Belépés
2019. február 24. vasárnap | 8. hét | 55. nap | 04:15 | Mátyás
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Három embercsempészt fogtak el a fővárosban éjszaka
Mint írták, a kőbányai rendőrök vasárnap este ellenőriztek egy osztrák rendszámú személygépkocsit a Sibrik Miklós utcában. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az autó orosz sofőrje fejenként több száz euróért 11 olyan szír állampolgárt akart személyautójával Bécsbe vinni, akik korábban illegálisan lépték át Magyarország államhatárát.

A BRFK munkatársai másfél órával később az I. kerületben, a Hegyalja úton állítottak meg egy olasz felségjelzésű autót, amelynek olasz sofőrje olyan külföldi személyeket szállított, akiket pénzért Ausztriába akart vinni.

Az újbudai rendőrök pedig nem sokkal éjfél után a Pannonhalmi úton ellenőriztek egy magyar rendszámú kisteherautót. Itt a jármű rakterében az egyenruhások összesen 22 szír állampolgárt találtak összezsúfolva, akiket a gyanú szerint Bécsbe akartak szállítani.

A három férfit a rendőrök előállították. A sofőrök autójában, azok átvizsgálása során több ezer eurót találtak és foglaltak le a nyomozók.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. augusztus 31. hétfő, 13:51
Címkék: Sibrik Miklós, fővárosban éjszaka, kőbányai rendőrök, osztrák rendszámú, jelenleg rendelkezésre, autó orosz,
Kommentek
Csaknem három évre ítéltek egy embercsempészt Mohácson
A közlemény szerint a férfit vagyoni haszonszerzés érdekében, több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészésben találta bűnösnek kedden az első fokon eljáró bíróság.

A vádlott tavaly november 20-án a fővárosban egy gépkocsit bérelt azért, hogy az eddig ismeretlen társai által Magyarország déli határszakaszán átcsempészett migránsokat továbbszállítsa Ausztriába. A vádlott november 22-én éjjel érkezett a déli határszakasz közelébe a gépkocsival, ahol az ott várakozó huszonnyolc migránst felvette, és az osztrák határ felé indult velük.

Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a sofőr az M6-os autópályán tartott ellenőrzésen bukott le.

A bíróság a szabadságvesztés tartamába beszámította az előzetes fogvatartásban töltött időt.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet. Az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a férfi bűnszervezetben követte el a bűncselekményt, és emiatt hosszabb szabadságvesztést szabjon ki. Így
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 11:31
Első fokon többévi börtönbüntetésre ítéltek egy holland embercsempészt
Dobó Dénes tájékoztatása szerint az elsőfokú bíróság M. N. vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettében marasztalta el, az egyrendbeli emberölés bűntettének kísérlete vádja alól felmentette.

A vádlott a bíróság előtt arra hivatkozott, hogy Magyarország érintésével munkaügyben utazott Romániába egy barátjával, két járművel. Állítása szerint Romániában eltévedt, a barátjával elveszítették egymást. Tagadta, hogy Romániában bárkit is szállított volna. Elmondása szerint Körösszegapáti külterületén azért állt meg a kisbusszal 2016. december 16-án reggel, mert magyar munkásoknak vélte az út mellett várakozókat, akiket csak a következő településig akart volna elvinni. A járműből nem szállt ki, ezért nem tudta pontosan hányan lehettek a "stopposok", akik számát 7-8-ra becsülte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint M. N. azzal a kifejezett céllal érkezett, hogy harmadik országbeli állampolgároknak pénzért nyújtson segítséget Romániában, illetve a román-magyar határ
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 16:32
Illegális bevándorlás - Szlovéniában idén 180 embercsempészt tartóztattak le a hatóságok
Tomaz Persolja kiemelte, hogy az embercsempészek mindössze egyharmada szlovén állampolgár, a többi külföldi, sok esetben olyan migráns, aki már kapott menekültstátuszt valamelyik nyugat-európai országban, mint Olaszország, Németország vagy Franciaország.

Az embercsempészek a migránsoktól 300 eurót vagy annál is többet elkérnek fejenként, hogy Horvátországból Szlovéniába juttassák őket - mondta a rendőrtiszt, majd hozzátette: meg kell azonban különböztetni azokat, akik szervezik az embercsempészetet azoktól, akik végzik, utóbbiakat általában a terepen elkapja a rendőrség.

Mint mondta, az elmúlt néhány évben kisebb csoportokat jutottak át a határon illegálisan, helyi vezetők nélkül, mert erre lehetőséget nyújt számukra a technológia, azaz az okostelefonok, amelyek segítségével pontos, berajzolt útvonalakon mozoghatnak.

A legtöbb embercsempészt idén Koper körzetében fogták el a hatóságok, ez a legrövidebb útvonal, amely a Balkánról Olaszországba vezet - hangsúlyozta.

Csaknem harminc
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 14:59
Illegális bevándorlás - Holland embercsempészt fogtak el Röszkén
Szabó Szilvia közölte, a német rendszámú mikrobusszal érkező férfi szombat reggel jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

A rendőrök a jármű ellenőrzése során a raktérben tizenöt - magát iraki állampolgárnak valló - határsértőt találtak - tudatta a százados.

A jármű vezetőjét őrizetbe vették, ellene embercsempészés miatt indult eljárás. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 23:00
Europol: a nyugat-balkáni régióból tevékenykedő bűnözőket állítottak elő Európa-szerte
A hágai központú szervezet tájékoztatása szerint a Nyugat-Balkánnal összefüggésbe hozható vagy onnan kiinduló bűnözés megfékezésére irányuló művelet során közel 500 ezer embert, gépjárművet és lakást ellenőriztek az uniós tagállamok, minden nyugat-balkáni ország, valamint Svájc és az Egyesült Államok rendőrei és határőrei.

