Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 08:19 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Díjazták az év egyetemi sportolóit
Az ünnepeltek a phjongcshangi téli olimpián, a különböző sportági világversenyeken, továbbá az egyetemi világversenyeken - európai egyetemi játékokon, illetve a sportági egyetemi világbajnokságokon - nyújtottak kimagasló teljesítményt.

"Önök kiemelkedő eredményt értek el két olyan területen, amelyek életünk legjobb befektetései, ezek a sport és a tanulás" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a versenysport egyre nagyobb kihívás elé állít mindenkit, ezért a napi edzések után még nagyobb terhelést jelent a tanulás, a szellem edzése.

"Legyenek büszkék arra, hogy máris példaként állíthatók a jövő generációi elé" - folytatta, egyúttal köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és a tanároknak, akik "segítik a diákok kettős pályáját".

A díjazottak között volt Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, valamint Kovács Sarolta és Földházi Zsófia csapatban világ- és Európa-bajnok öttusázó.

Az eseményen elismerésben részesültek a hazai öttusa és kajak-kenu egyetemi világbajnokság szervezői, köztük Bretz Gyula és Kármán Sándor, az öttusaszövetség elnöke, illetve versenyigazgatója, Horváth József, az öttusa-vb-nek otthont adó Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) főtitkára, illetve Patyi András, a NKE korábbi rektora, valamint Schmidt Gábor, a kajak-kenu szövetség elnöke és Szalay Ferenc, a vb-helyszín Szolnok polgármestere.

Az év legsportosabb egyeteme díjat vehettek át a Pécsi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Egyetem és az Eötvös József Főiskola képviselői.

A magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság pontversenyében a Testnevelési Egyetem végzett az élen, megelőzve a Kaposvári Egyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség támogatásáért Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója részesült elismerésben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:19
Címkék: Szabó Tünde, Burján Csaba, Knoch Viktor, Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Bretz Gyula,
Kommentek
Szabó Tünde: minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni
sport semmi máshoz nem fogható közösségteremtő erejével egy egész nemzetet képes felemelni. Megerősítette, hogy a kormány szilárd és kiszámítható támogatást kíván nyújtani a magyar sportnak, ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a sport minden területén - így az élsportban, szabadidősportban, a létesítményfejlesztésben és a kiemelt nemzetközi viadalok megrendezésében is - folyamatos legyen a fejlődés.

"Biztosak lehetünk benne, hogy ez a felfelé ívelő pálya egyszer sem törik meg" - hangsúlyozta Szabó Tünde.

"Három év és kilenc hónap múlva a rendkívül hatékony szervező munkának és sportdiplomáciai eredménynek hála minden idők legnagyszerűbb atlétikai világbajnokságát fogjuk megrendezni egy varázslatosan szép, modern létesítményben, amelyet aztán hosszú évtizedeken át a magyar sport, a magyar atlétika és a főváros valamennyi sportszerető lakója fog használni" - fogalmazott.

Az államtitkár abban is bizonyos, hogy a magyar atlétika élni fog azzal a páratlan lehetőséggel, amelyet a 2023-as
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 21:39
Kezdődik a szegedi multifunkcionális sportcsarnok építése
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a csarnok pénteki alapkőletételekor elmondta, a kormány célja, hogy Magyarország minél több kiemelt világversenynek adhasson otthont. Hozzátette: ez számos előnnyel jár az egyes sportágak és az egész ország számára.

A Mol-Pick Szeged nemcsak hazai viszonylatban az egyik legeredményesebb férfi kézilabdaklub, hanem a nemzetközi porondon is sikereket ér el. Szeged pedig bekerül a 2022-es Európa-bajnokságot rendező városok közé - közölte a politikus.

Az új, teljeskörűen akadálymentesített multifunkcionális sportcsarnok mindenben megfelel az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásainak, emellett kulturális események, konferenciák megrendezésére is alkalmas lesz - tudatta Szabó Tünde.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a beruházáshoz szükséges munka jelentős része már megvalósult. A csarnok elkészültekor, 2021 októberében a hatvanadik születésnapját ünneplő szegedi kézilabda rászolgált arra, hogy az ország legnagyobb és
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 13:19
Szabó Tünde: a magyar utánpótlás-nevelés a világ élvonalába tartozik
2011-ben indult el a látványsportágakat segítő tao-rendszer, 2013-ban pedig a 16 kiemelt sportág fejlesztésének programja.

