Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 21:45 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Táncoló szem3 HATÉKONY TIPP A SZEMKÖRNYÉK ÁPOLÁSÁRA

A szem alatti sötét karikák sokak életét nehezítik meg. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a jelenség mögött számos ok húzódhat meg a kialvatlanságon túl. Ne csak a késő estébe nyúló munkát okoljuk tehát a karikákért, hanem keressük meg a probléma valódi gyökerét, hogy hatékonyan fel is tudjunk lépni ellene.

A köznyelvben csak "táskás szemként" emlegetett bőrproblémát a keringési zavar, a dehidratáltság és a nem megfelelő kozmetikumok használata is okozhatja. Így első lépésként azt javasoljuk, vizsgáljuk meg napi rutinunkat! Ha azt látjuk, hogy túlságosan kevés folyadékot fogyasztunk, máris megtaláltuk a problémánk egyik gyökerét. Napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával sokat tehetünk a szem alatti karikák csökkentéséért.

Emellett azonban érdemes hetente 3-4 alkalommal speciális kezelést beiktatnunk arcápolási rutinunkba, melynek során fokozzuk a keringést, hidratáljuk az érintett területeket, majd megfelelő hatóanyagokkal tápláljuk szemkörnyékünket.

1. LÉPÉS - A KERINGÉS FOKOZÁSA

Vegyünk elő két kisméretű tálat, az egyikbe engedjünk kellemesen meleg vizet, a másikba, pedig hűvöset. Fogjunk két vattát, tegyük elsőként a meleg vízbe, nyomkodjuk ki kissé, majd helyezzük a szemünkre fél percre. Ezt követően tegyük ugyanezt a hideg vízzel is. A folyamatot ismételjük meg háromszor. A hideg-meleg vizes borogatás felfrissíti a szemkörnyéki erek vérkeringését. NE használj forró vagy jéghideg vizet, a mértékletesség itt különösen fontos!

2. LÉPÉS - BŐSÉGES HIDRATÁLÁS

Számos alkalommal cáfoltunk már meg bőrápolás szempontjából üres ígéreteket tartogató házi praktikákat, az uborka jótékony hatását azonban nem tudjuk megkérdőjelezni. Helyezzünk egy-egy karika kígyóuborkát a szemünkre úgy, hogy az lebegjen a csukott szemgolyónkon. Vágjunk félbe egy karikát kissé ívesen, az így kapott két kis félholdra hasonlító zöldségdarabot tegyük a szemünk alá 15 percre. Amíg az uborka hidratálja szemkörnyékünket, hallgassunk relaxáló zenét, így az idegeink is csodálatosan kisimulnak majd.

3. LÉPÉS - A VARÁZSSZÓ: KOFFEIN

Éjszakára vigyünk fel a szemkörnyékre magas koffein tartalmú hialuron gélt, amely az éjszaka leple alatt egészen reggelig serkenti a keringést, apasztja a táskákat és halványítja a sötét karikákat. TIPP: használjunk 2% koffein tartalmú szemkörnyék ápolót, ez bőségesen elegendő a megfelelő hatás érdekében, ha ennél többet tartalmaz akkor azt a bőr már nem tudja megfelelően beszívni és kiülhet a felszínre.

Vessük be csodafegyverünket, a Natics HYDRA-N YEUX hialuron esszenciát, amely azon túl, hogy fokozza a keringést, hidratál és táplál is. A két százalék koffeint tartalmazó készítményt óvatosan, vékonyan vigyük fel a szem körüli területekre. Fontos, hogy ne akarjuk belemasszírozni a bőrünkbe, hagyjuk, hogy magától, természetes módon beszívódjon. A benne lévő hialuronsav megköti a nedvességet, ezáltal hidratál, és halványítja a szem alatti karikákat, miközben csökkenti a ráncok mélységét is.

