Belépés
2018. december 10. hétfő | 50. hét | 344. nap | 12:19 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csomagba rejtett újabb bomba robbant Texasban
A házi készítésű robbanószerkezethez hasonló két csomagbomba hétfőn Austinban, az állam fővárosában robbant. A korábbi robbantások is Austin környékén történtek.

Texasban mintegy ötszáz nyomozó, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) mintegy száz munkatársa vizsgálódik, köztük az az Egyesült Államokban ismert detektív, aki részt vett 1996-ban az Unabomber néven ismertté vált Ted Kaczinsky ügyének felgöngyölítésében. Az életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Kaczinsky 1978 és 1995 között robbantott házilag készített bombákat, az Egyesült Államok több szövetségi tagállamában. A mostani texasi robbantássorozatot a Fox televízió az Unabomber-ügyhöz hasonlította.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schertz rendőrfőnöke, Manny Casas elmondta: a közepes nagyságú dobozban elhelyezett csomagbomba keddre virradóra robbant fel egy postahivatal mellett, egy nőt kezeltek könnyebb sérülésekkel. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt.

Az AP hírügynökség információi szerint a schertzi robbantás valószínűleg nem független az Austinban és környékén elkövetettektől.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője a Fox televíziónak elmondta, hogy Donald Trump elnököt részletesen tájékoztatják a fejleményekről és szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal.

Közben kedden reggel az Austin-Bergstrom nemzetközi repülőtérhez közel, egy másik postahivatalban, gyanús csomagot találtak. Brian Manley, Austin rendőrfőnöke később közölte: eddigi információik szerint a schertzi csomagbomba "kifinomultabb szerkezet" volt, mint az Austinban és környékén felrobbantak.

A házilag készített, de a rendőrség által meglepően összetettnek minősített csomagbombáknak eddig négy halálos áldozatuk volt. A bombák elkészítéséhez minden alapanyag szabadon megvásárolható.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:55
Címkék: Szövetségi Nyomozó Iroda, Egyesült Államokban, Egyesült Államok, Manny Casas, Sarah Huckabee Sanders, Fehér Ház,
Kommentek
Nobel-díj - Rákkutatásért ketten kapják az orvosi Nobel-díjat
"programozott halál 1" (PD-1) nevű fehérjét, amely szintén a T-sejteken fejeződik ki. A PD-1 szerepét megfejtve rájött, hogy a "programozott halál 1" - a CTLA-4-hez hasonlóan - fékként működik, mechanizmusa azonban eltérő. Klinikai kísérleteket követően 2012-ben egy kulcsfontosságú tanulmány igazolta a japán tudós által kifejlesztett terápia hatékonyságát a rák különböző fajtáiban szenvedőknél, olyanoknál is, akiknek betegségét korábban gyógyíthatatlannak tartották.

James Allison 1948-ban született Texasban. Doktori címét 1973-ban szerezte a Texasi Egyetemen. Dolgozott a Texasi Egyetem Rákkutató Központjában, a Berkeley Egyetemen és a New York-i Memorial Sloan-Kettering Rákközpontban is. 2012 óta ismét a Texasi Egyetem professzora, munkatársa a rák elleni immunterápia lehetőségeit kutató Parker Intézetnek.

Hondzso Taszuku 1942-ben született Kiotóban. 1966-ban szerzett orvosi diplomát. 1971 és 1974 között a baltimore-i Carnegie Intézet ösztöndíjasa volt, PhD-fokozatát a Kiotói Egyetemen szerezte
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:02
Elfogták a járdára parkoló autósokat büntető öntörvényű pécsi nénit. - Ki a nagyobb gyökér a történetben?
13-as!

● ,,Ha az első ember, aki (még valamikor az ősidőkben) egy másik ember részéről elnyomatást vagy megaláztatást tapasztalt, felemelte volna a szavát, majd a bunkósbotját (és le is sújtott volna vele), ma egészen bizonyosan egy jobb világban élnénk..." /«foxworkinspace» Baksay-Róka Béla/
Idevágó magyarázat: Azok az autósok, akik unos-untig és ohne zsanér RÁÁLLNAK a gyalogosok részére fenntartott járdára, valójában MEGALÁZZÁK és ELNYOMJÁK a gyalogosokat! Megalázzák és elnyomják őket azzal, hogy annyira figyelmen kívül hagyják ALAPVETŐ JOGAIKAT, mint ha nem is léteznének! Egy olyan motoros pizza-futárt pedig, aki A GYALOGOSOK KÖZÖTT CIKÁZVA HAJT A FUVARJA CÉLPONTJÁHOZ A JÁRDÁN, Texasban LELŐNÉK!...(Az apai nagyapám, bele is gyűrte volna azt a barmot a motorja kerekeinek küllői közé!...)

● ,,Nem ismerek olyan embert — beleértve önmagamat is —, aki nem érdemelne meg legalább 1 alapos farbarugást!..."./Mark Twain
foxworkinspace, 2018. augusztus 13. hétfő, 20:21
Szövetségi államok perelik Washingtont, amiért engedélyezte fegyverek 3D-ben történő kinyomtatását
Nyolc szövetségi állam és a szövetségi főváros, Washington DC nyújt be keresetet az északnyugati Washington államban, Seattle bíróságánál, arra kérve a bíróságot, hogy mondja ki semmisnek a kormány és a Defense Distributed (DD) nevű cég júniusban kötött megállapodását, amelynek értelmében a kormány engedélyezi a vállalatnak 3D nyomtatóprogram online elérését, illetve azt, hogy a fegyverek tervei letölthetőek legyenek.

