Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:15 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Imádság
,,Hát az Isten nem áll-é bosszút az ő választottaiért, kik őhozzá kiáltanak éjjel és nappal, ha hosszútűrő is irántuk? Mondom néktek, hogy bosszút áll értök hamar." (Lk 18,7-8)

A komoly és buzgó imádság, amely nem adja fel, és nem fárad bele, hanem vár és kitart az utolsó pillanatig, végül áthatol égen és földön, és lehetetlen, hogy meg ne hallgattasson. Mert kellemes áldozat Istennek, ha úgy imádkozunk, hogy imádságunk felülmúlja értelmünket és gondolatainkat, ahogy Pál mondja: Isten bőséggel mindeneket megcselekedhetik, feljebb, hogynem mint kérjük vagy elgondoljuk." Amikor valamely ügyed majdnem elveszettnek, és minden jó szándék és buzgalom hiábavalónak tűnik, vigyázz magadra, nehogy elpártolj Istentől. Mert Isten mindent a halálból és a semmiből hív elő. Isten segítsége ott kezdődik, ahol már nincs sem segítség, sem reménység. Ha ilyen módon imádkozol, és nem kapsz választ, jöjj, és büntess meg engem hazugságért! Ha nem is válaszol abban a pillanatban, annyit akkor is adni fog, hogy szíved bátorságot és erőt nyer mindaddig, míg sokkal gazdagabban megajándékoz, mint ahogy remélni merted volna.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 14. péntek, 13:43
Címkék: Mert Isten, Luther Márton, utolsó pillanatig, megcselekedhetik, választottaiért, gondolatainkat,
Kommentek
Fina vizes V.B. - Férfi női 25 km-es távúszás
asztmás rohamot kapott a vízben, így az utolsó három kilométeren szinte nem is tudott levegőt venni.
- ,,Tegnap még úgy keltem fel, hogy úgy éreztem, jól regenerálódtam a korábbi úszásokból, jó lesz ez a huszonöt, ehhez képest ma reggel úgy keltem fel, hogy 'most ez komoly, hogy nekem ma öt és fél órát kell úsznom'? Inkább aludtam volna. Aztán végül elkezdtük. Úgy voltam vele, hogy az első három óra szokás szerint könnyű lesz, ehhez képest rögtön feltettem magamban a kérdést, hogy mi az isten történik, mert olyan brutális tempót kezdtek el páran, amire még nem volt példa. Tízezernél úgy éreztem, nem tudom végigúszni, mert elkezdett fájni a vállam. Aztán úgy voltam bele, hogy körről körre haladunk, az utolsó egyenesben meg úgy voltam vele, ha ezt eddig végigúsztam, akkor lehajrázok mindenkit. Sokkal jobban érzem magam, mint tavaly, meg az elmúlt években. Most lettem hatodik, tízen 16., ötön 17., a csapatban nyolcadik, ennél azért sokkal előrébb várom magam minden számban. Viszont úgy
maroka, 2019. július 19. péntek, 18:02
Útravaló – 2019. július 19.
,,A szombat van az emberért, nem az ember a szombatért." A törvény szolgasága után az Isten gyermekeinek szabadságát adja Jézus. A farizeusok megszólják a tanítványokat, mert megszegik a szombatot azzal, hogy munkát végeznek, amikor morzsolgatják a kalászokat. A törvény a túlértelmezése miatt teherként nyomja az emberek vállát. Pedig Isten szeretetből adta a törvényt, csak az írástudók és farizeusok magyarázataikkal teherré változtatták. Jézus átlépi az emberi magyarázatok rendszerét, és fölmutatja az Atya gyermekei iránti szeretetét. Az emberek közötti kapcsolatban és Isten előtt a legfontosabb feladatod a szeretet, nem pedig a törvény betűjén való rágódás. Szolgai vagy gyermeki a hited?
maroka, 2019. július 19. péntek, 17:17
15. évközi hét péntek 07.19
fogyasszák. Ne egyetek meg belőle semmit nyersen vagy vízben megfőzve, hanem csak tűzön sütve, a fejével, a lábával és belső részeivel együtt. Semmit ne tegyetek el belőle másnap reggelre. Ami másnapra megmarad, azt tűzön égessétek el.
Így fogyasszátok: Legyen a derekatok felövezve, saru a lábatokon, bot a kezetekben. Sietve egyétek, mert ez az Úr átvonulása. Én végigvonulok azon az éjszakán Egyiptomon, és megölök minden elsőszülöttet Egyiptomban: embert és állatot, s ítéletet tartok Egyiptom minden istene fölött, én, az Úr. A vért használjátok annak a háznak a megjelölésére, amelyben laktok. Ha látom a vért, kihagylak benneteket. Titeket nem ér a megsemmisítő csapás, amellyel Egyiptomot megverem.
Ez a nap legyen számotokra emléknap, és üljétek meg úgy, mint az Úr ünnepét. Nemzedékről nemzedékre tegyétek meg ünnepnapnak mindörökre."
Ez az Isten igéje. Kiv 11,10-12,14