Ne feledjük, legyünk türelmesek! Eltérő gyorsasággal reagál bőrünk a szemkörnyék kezelésére, van, amikor már az első alkalom után látszik az eredmény, másnál viszont kissé több idő kell a látványos javuláshoz, a siker azonban következetes arcápolással nem fog elmaradni.


klarika47, 2019. március 17. vasárnap, 06:56
Címkék: Natics HYDRA-N YEUX, szem alatti, jelenség mögött, késő estébe, probléma valódi, köznyelvben csak,
Kommentek
Egészségtelen szokások
illetve stresszhelyzetben is segíthet, viszont a folyamatos rágózást nem javasolják a hozzáértő szakemberek. Az állandó rágózás ugyanis túl nagy nyomást gyakorol az állkapocs ízületre, ez pedig ízületi gyulladást is okozhat, ami nagyon fájdalmas is lehet. Az is gond lehet, ha túl sok levegőt nyelünk le, mivel ez gyomorpanaszokat generálhat.

A körömrágás több szempontból sem egészséges. Egyrészt esztétikailag nagyon csúnya látványt nyújt, amikor valaki tövig rágja a körmeit, másrészt a köröm alatti baktériumok szájfertőzést okozhatnak. Vírusok is bejuthatnak a szervezetbe, ami felsőlégúti és egyéb fertőzéseket okozhat. Ráadásul a folyamatos körömrágás a fogakat is károsítja. A körömrágás általában valamilyen szorongást takar, így az alapbetegség kezelésével ez a rossz szokás is megszűnik.

Fáradtságra hivatkozva soha nem szabad kihagyni a fogak ápolását, vagyis a fogselyem használatát és a fogmosást. Már egyszeri fogápolási rutin kihagyása is elindíthatja a fog szuvasodását. Ha a fogak
pacsakute, 2020. január 16. csütörtök, 20:33
Szlovák parlamenti választás - A Fico vezette kormánypárt nyerhet egy felmérés szerint
legutóbb 8,64 százalékkal került a pozsonyi törvényhozásba.

A mostani felmérés szerint is legalábbis kérdéses, hogy a jövő márciusban összeálló új pozsonyi törvényhozásban lesz-e képviselete a felvidéki magyarságnak. A Focus számai szerint ugyanis mindkét,a felvidéki magyarság körében érdemi támogatottsággal rendelkező politikai erő - a tisztán magyar, három pártból választási párttá összeállt Magyar Közösségi Összefogás (MKÖ), illetve a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt is - a bejutási küszöb alatti, 4 százalék körüli eredményt ért el.

Ha a februári voksolás a Focus mostani eredményei szerint alakulna, az egy sokszereplős centrista-liberális kormány összeállítását valószínűsítené. Ugyanakkor helyi megfigyelők szerint a becsléseknél nem hagyható figyelmen kívül két tény. Az egyik az, hogy az elmúlt évek választásainak eredménye jelentősen eltért a felmérések jóslataitól, a második pedig az, hogy a bejutásra érdemi eséllyel rendelkező pártok közül mintegy 5-6 olyan van, amelynek támogatottsága a
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 17:11
Erdogan: Törökország 2020-ban megkezdi a szénhidrogének utáni kutatást Líbiával határos tengeri területein
Hozzátette: első lépésként az Oruc Reis nevű török földtani kutatóhajót vezénylik majd a térségbe.

Erdogan tavaly november 27-én fogadta Isztambulban az ENSZ által támogatott líbiai kormány miniszterelnökét, Fájez esz-Szarrádzsot. A felek két megállapodást kötöttek: egy, a földközi-tengeri joghatóságról, valamint egy biztonsági és katonai együttműködésről szólót.

