Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 06:14 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Impeachment - Megkezdődött a demokraták érveinek előterjesztése
A folyamatot Adam Schiff, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és a házelnök által kinevezett impeachment-menedzserek csoportjának vezetője nyitotta meg beszédével.

A demokraták három napon keresztül érvelhetnek a Donald Trump elnök elleni vádjaik mellett.

Adam Schiff az amerikai történelem felelevenítésével kezdte beszédét. Idézte az egyik alapító atyát, Alexander Hamiltont, aki fontosnak tartotta az impeachmentet mint eszközt a "despoták" elmozdítására a hatalomból.

Schiff kijelentette: "megvolt az oka" annak, hogy az Egyesült Államok alapító atyái az alkotmányban rögzítették az eljárást. Az amerikai alkotmány ezáltal "olyan erős jogorvoslatot dolgozott ki, mint amilyen erőteljes a legyőzendő gonoszság" - hangoztatta.

Donald Trump a beszéd megkezdése után azonnal reagált.

"Minél tovább hallgatjuk Adam Schiffet, a Republikánus Párt annál egységesebbé válik e pártos színjátéktól" - írta az elnök a Twitteren.

A szenátusi tárgyaláson jelen volt a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó szenátorok mindegyike: Elizabeth Warren massachusettsi, Bernie Sanders vermonti, Amy Klobuchar minnesotai szenátor is.

Schiff mintegy két és fél órán keresztül beszélt. Felidézte a képviselőház által december 18-án megszavazott impeachmenthez vezető folyamat demokraták által lényegesnek ítélt állomásait.

A politikus Donald Trump július 25-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott telefonbeszélgetését "becstelennek" nevezte. Ez volt az az egyeztetés, amelynek során az amerikai elnök felvetette az ukrán államfőnek, hogy vizsgáltassa ki a demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden korábbi alelnök és fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeit.

A demokraták álláspontja szerint ezzel kockára tette az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is, és egyben visszaélt a hatalmával, mert a kongresszus által korábban Ukrajnának megszavazott katonai segély visszatartásával próbált nyomást gyakorolni Kijevre.

Adam Schiff visszatért Alexander Hamiltonra is, leszögezve, hogy Trump "pontosan azt tette, amitől Hamilton és kortársai tartottak".

"Semmi sem lehet veszélyesebb egy demokráciára, mint egy főparancsnok, aki azt hiszi, hogy büntetlenül cselekedhet, nem tartozik elszámolással senkinek" - hangoztatta Schiff. Hozzáfűzte, hogy ezt persze csakis akkor teheti meg, ha a kongresszus hagyja neki.

Schiff után Jerrold Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke és Sylvia Garcia texasi képviselő mondott beszédet. Mindketten a tárgyaláson a vádat képviselő impeachment-menedzserek csoportjának tagjai.

A tárgyalás közben 21 republikánus államügyész nyílt levelet tett közzé. Ebben azt emelték ki, hogy az impeachment "minden jövőbeni választásra nézve fenyegetést jelent és veszélyes történelmi precedenst teremt" az amerikai politikában.

"Ez az új precedens erodálja majd a végrehajtó és a törvényhozó hatalom szétválasztásának elvét, mivel a jövőbeni elnököket aláveti a képviselőház ellenzéki többsége szeszélyeinek" - vélekedtek a dokumentumban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 07:04
Címkék: Adam Schiff, Donald Trump, Alexander Hamiltont, Egyesült Államok, Adam Schiffet, Republikánus Párt,
Kommentek
Kitűzték a mohácsi időközi helyhatósági választás időpontját
Mint elmondta, a bizottság szerdán egyhangúlag döntött az időpontról, a határozat három nap múlva emelkedik jogerőre, amennyiben az ellen nem nyújtanak be fellebbezést.

A választást azért kell megtartani, mert a mohácsi képviselő-testület hétfői ülésén - Pávkovics Gábor alpolgármester (Fidesz-KDNP) előterjesztése alapján - kimondta feloszlását.

A választópolgárok polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd, utóbbiak közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választanak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról juthat be a testületbe. A jelöltek augusztus 8-án vehetik fel ajánlóíveiket, a választási kampány is akkor indul, míg a jelölteket legkésőbb augusztus 24-ig lehet bejelenteni a határozat értelmében.

A jelenlegi képviselő-testület és a polgármester az új testület megalakulásáig és az új városvezető megválasztásáig ellátja feladatát, gyakorolja hatáskörét.

