízezres - menet két órával később indult szintén a Sevcsenko parkból "Nemet a kapitulációra!" jelmondat alatt. Fő résztvevői veteránok, a Donyec-medencében harcoló különböző alakulatok tagjai, önkéntesek a Nemzeti Hadtest (Nackorpusz), illetve más nacionalista szervezetek képviselői. Sok résztvevő volt katonai egyenruhában. A Függetlenség terén, - közismertebb nevén a Majdanon - nagygyűlést tartottak, ahonnan később a kormányzati negyed felé vonulnak tovább, s ott befejezik a rendezvényüket.

A résztvevők több füstbombát és petárdát meggyújtottak, füstbe borították kis időre a belvárost. Mindkét rendezvény ugyanakkor békésen zajlott, atrocitásokról,
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 18:42
Török offenzíva - Putyin: kiszabadulhatnak a kurdok által ellenőrzött zónákból az Iszlám Állam terroristái
"Szíria északi részének olyan övezetei vannak, amelyekben a terrorszervezet harcosai összpontosulnak. Ezek mindeddig kurd harci alakulatok ellenőrzése alatt álltak. Most benyomul oda a török hadsereg, a kurdok elhagyják ezeket a táborokat, ők (a terroristák) pedig egyszerűen szétszéledhetnek" - mondta az orosz vezető a Kreml honlapján is közreadott beszédében..

Putyin kétségbe vonta, hogy a török hadsereg képes ellenőrzése alá vonni a helyzetet, és a FÁK-országok elleni valós fenyegetésnek nevezte az Északkelet-Szíriában lévő több ezer terroristát. Mint mondta, ezek török és más területeken át eljuthatnak Szíria olyan vidékeire, amelyek felett senki sem gyakorol hatalmat, hogy onnan Iránon át a térség más országaiba távozzanak.

"Ezzel tisztában kell lennünk, és mozgósítanunk kell a szakszolgálataink eszközeit az új keletű fenyegetés visszaszorítása érdekében" - fogalmazott Putyin, prioritásnak nevezve a terrorelhárítást a FÁK-országok együttműködésében.

Felhívta a figyelmet, hogy a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 16:31
Képek, videók
Medencében
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:34
a medencében
orban47
2016. október 06. csütörtök, 22:03
a medencében, hárman
orban47
2014. november 14. péntek, 10:33
Jegesmaci a medencében.gi
pacsakute
2014. július 29. kedd, 07:59
Kutyapancsi a medencében.
pacsakute
2014. július 20. vasárnap, 00:20
Marci a medencében
orban47
2013. augusztus 23. péntek, 22:53
Marika a medencében áll.J
farkas1945
2012. szeptember 11. kedd, 12:25
medencében-crop-új.jpg
marika4528
2011. december 09. péntek, 13:54
Bendivel, a medencében
orban47
2011. június 24. péntek, 13:56
medenceben.JPG
katicacska
2011. június 22. szerda, 11:43
egyesitett1.gif
maroka
2011. január 30. vasárnap, 14:02
egyesitett.jpg
maroka
2011. január 30. vasárnap, 13:59
egyesített.jpg
perzsi
2007. május 24. csütörtök, 14:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.