Görögország, Ciprus, és Egyiptom a nemzetközi jogba ütközőnek minősítette a tengeri joghatóságra vonatkozó török-líbiai egyezményt, amely új határok meghúzásával tovább bonyolítja a Ciprus környéki olaj- és gázlelőhelyek kiaknázásáról zajló vitát. Ankara a Ciprus északi felén élő törökök jogainak védelmére hivatkozva jelenleg két fúróhajót és két földtani kutatóhajót állomásoztat a kettéosztott sziget körül, köztük az Oruc Reist. Az Európai Unió tavaly "illegálisnak" minősítette a tevékenységet és július közepén enyhébb szankciókat vezetett be Törökország ellen.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök december elején arra
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:11
Enyhén lassult a kínai szolgáltató szektor növekedése decemberben
A gazdaság több mint felét kitevő szolgáltatóipar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a novemberi 53,5 pontról 52,5 pontra csúszott vissza decemberben.

A BMI 50 pont fölötti értéke a vizsgált ágazat növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index decemberben szintén enyhe mérséklődést mutatott az előző hónaphoz képest, a novemberi, 21 hónapos csúcsot jelentő 53,2 pontról 52,6 pontra gyengült a múlt év utolsó hónapjában.

A feldolgozóiparban meredekebb növekedési rátát figyeltek meg, annak ellenére, hogy az ágazat teljesítménye decemberben három havi mélypontra esett.

Az új megrendelések állománya szintén stabilan növekedett a múlt év végén, habár decemberben a növekedés négy havi mélypontra mérséklődött. A feldolgozóiparban az új megrendelések állománya csupán szerény növekedést ért el, ezzel szemben a szolgáltató szektor szeptember óta a legnagyobb ütemű bővülésről számolt
velemenyezd, 2020. január 06. hétfő, 08:21
Aláírták az izraeli gáz Európába szállításáról szóló EastMed egyezményt
Azezerkilencszáz kilométer hosszú, tenger alatti gázvezeték előbb Izrael földközi-tengeri partvidékétől Ciprusra, majd onnan Krétára, végül Görögország európai partjához vezeti el a földgázt.

A tervek szerint később egy másik vezeték is épül majd, amely Olaszország partjaihoz szállítja el az Izraelnél néhány éve felfedezett energiahordozót.

A közel hatmilliárd dolláros (ezernyolcszáz milliárd forintos) gigaberuházás az európai földgázigény tíz százalékát lesz képes kielégíteni. A vezetéken évente 9-12 milliárd köbméter földgáz érkezhet a kontinensre a Földközi-tenger délkeleti partjaitól.

A gázvezetékeket először a Ciprusig tartó 170 kilométeres szakaszon fektetik le, majd öt éven belül elkészülnek a további szakaszok Görögország és Olaszország felé.

Benjámin Netanjahu, az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke Athénban az ünnepélyes aláírás előtt megbeszéléseket folytatott előbb Kiriákosz Micotakisz görög kormányfővel, majd Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnökkel is. Az ezt
velemenyezd, 2020. január 02. csütörtök, 18:51
Szűz Mária, Isten anyja 2020.01.01
elsőszülött fiú megváltásáért áldozatot ajánlott fel. Mária ekkor hallotta Simeon ajkáról a jövendölést Fiáról és a maga sorsáról.
Az Úr megmutatta az ő üdvösségét, nemcsak a pásztoroknak, nemcsak Simeonnak és Annának, hanem a pogányságot képviselő napkeleti bölcseknek is, akik az ég jeleit figyelve látták meg a csillagot, mely elvezette őket Betlehembe, a házba, ahol megtalálták Máriát és a Gyermeket. E látogatás következménye lett a betlehemi gyermekgyilkosság, amelyben Heródes megölette a 2 év alatti fiúgyermekeket Betlehemben és környékén (lásd december 28-án, Aprószentek ünnepén).
Józsefet azonban az Úr angyala időben figyelmeztette: ,,Fogd a gyermeket és anyját, és menekülj Egyiptomba..."
Mikor pedig Heródes meghalt, a Szent Család visszaköltözött, de nem Betlehemben, hanem Názáretben telepedtek meg. Amikor Jézus 12 éves lett, szülei fölvitték magukkal Jeruzsálembe, ahol a Gyermek elveszett. Hosszasan keresték, mert nem tudták, hogy Jézus ,,Atyja dolgaiban van",
maroka, 2020. január 01. szerda, 15:31
Megkezdték a tenger alatti Leviatán gázmezőn a gázkitermelést
A Noble Energy nevű vállalat éjjel üzembe helyezte a gázvezetékeket, és reggel megkezdte a gáz Izrael területére szállítását, miután a kormány zöld jelzést adott a műveletekhez.