Mohácson a 2019-es őszi önkormányzati választásokon Csorbai Ferenc (MSZP) azt
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 16:22
Varga Judit: okafogyott a tranzitzónákra vonatkozó főtanácsnoki indítvány
A tárcavezető felidézte, hogy Priit Pikamae, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnokacsütörtökön tette közzé indítványát a kötelezettségszegési eljárásban, amelyet az Európai Bizottság a Magyarország által a menedékjog iránti kérelmek benyújtása céljából a magyar-szerb határon létrehozott tranzitzónák működésével, valamint a magyar menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokkal összefüggésben indított.

A bíróság egy másik ügyben, május 14-én hozott ítéletében, ellentmondva a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága egyik korábbi ítéletének, már úgy döntött, hogy a tranzitzónában történő tartózkodás őrizetnek minősül - fűzte hozzá.

A most ismertetett indítvány követi a bíróság ítéletét, újdonságot e tekintetben nem tartalmaz - jelentette ki Varga Judit, hozzáfűzve, hogy a bíróság ítéletét követően a kormány a tranzitzónák bezárásáról döntött.

"A magyar kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozza a nemzetközi
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 11:51
Fővárosi Közgyűlés - Drágul a parkolás a főváros egyes részein
Emellett a II. kerületben mindenhol ugyanazt - a 2-es - díjtételt alkalmazzák majd, és újabb területeken vezetik be a parkolásidíj-fizetést a II. és a XIII. kerületben.

A közgyűlés felkérte a főpolgármestert, hogy a www.budapest.hu oldalon tegye közzé a parkolási együttműködési megállapodásokat, valamint a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti tételes elszámolást öt évre visszamenőleg.

A képviselők döntöttek a parkolási kérdések átfogó felülvizsgálatáról is, a főpolgármesternek augusztus végéig kell letennie javaslatát a testület elé.

A közgyűlés döntött az úgynevezett Városháza Szálló létrehozásáról; a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) telephelyeként működő hajléktalanszállót a főpolgármesteri előterjesztés szerint "a járványhelyzetre reagálva, a zsúfoltság csökkentése érdekében" hoznák létre 30 férőhellyel. A közgyűlés ezért hozott döntést a BMSZKI alapító okiratának módosításáról; a javaslatot 17 képviselő támogatta, 5
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:33
Vége a veszélyhelyzetnek - Új Buda 06.19
Kilencvennyolc nap után hivatalosan is vége a vészhelyzetnek Magyarországon, az erről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben is megjelent.
A parlament kedden szavazott a vészhelyzet visszavonásáról és másik két törvénytervezetről, amelyek az átmeneti időszak szabályait rögzítik. Ezeket a köztársasági elnök is aláírta, éjszaka pedig a Magyar Közlönyben is kihirdették.
Azzal, hogy vége a vészhelyzetnek, elvileg mostantól visszaállhat a korábban megszokott élet. - A mai nappal eltörlik a vásárlási idősávokat, a maszkhasználat szabályai maradnak - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Magyar Közlöny szerint kötelező a maszk viselése a tömegközlekedési eszközön és az üzletekben, vendéglátóhelyek zárt részében pedig a személyzetnek. Hat éven aluliaknak sehol nem kell maszkot hordaniuk.
A Fő polgármesteri Hivatal közleménye szerint nem kell maszkot viselni a budapesti játszótereken, de a közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben,
maroka, 2020. június 19. péntek, 16:29
Magas állami kitüntetést vehetett át Kozma Imre atya
Az élet titka, hogy el kell ajándékozni mások szolgálatában.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnökének, Kozma Imre atyának - 80. születésnapja alakalmából - a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést nyújtotta át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes június 10-én a Karmelita épületben
..........
Áder János köztársasági elnök - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ajánlására, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - több mint fél évszázados papi szolgálata, a betegek, az elesettek és a rászorulók testi-lelki egészségének, illetve szociális helyzetének javításáért mindig elhivatott, példaértékű életpályája elismeréseként adományozta a magas elismerést.

Az alábbiakban a laudációt olvashatják:
Főtisztelendő Atya!
Az élet titka, hogy el kell ajándékozni mások szolgálatában - ezt az útravalót tette unokája tarsolyába a nagyapa. Kozma Imre
maroka, 2020. június 10. szerda, 21:30
Magas állami kitüntetést kapott Kozma Imre
Áder János köztársasági elnök - Semjén Zsolt és Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - az elismerést több mint fél évszázados papi szolgálata, a betegek, az elesettek és a rászorulók testi-lelki egészségének, szociális helyzetének javításáért folytatott elhivatott, példaértékű életpályájáért adományozta Kozma Imrének 80. születésnapja alkalmából.