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az Emberfia ura a szombatnak is.
Húsvét táján az egyik szombaton
maroka, 2019. július 19. péntek, 17:15
Életünk értelme
Van-e erre időnk ?. Sok mai ember számára az élet egy gyorsforgalmi út, a bölcső és a sir között. Rohannak, sietnek a kisiklásig... Nincs idejük feltenni a kérdést : honnan, hová és miért ez az élet. Pedig ezek számunkra a legfontosabb kérdések. Kutatnunk, keresnünk kell az életünk értelmét, célját.
A gyermek első oktatója a szülő. A teremtő Isten a szülők kezébe helyezte a gyermekeket, hogy azok növekedjenek bölcsességben és kedvességben Isten és emberek előtt.
A gyermek lelke az a tiszta lap, ahol az első benyomások kitörölhetetlen nyomot hagynak. Amit a családban lát és hall, azt magába szivja és személyét alakitja. Ezért nagyon lényeges a család légkörének lényege.
Manapság sok család széthullik. Miért ? Azért, mert nincs meg a megygőződéses vallásos háttér. Töröljük ki a szemünket és lássunk tisztán !
Kedves Szülők, Nagyszülők ! ti felelősek vagytok ! Feleljetek egy kérdésre: amikor este lefeküsztők, tudod-e, hogy hol van a Te gyermeked ? Unokád ? Sokszor fogalmad sincs erről,
wob, 2019. július 19. péntek, 15:14
Úgy, ahogyan Ő
,,...ahogyan Ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban." 1János 4,17b

Olyan újszövetségi igazság tárul itt elénk, amely valósággal megdöbbent minket. Mi sohasem mernénk kimondani e szavakat, ha nem találnánk a Bibliában. Pedig ezek csodálatosan igazak, örülhetünk nekik!

Milyen értelemben vagyunk mi ebben a világban, ahogyan Krisztus van? Szinte mindig automatikusan arra gondolunk, miben nem vagyunk éppen olyanok, mint Ő volt. Nem osztozunk Vele isteni tulajdonságaiban, mint amilyen pl. a mindentudás és mindenütt jelenvalóság. Telve vagyunk bűnökkel és hibákkal, míg Ő bűntelen és tökéletes. Nem szeretünk úgy, ahogyan Ő szeretett, nem bocsátunk meg úgy, ahogyan Ő megbocsátott.

Milyen módon vagyunk tehát ,,úgy, ahogyan Ő"? A vers önmagát magyarázza: ,,Abban lett teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizalommal tekinthetünk az ítélet napja felé, mert ahogyan Ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban." Isten szeretete oly módon munkálkodott az életünkben, hogy nem
kalmanpiroska, 2019. július 19. péntek, 11:03
Szép napot mindenkinek!
nappalt, ha sok
volt a munka. Ennek örült ő nagyon, mert így gyarapodott a gazdaság. Volt már háza, földje, szőlője s rakással az ezüst
forint a ládafiában.