"Hat évestől egészen 23 éves korig szakmailag és anyagilag is támogatjuk az utánpótlást, sőt, a felsőfokú oktatásban tanulók sportösztöndíj-rendszerével még azon túl is" - hangoztatta az államtitkár, aki hozzátette: emellett fontos az utánpótlásban dolgozó szakemberek megfelelő elismerése, ezért hozták létre a Kiemelt Edzői Programot, majd az Utánpótlás Edző Programot is.

Szabó Tünde szerint bár a programok átfogó hatása 12-14 év múlva jelentkezik, a tudatos építkezésnek már jönnek az eredményei. Példaként említette a párbajtőröző Siklósi Gergelyt, aki a budapesti felnőtt vívó-világbajnokságon 21 évesen állhatott fel a dobogó tetejére és a mindössze 16 esztendős Muhari Esztert, aki ugyanott egy olimpiai bajnokot győzött le a főtáblára jutáshoz. Megjegyezte, hogy a junior lány kézilabda válogatott Európa-bajnokságot nyert Győrben úgy, hogy az egy évvel ezelőtt korosztályos
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:50
Az Évszázad mérkőzésére emlékezett az Aranycsapat Testület
"Az 1953. november 25-én elért győzelem olyan történelmi eseménnyé vált, amely egy csapásra világhírűvé tette azokat a labdarúgókat, akik részt vettek rajta, ezért szeretettel és tisztelettel emlékezünk rájuk" - mondta Lomnici Zoltán, a testület elnöke a Groupama Arénában tartott ünnepségen.

Lomnici felidézte, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár két és fél évvel ezelőtt, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, és a mostani már nagyjából a 250. olyan rendezvény, amely az Aranycsapat sikereire tekint vissza. Kiemelte: az események jelentős részét a határon túl tartották meg, ezáltal is erősítve az ott élő magyarokban a hazához való ragaszkodást.

Bajkai István országgyűlési képviselő, az Aranycsapat Testület alelnöke azt hangsúlyozta, hogy az 1953-as angol-magyarra az egész világ úgy tekintett, mint a két rendszer, a kapitalizmus és a szocializmus küzdelmére. A honatya 1953. november 25-ét a magyar futballtörténelem legnagyobb napjának
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 18:32
A legeredményesebb egyetemi sportolókat díjazták
gáláján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plakettet azok vehették át, akik 2019-ben a nápolyi nyári universiadén, továbbá az egyetemi világversenyeken a dobogón végeztek, illetve a különböző sportági világversenyeken aranyérmesek lettek.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport és a tudomány területén egyaránt eredményt felmutatni tudó hallgatók a nemzet kincsei.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédében kiemelte: a gálán olyan kiválóságokat részesítenek elismerésben, akik a fiatalok és a hallgatók előtt is példaképek, mert nem csupán a sportban elért eredményeikkel emelkednek ki, hanem hallgatóként is komoly szellemi teljesítményt nyújtanak. Egyúttal megköszönte a szülőknek és a családtagoknak azt az önzetlen segítséget, amelyet a versenyzőknek nyújtottak.

A felnőtt sportági világbajnokságok magyar győztesei
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 17:52
Krónika 5. rész (sportfejlesztések támogatása)
kormányt, amiért nem vállalta fel a javaslat beterjesztését, hanem "lobbistákat" kért meg erre, így elkerülve, hogy hatásvizsgálatot végezzen a módosítás kapcsán.

Úgy értékelt: a javaslat arról szól, hogy "mentsék, ami menthető" azokkal a beruházásokkal kapcsolatban, amelyeket képtelenek befejezni határidőre. Álságosnak nevezte, hogy miközben a kulturális tao-t, "csaló gazemberekre" hivatkozva néhány nap alatt eltörölték, most ugyanezt a módszert a sport esetében tovább "csiszolgatják".

