Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 17:02 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 327 tonna élelmiszer gyűlt össze az Adni öröm! akcióban
A közlemény szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar-csoport 23. alkalommal elindított közös kezdeményezésnek eredményeként több mint 31 ezer ajándékcsomagot jutattak el a hátrányos helyzetű emberekhez az ünnep előtt. A csomagok főleg a mindennapokban is fontos termékeket, tésztát, konzervet, rizst, kekszet, lisztet, cukrot és étolajat tartalmaznak.

"A karácsonyi gyűjtés jószándékú emberek tízezreinek tette lehetővé, hogy adott pillanatban, az üzletekben, rászoruló társainknak segítséget nyújtsanak, akár csekély összeggel is. A vásárlók felajánlásaiból készített ajándékcsomagokból rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékossággal élő és hajléktalan emberek részesültek" - idézi a közlemény Romhányi Tamást, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.

A december 12. és 17. között megszervezett karácsonyi gyűjtésben a jótékonysági szervezet közel háromezer önkéntese vett részt, akik 172 Spar és Interspar áruházban fogadták a vásárlók adományait. Az Adni Öröm! 1997 óta tartó történetében idén első alkalommal televíziós kampány is kapcsolódott a kezdeményezéshez - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 11:51
Címkék: Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Romhányi Tamást, Adni Öröm, közlemény szerint, hátrányos helyzetű, ünnep előtt,
Kommentek
ITM-államtitkár: a kormány célja a szegénység felszámolása
lehetőséget minden labdajátékra és más sportfoglalkozásra is.

Pogácsás Tibor szerint a legnehezebbnek a lakhatási program ígérkezik, de arra számít, hogy gyorsan felépíthető típusházakban olcsón fenntartható lakásokhoz juthatnak a rászorulók. Megállapodás született emellett felsőfokú intézményekkel is arról, hogy gyakornoki programok keretében logopédusokat, pszichológusokat, pedagógusokat küldjenek az érintett településekre - tette hozzá.

A programokban többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász, a Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Szent Márton Karitász, a Tutor Alapítvány és az Igazgyöngy Alapítvány vesz részt. A programok kiterjesztéséről és szükség esetén a módosításukról Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott január végi beszámolója alapján dönthet a kormány.

Az önkormányzati államtitkár azt várja a programcsomagtól, hogy jelentős gazdasági növekedést eredményez a hátrányos helyzetű térségekben
velemenyezd, 2020. január 15. szerda, 16:23
Erdő Péter: az emberrel közösséget vállaló Isten közösséget teremt ember és ember között is
olyan külső, fizikai feltételek megteremtésén át, mint a fűtés, a világítás vagy a hangosítás.

Ugyanilyen fontos, hogy a templomba betérő ember érezze, hogy "nem egy műsorra ül be, hanem egy közösség életébe kapcsolódik bele" - mondta a bíboros.

Erdő Péter arról is beszélt: az egyház küldetéséhez a kezdetektől hozzátartozott a szegények, elesettek segítése. Ebben a munkában az önkéntesek szolgálata mellett szükség van olyan professzionális szervezetekre, mint például a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vagy a Katolikus Karitász.

Kitért arra: időről időre változik, hogy egy-egy kormány milyen területen tart igényt az egyház szerepvállalására a társadalom életében, mit vár el, mit szeretne és milyen feltételek mellett. "Mi azonban nem jótékonysági szervezet, nem NGO vagyunk, hanem alapvetően Jézus Krisztusban hívő közösség", amelynek "sajátos értéke a hitre épülő, önzetlen segítségnyújtás".

Az egyházi szociális intézmények sokat szenvednek a bürokratikus terhektől. Közép-Kelet-Európában
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 08:00
Rekordot döntött az Angyalváró cipősdoboz akció az erdélyi rászorulók megsegítésére
Magánemberek, helyi közösségek, civil szervezetek és vállalatok adakoztak, hogy szebbé tegyék a Böjte Csaba ferences szerzetes által alapított erdélyi gyerekotthonok lakóinak karácsonyát - közölte a mozgalom az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom örömmel tapasztalta, hogy idén jóval több cég és magánember kapcsolódott be az akcióba és sokkal több felajánlást is tettek, mint korábban.

Idén az Angyalváró cipősdoboz akcióban a Magyar Cserkészszövetség, a Csillaghíd Alapítvány, a NOE Ferencvárosi csoportja és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vett részt. A dobozokat a Waberer's szállítmányozó vállalat juttatta célba a Gyergyói-medencébe, valamint Parajdra.
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 16:05
Elektromos autókat kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Schanda Tamás elmondta: az új autók az utcai gondozószolgálatok, a támogatószolgálatok, illetve az ifjúsági központok tevékenységét segítik majd.

Úgy fogalmazott: "a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hatékony, emberi és anyagi erőforrásaikat - a jó ötleteknek és az odafigyelésnek köszönhetően - célszerűen és a lehető legtöbb rászorulónak segítséget nyújtva használják fel".