- Könnyű neki - mondogatták az emberek -, mert akinek olyan derék, szorgalmas felesége van, annak játék az élet. Gondot
felez, örömet kétszerez a jó asszony a háznál.Hát még a kislánya, az aranyhajú Piroska! Angyalt nem lehetne szebbet
festeni az oltárra! Csak szereti a jó Isten ezt az aranykovácsot!
De meg is érdemelte Balogh Demeter, hogy jól menjen a sora. Szorgalmának maga látta hasznát, emberségtudásáért mindenki
szerette, jó szívét áldották a falu szegényei.Szelídségre, jó kedvre sem volt neki párja, Egész nap oly vidáman
fütyörészgetett, hogy még a nótás rigó is megirigyelhette volna. S mikor esténként letette a kormos bőrkötőt és ölibe vette
a kislányát, míg a felesége csendesen dúdolgatva vasalgatta a kis
kirscha, 2019. július 19. péntek, 09:39
Szép napot mindenkinek!
Ludas Matyiból ismert Döbrögi uraság egyszer csak civil "emberi" ( ha lehet annak nevezni ) alakot ölt és mi csak törlesztünk, Ő meg egyszer sem kapja vissza, nemhogy háromszor visszakapná!!!

Egy ország, ahol szégyen magyarnak lenni, szégyen! Egy ország, ahol a kórházi körülmények és a kórházi ellátás párhuzamba hozható egy Petőfi-művel, ahol @rbán Döbrögiből Pató Pál úr lesz:

Roskadófélben van a ház,
Hámlik le a vakolat,
S a szél egy darab födéllel
Már tudj' isten hol szalad;
Javítsuk ki, mert maholnap
Pallásról néz be az ég...
Közbevágott Pató Pál úr:
"Ej, ráérünk arra még!"

Egy ország, ahol szégyellem, hogy magyarok vagyunk, szégyellem! Egy ország, ahol szégyellem, hogy nemzeti öntudatunk, identitásunk legnagyobb ünnepén, március 15-én mikrofont kap Döbrögi uraság, mi meg jó Ludas Matyik/Marikként szolgáljuk őt!

Szégyen, az valóban! Egy ország, ahol az emberek a reggeli mínusz 2 fokban buszra, vonatra várnak, 350
kirscha, 2019. július 19. péntek, 08:50
Szentírás
,,A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre." (2Tim 3,16)

Ez az a könyv, amely a bölcseket és okosokat mind balgatagokká teszi, és amelyet csak az együgyűek és jámborok érthetnek meg. Ezért hagyj fel minden önhittségeddel és önérzeteddel, és tartsd többre ezt a könyvet a legnagyobb és legnemesebb szentségnél, a leggazdagabb kincslelőhelynél, mert nem tárhatod fel teljesen, ki sem merítheted soha. - Én a Bibliát néhány év alatt kétszer végigolvastam, de ha a Biblia egy hatalmas nagy fa lenne, szavai pedig gallyak és ágacskák, hát minden egyes gallyat és ágacskát megráznék, hogy megtudjam, mi van rajtuk, és mi a kincsük, így minden alkalommal leráznék még néhány újabb kis almát vagy körtét.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. július 19. péntek, 08:28
Képek, videók
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
mert_ugy_szerette_iste n_e
menusgabor
2017. április 14. péntek, 11:46
Mert Istennél....
pacsakute
2015. július 20. hétfő, 18:39
Jóság, mert Isten jóságos
sacimama
2014. július 17. csütörtök, 22:22
Mert úgy szerette Isten..
pacsakute
2012. december 19. szerda, 18:56
Mert úgy szerette Isten a
pacsakute
2012. szeptember 29. szombat, 12:30
MERT ÚGY SZERETTE ISTEN E
hegyesne
2011. április 17. vasárnap, 01:49
Luther Márton a reformáci
furaila
2016. október 30. vasárnap, 20:05
Luther Márton
simonmveronika
2007. február 06. kedd, 19:17
Az utolsó pillanatok!
inoke
2009. október 09. péntek, 22:13
Mozart utolsó pillanatai-
mezixy
2008. augusztus 16. szombat, 16:00
egy kerék utolsó pillanat
agica2004
2008. június 18. szerda, 16:01
utolsó pillanatok1
tanzen
2007. március 16. péntek, 14:51
utolsó pillanatok
atkaguru
2006. november 26. vasárnap, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.