Semjén Zsolt laudációja szerint Kozma Imre bencés diákként és 1963, a pappá szentelése után még inkább megbélyegzett állampolgára lett a Magyar Népköztársaságnak: az utcán követték, megfélemlítésekkel próbálták elbizonytalanítani, a hatalom szívesen meg is szabadult volna tőle, ő viszont tudta, hogy itt van dolga, a magyar népért akar élni.

Zugligeti plébánosként 1989-ben "kinyitotta a szívét és a plébánia kapuját" a Magyarországra érkező keletnémetek előtt. A befogadással irgalmat gyakorolt, bizonyította, hogy az egyházat nem lehet a sekrestyébe zárni, mert küldetése a templomon kívülre szól - fogalmazott a miniszterelnök-helyettes. Kiemelte:
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:12
Krónika 15. rész (egyszer használatos műanyagok, napirend lezárása)
Vita az egyszer használatos műanyagok betiltásáról

Dudás Róbert (Jobbik) azt mondta, támogatják a kormány javaslatát, még ha azt nem is tartják kielégítőnek. Hangsúlyozta, nem értenek egyet azzal, hogy a kabinet eredeti szándéka ellenére a vékony, úgynevezett kiflis zacskók mégis forgalomban maradhatnak, mivel pont ezekből a csomagoló anyagokból fogy a legtöbb.

Az ellenzéki politikus magasabb, darabszám alapú termékdíj bevezetését javasolta ezekre a zacskókra, emellett látszatmegoldásnak nevezte a biológiailag lebomló műanyag csomagolóanyagok forgalmazását, mivel ezen cikkek újrahasznosítása nem megoldott.

Juhász Hajnalka (KDNP) elmondta, a műanyag nagy mennyiségű és ésszerűtlen használata elleni fellépést a fenntartható környezeti állapot és az uniós követelmények is indokolják.

Kiemelte, az indítvány megfelelő felkészülési időt biztosít a gyártóknak és forgalmazóknak arra, hogy jól alkalmazható helyettesítő termékekkel váltsák ki a műanyag csomagoló anyagokat.

Gurmai Zita
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 23:49
Amerikai tüntetések - Vádat emeltek a nyugalmazott rendőrt meggyilkoló tüntető ellen
A 77 éves David Dornt, aki korábban a város rendőrségének főkapitánya volt, június 2-án lőtték agyon egy ékszerboltban, ahová vandálok és fosztogatók nyomultak be a rasszizmus és rendőri brutalitás elleni tüntetést követően. Az idős férfi az üzlet tulajdonosának barátja volt, és gyakran tért be hozzá.

Vasárnap letartóztatták a 24 éves - szintén afroamerikai - Stephan Cannont, aki ellen most elsőfokú gyilkosság, rablás, betörés, tűzfegyver jogtalan birtoklása és fegyveres bűncselekmény gyanúja miatt emeltek vádat.

St. Louis városában - amely a középnyugati Missouri legnagyobb lélekszámú települése - David Dorn meggyilkolásának napján négy rendőrt lőttek meg, közel hatvan üzletet raboltak ki. A rendőrség is rálőtt egy fosztogatóra, aki állítólag a rendőrökre lőtt.

Dorn halála sokakat megrázott az Egyesült Államokban. Az ötgyerekes és tíz unokának örvendő férfi harminc éven keresztül szolgált St. Louis rendőrségén. Donald Trump amerikai elnök is együttérzését fejezte ki a családnak, azt
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 19:33
Képek, videók
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Schiffer.jpg
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:35
Schiffer- Kósa.jpg
agica2004
2011. május 24. kedd, 15:28
Schiffer András.jpg
agica2004
2011. március 18. péntek, 15:29
Claudia Schiffer 41.jpg
farkas1945
2011. március 02. szerda, 10:08
Claudia Schiffer,topmodel
farkas1945
2010. november 08. hétfő, 14:07
Claudia Schiffer-szupermo
farkas1945
2010. november 03. szerda, 16:46
claudia_schiffer.jpg
cicuska40
2010. szeptember 08. szerda, 15:40
SCHIFF16.GIF
edit1985
2010. augusztus 28. szombat, 09:32
Schiff08P.gif
edit1985
2010. augusztus 28. szombat, 09:32
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.