A politikus Szabó Tünde sportért felelős államtitkár személyes támogatását kérte a DK felcsúti fociakadémiával kapcsolatos adatkérése ügyében. Mint mondta: itt az ideje, hogy a minisztérium eleget tegyen a bírósági döntésnek és kiadja a szervezet több tízmilliárd forintos költéseiről szóló adatokat. Feltette a kérdést: vajon mekkora összeggel nem tud elszámolni a fociakadémia, és vajon mi derülne ki a miniszterelnökről, aki miatt ilyen kétségbeesetten rejtegetik ezeket a papírokat.

LMP: a legkisebb felelősséget
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:35
Krónika 4. rész (sportfejlesztések támogatása)
módosítás a nagyobb beruházásokat támogatja, azokat az intézményeket, amelyek 300 millió forint feletti beruházásokban gondolkodnak, de nincs lehetőségük az önerőt előteremteni, így viszont akár 0 százalék önerővel nekivághatnak a fejlesztéseknek - magyarázta.

Bánki Erik megjegyezte: a pénzt nem felesleges beruházásokra költik el, hanem olyanokra, amelyeket a sportági szakaszövetségek támogatnak, továbbá kormánykontrollt is biztosítanak.

Államtitkár: a kormány támogatja a javaslatotSzabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára a kormány támogatásáról biztosította a törvényjavaslatot. Közölte, a kormány célja továbbra is a látványcsapatsportok támogatásának fenntartása. A törvényjavaslat pedig megoldást nyújt a szükséges önrész biztosításához az ingatlanfejlesztésre irányuló tárgyi eszközberuházás, -felújítás jogcímen jóváhagyott sportfejlesztési programoknál - tette hozzá.

A sportfejlesztési beruházásoknál sokszor akadály, hogy a támogatott
velemenyezd, 2019. november 19. kedd, 13:22
Szabó Tünde: fontos, hogy a magyar gyerekek külföldi kultúrák sportágaival is megismerkedjenek
Szabó Tünde ennek szellemében vállalta el a hétvégén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Sportközpontjában második alkalommal megrendezett nyílt capoeira Európa-bajnokság fővédnöki tisztét és a vasárnapi döntőket követően személyesen adta át a díjakat a legjobbaknak.

"A capoeira egy fantasztikus hagyományokkal rendelkező, művészi elemekre épülő sportág. Művelői zenére mutatják be akrobatikus táncelemekkel teli gyakorlatukat, így egy jó példa arra, hogy a sport a kultúra szerves része" - fogalmazott Szabó Tünde.

Az államtitkár hangsúlyozta: a capoeira tulajdonképpen egy jó kedélyű harcművészet, amelyben nincs fizikai érintkezés a versenyzők között, ugyanakkor az elemek rendkívül látványosak, ezért kortól függetlenül mindenkinek jó szívvel tudja ajánlani.

Szabó Tünde az MTI-nek elmondta, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként külön örül annak, hogy az Európa-bajnokság gyermek kategóriájában a 12 esztendős nyíregyházi Petulante - polgári nevén Szabó Botond - lett a legjobb,
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 17:31
Képek, videók
szabó tünde.png
chillik
2017. november 14. kedd, 14:54
0 a fotók itt Burján M 73
lovaszmarika
2019. július 06. szombat, 10:00
honfoglaló_burján bence_2
maroka
2018. december 07. péntek, 20:29
honfoglaló_burján bence.j
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:27
Burján Rózsa a Kjelfoss-m
rozsmalom
2011. május 28. szombat, 08:00
Burjánzik a növényzet
csaobi
2010. szeptember 07. kedd, 19:44
burjánzó növények
tikila
2009. szeptember 23. szerda, 19:44
Japport Viktor híres cukr
irmus
2018. június 17. vasárnap, 14:23
Zakály Viktória - Tartson
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:58
Zakály Viktória - Én váro
sanci81
2018. április 23. hétfő, 17:56
0 Viktor Molev képe Névte
lovaszmarika
2018. április 22. vasárnap, 15:55
O.Viktor-fiam.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:59
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.