A segélyszervezetnél "minden forint jó helyre kerül", ezért is teljesítette örömmel az ITM a kérésüket, és teremtett lehetőséget az elektromos autók megvásárlására - tette hozzá az államtitkár.

Schanda Tamás szólt arról is: a kormány kiemelten foglalkozik az autóiparon belül az elektromobilitással. Nemcsak a gyártás és a kutatás, fejlesztés, innováció területén, hanem az új, korszerű technológiák felhasználásában is élen szeretnének járni. Ezért indítottak az önkormányzatok részére elektromos töltőállomások telepítését támogató pályázatot, amelynek keretében több mint hatvan településen, összesen 170 töltőoszlop létesült,
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 16:50
A Nemzeti Közművek az ünnepek alatt senkinél nem kapcsolja ki az áram- és a földgázszolgáltatást
Az MVM Csoport részeként működő energiaszolgáltató célja, hogy ebben az időszakban az ügyfelek ne maradjanak szolgáltatás nélkül, és az ünnepek minden családnál a békés, családi együttlétről szóljanak. A kikapcsolási moratórium az NKM lakossági áram- és földgáz ügyfeleire vonatkozik.

A kikapcsolási moratórium nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. Így számukra is biztosított lesz az otthon melege ebben az időszakban. A kikapcsolási moratórium nem vonatkozik azokra, akik már ki vannak kapcsolva.

Az NKM számára fontos a nehéz sorsúak megsegítése. Az NKM a tulajdonában lévő, Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsájtja, jelképes összegért, hajléktalanszálló üzemeltetése céljából. A társaság kollégái 2011 óta minden évben, így idén is részt vesznek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban, illetve idén
velemenyezd, 2019. december 16. hétfő, 11:19
Hangszobor-kiállítás nyílt a Müpában
karitatív szervezet a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosüzem eszköztárának, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fordítja.

A világsztárok, mások mellett Zubin Mehta, José Cura, Fischer Iván és Eötvös Péter által aláírt hangszobrok, valamint a mintegy ötméteres, függesztett elemből álló installáció a Müpa Zászlóterében várja a látogatókat.

Az összekapcsolódás, az együttgondolkodás és a maradandó élmények fontossága jelenik meg idén a Müpa és a Máltai Szeretetszolgálat ünnepi együttműködésében. A Müpában évente több száz művész több ezer alkotása csendül fel, s hisznek abban, hogy a művészet, az innováció és a társadalmi felelősségvállalás kéz a kézben jár - hangsúlyozta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója a csütörtöki megnyitón.

A tárlat művészeti koncepciójának kialakítására Baditz Gyula szobrászművészt kérték fel. A hanghullámgrafikonok mintázata mentén huszonhárom egyedi kisplasztika, valamint egy huszonnegyedik, mintegy öt méter magas hangszobor
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 13:51
Lezsák Sándor és Szájer József kapta idén a Petőfi-díjat
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: "Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy (...) szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk".

A miniszter szólt arról: amikor 32 éve Lezsák Sándor hozzáfogott a lakiteleki találkozó megszervezéséhez, világosan látta a kor legfontosabb kihívásait. Személyes érdeme van abban is, hogy a találkozót olyan két és fél év követte, amely a magyar jövőért felelősséget érző magyar értelmiséget képessé tette arra a párbeszédre, együttműködésre és alkalmi összefogásra, amelyre a kommunista diktatúra leváltásához elengedhetetlen szükség volt.

Megjegyezte, hogy Lezsák Sándor diktatúrában és demokráciában, kisebbségben és többségben egyaránt ugyanazt képviselte: megőrizni egy évezredes állam és ennél is idősebb nemzet értékeit és
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 20:12
Képek, videók
Isten áldja meg a magyart
menusgabor
2020. február 15. szombat, 22:25
DAC-magyar-zászló-kore ogr
menusgabor
2020. február 12. szerda, 15:44
bajnok magyarok0126.jpg
maroka
2020. január 26. vasárnap, 20:27
magyarnői pólosok0122.jpg
maroka
2020. január 25. szombat, 20:29
magyar páros 0124.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 21:21
magyar jégtáncpáros0122.j
maroka
2020. január 23. csütörtök, 13:51
Széchenyi lánchíd, Magyar
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:36
Szaloncukor magyar karács
furaila
2020. január 06. hétfő, 18:26
magyar úszó bajnokság_25.
maroka
2019. december 15. vasárnap, 00:01
magyar úszó bajnokság_24.
maroka
2019. december 14. szombat, 23:52
magyar úszó bajnokság_23.
maroka
2019. december 14. szombat, 23:42
Romhányi József Sárkányme
mester126mari
2016. január 08. péntek, 23:27
Romhányi József
erzsikepuskas
2014. március 05. szerda, 12:22
Romhányi József.Madárdal.
erzsikepuskas
2014. március 05. szerda, 10:29
romhányi Jőzsef
erzsikepuskas
2014. február 01. szombat, 18:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.