A hatóságok 180 embert állítottak elő. Közöttük 13 embercsempészt, 71 migránst, 36 drogterjesztőt, valamint illegális fegyverkereskedőket és hivatalos dokumentumok hamisítóit. Lefoglaltak 159 fegyvert és robbanószert, mintegy 1500 darab lőszert és 286 kilogramm kábítószert.

A szeptember első felében zajló, négynapos műveletben összesen 8300 rendőr és határőr vett részt. Az akciót a hágai központban 44, az érintett országból érkező rendőrtiszt hangolta össze.

A jelentés kiemelte, hogy a művelet során szerzett értékes hírszerzési információknak köszönhetően tartóztatták fel a múlt héten a 34 illegális bevándorlót szállító török teherautót Magyarországon a román határ
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 16:03
Illegális bevándorlás - Boszniai nemzetbiztonsági miniszter: csökkent a migránsok száma az országban
A tárcavezető sajtótájékoztatóján elmondta: teljes ellenőrzés alatt tartják a migrációs helyzetet, az illegális határsértők számának fogyása pedig a szigorított határvédelem eredménye. Úgy vélte, Szerbiában jelenleg is több ezren tartózkodnak olyanok, akik Bosznián keresztül akarnak eljutni Nyugat-Európába.

Mektic kiemelte, hogy az év eleje óta közel 11 ezer illegális bevándorló érkezett Bosznia-Hercegovinába. Többségük az ország nyugati részében, a horvát határhoz közeli Bihac környékén zsúfolódott össze, ahol parkokban és romos épületekben vertek tábort. Az adatokból szerinte jól látszik, hogy ugyanezen idő alatt 8 ezren távoztak Horvátországba.

A horvát rendőrség nem adott pontos adatokat akkor, amikor azt közölte, hogy az év eleje óta 2500 migránst tartóztattak fel, akik illegálisan akarták átlépni a horvát-boszniai határt - hangoztatta Mektic, majd hozzátette: "vagy nem fedezték fel őket, vagy nem pontos információkat közöltek". Jelezte továbbá, hogy eddig több mint harminc
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:48
Illegális bevándorlás - Embercsempészeket vettek őrizetbe Temesváron
A csoportot kedden délben tartóztatta fel a határrendészet illegális migrációt és határon átnyúló bűnözést megelőző szolgálatának műveleti egysége. A határrendészek egy kisbuszt és az azt felvezető személygépkocsit megállítva találtak rá az iratok nélküli hét férfira, hét nőre és hat kiskorúra, akikről - előállításuk és kihallgatásuk után - megállapították, hogy iraki, iráni és szíriai állampolgárok, akik illegálisan jutottak román területre.

A külföldiek ellen tiltott határátlépés gyanújával kezdeményeztek eljárást, amelynek lefolytatásáig a bevándorlási hivatal temesvári elhelyezési központjában szállásolják el őket. A két román állampolgárt embercsempészéssel gyanúsítják, a Temes megyei táblabíróság ügyészsége elrendelte őrizetbe vételüket.

A határrendészet múlt pénteken másik két román embercsempészt fogott el, akik a szerb határ közelében vettek fel autóikba nyolc iraki és szíriai határsértőt.

A román határrendőrség számos alkalommal tett közzé felhívást, amelyben arra figyelmezteti
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 12:29
Krónika 7. rész (kérdések)
fel 47,2 kilométer hosszúságban. Emellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyolc mellékúti szakaszt újítanak fel 23 kilométernyi hosszúságban - tette hozzá.

DK: hogyan kaphatott letelepedési kötvényt egy bűnöző?

Vadai Ágnes (DK) azt kérdezte, hogy hogyan kaphatott letelepedési kötvényt az a szír férfi, aki az olasz hatóságok gyanúja szerint tagja egy olyan bűnszervezetnek, ami az illegális migrációból származó pénz tisztára mosásával foglalkozik.

Hány embercsempészt fogadott be a Fidesz? - kérdezte a politikus.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára azt felelte, hogy a kérdésben említett férfi 2010. március 10-én kapott letelepedési engedélyt, amikor még az MSZP volt kormányon. Önök behozták, mi elfogtuk - fogalmazott az államtitkár.

LMP: miért nem jutott el minden autistához a korai diagnosztika?

Ungár Péter (LMP) azt kérdezte, hogy miért nem jutott el minden autista gyereket nevelő családhoz a korai diagnosztika, és a kormány hogyan
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 19:43
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Bozsok-Sibrik kastély -XV
farkas1945
2014. október 13. hétfő, 16:34
A Sibrik-kastély,Bozsok. j
farkas1945
2011. február 14. hétfő, 15:14
Utca a fővárosban
msz303
2007. október 06. szombat, 18:59
A fővárosban
csipfer
2006. június 28. szerda, 10:23
Kőbányai kórus.jpg
maroka
2018. január 06. szombat, 14:56
Kőbányai téglagyárak
epitesz13
2011. február 18. péntek, 11:37
Köbányai Ref.templom.jpg
farkas1945
2010. december 26. vasárnap, 22:12
kőbányai.jpg
agica2004
2010. november 08. hétfő, 14:32
Befagyott kőbányai tó
gojkoivan
2009. február 04. szerda, 16:27
Kőbányai 03.JPG
lacigame
2008. november 09. vasárnap, 13:24
Kőbányai 02.JPG
lacigame
2008. november 09. vasárnap, 13:24
Kőbányai 01.JPG
lacigame
2008. november 09. vasárnap, 13:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.