Pennsylvania államügyésze, Josh Shapiro szerint vasárnapig ezren már le is töltötték az AR-15-ös típusú gépkarabély 3D-s nyomtatásához szükséges tervet, bár annak letöltése jogszerűen csak szerdától válik lehetségessé.

(AR-15 típusú gépkarabélyt használt az elkövető a 49 halálos áldozattal járó 2016-os orlandói tömegmészárlásnál és több sorozatgyilkosság esetében is.)

"Lenne egy kérdésem a Trump-kormányzathoz: miért engedik meg, hogy veszélyes bűnözők ilyen könnyen fegyverhez jussanak?" - fogalmazott hétfői közleményében Bob Ferguson, Washington állam főállamügyésze.
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 07:04
Schmitt Pál beadta a lemondását, hányan követik a példáját?
#51!

Már megint? Épp a múltkor magyaráztad el nekünk, hogy jogos ítélet nélkül még Texasban sem ölhetnek meg senkit, nemhogy Magyarországon. Egyre nagyobbak a logikai bukfencek, egyre távolabb a hőn áhított Nobel-díj.
wrist, 2018. július 26. csütörtök, 22:40
Szegényeket hívott meg vacsorára az új bíboros, ......
alszanak, vagyis a pápa ,,szomszédai" - és a Szentatya nagy szeretettel fordult feléjük. Elmesélték neki, hogy a Sant'Egidio közösség és Konrad atya együttműködnek abban is, hogy méltóképpen temessék el a meghalt hajléktalan barátaikat.
Ferenc pápa megáldott egy szíriai kislányt, aki néhány hónappal ezelőtt Rómában született menekült családban. Nagyon sok gyerek volt a vacsorán, játszottak, vidám légkör alakult ki körülöttük. A Szentatya megjegyezte, nagyon megrendíti, ami Texasban történik az édesanyjuktól elszakított menekült gyerekekkel.
Volt fogvatartottakkal is beszélgetett a pápa, aki gyakran azonosítja magát a szegény és a fogvatartott emberekkel: ,,Miért nem én?" - tette fel ismét a kérdést. Meséltek neki egy alkoholista hajléktalan barátjukról, és ő hangsúlyozta: ,,Az alkohol problémája mindenkit elérhet, egy olyan rosszról van szó, ami magával ragad, ami nem enged szabadulni, egy olyan rosszról, amiből csak mások segítségével vagy képes
maroka, 2018. július 01. vasárnap, 14:36
Donald Trump kivárna a bevándorlási törvénytervezettel
Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében annak a reményének adott hangot, hogy az őszi félidős választásokon - amikor a képviselőházat teljes egészében, a szenátust pedig csaknem harmadában megújítják - a republikánusok elsöprő győzelmet aratnak, és akkor szerinte könnyebb lesz elfogadtatni egy átfogó bevándorlási törvénytervezetet.

"A republikánusoknak nem szabad vesztegetni az időt a bevándorlási törvénytervezetre" - fogalmazott Trump és hozzátette, hogy "a demokraták csak szórakoznak, nem áll szándékukban bármit is tenni e sok évtizedes probléma megoldása érdekében".

Donald Trump azt követően tette közzé bejegyzését, hogy a képviselőházban csütörtökön a bevándorlásról előterjesztett két republikánus törvényjavaslat közül az egyiket leszavazták, a másikról pedig elhalasztották a voksolást. Erre az elhalasztott szavazásra várhatóan a jövő héten kerül sor, bár elemzők szerint bizonytalan a sikere. Trump egyébként már csütörtökön is kétségét fejezte ki a törvényjavaslatok sikerét illetően.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 18:13
Illegális bevándorlás - Üldözés közben halálos balesetet szenvedtek Texasban embercsempészek
Az amerikai határőrizeti szervek közlése szerint vasárnap délelőtt a határőrök három városi terepjáróra (SUV) lettek figyelmesek, és gyanítva, hogy embercsempészek járműiről van szó, leintették őket. Két kocsi meg is állt - utasaik közül később többeket őrizetbe vettek -, ám a harmadik továbbhajtott. Az egyik határőr üldözőbe vette a menekülő autót, és a hajszába bekapcsolódtak a helyi seriff emberei is.

A CNN amerikai hírtelevízió híradása szerint az országúton 160 kilométeres sebességgel menekülő gépkocsi egy ponton felborult, többször megpördült és eközben az autóból 12 ember kiesett. Öten közülük életüket vesztették, többen súlyosan megsérültek.

További két embert, a gépkocsi vezetőjét és az egyik utast, akik vélhetően amerikai állampolgárok, a hatóságok letartóztatták.

Az áldozatok többsége feltételezések szerint illegálisan tartózkodott az országban. A sérültek közül néhányat mentőhelikopterrel vittek a helyszíntől mintegy 150 kilométerre északkeletre lévő San Antonióba.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 07:04
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig,
lilagondolatok, 2018. május 17. csütörtök, 07:42
Képek, videók
utca Texasban.jpg
szicu
2013. március 17. vasárnap, 10:26
Ősz Texasban
megyerimihaly
2012. október 19. péntek, 09:49
utcai WC Texasban
csigamalac
2009. augusztus 28. péntek, 16:28
Az új szövetségi kapitány
sanci81
2016. június 03. péntek, 19:07
Szövetségi-palota.jpg
farkas1945
2011. február 10. csütörtök, 09:58
Szövetségi Bíróság tornya
mecsery
2010. május 19. szerda, 17:01
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
mannyi.jpg
wegnerzs
2016. május 15. vasárnap, 12:50
manny800.jpg
konoksag
2008. szeptember 08. hétfő, 08:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.