22 trillió köbméterre becsült földgázkincs Haifától százhuszonöt kilométerre, nyugatra található a Földközi - tenger alatt. Onnan két, 120 kilométer hosszú tenger alatti csővezetéken szállítják a 47 méter magas feldolgozóplatformra, amely a tengerparttól 10 kilométerre, nyugatra fekszik.

A gázfeldolgozás teljesen ezen a tengeri állomáson zajlik majd, ahonnan a feldolgozott gázt és a stabilizált kondenzátumot két csővezetéken szállítják a partra, ahol a gázt bekapcsolják a nemzeti gázszállító rendszerbe.

Az éjszaka végrehajtottgázberendezés-teszt során kiürítették a nitrogént acsövekből, hogy helyét átadják a kitermelt gáznak. Ezt a lépést többször elhalasztották az elmúlt hetekben, mert a környezetvédelmi csoportok azt állították, hogy az ehhez szükséges vegyi anyagok rákkeltő hatással lehetnek. Sok part menti
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 12:11
Tengertől védő 7000 éves kőfalat találtak a víz alatt Izrael földközi-tengeri partjánál
A tengerparti halászó-földművelő és állattartó közösség kőfal építésével védekezett az utolsó, húszezer évvel ezelőtti jégkorszak után megemelkedő tengerszint ellen, de a természeti erőkkel szembeni küzdelmük végül kudarccal végződött, és településük víz alá került.

Búvárrégészek a neolitikum korából származó, monumentális, legalább egy kilométerről odavitt kövekből emelt védmű mintegy száz méter hosszú szakaszát találták meg a Haifa melletti tengerparton a Tel Hreiz nevű, jelenleg víz alatti, egykori település mellett.

Amikor a korabeli tengerparti közösség letelepedett, akkor falujuk még három méterrel a tengerszint felett volt, de a nemzedékek során az emelkedő vízszint veszélyeztetni kezdte őket, ami ellen kőfallal védekeztek, amíg tudtak.

A Haifai Egyetemen kutató Ehud Galili vezette tudóscsoport szerint az utolsó jégkorszak után, mintegy húszezer éve, évente 7 milliméterrel emelkedett a jéghegyek olvadása miatt a Földközi-tenger szintje, de mintegy négyezer évvel ezelőtt a
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 10:51
Képek, videók
anna nati.jpg
zsokica45
2018. szeptember 02. vasárnap, 08:23
1023053_native-america n-w
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 18:30
Delhi Zagrody Native 2.jp
charlotteani
2018. január 26. péntek, 19:32
nati névv.jpg
zsokica45
2016. december 15. csütörtök, 16:56
1Patries_Native American
zskadi
2016. február 27. szombat, 10:06
Calm Pond, Denali Nationa
maxxx
2015. január 10. szombat, 11:58
Pu`uhonua o Honaunau Nati
maxxx
2015. január 10. szombat, 11:03
Szretykó Nati (2).jpg
jucinenadov
2015. január 01. csütörtök, 19:30
Szretykó Nati.jpg
jucinenadov
2015. január 01. csütörtök, 19:29
tuza nati.jpg
zsokica45
2014. december 27. szombat, 21:04
1Patries_Native American
cady89
2013. december 06. péntek, 11:05
1000_6uu_Yosemite Nationa
ircsike36
2013. július 24. szerda, 18:22
Szem alatti fekete kariká
pacsakute
2013. március 22. péntek, 17:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.